Panjuzek
Jeżeli chodzi o panią Pawłowicz, to sorki, ale to jest poza krytyką. Tyle jadu i idiotyzmu który zamieszcza ta kobieta w internecie, jest po prostu niepojęta. To najlepszy przykład że wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją. A ostrym komentarzom nie ma się co dziwić.
Co zamieszcza to zamieszcza, ale to nie usprawiedliwia prymitywnego chamstwa w wykonaniu p. Owsiaka.
Skoro pis z jednej strony szczodrze dotuje Rydzyka, któremu bezdomni dają samochody, a z drugiej strony rzuca kłody pod nogi całej WOŚP, to co się dziwisz. To nie jest kwestia polityczna ze strony Owsiaka, a zwyczajny ...nerw.
Możesz wymienić jakieś rzucane kłody, prócz nie pokazania WOŚP w TVP? Po za tym, jego komentarze odnośnie innych polityków z PiS-u, były, zanim Pis doszedł do władzy.
Co "aborcja" i jakie podejście do seksualności? Rozwiń to trochę bo wygląda to jak strzelanie na ślepo.
Z aborcją to trochę za bardzo sugerowałem się wynikami z internetu, poszperałem bardziej i znalazłem tylko tyle że był przeciwko ustawie antyaborcyjnej i poszedł na czarny marsz. Taka trochę histeria środowisk okołokościelnych.
Co do podejścia do seksualności, to bym musiał się dogłębnie zapoznać z nauczaniem kościoła, w kontekście podejścia do spraw seksualności liberalnej lewicy. Wybacz, niestety ten temat zawsze jakoś omijałem.
Problem z przystankiem Jezus polega na tym że zawsze to był wrzód na tyłku. Od początku stawiali jakieś płoty, sabotowali funkcjonowanie Woodstocku,
Jak wygląda przystanek Jezus w praktyce, nie mam pojęcia, ale znalazłem rozmowę Jerzego Owsiaka z ks. Andrzeje Dragułą https://gloria.tv/ar...7A2XHUmLJFmsb1L
Z tej rozmowy widać, że z jednej strony organizatorzy Przystanku Jezus popełnili wiele błędów, a z drugiej, że Owsiak nie jest zinteresowany współpracą, na zasadzie nie bo nie. Raz wciskając coś o ideologii innym razem o problemach czysto technicznych. Koniec rozmowy to już jest absurd.
Przystanek Jezus, wyrósł na plecach Owsiaka i WOŚP, Gdyby nie PW ci wszyscy ewangelizatorzy nie mieli by tak ogromnego poligonu misjonarskiego.
No i co z tego? Patrzysz na to z perspektywy mrówki, przecież jest to tylko kropla w morzu tego, co robi Kościół by ewangelizować młodzież.
Inną sprawą jest fakt, że jednej strony kościół wysyła swoich ludzi na Woodstok (teraz poland rock festiwal) a z drugiej otwarcie szakluje zarówno tą imprezę jak i całą fundację z Owsiakiem na czele.
Ależ część ludzi którzy szkalują Woodstock, jest też przeciwnych Przystankowi Jezus. Kościół to nie monolit i możesz tam znaleźć naprawdę różne opinie.
Kościół na każdym kroku hejtuje WOŚP, a mimo to WOŚP nadal pozwala jego przedstawicielom działać na jej imprezie. Zastanów się kto w tej sytuacji jest nie fair.
Mówimy o WOŚP, czy o Woodstocku? Są to dwie różne, choć powiązane ze sobą imprezy.
Po za tym, duża część księży wspiera samą akcję WOŚP, a złośliwi twierdzą, że duża cześć datków została zebrana pod kościołem.
Nie chcesz o tum gadać, bo miłość i tolerancja są sprzeczne z celami KK. Taka prawda.
Czego nie rozumiesz w zdaniu:
Kwestia miłości i tolerancji, to temat na osobną dyskusję, bo się tyczy nie tylko Owsiaka, a całego nurtu politycznego.
Chcesz - załóż wątek i podyskutujemy.