Skocz do zawartości

Zdjęcie

Paweł Adamowicz zaatakowany nożem podczas WOŚP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
256 odpowiedzi w tym temacie

kikkhull.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Zastanawia mnie też dlaczego reanimacja, masaż rozdartego nożem serca trwał do 2 minuty, został przerwany i wznowiony około 5 minuty!!! Serce zaczęło bić na 3 minuty i potem znowu stanęło."to jest tylko powiastka zeby laikow nie znajacych sie na reanimacji zrobic w konia. ratownik nie rozpoznaje rożdartego srca, tylko rane klota klatki piersiowej i zatrzymanie akcji serca. Przy ranie klotej bedzie asystolia czyli trzeba reanimowac

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już się kiedyś z tym spotkałem że na twitterze ktoś napisał wiadomość i godzina też nie pasowała.

Mi prawie nigdy nie pasuje godzina na TT. Tutaj mam 5:38, jeszcze takim zwyrolem nie jestem, żeby o tej porze wstawiać przemyślenia na temat homogeniczności serii pomiarowych.
https://twitter.com/...343791248412674
  • 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bez zalogowania na konto TT pokazuje czas PST, stąd takie kwiatki.

• 2

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odnośnie reanimacji:

Pierwsza pomoc przy ranach kłutych klatki piersiowej obejmuje normalną resuscytację. Ważniejsze jest bowiem aby krew przepływała przez organy, w tym mózg, niż to żeby nie wypływała. Stąd zresztą te ogromne ilości jednostek krwi, jakie mu przetoczono - łatano go przy sztucznym podtrzymaniu krążenia, krew wypływała, dodawano nową. Równocześnie trzeba oczywiście podejmować inne działania, tamowanie zewnętrznych krwotoków, zabezpieczenie odmy płuc czy odbarczenie tamponady serca, jeśli zaszła. Częściej przyczyną zgonu są te dodatkowe przyczyny, czyli odma lub tamponada, niż samo wykrwawienie. Uciskanie klatki piersiowej jest mimo wszystko stosowane, bez przerywania innych działań, jak podawanie płynów, odbarczanie, opatrywanie.
"Gdy zaobserwujesz brak oznak życia podejmij ABC (udrożnij drogi oddechowe, rozpocznij sztuczną wentylację oraz

masaż serca), jeśli istnieje taka możliwość poproś kogoś o pomoc – możesz poinstruować by zatamował istniejący

krwotok,"
http://ptpaiio-lodz....ostrzałowe.pdf

"Śmiertelność w zatrzymaniach krążenia spowodowanych urazem jest bardzo wysoka. Najczęstszą przyczyną śmierci jest krwotok. Zauważono, że u większości pacjentów, którzy przeżyli, nie występowała hipowolemia, ale za to stwierdzano u nich inne przyczyny odwracalne (hipoksja, odma prężna, tamponada worka osierdziowego), które musiały być natychmiast leczone. Nowy algorytm postępowania w zatrzymaniu krążenia spowodowanego urazem został wprowadzony w celu uszeregowania priorytetowych zabiegów ratujących życie. Uciśnięcia klatki
piersiowej nie powinny opóźniać leczenia odwracalnych przyczyn. "

"Skuteczność uciśnięć klatki piersiowej
Uciśnięcia klatki piersiowej nadal stanowią standard postępowania u pacjentów z zatrzymaniem krążenia, nieza-leżnie od jego etiologii. W zatrzymaniu krążenia spowodowanym hipowolemią, tamponadą worka osierdziowego lub odmą prężną mało prawdopodobne jest, aby uciśnięcia klatki piersiowej były równie skuteczne jak w zatrzymaniu krążenia przebiegającym z normowolemią169-172
. Z tego względu uciśnięcia klatki piersiowej stają się drugorzędne w stosunku do
natychmiastowego leczenia odwracalnych przyczyn, np. torakotomii, kontroli krwawienia itd. "
http://www.prc.krako...yt2015/4_SS.pdf

• 3

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

84-latek nożem rozkładanym typu „kozik” zadał 30 ran kłutych brzucha, klatki piersiowej i głowy 98-latkowi oraz ranę kłutą prawego podudzia i rany łuków brwiowych 85-latkowi. 85-letni mężczyzna to znany ksiądz, Julian Źrałko, wieloletni proboszcz parafii św. Jerzego i Matki Bożej Różańcowej w Wałbrzychu.

Czytaj więcej: https://gazetawrocla...adz/ar/13842272
Dziadek 84 lata i był w stanie tyle ciosów zadać i nawet elementem łóżka zaatakować. To trochę inny przypadek bo ci atakowani byli zapewne w takim stanie że mieli ciężko się bronić. Ale to pokazuje te wszystkie teorie że Stefan w. musiał być szkolny jak zadawać ciosy nożem, że takie rany głębokie mógł jedynie zadać jakiś komandos itp. Są słabe. Stefan ma 20 parę lat więc skoro dziadzia potrafił to co możemy powiedzieć o typie młodszym o jakieś 60 lat.
  • 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Chciałbym tutaj popełnić taki kompleksowy post, dlaczego uważam, że to wszystko, co się stało w moim rodzinnym mieście Gdańsku, to była JEDNA, WIELKA, ŚCIEMA, ale niestety, zgodnie z zaleceniami moderatorki forum, muszę to zrobić delikatnie, w sposób stonowany, najlepiej bym nie sugerował, że wątpię w śmierć Pawła A. Powiem tylko, że trudno jest to zrobić w taki sposób, ale się postaram. Nie chcę więcej otrzymywać ostrzeż za samo to że wątpię, że zadaje pytania, często niewygodne, za to że myślę, i chcę się moimi przemyśleniami podzielić z innymi.

Podzielę swoje przemyślenia na 10 punktów:

Punkt 1. 

ILUZJA

Najwięksi najlepsi iluzjoniści by uskutecznić swoje show, od zarania dziejów stosowali jedną, doskonałą sztuczkę: odwrócenie uwagi widza od tego co właśnie iluzjonista robi... Tym odwróceniem uwagi iluzjonisty w przypadku wydarzeń gdańskich było 

a. czarna, brzydka, niczemu nie służąca kotarka, zasłonka w kolorze czarnym po prawej stronie sceny, totalnie niewytłumaczalny wizualny babol, którego nikt nigdy nie zrozumie. Chyba że reżyser i aktorzy przedstawienia... To co innego. 

b. długie, wręcz totalnie bezsensowne paradowanie zabójcy z nożem po scenie. Wszystkie oczy , uszy, i komórki były wtedy skierowane na niego. A za kotarką można było zrobić WSZYSTKO! I podmienić ranione ciało prezydenta, i wstawić w jego miejsce kukłę, która zniesie i wytrzyma te szalenie mocne pchnięcia kolesia od reanimacji, której uczył się chyba na treningu sumo. 

c. przyjazd jednej karetki, prywatnej żeby nie było, od strony sceny!! Nie od strony schodów, gdzie szybciej można by było umieścić prezydenta, tylko od strony sceny, ta by gawiedź broń Boże nie robiła niepotrzebnych zdjęć i filmów. 

d. przyjazd drugiej karetki, już oficjalnej, postawionej, no a jakże obok tej pierwszej durnie zaparkowanej, przy scenie, by trep wydający rozkazy mógł skuteczniej rozpędzić towarzystwo...

e. nagrania, jakiekolwiek, żadne nie pokazywały ciała prezydenta.. Ulubiona zagrywka iluzjonisty!! Widzimy tylko zatroskane twarze, dziwne karetki, jest nawet łóżko dla prezydenta, ale.. w najważniejszym momencie operator postanawia filmować coś z boku, by broń Boże nikt nie zobaczył ciała prezydenta ładowanego na łóżko. 

+reakcja rodziny - totalna beka na uroczystościach pogrzebowych

+ szybka kremacja ciała, brak pokazania ciała PA, widzieliśmy tylko trumnę, w której mogło być wszystko i nic ;)

+ Miłosz, Paweł Paweł, 99% na zainscenizowanie tego wszystkiego, ludzie którzy widzą atak nożownika dalej stoją dumnie i śpiewają Światełko do nieba. Ludzie! Ile Wam jeszcze trzeba byście zacżeli w końcu rozumować w odpowiedni sposób. 

Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 28.01.2019 - 21:35

• 1

poranek.
  • Tematów: 4
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Poniżej nagranie, które pojawiło się w jednym z materiałów TVN, ale było zastopowane przed samym atakiem. Film otrzymał pewien chrześcijanin od swojego "polskojęzycznego" znajomego. Najprawdopodobniej nigdy nie zobaczymy tego materiału w dobrej jakości, ponieważ nie bez powodu został on w ten sposób nagrany i tej osobie przekazany. Myślę, że całkiem możliwe iż  zostało to specjalnie tak udostępnione aby stało się takim dowodem na to, że Adamowicz naprawdę nie żyje, bo padają tam słowa osoby nagrywającej "jest krew", ale my tej krwi nie widzimy z powodu kiepskiej jakości spowodowanej nagrywaniem z telewizora przy pomocy telefonu. Może to nagranie ma urwać wszelkie spekulacje, które się wytworzyły w ostatnim czasie?

Użytkownik poranek edytował ten post 30.01.2019 - 03:45

• -1

Bear777.
  • Tematów: 0
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Łapcie ten filmik false flag z Adamowiczem z chomika, na yt cały czas blokują to.

kasacja.gif

prawo2.gif

Dystrybucja filmu bez uprawnień. Prawa autorskie TVN.

TheToxic

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 787
  • Artykułów: 38
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

+ Miłosz, Paweł Paweł, 99% na zainscenizowanie tego wszystkiego, ludzie którzy widzą atak nożownika dalej stoją dumnie i śpiewają Światełko do nieba. 

Nad resztą się nie pochylam, ale powyższe opiszę pewnym przykładem.

Kiedyś stałem na przystanku, w który wjechało auto osobowe. Minęło mnie na około dwa metry, ale zgarnęło trójkę ludzi. Kiedy to nastąpiło stałem i patrzyłem około pół minuty, zanim zareagowałem. Tak więc zaskoczenie robi swoje i mnie to wcale nie dziwi, tym bardziej, że nikt się czegoś podobnego nie spodziewał.

na yt cały czas blokują to.

Bo mają powód, którym jest prawo autorskie.

Bear777.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

+ Miłosz, Paweł Paweł, 99% na zainscenizowanie tego wszystkiego, ludzie którzy widzą atak nożownika dalej stoją dumnie i śpiewają Światełko do nieba. 

Nad resztą się nie pochylam, ale powyższe opiszę pewnym przykładem.
Kiedyś stałem na przystanku, w który wjechało auto osobowe. Minęło mnie na około dwa metry, ale zgarnęło trójkę ludzi. Kiedy to nastąpiło stałem i patrzyłem około pół minuty, zanim zareagowałem. Tak więc zaskoczenie robi swoje i mnie to wcale nie dziwi, tym bardziej, że nikt się czegoś podobnego nie spodziewał.

na yt cały czas blokują to.

Bo mają powód, którym jest prawo autorskie.

Mi to bardziej wygląda na cenzure, gdyby tak blokowali wszystko co nagrali, a ludzie później to wrzucają to bym się zgodził.
Tylko mi to zablokowali 5 min po wrzuceniu na yt. Gostek od którego filmik pobrałem miał go wczoraj przez kilkanaście godzin.

To już w sumie nieważne, kolejna operacja false flag już jest udowodniona.

Chyba mi nie napiszesz, że po kilku dźgnięciach Adamowicz usiadłby i nie tryskałaby z niego krew i to dobrze.
Na nagraniu widać że został uderzony ręką kilka razy i tak się właśnie zachowuje, nie wygląda na kogoś kto by umierał.
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolejny naiwniak, który dał się nabrać na teorię o sfingowanej śmierci Adamowicza. Pewnie w płaską Ziemię też wierzysz.
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystkie dźgnięcia nastąpiły w takie miejsca, że krew nie miała jak tryskać - z aorty wypływała pewnie do klatki piersiowej, a z organów brzucha do jamy brzusznej. To plus ciemna kurtka i po ciemku kiepsko widać co się dzieje. Nawet w dzień niekoniecznie byłoby widać dużo krwi. W tym artykule masz na przykład zdjęcie mężczyzny postrzelonego w pierś, gdzie widać tylko małą rankę i cienką strużkę krwi.

https://www.timesofi...ame-as-victims/

Co innego gdyby było to cięcie po tętnicy szyjnej, wtedy krew może ładnie tryskać dookoła. Jeśli rana powoduje wypływ krwi do płuc, to pojawia się jeszcze efektowne wypluwanie krwi.

Zresztą - gdyby na nagraniu było widać dużo krwi, to spiskomani zaraz by mówili, że krwi jest za dużo i że pewnie sztuczna. Zwolennikom teorii fałszywej flagi nic nie przemówi, bo cała teoria opiera się o zaprzeczanie wydarzeniom, więc każdą rzecz nie pasującą do ich wersji wydarzeń będą uważać za sztuczną, podrzuconą, sfałszowaną...

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dokładnie. Tak samo jakby ludzie na scenie zaczęli od razu reagować to by powiedzieli ze jest to dziwne i najwidoczniej wiedzieli co się stanie i odgrywają jakąś scenę.
Pisanie że nie pokazali ciała-tak samo, gdyby pokazali to spiskowcy powiedzieli by że to manekin. Przecież w przypadku
smoleńska są zdjęcia ciał ofiar to niektórzy mocno nawiedzeni pisali ze są sztuczne.
Jak na moje to część ludzi zweszyła okazję żeby ukrecic z tego kolejna teorie spiskową, ładują filmiki na yt i liczą na wyświetlenia. Czysty marketing.
  • 0

Bear777.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Hah mają niezaprzeczalny dowód, a i tak zaprzeczają faktom.

Zresztą wy nawet nie obejrzeliście tego filmiku chyba, tu samo zachowanie Adamowicza mówi za siebie. Jakbyście dostali pare razy kosą to byście się zwijali z bólu, a on siada sobie jakby został tylko uderzony przez kogoś, ktoś niewtajemniczony w akcję podchodzi do niego, on pokazuje ręką "nic mi nie jest".

Moje dowody kontra wasza naiwność, w to że wszystko co pokazane przez media to prawda.
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mało wiesz, bo mało widziałeś I czytałeś.
Było wiele takich przypadków że ktoś został dźgnięty nożem i dopiero po chwili zorientował się do czego doszło. I dotyczy to różnych części ciała. Był taki przypadek, chyba w Polsce, że facetowi wbito nóż w głowę, a ten myślał, że dostał tylko pięścią w twarz.
A wszyscy myślą, że to wygląda tak jak w filmach, gdzie ktoś dostaje kulkę i od razu umiera i wyje z bólu.
Aha, pisanie że my wierzymy we wszystko co pokażą media jest komiczne. Ci co wierzą w płaską Ziemię też tak piszą.
Człowiek z nożem w głowie https://www.tvn24.pl...dab,693293.html
Koleś z nożem w plecach https://pomorska.pl/...cach/ar/6973945
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych