Skocz do zawartości

Zdjęcie

Crying Boy - Przeklęte malowidło

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

za tydzień nie będziesz o tym pamiętać,bo zapomnisz...

Tak będzie :P A kiedyś podobno zdjecie wywoływało katastrofy...dziwne.
  • 0

Emanuel.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

drukuję wieszam i sprawdzę na własnej skórze. jeśli nie bedę już więcej pisał, będzie to znaczyć, że obraz działa...

jestem ciekaw, ilu z was i tak zrobi to samo :mrgreen:
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

OMG Emanuel nic nie napisał od grudnia zeszłego roku. Już po nim... I błagam was, w takich tematach zamieszczajcie linki do obrazów zamiast wstawiać do tematu...
  • 0

Azure.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, zgadzam się z przedmówcą...
Niektóre przerażają ~~
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sadzac po wyrazie twarzy:
*placz- zostało skrzywdzone?? teskni za czyms??
*jednoczesnie wyraz twarzy nie jest smutny lecz wyglada jak gdyby zaraz mial sie zesloscic.
* a znowu z drugiej stronny mozna ten obraz odebrac takze jak gdyby dziecko przestawalo plakac i wszystko wracalo to normy (uspakajało sie)
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja

Napisano

ja w tym obrazie nic szczególnego nie widzę, dużo bardziej charakterystyczny był The Hands Resist Him jak dla mnie :)
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No tak bylo w nim wiecej szczegolow ale ten obraz kryje w sobie jakies nieszczescia tego chlopca a the hands resist him byl bardzie hmmm prostym watkiem urwanym z zycia. Ntomiast przsy tym obrazie mamy doczynienia z pewna zagadka dotyczaca tego obrazu
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja

Napisano

tak jak już mówiłem ten obraz nie zrobił na mnie żadnego wrażenia jakie zrobił the hands resisit him.
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja nigdy nie lubiłam tego typu obrazów. Są chore. No bo kto rysowałby przerażające, płaczące dziecko?!

Moja ciocia, która jest niemiecką malarką ma znajomą, która na strychu przetrzymywała kopie tego właśnie płaczącego bachora. Gdy ciocia powiedziała jej o tym obrazie (jakoś tak temat zszedł) to tamta pobiegła szybko na strych, zniosła obraz i autentycznie na stole go spaliła.

Nie wiem, czy te klątwy to prawda, ale ja wolałabym się o tym osobiście nie przekonywać
  • 0

viatora.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

heheh ten kolega naprawde nic wiecej nigdzie nie napisal??
Kolejny obraz ktorego postac jest tak zlozona ze ciezko ja jednoznacznie
opisac. Smutny, biedny, maly chlopiec, z ktorego oczu patrzy zal, jakas
niewypowiedziana krzywda, a zarazem z tego samego spojrzenia bije pewna sila a nawet, gdzies miedzy wierszami, demoniczne zlo. Wspolczuje temu chlopcu i boje sie go zarazem. Nicole, jak mozesz nazywac go bachorem ;( jeszcze gdyby to byla fikcyjna postac, a nie jest.
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

viatora- mam przygode z wkurzającym ośmiolatkiem więc nazywam to dziecko jak chce :P poza tym przypomnij sobie, ile już przez niego zginęło osób :/
  • 0

Kori.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panuje przekonanie, że klatwa dosięgnie tylko tego posiadacza obrazu, który będzie wiedział o klatwie spoczywajacej na płótnie.

Czyli samosprawdzająca się przepowiednia.... Gdyby nie wiedzieli, że mieli na chacie ,,przeklęty" obraz, zauważyliby, że nie wyłączyli żelazka ;)

Pewnie było mnóstwo osób, które miały ten obraz na ścianie i nic im się nie stało, ale o nich już się nie wspomina :)
  • 0

kondzik123.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem ten obraz jest przerażający. Trochę dziwne, że ocalał. Czyżby dziecko szatana :mrgreen:
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten obraz jest chory ? pod jakim wzgledem ? zwyklły portret ... a mnie obraz nie przeraza , moze troszke zastanawia ... ale to zapewne tylko dlatego ze tyle sie o nim pisze
  • 0

viatora.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a tyle sie o nim pisze, poniewaz obraz jest niezwykly - jest pelno obrazow pieknych, ale ten jak zauwazyles jest co najmniej zastanawiajacy. Nie dostrzegasz zlozonosci natury tego chlopca, tego pelnego sprzecznosci spojrzenia ? :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych