Skocz do zawartości

Zdjęcie

Paweł Adamowicz zaatakowany nożem podczas WOŚP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
256 odpowiedzi w tym temacie

letztenbrief.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieję, że nie polecę teraz z off topem - jeśli tak, proszę moderację o usunięcie tego wpisu.

Czy ktokolwiek z Was spotkał się na większych imprezach z ochroną, która faktycznie byłaby rzetelna - w stu procentach by Was przeszukała, byłyby to osoby "wzbudzające respekt" = no chociażby słusznej postury? Mieliście imprezy, gdzie nie mielibyście ochronie nic do zarzucenia? Być może ja mam "szczęście" trafiać na same takie przypadki, ale być może jest to coś notorycznego...

1. To akurat działo się wiele lat temu, bo w 2005 roku, jednakże wydaje mi się wciąż aktualne. Mam dwie starsze siostry. Jedna z nich miała w tamtym czasie 18, druga 20 lat. Rzecz tyczy się Tańca Z Gwiazdami. Format ten był wtedy ULTRA popularny, to była edycja w której wygrała Kasia Cichopek. Było tournee zwycięzców po całej Polsce. Artyści tańczyli po różnego typu arenach, mieszczących kilka tysięcy ludzi. Moja siostra, 156 cm wzrostu, 45 kilo wagi, w wieku 18 lat, została prywatnym ochroniarzem Kasi Cichopek. Druga, 20 letnia - 165 cm wzrostu, 50 kilo wagi - ochroniarzem Janiaka. Serio? 

2. Gdyby sytuacja wyżej była dla Was absurdalna - trzy lata później, moja 18 letnia siostra (wtedy miała już 21 lat - jednak jej postura się nie zmieniła), ledwie po otrzymaniu pozwolenia na broń, została OCHRONIARZEM DOMINIKI KULCZYK. Oczywiście, nie była jedyna i jej praca w dużej mierze opierała się na przynieś, podaj, przywieź, zawieź, to mimo wszystko - wg mnie to kompletny absurd. 

3. Byłam na koncercie na stadionie narodowym zaledwie kilka dni po zamachu w Manchesterze. Pani ochroniarz, 160 cm wzrostu w kapeluszu, nie przeszukała mnie w ogóle - zapytala mi się(!): "Czy masz przy sobie jakis niebezpieczny przedmiot?" i po moim zaprzeczeniu puściła mnie dalej. Nie wyglądam oczywiście na niebezpieczną osobę - jestem niziutka, drobna, mam pyzatą twarz i mimo przekroczonej dawno pełnoletnosci ludzie wciaz pytaja mnie o dowod - ale z drugiej strony, czy z niewinnym wyglądem nie bylabym wlasnie idealnym "materiałem" do przeniesienia czegoś niebezpiecznego? Mogłam tak naprawdę wnieść ze sobą dwie sztuki broni i nikt by się nie zorientował.

Tego typu sytuacje na koncertach (jestem dosc czestym gosciem roznego rodzaju festiwali muzycznych, koncertow, wydarzen...) są w przydadku mojej osoby notoryczne. Brak przeszukania, bo łagodna twarz, miły uśmiech i drobna osoba. Ale skoro mogłam wnieść w spodniach czy bluzie kij do selfie, jogurt i łyżeczkę, butelkę wody, aparat instax czy paczkę chipsów, to mogłam wnieść też i coś niebezpiecznego.

4. Mam pod sobą cztery sklepy w czterech różnych galeriach w jednej ze stolic województw naszego państwa. W każdej z tych galerii handlowych ochroniarze to osoby z Ukrainy, z orzeczeniami o niepełnosprawności, studenciki, chucherka. Dodam, że jedna z galerii mieści się na dworcu PKP - miejsce idealne do przykładowego ataku. Kolejny absurd.

Piszę te przykłady tylko po to, by pokazać śmieszność i absurdalność funkcjonowania ochrony w naszym kraju. Oczywiście nie wydaje mi się, by ktokolwiek spodziewał się morderstwa w czasie WOŚPu, zwłaszcza na prezydencie Adamowiczu, który wychodził do ludzi na ulicę bez nikogo bardzo często, ale zaniedbania w firmach ochrony to norma. Oszczędność na pieniądzach, jazda po najniższej linii oporu. Nie jestem zdzwiona tym, że sprawa z plakietką media okazała się być klamstwem. Wiedzac, jak to funkcjonuje OD SRODKA, mysle ze smialo mozemy zalozyc, że morderca po prostu powiedział historyjkę - że jest dźwiękowym, że ma pomóc w doświetleniu sceny - i ochrona go puscila. Może też, tak jak ja, uslyszal pytanie: "Czy wnosisz cos niebezpiecznego?" 

Co do udziału policji, podtrzymuje swoje zdanie z poprzedniego mojego wpisu. Nie sadze by cokolwiek tu zmienila.

• 4

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Piszę te przykłady tylko po to, by pokazać śmieszność i absurdalność funkcjonowania ochrony w naszym kraju.

W kazdym kraju praktycznie.

Chocby temu, ze przed takimi atakami praktycznie nie da sie skutecznie zabezpieczyc.

Ja mowiac, ze zabezpieczam dworzec przy takim i takim wydarzeniu zostalem bez zadnego przeszukania i okazania legitymacji wpuszczony bez biletu do pociagu na stacji Waterloo, moglem sie tam wysadzic, zarznac pare osob i nie byloby problemu. Zreszta w kazdym kraju dochodzi do podobnych absurdow, a nawet gorszych niz Polsce. Zreszta juz o tym wspominalem. A wynika to z tego, ze tak jak mowilem wyzej - praktycznie nie da sie skutecznie zabezpieczyc przed psycholami.

Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 21.01.2019 - 16:30

• 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Maska

Firma ochroniarska i osoby przez nią zatrudnione w Gdańsku nie mogły zrobić praktycznie nic, by zapobiec chociażby zamachowi terrorystycznemu.

skala błędów popełnionych przez Tajfun była porażająca, dlatego chcą im odebrać konsesje

http://telewizjarepu...LABGyFBKBhKvPiA

Swoją drogą jeden z moich klientów, u którego ostatnio byłem w areszcie, pracował w Tajfunie i powiedział mi, że gdyby nie siedział w puszce, to on by wtedy pilnował scenę, bo zawsze to robił, i nikt nieproszony by tam się nie dostał.... a tak byli tam same młodzieniaszki.

• 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ciekawa wypowiedź dr Jaśkowskiego odnośnie podjętej "akcji ratowania" a raczej dobijania prezydenta.

http://biotalerz.pl/...o0tksoEyKIe81DA

• 0

letztenbrief.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Teraz idą w narrację, że ochrona podrzuciła plakietkę, by odciążyć własną odpowiedzialność. Szef ochrony ma już zarzut składania fałszywych zeznań.
A chodzi o to, by podważać, że zabójstwo było starannie zaplanowane. Będzie teza o szaleńcu działającym w afekcie. A obrona pójdzie w tym samym kierunku, bo to daje mniejszy wymiar kary niż za zabójstwo z premedytacją. Jedyne wyjście: pani Adamowicz jako oskarżyciel posiłkowy.
I jeszcze.Teza o "szaleńcu działającym w afekcie" sama w sobie nie oznacza popełnienia czynu w stanie niepoczytalności, jej stwierdzenie to osobna sprawa.

pytanie - czy ktoś słyszał, by rodzina zgłosiła się już do postępowania jako pokrzywdzeni? Miała miejsce bodaj najważniejsza czynność procesowa - składanie pierwszych wyjaśnień przez podejrzanego - nie kojarzę żadnej informacji, by brał w tym udział pełnomocnik pokrzywdzonych?
  • 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Bohun

2. Jeśli chodzi o szczucie, przemysł pogardy i obrzucanie błotem, to nie jest to domena tylko jednej strony.

To może pogadamy na ten temat.

Nie rozumiem co jest dziwnego w fakcie, że ktoś prędzej czy później uczepi się nie najbardziej rozgarniętego celebryty,

Wygląda na to że piszesz o Owsiaku. Skoro tak to, skąd Ci przyszedł do głowy ten celebryta ten celebryta. Myślałem że może ja czegoś nie ogarniam, ale nie:

Celebryta (dawniej spotykana również forma celebryt – obecnie nienotowana przez słowniki), rodz. żeński celebrytka, l.mn. celebryci (ang. celebrity, z łac. celebrare) – termin odnoszący się do osoby często występującej w środkach masowego przekazu i wzbudzającej ich zainteresowanie, bez względu na pełniony przez nią zawód (choć najczęściej są to aktorzy, piosenkarze, uczestnicy reality show, sportowcy czy dziennikarze). Zgodnie z definicją sformułowaną przez Daniela Boorstina w 1961 roku celebryt to osoba, która jest znana z tego, że jest znana. Słowo celebryt nie jest dokładnym synonimem gwiazdy, sławy, idola, autorytetu. Ze względu na możliwość szerokiego oddziaływania społecznego celebryci wykorzystywani są w działaniach reklamowych.

Czy naprawdę uważasz  że Owsiak jest znany, dlatego że jest znany? Czy naprawdę stawiasz go w jednym rzędzie, z taką np Jolą Rutowicz?  Ja rozumiem że z powodu braku argumentów, próbujesz zrobić z wielkiego człowieka, jakąś parodię, ale są chyba jakieś granice.

który wyraźnie popiera jedną opcję polityczną,

Pewnie prywatnie Owsiak ma jakieś poglądy polityczne. i ma do tego święte prawo. Ale jako szef fundacji, tych poglądów nie ma. Tak było od początku, i nic się w tej sprawie nie zmieniło. To że jedni politycy popierają WOŚP a inni wręcz przeciwnie, to sprawa tych polityków. Oczywiście u boku Owsiaka pojawiają się głównie politycy jednej z opcji, ale to ich wybór a nie Owsiaka. Jestem pewien że gdyby prezes chciał wziąć udział w finale, to nic by nie stało na przeszkodzie aby tak się stało. Orkiestra łączy a nie dzieli. Tyle ode mnie, ale zapraszam do rozwinięcia tej tezy, jakie wypowiedzi czy terz zdarzenia Jerzego Owsiaka, jako prezesa WOŚP, sugerują, że oficjalnie popiera on jakąkolwiek partię.

a jego poglądy są sprzeczne z naukami KK?

No tu już Cię poniosła fantazja. Ale spoko. Dawaj Jakie poglądy przeciwko jakim naukom KK. Miłość, tolerancja, uczciwość, czy może bezinteresowna pomoc innym ludziom? ...   Chociaż muszę przyznać Ci rację. Tego typu poglądy są sprzeczne z naukami KK mimo że są podstawą wiary chrześcijańskiej. 

Ręce opadają. I z takimi zarzutami Owsiak ściera się do 25 lat. Bez podstaw i bez sensu. Szkoda słów.  

• 1

Bohun.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Panjuzek

Czy naprawdę uważasz  że Owsiak jest znany, dlatego że jest znany? Czy naprawdę stawiasz go w jednym rzędzie, z taką np Jolą Rutowicz?  Ja rozumiem że z powodu braku argumentów, próbujesz zrobić z wielkiego człowieka, jakąś parodię, ale są chyba jakieś granice.

https://sjp.pl/CELEBRYTA

Celebryta: osoba popularna, często pojawiająca się w środkach masowego przekazu;

Jurek Owsiak jak najbardziej podpada pod wyżej wymienioną definicję, co do Joli Rutowicz, to nie będę porównywał gdyż o niej nawet nie słyszałem.

Pewnie prywatnie Owsiak ma jakieś poglądy polityczne. i ma do tego święte prawo. Ale jako szef fundacji, tych poglądów nie ma. Tak było od początku, i nic się w tej sprawie nie zmieniło.

Polityczne poglądy Owsiaka, nie są żadną tajemnicą i są tożsame z poglądami liberalnej lewicy, otwarcie walczącej z Kościołem. Nie wiem, czy zauważyłeś, ale jest on nie tylko szefem, ale też twarzą fundacji, a w tym wypadku jego wyraźne poglądy mają znaczenie, zwłaszcza że sam Owsiak, nawet nie stara się jakoś lawirować i być uznawanym za apolitycznego, co świadczy albo o złej woli, albo pewnych braków intelektualnych.

Oczywiście u boku Owsiaka pojawiają się głównie politycy jednej z opcji, ale to ich wybór a nie Owsiaka. Jestem pewien że gdyby prezes chciał wziąć udział w finale, to nic by nie stało na przeszkodzie aby tak się stało. Orkiestra łączy a nie dzieli. Tyle ode mnie, ale zapraszam do rozwinięcia tej tezy, jakie wypowiedzi czy terz zdarzenia Jerzego Owsiaka, jako prezesa WOŚP, sugerują, że oficjalnie popiera on jakąkolwiek partię.

Jeśli chodzi o dosłowne popieranie jakiejś partii, to masz rację że czegoś takiego nie ma. Z drugiej strony, wyraźnie widać, że Owsiak jest przeciwko obecnej partii rządzącej i nie są to tylko stonowane wypowiedzi w jakiejś gazecie, ale także dość ostre komentarze m. in. na Woodstocku. Zresztą za pewien komentarz pod adresem p. poseł Pawłowicz, dostał grzywnę i nakaz przeproszenia.

No tu już Cię poniosła fantazja. Ale spoko. Dawaj Jakie poglądy przeciwko jakim naukom KK. Miłość, tolerancja, uczciwość, czy może bezinteresowna pomoc innym ludziom?

Aborcja, podejście do seksualności.

Walka z przystankiem Jezus i promowanie pewnej sekty, też raczej nie jest mile widziane przez Kościół...

Kwestia miłości i tolerancji, to temat na osobną dyskusję, bo się tyczy nie tylko Owsiaka, a całego nurtu politycznego.

Użytkownik Bohun edytował ten post 22.01.2019 - 00:28

• 2

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

@Bohun

2. Jeśli chodzi o szczucie, przemysł pogardy i obrzucanie błotem, to nie jest to domena tylko jednej strony.

To może pogadamy na ten temat.

Przeciez nie ma o czym tutaj gadac, mowe nienawisci, szczucie itp. stosuje jedna strona i to juz od dawna, bo to jedyna ich bron i "sila" - jak zalosna by nie byla tak jest to ich jedyna sila. Z czym ani o czym dyskutowac tutaj nie ma, a najlepiej podsumowal to Razprozak dwoma wpisami ostatnio:

Był piękny, słoneczny poranek. Właśnie kończyłem dorzynać watahę, kiedy jakiś [wulg] zaczął mi zadawać niewygodne pytania. Wytłumaczyłem mu spokojnie, że z hołotą nie rozmawiam i mam więcej szacunku do [wulg] niż do niego. [wulg] mu dechą, bo liczy się tylko goła siła fizyczna. Podszedłem do pomnika papieża i zacząłem imitować seks oralny, a kiedy ktoś zwrócił mi uwagę, dałem mu do zrozumienia, żeby [wulg] bo inaczej zmuszę go żeby wyskoczył z okna, a potem wypatroszę.

Nagle patrzę, a jakiś zgniły [wulg], który na pewno skończy w rurze jak Kaddafi, podchodzi i odrywa mnie od moich czynności, mówiąc:
- Panie, co pan...?! Tak się nie robi...!

Spojrzałem na niego litościwie, i ze smutkiem w głosie, wstrząśnięty jego słowami, skomentowałem:
- I po co ta mowa nienawiści, człowieku...

"Magdalena Ogórek: ,,Adam Michnik to starszy, sfrustrowany facet, prawdopodobnie od dawna nie poszło mu w łóżku, więc wyżywa się na Polakach."

Rafał Ziemkiewicz, odbierając nagrodę za najlepszy felieton, opowiedział na dzisiejszej gali kilka dowcipów sytuacyjnych o zamachu na prezydenta Adamowicza. Zachwycona publiczność płakała ze śmiechu.

Na deskach warszawskiego teatru odbyła się wczoraj premiera sztuki, w której główny aktor obiecuje, że zamorduje Owsiaka, i namawia publiczność do współudziału. Inna aktorka imituje scenę seksu oralnego z figurką Władysława Bartoszewskiego, jeszcze inna kopuluje ze świecą chanukową.

TVP wyemitowała widowisko grupy teatralnej ,,Smog w redakcji Wyborczej". Całość opiera się na prymitywnym szydzeniu z homoseksualistów, Platformy, uchodźców i feministek. Publika rechocze.

Gdy młody dziennikarz z Tok FM szedł za Jackiem Kurskim, zadając mu niewygodne pytania, ten odwrócił się do niego i z zaciśniętymi zębami, z nienawiścią w oczach, nazwał go..[wulg]

Dziennikarka TVN poszła zadać kilka pytań organizatorom Marszu Niepodległości. Usłyszała od nich, że ,,więcej szacunku maja do [wulg] niż do niej".

Unio, czemu nie reagujesz...?!

A, już wiem czemu. Bo wszystkie opisane wyżej wydarzenia to fejki. Dajecie radę w ogóle pomieścić sobie w wyobraźni jaki byłby kwik, gdyby którakolwiek z wyżej wymienionych sytuacji wydarzyła się naprawdę...? Ja, przyznam szczerze, nie umiem sobie tego nawet wyobrazić. Propagandometry popękałyby z przesilenia.

Z tym że... to wcale nie do końca fejki - nie zgadzają się tylko nazwiska i postaci.

Bo to nie Ogórek prostacko odniosła się do seksualności Michnika - to Ewa Wanat (znana z Wyborczej i TokFM) napisała tekst o politycznym frustracie seksualnym, który wszyscy odczytali jako oczywistą aluzję do Kaczyńskiego. I to nie Ogórek, tylko Jurek Owsiak publicznie zrobił frustratkę seksualną z pisowskiej posłanki.

To nie Ziemkiewicz opowiadał dowcipasy o tragicznej śmierci Adamowicza, tylko Stuhr robił sobie heheszki z katastrofy Tupolewa. Mając w [wulg] fakt, że te prostackie żarciochy rodem z pijackiej meliny mogły oglądać rodziny tych osób, które w wyniku tej przezabawnej katastrofy zostały rozerwane na strzępy. A ich szczątki pakowano do trumien taśmowo, w jednej z nich umieszczono cztery miednice i dwie głowy. Można się [wulg] ze śmiechu.

W teatrze wystawiana jest sztuka, ale nie ma w niej mowy o zamordowaniu Owsiaka, Schetyny, Michnika ani Tuska. Niee, no, gdzie. Przecież takie teksty to byłby skandal stulecia. Szef Ośrodka Monitorowania z wrażenia [wulg] się tęczą. Jest w niej za to mowa o zbiórce na zamordowanie Kaczyńskiego. A to przecież nic złego. No co wy, sztywniaki, dystansu nie macie? Mowa nienawiści jest wtedy, kiedy krytykujemy Michnika albo pytamy o faktury Owsiaka, a nie wtedy, kiedy promujemy w zbiorowej świadomości zamordowanie Kaczyńskiego.

I to nie z figurką Bartoszewskiego wolno imitować seks oralny, no bo przecież warto być przyzwoitym. A przyzwoite jest jedynie imitowanie robienia loda figurce Jana Pawła II. Wsadzanie sobie świecy chanukowej w odbyt lub krocze byłoby profanacją, bluźnierstwem i antysemityzmem, ale zrobienie tego samego z krzyżem to już tylko sztuka nowoczesna, skarbie.

To nie TVP wyemitowała widowisko ,,Smog w redakcji Wyborczej", tylko TVN wyemitował widowisko ,,Pożar w burdelu" (wszelkie podobieństwo nazw zupełnie przypadkowe, hejterze). A w widowisku tym TVN nakręca spiralę niechęci do pisowców i to w sposób tak prymitywny i nieśmieszny, że nawet... redaktor TokFM i Onetu w swojej recenzji nie zostawił na tym [wulg] suchej nitki.

To nie Kurski nazwał [wulg] dziennikarza TokFM, tylko Michnik nazwał tak młodego dziennikarza TVP. Ale jemu wolno. Bo jak ktoś walczy przeciw mowie nienawiści, to chyba wolno mu czasem powyzywać cudze matki od [wulg] źle mówię?

I to nie dziennikarka TVN usłyszała od organizatorów Marszu Niepodległości, że jest gorsza od  [wulg]- usłyszała to dziennikarka TVP od organizatora kodziarskiego pochodu.

To jak to jest w końcu z tą spiralą nienawiści? Kto ją faktycznie nakręca, skoro żeby zrobić [wulg] wokół Kaczyńskiego, trzeba desperacko, goebbelsowsko wyjąć z kontekstu jego słowa o ,,gorszym sorcie", a gdy lewactwo (w tym lewackie autorytety moralne) wyzywa ludzi od

kasacja.gif

Kilkadziesiąt sekund (!) zwyczajnej satyry wyemitowanej w TVP, krytycznej wobec WOŚP, jednak ani trochę nie odbiegającej ostrością od jadu wyciekającego z każdego odcinka programu Kuby Wojewódzkiego (nie wspominając o Wątłym, który pluje toksynami i nienawiścią w czystej postaci bez przerwy) - wywołało burzę jakiej nie widziano od czasów propagandy STALINOWSKIEJ.

Owsiak kilkadziesiąt minut po informacji o zamordowaniu Adamowicza próbował... obarczyć winą za to morderstwo tych kilkadziesiąt sekund plastelinowej satyry w TVP.

Rachoń został za emisję tej zwyczajnej satyry... zawieszony.

Oficjalną [wulg] w tej sprawie złożył Adam Bodnar, rzecznik praw obywatelskich. Który w swoim donosie z żądaniem interwencji napisał między innymi: ,,Opublikowanie wskazanej animacji w mediach publicznych może niestety budować przekaz przyzwolenia na obecność mowy nienawiści w dyskursie publicznym".

Za to kiedy TVN wyemitował też kilkadziesiąt ale nie sekund tylko MINUT ostrej satyry pod adresem pisowców, jego ekscelencja Bodnar ani się zająknął, żadnego pisma nie wysłał w sprawie ,,przyzwolenia na obecność mowy nienawiści w dyskursie publicznym". Michnik wyzywający młodego chłopaka od [wulg] też nie wydał się panu rzecznikowi piewcą nienawiści w dyskursie.

Do czego zmierzam?

Do tego, że naprawdę nie ma najmniejszego znaczenia jakimi słowami krytykujesz, obrażasz, znieważasz czy poniżasz. Nieistotne jest jak daleko przesuniesz granicę wulgarności, to tylko mało znaczące detale.

Liczy się tylko jedno.

Liczy się KOGO krytykujesz.

Jedno, nawet najbardziej kulturalne i łagodne słowo krytyki pod niewłaściwym adresem okazuje się być większą mową nienawiści, niż wyzywanie wrogów salonu III RP od [stek wulgaryzmów]"

I coz, jezeli kogos bola przeklenstwa zawarte w tekscie... to moze tym bardziej drugi raz sie zastanowi kto najbardziej szczuje, ubliza i sieje ta propagande nienawisci. To co sie dzieje w mediach i polityce ostatnich lat to jakis epicki ewenement i az trudno uwierzyc, ze ludzie nadal sie na to lapia, i wlasciwie nie wiem juz czy smiac sie z takich, czy moze plakac nad ich losem. Chyba plakac, kiedy po raz wtory slysze jak matka wygraza zeby "zarznac tego [wulg] Kaczynskiego bo szerzy nienawisc wsrod ludzi", a kiedy sugeruje jej, ze to nie do konca tak jest i pytam "kiedy, w jaki sposob?" to rownoczesnie staje sie pisiorem godnym usuniecia ze spoleczenstwa.

Smutnym jest do czego potrafila doprowadzic taka lewacka mowa nienawisci i szczucie - mimo, ze jako opcja polityczna nadal sa i beda marginesem (na szczescie) to potrafia krecic taka spirale nienawisci od lat - i co gorsza nikt z nimi nic nie robi w obawie o kolejny kwik i rozpacz. "Druga strona" pod katem stricte politycznym (w ktory tutaj sie nie zaglebiam ani troche bo mowie tylko o szczuciu, agresji i mowie nienawisci) wcale nie jest lepsza bo to takie same patalachy, ich jedynym plusem jest to, ze czasem potrafia sie tylko przymknac, a Szef Wszystkich Szefow potrafi rozgrywac pionki na politycznej szachownicy tak by lud ich akceptowal. Oczywiscie tez sieja swoja propagande, ale czym innym jest mowic w TV, Radiu czy na mszy "Nie glosujcie na PO", a czym innym rzec do kobiety, ze ma sie wiecej szacunku do [wulg] niz do niej.

Coz pewnie za ten post dostane bana i wylacze sie z grona 5 aktywnych uzytkownikow tego forum wiec w razie czego "au revoir", ale trudno mowic o "mowie nienawisci" nie cytujac dokladnych wypowiedzi niektorych ludzi, ktorzy teraz raptem szerza milosc i dobroc wsrod spoleczenstwa, sa najlepszymi przyjaciolmi Adamowicza i najwiekszymi pomagierami WOSPu (od 27 lat, oczywiscie - jak kazdy teraz, nawet ludzie majacy 25 lat chwala sie, ze od 27 graja z WOSP). Ci sami ludzie, ktorzy szczuli jego i przeciwko niemu zaledwie kilka lat temu co skutkowalo jego opuszczeniem PO i postawieniem zarzutow. Ale teraz wystarczy napisac, ze to PiS go chcial zniszczyc, ze to oni biedaka dobrego czlowieka po sadach ciagali, a wszystko przez to, ze ukradli sady i konstytucje. I cyk. I juz czesc narodu (na szczescie nadal niewielka) to kupila. I cyk, mozna nadal siac kwik i rozpacz. Taka sama obluda w stosunku do Adamowicza jak i do tej rzeczonej "mowy nienawisci".

wulgaryzmy2.gif

polityka2.gif

blokada7.gif

TheToxic

Użytkownik TheToxic edytował ten post 22.01.2019 - 17:55

• 6

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Z tą mową nienawiści to masakra jest jakaś, niby jest wolność słowa w Polsce ale na takiej zasadzie że możesz mówić tylko to co reszcie pasuje broń boże samodzielnie myśleć. A z tym Adamowiczem to już w ogóle przesada, chciałbym widzieć wasze opinie o nim przed zamachem haha, świętego z niego zróbcie i na Wawelu pochowajcie bo już niewiele brakuje. Ciekawe czy osoby które przekrecilem bądź w jakiś inny sposób o którym szerzej nie chce pisać co ucierpiały przeze mnie by mnie po śmierci oplakiwali jakbym Ja kosę wyłapal. Szczerze wątpię i mnie by to nie zdziwiło bo nawet od nikogo tego nie wymagam haha no kurde, aha i myślcie ci chcecie ale ja mówię prawdę i mnie to nie obchodzi. Wy to chyba prawdziwej mowy nienawiści nie słyszeliście że byle co to dla was mowa nienawiści tyle w temacie nikogo nie pozdrawiam bo na to nie zaslugujecie chyba że zmadrzejecie i zapoznajcie się z terminem darwinizmu społecznego Nara hejterzy
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Im mniej mowy nienawiści, tym lepiej. Ale do końca nie da się jej zlikwidować.
Ilu ludzi zabiłeś blancik?
  • 0

Książe Zła.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nikogo nie zabiłem tak jak Adamowicz nikogo nie zabił przynajmniej z tego co wiadomo bo to nie znałem osobiście haha. Ale zrozumcie to że on nie był święty A opłakujecie go ludzie jak nie wiem co i to już mi na nerwy działa bo co chwila słyszę o tym Adamowiczu, rzygac się chce. A prawda jest taka że jakbyś jeden z drugim płonął na ulicy to by was nawet nie oszczał. Litość to zbrodnia i tyle w temacie kmwtw, a kto nie wie to się nigdy nie dowie, siema ryje
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nikt nie jest święty. I kto jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień.
  • 0

Książe Zła.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No super ale mi chodzi głównie o to że ludziom już to za bardzo na łby siadło i wszędzie widza ta mowę nienawiści jakby jej wcześniej nie było. I nawet nie chce słyszeć o tym że niby coś w końcu z tym robią bo te aresztowania internautow za wpisy to śmiech na sali. Niefart hipokrytom na zawsze. A święty nie był jak każdy, to prawda ale też nie widzę powodu żeby tak go oplakiwac. Mojej kuzynce mąż roztrzaskal glowe łopatą i w 1/10 nie rozpaczalismy tak jak cały ten naród baranów po jakimś tam prezydencie co w wałki z ambergold był zamieszany i uchodźców bardziej kochał od rodaków. I dlatego mnie to irytuje bo te gorzkie żale po nim to są nieproporcjonalne do tego kim był i se piszcie co chcecie, nawet mi was nie żal bo życie was wy wielcy dobroczyncy pewnie co dzień weryfikuje i Elo, szczery chlop jestem to pisze to co myślę strzała
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 787
  • Artykułów: 38
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... nie rozpaczalismy tak jak cały ten naród baranów po jakimś tam prezydencie co w wałki z ambergold był zamieszany...

Jego zamieszanie w Amber Gold – znalazł się m.in. na reklamowym zdjęciu, na którym m.in. pomorscy działacze PO ciągną samolot OLT Express – linii należących do Amber Gold i jego szefa Marcina P.

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Bohun

Z drugiej strony, wyraźnie widać, że Owsiak jest przeciwko obecnej partii rządzącej i nie są to tylko stonowane wypowiedzi w jakiejś gazecie, ale także dość ostre komentarze m. in. na Woodstocku. Zresztą za pewien komentarz pod adresem p. poseł Pawłowicz, dostał grzywnę i nakaz przeproszenia.

Jeżeli chodzi o panią Pawłowicz, to sorki, ale to jest poza krytyką. Tyle jadu i idiotyzmu który zamieszcza ta kobieta w internecie, jest po prostu niepojęta. To najlepszy przykład że wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją. A ostrym komentarzom nie ma się co dziwić. Skoro pis z jednej strony szczodrze dotuje Rydzyka, któremu bezdomni dają samochody, a z drugiej strony rzuca kłody pod nogi całej WOŚP, to co się dziwisz. To nie jest kwestia polityczna ze strony Owsiaka, a zwyczajny ...nerw.

Aborcja, podejście do seksualności.

Co "aborcja" i jakie podejście do seksualności? Rozwiń to trochę bo wygląda to jak strzelanie na ślepo.

Walka z przystankiem Jezus i promowanie pewnej sekty, też raczej nie jest mile widziane przez Kościół.

Problem z przystankiem Jezus polega na tym że zawsze to był wrzód na tyłku. Od początku stawiali jakieś płoty, sabotowali funkcjonowanie Woodstocku, W przeciwieństwie do członków tej tak zwanej sekty nie ustalali swoich działań z organizatorem imprezy, a jeden z Woodstoków prawie się nie odbył gdyż przystanek Jezus, zarezerwqował termin i miejsce przed WOŚP, Tak było od początku. Dodatkowym problemem jest to że zawsze za PJ, ciągną różne kościelne hieny, zbierające materiały, którymi szkalują dobre imię Owsiaka, i całej tej imprezy. W wyniku czego powstają takie propagandowe arty jak ten :

Normalnie Goebbels by się nie powstydził. 

Przystanek Jezus, wyrósł na plecach Owsiaka i WOŚP, Gdyby nie PW ci wszyscy ewangelizatorzy nie mieli by tak ogromnego poligonu misjonarskiego.

Inną sprawą jest fakt, że jednej strony kościół wysyła swoich ludzi na Woodstok (teraz poland rock festiwal) a z drugiej otwarcie szakluje zarówno tą imprezę jak i całą fundację z Owsiakiem na czele. Sorry, ale czuł byś się dobrze gdyby ktoś bez zaproszenia wbił by Ci się na chatę, a ty mimo to pozwoliłeś mu w niej przebywać, a potem od znajomych tej osoby wszyscy naokoło słyszeli by że masz w chacie syf, Mimo że to nie prawda. 

Kościół na każdym kroku hejtuje WOŚP, a mimo to WOŚP nadal pozwala jego przedstawicielom działać na jej imprezie. Zastanów się kto w tej sytuacji jest nie fair. 

Kwestia miłości i tolerancji, to temat na osobną dyskusję, bo się tyczy nie tylko Owsiaka, a całego nurtu politycznego.

Nie chcesz o tum gadać, bo miłość i tolerancja są sprzeczne z celami KK. Taka prawda.

@#FreeBlancik

Z tą mową nienawiści to masakra jest jakaś, niby jest wolność słowa w Polsce ale na takiej zasadzie że możesz mówić tylko to co reszcie pasuje broń boże samodzielnie myśleć.

Możemy się nie lubić, ale z tym zdaniem nie sposób się nie zgodzić.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 22.01.2019 - 20:49

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych