Skocz do zawartości

Zdjęcie

Adopcja przez pary homoseksualne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
437 replies to this topic

Ankieta: Czy pary homoseksualne powinny mieć możliwość adopcji dzieci? (308 użytkowników oddało głos)

1. Głosowano Nie widzę ku temu przeszkód (43 głosów [13.96%])

Procent z głosów: 13.96%

2. Głosowano W żadnym wypadku (244 głosów [79.22%])

Procent z głosów: 79.22%

3. Głosowano Nie mam zdania- obojętne mi to (21 głosów [6.82%])

Procent z głosów: 6.82%

Głosuj

#121 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

to w takim razie masz skrajnie inny punkt widzenia na tą sprawę, bo wg mnie lepszy jest dom dziecka od bycia w rodzinie na fundamentach związku homoseksualnego...a z resztą, co to za rodzina :P
Dlatego też nie ciągnę wątku..
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Najlepiej spytać dzieci z takich placówek, czy wolą mieć rodzinę mama-tata, tata-tata/mama-mama, czy zostać bez rodziny - zaraz będzie, ze dzieci się nie winni pytać o takie rzeczy - to w takim razie warto spytać młodzież z takich placówek.
  • 0

peyton777.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hm, czy takie pytanie coś da? przecież każdy z nas zna odpowiedź. Oczywiście jest ona spowodowana stereotypem.

raczej należałoby się zastanowić, czy lepszy jest ojciec alkoholik i pobita matka niż dwóch homoseksualnych tatusiów.
  • 0

NO_NAME.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

uważam, że homoseksualiści nie powinni adoptować dzieci. nie wyobrażam sobie, żeby była wychowywana np. przez dwóch facetów, wolabym mieszkać w domu dziecka. ok, nie mam jakiś specjalnej awersji do homoseksualistów, ale dopuki nie mieszają w to innych, właśnie przez adopcje czy te wszystkie parady lesbijek i geji, gdzie jak paru facetów z straży pożarnej bodajże, nie pamiątam, odmówołi w niej udziału-wywalili ich z pracy.
  • 0

zee.k.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja trochę inaczej do tego podchodzę! Pytanie - czy homoseksualizm jest złem? Jeśli tak to nie można go tolerować pod rzadną postacią, czy to adopcji dzieci czy też legalizacji związków.

Jak zatem odpowiedzieć na to pytanie. Ano wypadałoby znaleźć autorytet, punkt odniesienia który jest nieomylny.
Naukowcy, lekarze!! No dobrze, ale Oni są tylko ludźmi którzy jednak mogą błądzić. Jak wiemy w III Rzeszy teorię ras stworzyli właśnie Naukowcy. Hmmm... zatem to chyba nie najlepszy autorytet....

Ja mam taki autorytet - to Pismo Święte. To słowo BOGA NAJWYŻSZEGO które trwa niezmienione od tysięcy lat. Wiele ludzi od cesarzy rzymskich, poprzez papieży, nazistów, komunistów, a teraz i ateistów próbowało/próbuje podważyć ten autorytet.

I zwrócćie uwagę - NIKOMU! ani Cezarowi, ani hitlerowi czy stalinowi się nie udało! Słowo Boże trwa i jest drogą i światłem dla wielu ludzi. Tam jest nasze Zbawienie i tam jest prawda.

Ok, zatem co mówi BÓG STWORZYCIEL o homoseksualiźnie; klilka cytatów:

Nie będziesz cieleśnie obcował z mężczyzną jak z kobietą. Jest to obrzydliwością.” 3 MOJŻ. 18,22

Dlatego wydał ich Bóg na łup sromotnych namiętności; kobiety ich bowiem zamieniły przyrodzone obcowanie na obcowanie przeciwne naturze, podobnie też mężczyźni zaniechali przyrodzonego obcowania z kobietą, zapałali jedni ku drugim żądzą, mężczyźni z mężczyznami popełniając sromotę i ponosząc na sobie samych należną za ich zboczenie karę.” RZYM. 1,26-27

Jak widać homoseksualizm to zło, to grzech, nie wolno nam tolerować zła! Nie znaczy że wzywam do bicia homoseksualistów o nie!! Wzywam do napominania ich, i zachęcania do leczenia.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W sumie niektórym łatwiej podjąć decyzję, jeśli odpowiedź na dręczące ich dylematy znajduje się w Biblii. I tu nie należy w to wnikać, jeśli ktoś chce się kierować słowami Boga bo tak mu łatwiej to już nie nasza sprawa.
  • 0

zee.k.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Słowo Boże nazywasz manipulacją, kłamstwem Przemo, nawet nie masz ćwierć dowodu na to... cóż nie tacy jak Ty próbowali je podważać, zakazywać. Ale skoro stalinowi i hitlerowi się nie udało, to i Tobie się nie uda. Ono będzie trwać:

Niebo i ziemia przeminą, ale Moje słowa nie przeminą” (Mt 24,35).

Całe Pismo przez Boga jest natchnione i pożyteczne do nauki, do wykrywania błędów, do poprawy, do wychowywania w sprawiedliwości”. 2 TYM. 3,16
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

zee.k czy to Słowo Boże to zależy od tego w co kto wierzy i nie rób prosze offtopu.
  • 0

Metatron.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najwiekszym bledem jest mieszanie w to religii.

Nie uważam homoseksualizmu za chorobę, ale jednak jakiś odchył to jest. Biorac pod uwagę prawa natury gdzie każdy gatunek aby przetrwać musi sie rozmnażać, homoseksualizm jest wręcz zagrożeniem (oczywiście człowieka to nie dotyczy, ze względu na ilość populacji i odsetek par homoseksualnych). Związak dwojga mężczyzn lub dwojga kobiet nie da potomstwa, wiec załózmy sytuację, że sto par homoseksualnych umieszczamy na jakiejś dużej wyspie, co po stu latach zastaniemy ? Może kilka osobników, którym udało się przekroczyć barierę stu lat.

Odnośnie adopcji dzieci to dla mnie nie ma tematu.
Cofnijmy życie mężczyzny, którego pociągają kobiety, który założył rodzinę do momentu gdy miał powiedzmy roczek i został adoptowany do pary homoseksualnej. Ciekawy jestem czy jakiś psycholog mógłby się wypowiedzieć na temat ewentualnych zaburzeń rozwoju psychofizycznego takiego dziecka ze względu na sprzeczność wzoru, którym jest dwoje tatusiów z naturalnym zainteresowaniem płcią przeciwną ?

Tyle mojej opini na ten temat.
Pozdrawiam.
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie homoseksualizm to choroba psychiczna , moze nie dosłownie ale ja tak to widze. Nie jestem tolerancyjny , nie ukrywam - ale gdyby zezwolono na adopcje dzieci przez pary homoseksualne to byłby juz szczyt głupoty. W jaki sposob dziecko moze sie wychowywac normalnie wsrod 2 mezczyzn czy kobiet ? inna kwestia , w jaki sposob dziecko bedzie traktowane przez swoich rowiesników.
Jeszcze jedna rzecz ... min. Przez homoseksualizm obniża sie przyrost naturalny , a przy obcenym poziomie procentowym homoseksualistów w porownaniu z rokiem np 95' za 2-3 lata w polsce to zjawisko wzrośnie przynajmniej o 5% ... jeszcze jedna moja uwaga ze idący za ręce faceci czy calujace sie kobiety to jest demoralizacja dla młodziezy ... a kazdy wie ze młodzi lubią sobie cos "podpatrzec" ... sam usłyszalem wiele razy "bycie les czy bi jest teraz modne" modne?! - chore ... Do tego dochodzą jeszcze takie statystyki jak sredni wiek homoseksualisty kilka lat temu było to 25lat a dzisiaj jest to średnio 19.
  • 0

peyton777.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

homoseksualizm nie jest na pewno chorobą psychiczną, proszę Cię...

człowiek sam powinien zadecydować jakie chce życie prowadzić i z kim.
jeżeli jet odpowiedzialnym, porządnym obywatelem ( bo tacy mogą podjąć adopcję) to z pewnością rozumie jak wyglądałoby życie jego dzieci.
jest świadom swoich nauk wpajanych dzieciom, jaki rodzic chciałby je skrzywdzić?
wątpię, iż taki ojciec lub też matka namawiałaby dziecko do bycia homo. poza tym, czy człowiek może decydować samodzielnie o tym, jaką ma orientację seksualną?

homoseksualiści to ludzie mający takie same uczucia jak my. Nie wiem, czy adopcja dzieci przez nich będzie kiedykolwiek w Polsce możliwa. warto zauważyć jednak, że człowiek powinien stwarzać możliwość dzieciom posiadania rodziny.

raczej nikogo nie przekonam. ale pozdrawiam ;)
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak oto kłamstwo, (Oto Słowo Boże), powtarzane przez lata, staje się obowiązującą prawdą, w imię której, zastępy obrońców prawdy gotowi są napominać i zachęcać do leczenia.

Kłamstwo o normalności homoseksualizmu powtarzane przez lata, może kiedyś stać się obowiązującą "prawdą".
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

peyton777 moze masz racje , to nie choroba ale napewno jakas ideaa moze jednosci ... nie wiem , byc moze co innego. Do czego przekonywac ludzi ? do inicjowania spadku naturalnego ? "zostan gejem i adoptuj dziecko" jeszcze tego brakuje ... Niema Co sie oszukiwać coraz wiecej ludzi odchodzi od prowadzenia normalnego heteroseksualnego zycia! a tak być nie powinno.
  • 0

peyton777.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie można obiektywnie stwierdzić, czy jest ich coraz więcej. Na pewno jednak oczywistym faktem jest to, iż w coraz większym stopniu się ujawniają. To chyba dobrze, że nie muszą się ukrywać.

Dager, bycie homoseksualistą , to bycie "nienormalnym"?
hmm. trochę mało u nas tolerancji.
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dager, Twoja sprawa w co wierzysz i jakie masz moralne priorytety.

Nie stałem się użytkownikiem Forum, dla adorowania swymi poglądami towarzystwa, lecz by swobodnie wypowiadać się na interesujące mnie tematy i czerpać wiedzę. Mnie również nie obchodzi Twoja osobista wiara ani moralne ego, natomiast, w przeciwieństwie do Ciebie, nie pozwalam sobie na ich ocenę, ani na "specyficzny, napuszony rodzaj perswazji", zastępującej rzeczowe argumenty. Twoja rzucająca się w oczy niechęć w stosunku do mnie, nawet mnie nie razi. Przywykłem już do ocen, których źródłem jest bezduszna, intelektualna pycha. Odtąd, wstrzymuję się od komentowania Twoich wypowiedzi i oczekuję tego samego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych