Napisano 13.01.2013 - 22:39
dryndryn@
Dziękuję, nie przemawia to do mnie. Szczególnie, ta wspomniana ilość jadu mnie w oczy szczypie.
Napisano 13.01.2013 - 23:16
Napisano 13.01.2013 - 23:35
Napisano 13.01.2013 - 23:35
Napisano 14.01.2013 - 12:12
@Striker Wszędzie ten nacjonalizm, strach z domu wyjść, co nie? Nawet jeśli dyskusja rozbija się o WOŚP...
Owsiak jest osobą która udziela się publicznie i sporo jest w tej postaci kontrowersji, więc nie dziw się że różni ludzie go oceniają. Jedni najchętniej zbudowaliby mu pomnik (oczywiście z funduszy zbiórkowych - a co!) a innym nie podoba się że zarabia na akcji która promowana jest jako charytatywna.
Użytkownik Striker edytował ten post 14.01.2013 - 12:28
Gość_wadm. Aton
Napisano 14.01.2013 - 13:33
Napisano 14.01.2013 - 13:47
W dodatku są takimi patriotami, że na swoich imprezkach po pijaku salutują po faszystowsku, rysują sobie nazistowskie symbole i tak bronią kościoła, że większość z nich najchętniej pozamykałaby kościoły i wierzyła w światowida.
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 14.01.2013 - 13:51
Napisano 14.01.2013 - 15:11

Popularny
Napisano 14.01.2013 - 15:19
Ehh.. To że Owsiak kupuje sprzęt ratujący życie to rzecz jasna i niepodważalna, więc jaki jest sens w przytaczaniu kolejnych przykładów, które to potwierdzają?
Gdyby Owsiak przeznaczał na to tylko połowę, a resztę marnotrawił też uważalibyście, że należy go bezgranicznie popierać, bo "jednak coś tam kupuje i pomaga"?
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 14.01.2013 - 15:20
Napisano 14.01.2013 - 15:43
Ehh.. To że Owsiak kupuje sprzęt ratujący życie to rzecz jasna i niepodważalna, więc jaki jest sens w przytaczaniu kolejnych przykładów, które to potwierdzają?
Tu chodzi o coś innego. Powala mnie sposób myślenia niektórych osób, "ważne, ze coś kupuje i pomaga", "mógłby zarabiać nawet 10 miliardów, byle ratuje życie". Głównym zadaniem WOŚPu jest rozdysponowanie pewnej sumy pieniędzy, która pochodzi od darczyńców. Tymi darczyńcami są w głównej mierze zwykli LUDZIE, także w pierwszej kolejności podziękowania należą się im, następnie wolontariuszom, a na końcu Panu Owsiakowi, dla którego jest to działalność również zarobkowa.
...
Nie neguję tego, że cel działalności fundacji Owsiaka jest słuszny i szlachetny. Jednak człowiek ten nie dokłada się do tego interesu z własnej kieszeni, wręcz przeciwnie, jeszcze na tym zarabia. Dlatego martwi mnie niepohamowana gloryfikacja jego osoby w środkach masowego przekazu i dławienie wszelkiej krytyki pod jego adresem.
Napisano 14.01.2013 - 16:00

Popularny
Jako patriota nie znoszę nacjonalizmu. Uważam, nacjonalistów za zdrajców narodu Polskiego. Więc widzę ten nacjonalizm i spoglądam na niego ze strachem bo boję się o moją ojczyznę. Dla tej ojczyzny w której się urodziłem i którą kocham potrafię powiedzieć to wprost nacjonliści są zagrożeniem dla Polski, a nacjonalizm nie ma nic wspólnego z patriotyzmem.
(...)
I dlatego wkurza mnie, że siedzą tutaj durni nnacjonaliści, którzy zamiast patriotycznie podchodzić do problemów ojczyzny i poszukiwać sposobów na ich rozwiązanie grają w jakąś chorą rywalizację z każdą inną organizacją i osobą, która ma inne poglądy niż oni sami - a jest tak ponieważ nie potrafią z nikim i z niczym współpracować. Potrafią tylko wytykać błędy i głośno ujadać. W dodatku są takimi patriotami, że na swoich imprezkach po pijaku salutują po faszystowsku, rysują sobie nazistowskie symbole i tak bronią kościoła, że większość z nich najchętniej pozamykałaby kościoły i wierzyła w światowida. Bo dzisiejszy nacjonalizm nie ma nic wspólnego z patriotyzmem, a więcej z komunizmem gdyż stworzyły wspólną ponadnarodową ideologię dlatego też organizacje nacjonalistyczne w Europie wspołpracują bardzo blisko ze sobą. Chyba nie muszę dodawać, że taka ponad narodowa ideologia nie ma nic wspólnego z patriotyzmem - a Ci wielcy "ptarioci" chcą wmawiać ludziom co jest patriotyczne, a co nie! Jednocześnie powołując się na bohaterów II WŚ i innych walczących o niepodległość - podczas gdy Ci bohaterowie gdyby ożyli sami by ich uciszyli.
Użytkownik martius edytował ten post 14.01.2013 - 16:03
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych