Napisano 13.08.2006 - 18:00
Napisano 13.08.2006 - 18:13
Napisano 13.08.2006 - 18:22
Napisano 13.08.2006 - 18:28
Napisano 13.08.2006 - 18:42
Niektorych oczu nie da sie otworzyc, bo sa zaslepione naukowymi gadkami, ktorymi karmi Was jak male dzieci m.in. NASA. Takie dowody macie przed soba i co? Nie widzicie ich? Czy wolicie nie widziec?
Napisano 13.08.2006 - 19:00
Napisano 13.08.2006 - 19:01
Napisano 13.08.2006 - 19:19
dysk moze byc kula
Napisano 13.08.2006 - 19:25
Napisano 13.08.2006 - 19:26
Napisano 13.08.2006 - 19:29
Napisano 13.08.2006 - 19:43
I jako sceptyk masz pełne prawo tego nie wiedzieć :-) Żeby uwierzyć, że Ziemia jest płaska, nie potrzeba wiele wysiłku. Wystarczy zaznajomić się z licznymi na to dowodami. Te najważniejsze przedstawił już Indoctrine.W ogóle nie wiem jak ktoś przez chwilkę potrafi nawet pomyśleć, że to może być prawda
Słońce krąży wokół Ziemi po orbicie o zmiennym nachyleniu, to przecież oczywiste. O udowadnianiu ruchu obiegowego Ziemi przy pomocy wahadła nigdy nie słyszałem. Czy tym się zajmują jacyś radiesceci?Czytałem tu, że ziemia krążąca wokół słońca też nieprawda, czyli że to słońce krązy wokoł ziemii? Jeśli tak, to jak wyjaśnić to, że w zależności od pory roku dni są krótsze lub dłuższe?
Jestem szczerze zdziwiony Twoją postawą. Z jednej strony nie akceptujesz teorii Darwina, którą wkuwałeś w liceum, a z drugiej - wierzysz w jeszcze większą bajkę jaką jest koncepcja kulistej Ziemi. Gdybyś przeczytał stronę, którą podał Indoctrine i wykazał odrobinę chęci żeby ją zrozumieć, nie wygadywałbyś takich herezji.Nie rozumiem idei zakladania tematu na ktory wszyscy znaja dobrze odpowiedz.
Ponieważ to nie USA prowadzi ten spise, ale organizacja znacznie większa i silniejsza. Władze tej organizacji są tak pewne siebie, że we własnym logo prezentują prawdziwą mapę płaskiej Ziemi drwiąc w ten sposób z wszystkich wyznawców kulistości. Mam na mysli oczywiście ONZ ;->nie wszystkie kraje dają się kontrolować USA... np. taka Korea Północna - dlaczego nie ujawnią prawdy?
Sumerowie przedstawiali Ziemię widzianą z góry, a więc w postaci okrągłej tarczy. Zgodnie z teorią Sitchina jest to jeden z argumentów na ich niebywały poziom rozwoju. Z kolei małe plemiona zostały skażone pseudowiedzą przez XIX-wiecznych podróżników, którzy ich ludność na siłę edukowali na modłę europejską. Zapewne część z tych plemion w swoich prawdziwie pierwotnych wierzeniach wspominała o płaskiej Ziemi.Pisales tylko ze sumerowie wiedzieli ze ziemia est dyskiem ja natomiast na pieczeciach wice kule.
Wiekszosc malych plemion mowi ze ziemia jest kula
Napisano 13.08.2006 - 19:46
Napisano 13.08.2006 - 19:51
Napisano 13.08.2006 - 19:55
Legalize, przecież my (w domyśle - kilku forumowiczów zaliczanych dotąd w poczet sceptyków) przedstawiamy właśnie pewną atrakcyjną koncepcję, całkowicie mieszczącą się w ramach tego forum. Proszę wytłumacz mi jak to jest, że wątki o pustej Ziemi, przybyszach z kosmosu i spisku WTC są akceptowane, a nowatorskie podejście do poglądów na naszą planetę bezceremonialnie zbywane? Czy to z powodu autorów tego wątku? Czy gdyby teorię płaskiej Ziemi wraz z odpowiednimi dowodami przedstawił któryś z 'wierzących' użytkowników, to zostałaby ona przyjęta? ;->Zamiast szukać awantur w postaci tego tematu wzięli byście się za obalanie kolejnych teorii bo jak narazie macie kiepskie statystyki :)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych