Skocz do zawartości

Zdjęcie

Paweł Adamowicz zaatakowany nożem podczas WOŚP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
256 odpowiedzi w tym temacie

Bohun.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Panjuzek

Jeżeli chodzi o panią Pawłowicz, to sorki, ale to jest poza krytyką. Tyle jadu i idiotyzmu który zamieszcza ta kobieta w internecie, jest po prostu niepojęta. To najlepszy przykład że wykształcenie nie zawsze idzie w parze z inteligencją. A ostrym komentarzom nie ma się co dziwić.

Co zamieszcza to zamieszcza, ale to nie usprawiedliwia prymitywnego chamstwa w wykonaniu p. Owsiaka.

Skoro pis z jednej strony szczodrze dotuje Rydzyka, któremu bezdomni dają samochody, a z drugiej strony rzuca kłody pod nogi całej WOŚP, to co się dziwisz. To nie jest kwestia polityczna ze strony Owsiaka, a zwyczajny ...nerw.

Możesz wymienić jakieś rzucane kłody, prócz nie pokazania WOŚP w TVP? Po za tym, jego komentarze odnośnie innych polityków z PiS-u, były, zanim Pis doszedł do władzy.

Co "aborcja" i jakie podejście do seksualności? Rozwiń to trochę bo wygląda to jak strzelanie na ślepo.

Z aborcją to trochę za bardzo sugerowałem się wynikami z internetu, poszperałem bardziej i znalazłem tylko tyle że był przeciwko ustawie antyaborcyjnej i poszedł na czarny marsz. Taka trochę histeria środowisk okołokościelnych.

Co do podejścia do seksualności, to bym musiał się dogłębnie zapoznać z nauczaniem kościoła, w kontekście podejścia do spraw seksualności liberalnej lewicy. Wybacz, niestety ten temat zawsze jakoś omijałem.

Problem z przystankiem Jezus polega na tym że zawsze to był wrzód na tyłku. Od początku stawiali jakieś płoty, sabotowali funkcjonowanie Woodstocku,

Jak wygląda przystanek Jezus w praktyce, nie mam pojęcia, ale znalazłem rozmowę Jerzego Owsiaka z ks. Andrzeje Dragułą https://gloria.tv/ar...7A2XHUmLJFmsb1L

Z tej rozmowy widać, że z jednej strony organizatorzy Przystanku Jezus popełnili wiele błędów, a z drugiej, że Owsiak nie jest zinteresowany współpracą,  na zasadzie nie bo nie. Raz wciskając coś o ideologii innym razem o problemach czysto technicznych. Koniec rozmowy to już jest absurd.

Przystanek Jezus, wyrósł na plecach Owsiaka i WOŚP, Gdyby nie PW ci wszyscy ewangelizatorzy nie mieli by tak ogromnego poligonu misjonarskiego.

No i co z tego? Patrzysz na to z perspektywy mrówki, przecież jest to tylko kropla w morzu tego, co robi Kościół by ewangelizować młodzież.

Inną sprawą jest fakt, że jednej strony kościół wysyła swoich ludzi na Woodstok (teraz poland rock festiwal) a z drugiej otwarcie szakluje zarówno tą imprezę jak i całą fundację z Owsiakiem na czele.

Ależ część ludzi którzy szkalują Woodstock, jest też przeciwnych Przystankowi Jezus. Kościół to nie monolit i możesz tam znaleźć naprawdę różne opinie.

Kościół na każdym kroku hejtuje WOŚP, a mimo to WOŚP nadal pozwala jego przedstawicielom działać na jej imprezie. Zastanów się kto w tej sytuacji jest nie fair.

Mówimy o WOŚP, czy o Woodstocku? Są to dwie różne, choć powiązane ze sobą imprezy.

Po za tym, duża część księży wspiera samą akcję WOŚP, a złośliwi twierdzą, że duża cześć datków została zebrana pod kościołem.

Nie chcesz o tum gadać, bo miłość i tolerancja są sprzeczne z celami KK. Taka prawda.

Czego nie rozumiesz w zdaniu:

Kwestia miłości i tolerancji, to temat na osobną dyskusję, bo się tyczy nie tylko Owsiaka, a całego nurtu politycznego.

Chcesz - załóż wątek i podyskutujemy.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówimy o WOŚP, czy o Woodstocku? Są to dwie różne, choć powiązane ze sobą imprezy.

To nie są różne imprezy. Woodstock to forma podziękowania darczyńcom za wielki finał. Tak było od początku.

Co zamieszcza to zamieszcza, ale to nie usprawiedliwia prymitywnego chamstwa w wykonaniu p. Owsiaka.

Moim zdaniem Owsiak nawet nie zbliżył się do poziomu prymitywizmu i chamstwa pani Pawłowicz.

Z aborcją to trochę za bardzo sugerowałem się wynikami z internetu, poszperałem bardziej i znalazłem tylko tyle że był przeciwko ustawie antyaborcyjnej i poszedł na czarny marsz. Taka trochę histeria środowisk okołokościelnych.

Co do podejścia do seksualności, to bym musiał się dogłębnie zapoznać z nauczaniem kościoła, w kontekście podejścia do spraw seksualności liberalnej lewicy. Wybacz, niestety ten temat zawsze jakoś omijałem.

Czyli strzelałeś na ślepo. Aby tylko mieć jakiś argument.

Jak wygląda przystanek Jezus w praktyce, nie mam pojęcia, ale znalazłem rozmowę Jerzego Owsiaka z ks. Andrzeje Dragułą https://gloria.tv/ar...7A2XHUmLJFmsb1L

Tak czytałem ten wywiad. Tyle że w tamtych czasach, byłem na bieżąco i żyłem tą sprawą. po numerach jakie wycinali organizatorzy przystanku Jezus, dziwię się że Owsiak nadal pozwala im uczestniczyć w swoim przedsięwzięciu. W necie za wiele nie znajdziesz. Ale uwierz mi. PJ syf robił straszny.

No i co z tego? Patrzysz na to z perspektywy mrówki, przecież jest to tylko kropla w morzu tego, co robi Kościół by ewangelizować młodzież.

Morze i kropla, Ale wyjątkowo duża i skoncentrowana. Poza Dniami młodzieży, raczej nie ma takich masowych imprez, w których uczestniczy KK

Ależ część ludzi którzy szkalują Woodstock, jest też przeciwnych Przystankowi Jezus. Kościół to nie monolit i możesz tam znaleźć naprawdę różne opinie.

Ok. zgadzam się z tym. Tyle że media kościelne są raczej jednogłośne, co do działań WOŚP.

Kwestia miłości i tolerancji, to temat na osobną dyskusję, bo się tyczy nie tylko Owsiaka, a całego nurtu politycznego.

Owsiak nie stanowi elementu nurtu politycznego. Robi swoje i tyle. Niestety w dzisiejszej Polsce każdemu przypina się łatę polityczną. Taka polityczna paranoja. Nie można robić czegoś z potrzeby serca. Zawsze musi się to wiązać z jakąś opcją. To smutne, ale w ten właśnie sposób wielu ludzi myśli.

• 1

Bohun.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Panjuzek

To nie są różne imprezy. Woodstock to forma podziękowania darczyńcom za wielki finał. Tak było od początku.

Czyli mam rozumieć, że wspierając WOŚP, jednocześnie wspieram Woodstock?

Moim zdaniem Owsiak nawet nie zbliżył się do poziomu prymitywizmu i chamstwa pani Pawłowicz.

Wybacz, nie przywykłem mierzyć tego, kto jest większy chamem.

Tak czytałem ten wywiad. Tyle że w tamtych czasach, byłem na bieżąco i żyłem tą sprawą. po numerach jakie wycinali organizatorzy przystanku Jezus, dziwię się że Owsiak nadal pozwala im uczestniczyć w swoim przedsięwzięciu. W necie za wiele nie znajdziesz. Ale uwierz mi. PJ syf robił straszny.

Możesz rozwinąć temat? To, że tam nie pasowali to się domyślam...

Po za tym, skoro robili taki syf, to dlaczego Owsiak nie był w stanie tego normalnie wyartykułować?

Morze i kropla, Ale wyjątkowo duża i skoncentrowana. Poza Dniami młodzieży, raczej nie ma takich masowych imprez, w których uczestniczy KK

Te masowe imprezy w których uczestniczy KK, adresowane są już do tych "wierzących". Co do masowych imprez, to, niestety, znów nie będę mógł pomóc gdyż tyczy się innej części Kościoła, niż ta którą znam z autopsji. Ale, prócz Lednicy i ŚDM, jest jeszcze parę innych większych inicjatyw, chociaż, oczywiście, porównania z Woodstockiem nie ma.

Ok. zgadzam się z tym. Tyle że media kościelne są raczej jednogłośne, co do działań WOŚP.

Zdaje się że Radio Maryja ignoruje temat, Gość Niedzielny i Przewodnik Katolicki (najpopularniejsze tygodniki w archidiecezji poznańskiej) negatywnie WOŚP nie oceniają, reszty nie chce mi się szukać, ale skoro wszyscy oceniają tak samo (nie negatywnie), to nie widzę problemu.

Owsiak nie stanowi elementu nurtu politycznego. Robi swoje i tyle. Niestety w dzisiejszej Polsce każdemu przypina się łatę polityczną. Taka polityczna paranoja. Nie można robić czegoś z potrzeby serca. Zawsze musi się to wiązać z jakąś opcją. To smutne, ale w ten właśnie sposób wielu ludzi myśli.

Gdyby ograniczył się do tego by robić swoje, to by WOŚP tak nie ruszano, ale, niestety, tak nie jest. Na szczęście dla Orkiestry, jeszcze nie udało się jej przypisać politycznej łatki, mimo usilnych prób z jednej i z drugiej strony.

Użytkownik Bohun edytował ten post 23.01.2019 - 01:04

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Owsiak został uznany za mniej lub bardziej symboliczną przyczynę tego, że "dzisiejsza młodzież" nie jest "taka jak dawniej", stąd hejt ze strony konserwatystów. W dyskursie na temat upadku obyczajów i rozwydrzenia co i rusz pojawia się argument "to przez Owsiaka i jego Róbta Co Chceta". A z Przystankiem Jezus był ten problem, że miał być organizowany równolegle do właściwej imprezy, jako "miejsce dla chrześcijan" ale w sumie organizacyjnie był mocno oddzielny, bez dogadywania. Dość, że o pierwszym PJ Owsiak dowiedział się z mediów, gdy już ogłaszano termin i miejsce; w kolejnych latach pojawiały się niesnaski na temat stawiania ogrodzenia, utrudniania wstępu czy zbyt mocnego nagłośnienia, oraz kręcenia z ukrytych kamer materiałów mających kompromitować PW.

• 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Podobno objawiła się tajemnicza notatka, do której dotarł TVN

http://wiadomosci.ga...tml#s=BoxOpImg1

https://www.tvn24.pl...w,903244,s.html

Użytkownik Partuszew edytował ten post 23.01.2019 - 22:06

• 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Podobno objawiła się tajemnicza notatka, do której dotarł TVN

http://wiadomosci.ga...tml#s=BoxOpImg1

https://www.tvn24.pl...w,903244,s.html

Ta notatka wydaje się być strasznie naciągana, zwłaszcza, że opublikowały ją tak "rzetelne" portale. Poza tym kto w więzieniu przyznał by się do sympatii do pisu?

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mówienie o poglądach politycznych w przypadku takiego głąba, wygląda dość niepoważne.
  • 0

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

wątpliwości ciąg dalszy

;) trochę bekowa ta analiza haha, eksperci od dźgania ludzi haha ;) ale to że nie ma krwi na nożu trochę dziwne... obezwładnienie dziwne, grzeczne oddanie mikrofonu dziwne... ale ten Miłosz daje do myślenia  ;)

Haha
kolejne rewelacje ;)

i tu ciekawe

Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 24.01.2019 - 13:57

• 0

poranek.
  • Tematów: 4
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

k125.jpg

https://youtu.be/iq1Ak-t3wVc?t=17m 

oraz 

https://youtu.be/iq1Ak-t3wVc?t=1h1m

Użytkownik poranek edytował ten post 24.01.2019 - 14:43

• 0

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No też mi nie pasowała ogólna gra ciała i sposób mówienia żony i córki. Tak jakby w ogóle nie cierpiały, jakby nie były od kilku dni zalane łzami, tak jakby sztucznie udawały smutek. No ale to zdjęcie po prostu poraża!! Ewidentnie laski mają bekę z teatru jaki się właśnie odpierpapier dla bezmyślnych goi ;)

Tak jak żonka jeszcze coś tam potrafiła zagrać, to faktycznie po dzieciach W OGÓLE nie widać jakiegokolwiek smutku. Ewidentnie dzieci nie potrafią się zmusić do choćby odrobiny aktorstwa, bo są dziećmi... i dobrze wiedzą, że tatuś ma się dobrze i właśnie odbiera nowe papiery i instaluje perukę na glacę ;)

xgcxc.jpg

Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 24.01.2019 - 14:51

• 1

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli uważacie że skoro się uśmiechają to ich żałoba jest grą? Od zabójstwa do pogrzebu minął prawie tydzień więc ten pierwszy szok już częściowo minął. Po za tym jest cos takiego jak przysłowiowy śmiech przez łzy czyli mieszanie się uczuć.
Bo kto powiedział że przeżywanie żałoby musi się wziązać z non-stop twarzą wygiętą w pałąk? Chyba jedynie tacy jak wy.

Mógłbym wrzucić zdjęcia na których widać usmieszki bliskich ofiar katastrofy smoleńskiej w parę dni po tym zdarzeniu. Ale czego by to miało dowodzić to nie wiem.
Trzeba mieć cos nie tak żeby na tej podstawie wysuwać takie teorie z tyłka wzięte.
  • 0

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wywiad ze współwięźniem z celi, który odbywał wyrok w celi razem ze Stefanem W. Tym razem narracja pokazująca go w nieco innym świetle niż ostatnie newsy z notatki wychowawcy więziennego.

https://www.onet.pl/...e554807&utm_v=2

• 0

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Czyli uważacie że skoro się uśmiechają to ich żałoba jest grą? Od zabójstwa do pogrzebu minął prawie tydzień więc ten pierwszy szok już częściowo minął. Po za tym jest cos takiego jak przysłowiowy śmiech przez łzy czyli mieszanie się uczuć.
Bo kto powiedział że przeżywanie żałoby musi się wziązać z non-stop twarzą wygiętą w pałąk? Chyba jedynie tacy jak wy.

Mógłbym wrzucić zdjęcia na których widać usmieszki bliskich ofiar katastrofy smoleńskiej w parę dni po tym zdarzeniu. Ale czego by to miało dowodzić to nie wiem.
Trzeba mieć cos nie tak żeby na tej podstawie wysuwać takie teorie z tyłka wzięte.

Ale ani żona ani dzieci nie wyglądają, jakby od kilku dni były pogrążone w żałobie, jakby przez ten czas płakały, były smutne. Nie oszukujmy się, osoba która traci najbliższą sobie osobę, na pogrzebie praktycznie zawsze wygląda jak zombi, z przekrwionymi oczami, kluchą w gardle, jest zadumana, zamyślona, nie może powstrzymać łez. A tutaj uśmieszki, przytulaski, buziaczki, Coco jumbo i do przodu! Dobre nie? 

Taaaa pamiętamy kto miał bekę po Smoleńsku, Komor z naszym Herr Donaldinio. No oni na pewno, baaaardzo przeżywali tę tragedię. Tuskinio nawet żółwiki przybijał zaraz obok ciała Lecha. 

• 2

Shiver.

Silent Reaper

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Skąd te godziny wpisów z Twittera, skoro całe wydarzenie rozegrało się o godzinie 20:00 ???

Załączone grafiki

• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te screeny są przerobione. W przypadku Tuska nie zgadza się godzina:
https://mobile.twitt...537624658878464
Podane tam godziny to godziny wieczorne a nie ranne.
U Dudy też nie zgadza się godzina.
https://mobile.twitt...540163294928897
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych