Skocz do zawartości

Zdjęcie

Adopcja przez pary homoseksualne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
437 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy pary homoseksualne powinny mieć możliwość adopcji dzieci? (308 użytkowników oddało głos)

1. Głosowano Nie widzę ku temu przeszkód (43 głosów [13.96%])

Procent z głosów: 13.96%

2. Głosowano W żadnym wypadku (244 głosów [79.22%])

Procent z głosów: 79.22%

3. Głosowano Nie mam zdania- obojętne mi to (21 głosów [6.82%])

Procent z głosów: 6.82%

Głosuj

Patrolsowy Pan.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze - jestem na TAK. I drugi raz szczerze - jestem optymistycznie nastawiony i do legalizacji związków i do adopcji. Owszem, Polska zapewne nie zalegalizuje takich rzeczy, bo tu uważa się, że homoseksualizm to wynaturzenie, ja bym się wstydził takie coś mówić :/ . A co jakbym ja był homo :P ? Wątpie żebym był na forum :P . A może jestem? ;) To już moja tajemnica :P .
  • 0

Navarion.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uff.. to ciężka i burzliwa sprawa. Trzeba sobie odpowiedzieć, czy dzieci by chciały mieć takich rodziców?
Jeżeli taki "rodzic" pomyśli przez chwilę w przód, jak jego dziecko by się czuło to za pewne będzie wiedział co zrobić...
  • 0

#93 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

jestem wredna, nietolerancyjna a moje poglądy podchodzą pod moherowych... to przełknę, ale za nic nie chciałabym być adoptowana przez parę homoseksualną tak samo pewnie jak i każdy z nas...niszczy to życie dziecku, a dziecko to nie zabawka.. :hmm:
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szwedzki rząd: zalegalizujmy małżeństwa homoseksualne

Szwecja powinna zalegalizować od przyszłego roku małżeństwa par homoseksualnych, które zastąpiłyby obecnie praktykowane rejestrowane związki partnerskie - uznała specjalna komisja powołana przez rząd.

Komisja napisała w raporcie, że od 1 stycznia 2008 roku Szwecja powinna wprowadzić prawo eliminujące ostatnie różnice pomiędzy małżeństwami heteroseksualnymi i związkami homoseksualnymi.

W Szwecji obowiązuje ustawa zrównująca prawa związków homoseksualnych z heterosektualnymi, łącznie z prawem do adopcji dzieci. Różnice istnieją w określeniach - związki homoseksualne określane są jako partnerskie, a nie jako "małżeństwa".

Przewodniczący komisji, były prokurator generalny Hans Regner wyraził opinię, że "paragraf określający definicję małżeństwa powinien być rozszerzony o pary tej samej płci".

Zalecenia komisji zostaną przedyskutowane przez przedstawicieli poszczególnych wyznań, partii politycznych i prawników, a następnie rząd ewentualnie przedstawi parlamentowi projekt zmiany ustawy.
http://wiadomosci.wp...,wiadomosc.html
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moje zdanie na ten temat jest takie- a mianowicie absolutnie NIE!!!!...
Jak te dzieci będą się czuły gdy będą miały rodziców gejów..?? jak my byśmy sie czuli w ich sytuaci tych dzieci
wiem ze to jest choroba związek dwóch facetów ale to trzeba leczyć a nie popierac
Niech sobie zyją nic do nich niemam ale co do adopcji to absolutnie... maleństwo musi mieć Mamusie:-)

znam jednego kumpla, gdy go pytam kiedy wkońcu znajdziesz sobie dziewczyne on mi odpowiada na to-
- nie liczy się płeć, liczą się uczucia.. :wall:
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Absolutnie jestem na nie. Czytałem pewnego razu artykuł o pewnym pedofilu, który nienawidził się za to, kim jest. Nie wyobrażał sobie zbliżenia cielesnego bez udziału dziecka. Strasznie cierpiał z tego powodu. Wziął udział w pewnej terapii, która co prawda nie leczyła z pedofilii, ale uczyła z nią żyć - budowała psychicznie. Ten człowiek nie skrzywdził fizycznie w życiu ani jednego dziecka! To był koszmar dla niego, niejednokrotnie chciał umrzeć, ale udało mu się i za to mu gromkie brawa i szacunek.
Do czego zmierzam? Do tego, że homoseksualizm do dewiacja seksualna jak każda inna, i albo taka osoba musi nauczyć się z tym żyć, kryjąc swą chorobę w sobie, albo związać się z inna taką osobą - ale! - wszystko jest okej, póki właśnie w tej grze nie zacznie brać udziału dziecko! Nigdy w życiu nie pozwolił bym adopcji dzieci przez pary homoseksualne - dlaczego? Po pierwsze to chore, sprzeczne z naturą ludzką, po drugie takie dziecko będzie miało ciężko w życiu - nawet jeśli przybrani rodzice dadzą mu miłość, to to w jakimś stopniu się na nim odbije na pewno. Jest wiele 'normalnych' par, oczekujących na adopcje - par, które pokochają to dziecko i wychowają w normalnej rodzinie. Sam jestem adoptowany i nie wyobrażam sobie, jak mógłbym mieć rodziców gejów lub lesbijki. Może jestem ten zły, bo nie tolerancyjny, ale ta cała tolerancja do niczego dobrego nie prowadzi w tym przypadku - ludzie, są jakieś granice przecież! Bez przesady, jeśli ktoś jest homoseksualistą, to niech sobie ma tego partnera, niech robią te swoje orgie sprzeczne z naturą, ale niech nie mieszają do tego niewinnych istot!
  • 0

peyton777.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

oj chłopcy. NIE mam zamiaru się z wami sprzeczać. skoro jednak istnieją już takie rodziny, to warto im się przyjrzeć i sprawdzić, czy rzeczywiście są takie złe. łatwo mówić, że pedofila jest zła, homoseksualizm jest bee.
wystarczy jednak głęboko zastanowić się nad dobrem dziecka, które może odnaleźć się także w takiej rodzinie.
  • 0

Electric Ant.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Navarion:Uff.. to ciężka i burzliwa sprawa. Trzeba sobie odpowiedzieć, czy dzieci by chciały mieć takich rodziców?
Jeżeli taki "rodzic" pomyśli przez chwilę w przód, jak jego dziecko by się czuło to za pewne będzie wiedział co zrobić...
Takich to znaczy jakich? Jeśli dzieci wychowa się w homofobicznym stylu to zapewne na gejów patrzec będą jak na wybryki natury, jeśli nauczy się je poszanowania dla odmienności to nie będzie używało epitetu "taki".

Lasocki:znam jednego kumpla, gdy go pytam kiedy wkońcu znajdziesz sobie dziewczyne on mi odpowiada na to-
- nie liczy się płeć, liczą się uczucia.. -
-i ma facet rację...

A o zdanie najlepiej byłoby spytac dzieci wychowywane przez takie pary-czy rzeczywiście czują się tak pokrzywdzone przez los i skrzywione, czy wolałyby dzieciństwo spędzic w domu dziecka?

I nie mieszajmy tu pojęc- PEDOFILIA TO ZBRODNIA, HOMOSEKSUALIZM TO WOLNY WYBÓR...

Ja osobiście jeszcze nie wyrobiłam sobie zdania na ten temat :/
  • 0

Sabaku No Gaara.
Reputacja

Napisano

Ja nie mylę pojęć. Dla mnie wszystko, co jest wbrew naturze, jest złe. Ludzie, do czego ten świat zmierza? Do globalnej tolerancji, gdzie każde odstępstwo od Bożego planu będzie 'normalne' i respektowane - to chore! Świat zmierza ku gorszemu - ludzie chcą być dobrzy, szanując każdego człowieka, dając mu prawo do życia, tylko jakim kosztem? Moja tolerancja zaczyna się na tym, ze potrafię zrozumieć, że homofobia po prostu jest - człowiek się z tym rodzi i już - a kończy się na mieszaniu w to niewinnych istot, które nie mogą powiedzieć 'nie'.
Moja tolerancja jest ograniczona wewnętrznym poczuciem moralności.
  • 0

Lasocki.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gdybyśmy stworzyli dla tych Ludzi własny osobny świat to do 100 lat ten gatunek by wyginą naturalnie....

Kobieta w stroju mężczyzny ekscytuje i nęci;
mężczyzna przebrany za kobietę jedynie śmieszy..
  • 0

BlueBoy.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

niszczy to życie dziecku

Napisz proszę w jaki sposób, niszczy to dziecko.

Dla mnie wszystko, co jest wbrew naturze, jest złe

No to nie możesz latać samolotem (itp.), no bo gdyby natura chciała, żebyśmy latali to obdarzyła by nas skrzydłami! Wymieniać można by było długo co jest "wbrew" naturze. :hmm:

To nie człowiek stworzył homoseksualistów, wszystko to dzięki naturze. Homoseksualizm jest tak naturalny, jak słońce latem, czy śnieg zimą.
  • 0

mishi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Marzy mi się, aby polska byla krajem tolerancji, otwarta na to że człowiek jest istotą z krwi i kości, i nie ważne czy jest hetero czy homo, czy jest katolikiem, żydem czy muzułmaninem, po prostu można go akceptować takiego jakim jest.
Czy to jest trudne?
Póki nie zmieni się w Polsce przekonanie, że homo to wybryk natury w dodatku skrzywiony psychicznie i w dodatku zboczeniec, nie będzie można adoptować dzieci przez pary homo.
Bo dorośli uczą myślenia takie małe dzieci. I to właśnie one są najgorsze. To one bez wstydu wytkną wady i będą się z nich śmiać.
Więc póki nie nauczymy samych siebie i naszego potomstwa, jak ważna jest tolerancja i akceptacja w stosunku do drugiego człowieka, to homoseksualiści będą tępieni.
A to jest przykre..

NamalowanyPrzezSmutek - skąd wiesz jaki jest "Boży Plan"?
  • 0

#103 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.

Napisano

Bo homoseksualizm to jest zboczenie tak samo jak transwestytyzm....ale ogólnie to mi geje i lesbijki nie przeszkadzają, mam tylko uprzedzenia, jednak nie okazuje im tego w żaden sposób..ale dlaczegol dzieci, dlacze3go one padły ich łupem :cry:
dlaczego "boży plan" był taki, aby pary były heteroseksualne??? a choćby dlatego, że przedstwiciele tej samoej płci u naszego gatunku raczej dzieci mieć nie mogą..gdyby homoseksualizm był zjawiskiem normalnym byłoby zupełnie inaczej...
Wiem, że orientacja nie zależy od woli człowieka....ale w tym temacie powtarzam już po raz 3, że nie powinni krzywdzić przy tym osób trzecich... :hmm:
  • 0

Sabaku No Gaara.
Reputacja

Napisano

Zgadzam się w 100% z coś_innego. Homofobia jest naturalna pod tym względem, że człowiek się z nią rodzi, a nie jest naturalna, bo gatunek ludzki opiera się na rozmnażaniu. Na dodatek w przyrodzie zawsze trafiają się jakieś defekty, co nie znaczy, że tak ma być. Równie dobrze można powiedzieć, że skoro człowiek urodził się z trzema nogami, to jest normalny i natura wie co robi - nie - to wynaturzenie, błąd w kodzie źródłowym człowieka.

Do tego przykład z samolotem jest chybiony, bo to nie my lecimy, tylko samolot - my jesteśmy pasażerami. Zresztą Bóg dał nam intelekt, aby się rozwijać - homofobia nie rozwija - ona jest wirusem na ciele zdrowego społeczeństwa, a adopcja dzieci przez takie osoby będzie świadczyć tylko o tym, że pozwalamy zatruwać tym niewinne stworzenia.
  • 0

mishi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Uno momento....
Mówicie jedno, gdyby natura chciała aby pary homo miały dzieci to by im to dała.
Ale dlaczego uważacie że to zboczenie?
Może zboczeniem jest stworzenie par heteroseksualnych?
I hetero i homo są stworzeni przez naturę.

Poza tym dlaczego mają krzywdzić? Czemu my krzywdzimy drugiego człowieka chociażby odmawiając mu prawa do życia w normalnym związku z normalną rodziną bez żadnego 'ale, że jest wybrykiem, a nie stworzeniem boskim..'?
Jeśli się dziecku wytłumaczy, to nie rodzice skrzywdzą to dziecko, tylko nietolerancja, ignorancja i brak akceptacji ze strony tych 'normalnych' hetero.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych