Napisano 28.09.2006 - 12:15
Napisano 28.09.2006 - 14:20
Napisano 28.09.2006 - 17:56
Nie zawsze. Terroryści wysadzają się choćby na targowiskach, tam wojska nie ma. Nawet kiedyś ktoś wysadził się wśród dzieci, którym rozdawano cukierki.
To nie jest zachowanie patriotów, Irakijczycy chcą zacząć normalnie żyć, a to, że nie mogą to nie jest wina Amerykanów, tylko właśnie terrorystów.
Napisano 28.09.2006 - 19:40
Napisano 28.09.2006 - 20:00
Napisano 28.09.2006 - 22:05
Napisano 29.09.2006 - 10:18
Napisano 29.09.2006 - 14:40
Napisano 29.09.2006 - 20:53
Napisano 30.09.2006 - 10:09
Chodzi mi o to,że oba kraje USA i Rosja napadli i okupują obce kraje,bo "mieli do tego prawo".Tylko,że USA rbi dobrze a Rosję wszyscy krytykują...I apropo USA...Były szef MSZ Wielkiej Brytanii Jack Straw krytykuje USA,za sytuację w Iraku.Czeczenia i irak to 2 różne sprawy
Napisano 30.09.2006 - 10:59
Kpisz sobie? Rosja nie walczy z terrorystami. Rosja chce wywoływać takie złudzenie. Oni walczą przed rozpadem tej swojej mizernej federacji... Otóż ruscy:Dokładnie...Sytuacja identyczna jak z Czeczenią.Wszyscy krzyczą i krytykują Rosję (łącznie z USA) za to co robi w Czeczeni.A Rosja robi w Czeczeni w 100% to samo,co USA w Iraku...Walczą z "terrorystami" i niosą "pokój" narodowi...
Napisano 30.09.2006 - 11:16
A USA co robi ? Walczy o wolnośc i o demokrację ? ? ? USA chce wywoać takie złudzenie.Kpisz sobie? Rosja nie walczy z terrorystami. Rosja chce wywoływać takie złudzenie
Takie ich pogróżki jak te Białoruskie...Co, kiedy Iran zostanie zaatakowany przez USA, też zapomnisz o tych wszelkich ich pogróżkach i potencjalnym zagrożeniu i będziesz się wściekał na USA?
Jak byś nie wiedział,to kałach jest wyposażeniem Polskiej amii...A na fotkach mam polski hełm WZ50 i polską maskę przeciwgazową...Ty byś pewnie wolał amerykański M1 i broń M16Już te zdjęcia, na których ganiasz z kałachem wiele mówią o Twojej orientacji politycznej
Napisano 30.09.2006 - 11:48
No niestety, ale kiedy ruscy już mordowali czeczenów, nie było jeszcze takiego kraju jak Irak pewniesiedzą w Iraku już od bardzo dawna
Taaaak, a powiedz mi jakie to działania nazwiesz mordowaniem, pomijając te, które były wynikiem pomyłki, rażącego błędu samych irakijczyków (strzelanie z karabinów na weselu) albo wybrykiem kilkunastu żołnierzy? Porównujesz to z sytuacją w Czeczenii? Gdzie gwałci się masowo Czeczenki (a nawet dzieci) a potem zostawia zmasakrowane zwłoki na widoku?mordują niewinnych - czy to dzieci czy też kobiety. I nie robią tego przez przypadek
Z tym się zgodzę, chodziło mi o to, ze i ruscy siedzą w sprawie ropy.również ważna jest ropa i gaz Iracki.
Wolna Czeczenia mogła zagrażać Federacji.
jak niby Irak zagrażał USA ? ? ? Tak samo jak Czeczenia Rosji...Czyli wcale...
A inni fanatycy będą zawsze przeciw nimAle nie fanatycy wierzący w USA
O przepraszam, w woju nie byłem i nie rozpoznałem - nie znam się na tyle dobrze żeby odróżnić co jest polskim hełmem a co ruskim. Ale fakt, że wolałbym pewnie M16Jak byś nie wiedział,to kałach jest wyposażeniem Polskiej amii...A na fotkach mam polski hełm WZ50 i polską maskę przeciwgazową...Ty byś pewnie wolał amerykański M1 i broń M16
Napisano 30.09.2006 - 13:49
A nie zapominasz,kto finansował Saddama ?Irak zagrażał stabilizacji, już nieraz wybuchały tam wojny. Poza tym zapominasz o finansowaniu palestyńskich zamachowców?
Jeżeli ktoś ślepo wierzy i popiera jedną za stron,dla mnie jest fanatykiem.A inni fanatycy będą zawsze przeciw nim Te słówko można odwracać na wszelkie sposoby. Aha i chyba nie rozróżniasz ludzi popierających od fanatyków. Bo ja rozróżniam.
USA też jeszcze nie było...A co do wojen z Rosją,to po wojnach rozpoczętych w 1834 r.( pod przywództwem czeczceńskiego bohatera narodowego, imama Szamila powstaniu), w 1859 r. Czeczenia została podbita przez Rosję i weszła w skład imperium.Po utworzeniu ZSRR stała się jedną z republik ZSRRNo niestety, ale kiedy ruscy już mordowali czeczenów, nie było jeszcze takiego kraju jak Irak pewnie
Kiedyś tak,teraz już nie z braku czasu i wieku ;-)Tak swoją drogą, bawisz się w ASG?
Napisano 30.09.2006 - 14:29
W czasach, kiedy to iran był "bad" a Saddam "ok" USA finansowało Irak.A nie zapominasz,kto finansował Saddama ?
No to każdy z nas jest fanatykiem w jakimś stopniu, bo każdy ma jakąś stronę w którą wierzy i którą popiera. Walcząc przeciw nazistom w II wojnie byłbyś fanatykiem? No chyba nieJeżeli ktoś ślepo wierzy i popiera jedną za stron,dla mnie jest fanatykiem.
USA przez swoją krótką historię też miało podobne wybryki ale nigdy na taką skalę jak ZSRR/Rosja. Każde państwo ma swoje grzeszki, ale porównaj wykonanie. Jak wygląda wojna w Iraku a jak w Czeczeni. I jakie szanse niesie ze sobą każda w tych wojen.Gdybu USA istniało od tysięcy lat,byłoby tak samo...
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych