Skocz do zawartości

Zdjęcie

Adopcja przez pary homoseksualne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
437 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy pary homoseksualne powinny mieć możliwość adopcji dzieci? (308 użytkowników oddało głos)

1. Głosowano Nie widzę ku temu przeszkód (43 głosów [13.96%])

Procent z głosów: 13.96%

2. Głosowano W żadnym wypadku (244 głosów [79.22%])

Procent z głosów: 79.22%

3. Głosowano Nie mam zdania- obojętne mi to (21 głosów [6.82%])

Procent z głosów: 6.82%

Głosuj

Shi.

關帝

• Tematów: 39
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dotyczy od 0,5-1,5% obywateli, uważam że naprawdę są ważniejsze rzeczy do roboty ;).

Nie podam Ci dokładnych danych ponieważ o 2 milionach mówił Biedroń w jakimś wywiadzie, tutaj masz urywek :

Reakcja Korwina - bezcenna :]
  • 1

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Podobno do Holandii sprowadzają sieroty z innych krajów, w tym Polski. Jeśli to się przeniesie na inne kraje, to ich rządy również będą musiały znaleźć dzieci do adopcji. Idąc dalej tym tropem, w końcu zabraknie 'tolerancyjnych' społeczności oddających dzieci homoseksualistą. Jeżeli tego nie zatrzymamy, to prędzej czy później, zaczną odbierać dzieci normalnym rodzinom. Aby dać homoseksualnym. To nie będzie kolejny etap, tylko kontynuacja tego na co dzisiaj mamy dać pozwolenie. Argument będzie ten sam co teraz: "Bo oni też chcą mieć dzieci".

Równie dobrze mógłbym powiedzieć coś w stylu "Fuuj, czarni rodzice adoptowali dziecko?! Ohyda!"

Jeżeli mowa o dwóch czarnych tatusiach, to się zgadzam. :P
W ogóle, porównanie do rasizmu, albo faszyzmu jest zupełnie chybione. (Nawet naziści nienawidzili homoseksualistów z innego powodu, niż ludzi innej rasy) Osobiście chciałbym, aby każda porządna rodzina miała prawo do adopcji. :) Nie ważne, czy czarna, biała, żółta, mieszana. Nie będę udawać, że dwóch homoseksualistów jest rodziną. Albo, że mogli by założyć rodzinę. Dziwię się, że ktoś w to wierzy.
  • 1

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Nie mogę powiedzieć słowa na "G", bo mi się z gównem kojarzy".
To powinno znaleźć się w Wikicytatach. ;)

Dziwię się, że ktoś w to wierzy.

Takie po prostu mam odczucie. Według mnie na tym polega piękno demokracji, by ludzie, którzy w gruncie rzeczy nikomu nie wadzą mogli cieszyć się ze swoich przywilejów lub, by każdy owe przywileje miał takie same. Może się mylę, nie wiem.
  • 1

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ci dwaj brzydcy panowie, którzy przyjechali do śp. prezydenta pierdzieli do mediów, że podobno w Polsce jest 7% homo. Przykre i żałosne. Na szczęście coraz częściej słychać, że gejostwo to skrzywienie spowodowane przez nieprawidłowe wychowanie. Co do lesbijek ... no cóż nadal nie obalono tezy brzydkiej lesbijki.

Portia de Rossi, Kristiana Loken (tak, tak sexy T-X z Terminatora 3), że wymienię dwie. ;) Akurat zasada, że lesbijki są brzydkie nie działa, bo wygląd nie ma nic wspólnego z orientacją. "Gejostwo" (pisze w cudzysłowu, bo takie słowo nie istnieje) spowodowane przez złe wychowanie? Hmm... Mnie raczej rodzice dobrze wychowali, a że wolę dziewczyny od chłopców, no cóż, zysk dla lasek strata dla facetów. ;)
  • 0

#230 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Akurat zasada, że lesbijki są brzydkie nie działa, bo wygląd nie ma nic wspólnego z orientacją.

Jasne, że nie wygląd o tym decyduje jednak pomimo tego, że są niezwykłe to jednak myślą schematycznie i czasami w schematy wkrada się błąd. Więcej nic nie powiem bo i tak się nie zrozumiemy :)

"Gejostwo" (pisze w cudzysłowu, bo takie słowo nie istnieje) spowodowane przez złe wychowanie?

Gejostwo odnosi się do gejów jako zbiór gejowskich praktyk.

Hmm... Mnie raczej rodzice dobrze wychowali,

A może miałaś wrażenie, że za dobrze? :)

a że wolę dziewczyny od chłopców, no cóż, zysk dla lasek strata dla facetów. ;)

Dobra dobra :) Pogadamy za jakiś czas ;)
  • 1

Paweł.
  • Tematów: 22
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możecie mnie teraz zastrzelić za to co napisze, bo uważam, że powinny zostać wprowadzone testy psychologiczne dla przyszłych rodziców. Jeśli rodzicom test nie wyjdzie, są pod obserwacją kuratora czy czego tam.

Spokojnie, nikt strzelać nie będzie. :) Słusznie zauważyłaś. Obecnie, by pić na przykład alkohol trzeba mieć 18 lat, podobnie jak prawo jazdy, tylko z tą różnica, że dodatkowo konieczne jest zdawać testy. By wykonywać określoną pracę nieraz również potrzebne są odpowiednie badania, zaświadczenia o dobrym stanie psychicznym, itp. Praktycznie w każdej poważniejszej dziedzinie trzeba być odpowiedzialnym i mieć określone kwalifikacje. A tymczasem dziecko może mieć każdy, nawet byle pijak czy degenerat, w dodatku niepełnoletni. To jest dopiero kołchoz i majstersztyk. Byłoby niewątpliwie lepiej, gdyby jakaś wszechmocna siła nie dopuszczała zepsutych i niedojrzałych jednostek do bycia rodzicem.
  • 0

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jasne, że nie wygląd o tym decyduje jednak pomimo tego, że są niezwykłe to jednak myślą schematycznie i czasami w schematy wkrada się błąd. Więcej nic nie powiem bo i tak się nie zrozumiemy :)

Ależ ja cię idealnie rozumiem. Niestety schematy wkradają się wszędzie. Zarówno u gejów, heteryków, czarnych, katolików itp. Ale na siłę nie ma sensu nikogo przekonywać.

Gejostwo odnosi się do gejów jako zbiór gejowskich praktyk.

Jakiekolwiek one są.

A może miałaś wrażenie, że za dobrze? :)

To teraz, że za dobrze, hehe? ;)

Dobra dobra :) Pogadamy za jakiś czas ;)

I kolejny, który myśli, że jak pojawi się książę z bajki to uleczy moje "zboczenie" i sprowadzi mnie na jasną stronę mocy. Nuh, jakoś jednak żaden nie dał rady, a paru próbowało. Po prostu faceci są fajni jako kumple, jako materiał do chodzenia już nie bardzo. ;) A do tego seks z facetem... Ewwww.

Użytkownik Alyna edytował ten post 04.05.2010 - 23:03

• 0

#233 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Na szczęście coraz częściej słychać, że gejostwo to skrzywienie spowodowane przez nieprawidłowe wychowanie.

Możemy prosić o źródło? Czy jest to stanowisko ekspertów od elektrowstrząsów, lub religijnych specjalistów od Frondy, a może wybitnego seksuologa Benedykta XVI?

"Nie mogę powiedzieć słowa na "G", bo mi się z gównem kojarzy".

To niech wypowiada to słowo na "H", czyli homoseksualista, zamiast startować na prezydenta. JKM, apoteoza kultury.

Takie po prostu mam odczucie. Według mnie na tym polega piękno demokracji, by ludzie, którzy w gruncie rzeczy nikomu nie wadzą mogli cieszyć się ze swoich przywilejów lub, by każdy owe przywileje miał takie same. Może się mylę, nie wiem.

W cywilizowanych krajach właśnie na tym to polega, aby każdy człowiek miał takie same przywileje, więc w Polsce, gdzie znakomita większość ludzi jest katolikami i tolerowane są zachowania antyspołeczne, jest to niemożliwe. Natomiast dzieci par o odmiennej niż "prawidłowa", orientacji seksualnej wyrastają na nie odbiegających od normy ludzi, czego przykładem jest Holandia. Jeżeli ktoś twierdzi, że homoseksualizm jest sprzeczny z naturą, a przy tym jest monogamistą, musi też wiedzieć, iż jest hipokrytą, dowodem na to jest Efekt Coolidge'a.

Mnie raczej rodzice dobrze wychowali, a że wolę dziewczyny od chłopców, no cóż, zysk dla lasek strata dla facetów. ;)

To są pojedyncze przypadki wykorzystywane przez homofobów do rozpowszechniania się tezy o rzekomym źródle homoseksualizmu. Może on być spowodowany przez czynniki społeczne, tak samo jak aseksualizm może być spowodowany gwałtem na podmiocie.

Nie ma zgody między naukowcami co do dokładnych przyczyn tego, że u danej osoby rozwija się orientacja heteroseksualna, biseksualna czy homoseksualna. Pomimo znacznej ilości badań na temat ewentualnego wpływu na orientację seksualną czynników genetycznych, hormonalnych, rozwojowych, społecznych czy kulturowych, to jednak nie ma wyników, które zezwalałyby naukowcom stwierdzić, iż orientacja seksualna determinowana jest przez jakiś szczególny czynnik lub czynniki. Wiele osób uważa, że istotną rolę odgrywa zarówno natura jak i środowisko czy wychowanie (nature versus nurture). Większość osób jest przekonanych, że ma niewielki wpływ na swoją orientację lub nie ma go wcale.

- Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne

Polskie Towarzystwo Seksuologiczne jest zaniepokojone krzywdzącym wpływem społecznych uprzedzeń na funkcjonowanie psychiczne i społeczne osób homoseksualnych i biseksualnych oraz jest świadome niechlubnej roli, jaką w podtrzymywaniu tych uprzedzeń odegrała niegdyś nauka, która przez ponad sto lat (do 1973 w USA i do 1991 w Europie) uznawała homoseksualność za zaburzenie psychiczne. Ówczesne mniemanie o patologicznym charakterze homoseksualności okazało się niepoparte faktami naukowymi, lecz oparte na społecznych uprzedzeniach od wieków zakorzenionych w kulturze zachodniej. Dlatego też homoseksualność została wykreślona z obu najważniejszych klasyfikacji zaburzeń psychicznych – DSM i ICD.
Jednocześnie na Polskim Towarzystwie Seksuologicznym, jako na organizacji naukowej, spoczywa odpowiedzialność za rozpowszechnianie w społeczeństwie aktualnego stanu wiedzy seksuologicznej, szczególnie jeśli społeczna dezinformacja w zakresie seksuologii podtrzymuje niesłuszną dyskryminację jakiejkolwiek grupy społecznej.

Polskie Towarzystwo Seksuologiczne

Homoseksualna orientacja nie może być uznawana za przejaw niepełnego rozwoju osobowości lub psychopatologii. Jak każde uprzedzenie społeczne, uprzedzenie wobec homoseksualności wpływa negatywnie na zdrowie psychiczne, przyczyniając się do trwałego poczucia naznaczenia i głębokiego samokrytycyzmu u osób zorientowanych homoseksualnie poprzez uwewnętrznienie tego uprzedzenia.

Amerykańskie Towarzystwo Psychoanalityczne

Nie ma żadnych dowodów na to, że wychowywanie dzieci przez osoby homoseksualne prowadzi do zmiany orientacji seksualnej, bądź jakichkolwiek przykrych konsekwencji.

Seksuolog dr Andrzej Depko: Homoseksualistą człowiek raczej rodzi się, niż zostaje - uważają naukowcy. To wszystko jednak tylko hipotezy.

Seksuolog dr Wiesław Czernikiewicz:

Najwięcej negatywnych emocji budzi adopcja dzieci przez pary homoseksualne. Czy osoby homoseksualne mogą wychowywać dzieci?

Uważam, że nie ma żadnych przeciwskazań. Dom, ciepło domowe, gwiazdka i dwóch facetów, którzy darzą dziecko uczuciem jest zdecydowanie lepsze niż samotność w domu dziecka. Orientacji seksualnej nie można nabyć poprzez wychowanie. To są kolejne lęki i fobie naszego społeczeństwa.

Homoseksualistą się jest czy się zostaje?

Nie można zostać homoseksualistą. Nie nabywamy homoseksualizmu w procesie socjalizacji, nikt nie staje się homoseksualistą, dlatego że został uwiedziony. To nie choroba, nie można się zarazić. Homoseksualizm jest wrodzony i nie do zmiany.

Czy wiadomo skąd się bierze u człowieka taka a nie inna orientacja seksualna?

Wiadomo. Nasza orientacja seksualna formuje się w okresie prenatalnym i zależy od wypływu hormonów na kształtujący się układ nerwowy. Na początku każdy płód czy to męski czy żeński rozwija się w identyczny sposób. Potem, żeby wyróżnicował się mózg i narządy płciowe mężczyzny musi zadziałać testosteron. Jeśli zadziała on na płód męski w innym czasie niż zwykle lub też będzie w niskim stężeniu wykształci się orientacja homoseksualna, bądź też ta orientacja nie będzie zdefiniowana i wtedy mówimy orientacji biseksualnej. Jeśli natomiast testosteron zadziała na płód żeński większym niż zwykle, u kobiety wykształci się orientacja homoseksualna. U kobiet jednak orientacja seksualna jest bardziej płynna niż u mężczyzn. O kobiecym homoseksualizmie wiadomo jednak zdecydowanie mniej niż o męskim.

Czy orientacja seksualna naprawdę jest nie do zmiany? Przecież co jakiś czas pojawiają się w mediach informacje, że komuś udało się "wyleczyć" homoseksualistów.

Orientacja seksualna oznacza preferowaną płeć partnera seksualnego. Jest to program wpisany w ośrodkowy układ nerwowy. Póki co, nie ma żadnych metod, żeby ten program zmienić. Człowiek rodzi się albo heteroseksualny, albo homoseksualny, albo biseksualny. Zdarzają się oczywiście homoseksualiści egodystoniczni, czyli tacy, którzy nie akceptują swojego homoseksualizmu. Wśród tej grupy można z powodzeniem wzmocnić ów brak akceptacji. Można wytrenować człowieka żeby żył niezgodnie ze swoją orientacją seksualną. My w Polsce bez takiej terapii mamy przykłady życie niezgodnego ze swoją orientacją seksualną: geje żenią się, a lesbijki wychodzą za mąż. Nie znaczy to, że są "wyleczeni", ani że zmieniła im się orientacja seksualna. Kilkanaście lat temu była już informacja o tym, że można w toku terapii zmienić orientację seksualną. Potem po kilku latach zbadano ponownie rzekomo wyleczonych: część z nich wróciła do praktyk homoseksualnych, a część znalazła się pod opieką psychiatrów, wielu z nich popełniło samobójstwo. Wszystkie doniesienia o możliwości zmiany orientacji seksualnej u człowieka, o których czytałem, to fałszerstwa. Jedyną metodą sprawdzenia tego czy możliwa jest zmiana orientacji jest zrobienie badania reakcji genitalnej przed terapią i reakcji genitalnej po terapii. Jeśli reakcja genitalna wykaże, że gej zaczął reagować na kobiety, mógłbym uznać, że dokonano cudu i zmieniono orientację seksualną.

Dlaczego homoseksualiści wzbudzają tyle negatywnych emocji, a nawet nienawiści w społeczeństwie?

Najwięcej negatywnych emocji wzbudzają mężczyźni homoseksualni u mężczyzn heteroseksualnych. Skąd się bierze ta agresja? Przede wszystkim z lęku. Mężczyźni najbardziej boją się, żeby nie okazało się, że oni też mogą być homoseksualni. Ci, którzy najbardziej się boją i nie są pewni swojej męskości są najbardziej agresywni w stosunku do gejów. Mówię tu przede wszystkim o czołowych postaciach polskiej sceny politycznej.

Ale my mamy swoich, forumowych "seksuologów" i "psychologów".

Edit

To czy pojawi się nie wiadomo ale jestem w 100% przekonany, że gdyby się taki pojawił przez kwadrans rozmowy zmieniłabyś zdanie ;)

Widocznie status forumowego klauna ci odpowiada, gdyż w 100% się mylisz i jeszcze masz tupet wmawiać obcej osobie swoje "gdybania".

To teraz odwróćmy sytuacje. Aton, zdrowy heteroseksualista przebywa przez piętnaście minut, sam na sam w towarzystwie JKM, po kwadransie zmienia orientacje seksualną.

Seksuolodzy powinni tutaj zaglądać po pracy, lepszej komedii, ale i dramatu nie znajdą.

Użytkownik Bayakus edytował ten post 05.05.2010 - 00:20

• 0

#234 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

I kolejny, który myśli, że jak pojawi się książę z bajki to uleczy moje "zboczenie" i sprowadzi mnie na jasną stronę mocy. Nuh, jakoś jednak żaden nie dał rady, a paru próbowało.

To czy pojawi się nie wiadomo ale jestem w 100% przekonany, że gdyby się taki pojawił przez kwadrans rozmowy zmieniłabyś zdanie ;)
  • 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powinieneś przez kwadrans porozmawiać z - że się tak kolokwialnie wyrażę - murzynem, jestem w 100% przekonany, że po kwadransie rozmowy stałbyś się czarny.
Sensowny argument? Albowiem rzekłem, że jest równie pokręcony jak twój.
  • 2

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Całkowicie zgadzam się z z tym co napisał Bayakus.

To czy pojawi się nie wiadomo ale jestem w 100% przekonany, że gdyby się taki pojawił przez kwadrans rozmowy zmieniłabyś zdanie

Uwierz mi, nawet na mnie raczej osobę heteroseksualną nie zadziała tak żaden "książę".

Użytkownik Badia edytował ten post 05.05.2010 - 06:43

• 0

#237 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Powinieneś przez kwadrans porozmawiać z - że się tak kolokwialnie wyrażę - murzynem, jestem w 100% przekonany, że po kwadransie rozmowy stałbyś się czarny.
Sensowny argument? Albowiem rzekłem, że jest równie pokręcony jak twój.

Nie kierowałem go do ciebie więc daruj sobie komentarz i jego ocenę. Póki co zaaplikuj sobie kwadrans z działającymi szarymi komórkami.

Uwierz mi, nawet na mnie raczej osobę heteroseksualną nie zadziała tak żaden "książę".

Nie uwierzę bo za dużo widziałem w tych sprawach.
  • 0

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie uwierzę bo za dużo widziałem w tych sprawach.

Może nie poznałeś po prostu takich osób.? Potworów, które zbyt mocno stąpają po ziemi.
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bayakus, załóżmy, że przytoczone przez Ciebie teksty mają 100% słuszność (choć niektóre z tych "instytucji" są ponoć pod butem polityków, a wśród nich wiadomo jaki nurt panuje. No ale... nieważne :D) to i tak wniosek jaki wyciągasz jest już zatrważający:

Nie ma żadnych dowodów na to, że wychowywanie dzieci przez osoby homoseksualne prowadzi do zmiany orientacji seksualnej, bądź jakichkolwiek przykrych konsekwencji.

Pierwsza część zdania - zgoda. Jednak druga: "bądź jakichkolwiek przykrych konsekwencji" to już raczej popis wyobraźni. Otóż te teksty ani tego nie dowodzą, ani nawet nie poruszają tego wątku. Nadal nie spotkałem się z żadną opinią specjalistów, by "wychowane" przez parę homo dziecko, nie napotykało w życiu różnych nieprzyjemności, z tego powodu, nie wspominając o rzeczy najważniejszej - nie miało elementarnych braków w wychowaniu, w którym nie bierze udziału "matka" (analogicznie, w przypadku dwóch matek i braku ojca). Nie dość, że nie ma na to dowodów, to przekonują one zupełnie do czegoś innego. Z resztą dla normalnego człowieka to oczywiste - widzę po sobie, oraz po bracie i siostrze, jaki wpływ, jakie wartości przekazała matka, a jakie ojciec. No ale pewnie ktoś teraz mi każe definiować "normalność". Smutne, tak jak to poniżej:

Zaraz oczywiście odezwą się głosy - co z rodzicami alkoholikami, co z przemocą w rodzinie - czyż rodzice homo nie lepsi ? I taka smutna prawda - dla rodziców homo, patologia to jedyny argument ratunku. Homo ratuje się patologią - wielokrotnie choćby na tym forum (gdzieś Trajan ładnie podsumował to zjawisko, może znajdę, jeśli dyskusja się rozwinie).

I proponuję pewne spojrzenie na homo, jako rodziców - załóżmy że homo jest naturalne. Apeluję do wszystkich homofobów, by przyjęli to za pewnik. Zatem pytanie - dlaczego coś, a mam tu na myśli związek homo, co naturalnie nie może stworzyć rodziny, miałoby ją stworzyć ? Przecież pary hetero, które adoptują, robią to bo albo mogą mieć dziecko, ale wolą dać szansę takiemu z domu dziecka, albo nie mogą z uwagi na CHOROBĘ, podkreślam CHOROBĘ (cały czas przyjmujemy, że homo to okaz zdrowia i natura). Jeśli NATURA, to główny argument homo, to dlaczego konsekwentnie się go nie trzyma ? Homo nie może naturalnie stworzyć rodziny, więc niech ten fakt zaakceptuje, tak jak narzuca wszystkim akceptację, że homo jest normalne. I to wszystko, o co tutaj chodzi.

EDIT: błąd ort. i to dość paskudny :D

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 05.05.2010 - 12:43

• 3

#240 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Przecież tutaj jest mowa o adopcji przez pary homoseksualna, a nie odbierania dzieci parom heteroseksualnym, a lepsza jest rodzina z dwójką matek czy ojców niż żadna. Także nie tylko patologia, ale i dom dziecka.

ani nawet nie poruszają tego wątku.

Nadal nie spotkałem się z żadną opinią specjalistów, by "wychowane" przez parę homo dziecko, nie napotykało w życiu różnych nieprzyjemności

Najwięcej negatywnych emocji budzi adopcja dzieci przez pary homoseksualne. Czy osoby homoseksualne mogą wychowywać dzieci?

Uważam, że nie ma żadnych przeciwskazań. Dom, ciepło domowe, gwiazdka i dwóch facetów, którzy darzą dziecko uczuciem jest zdecydowanie lepsze niż samotność w domu dziecka. Orientacji seksualnej nie można nabyć poprzez wychowanie. To są kolejne lęki i fobie naszego społeczeństwa.

Z resztą dla normalnego człowieka to oczywiste - widzę po sobie, oraz po bracie i siostrze, jaki wpływ, jakie wartości przekazała matka, a jakie ojciec.

Czyli opierasz swoje zdanie na jednym przypadku? Wiem, że tak nie jest i brak tego zróżnicowania może prowadzić do różnego rodzaju zaburzeń, więc teoretycznie homoseksualiści nie powinni wychowywać dzieci. Ale czemu w Holandii dzieci par o odmiennej niż heteroseksualna orientacji seksualnej wyrastają na zdrowe jednostki? Dopóki wśród specjalistów nie będzie zgody (jeżeli nie przekonuje cię zdanie WHO), to możemy co najwyżej powróżyć z fusów, ale dopóki tak nie jest, to jak sam napisałeś -

Nie dość, że nie ma na to dowodów, to przekonują one zupełnie do czegoś innego.

A już kwestie subiektywne powinniśmy pominąć i czekać na te dowody.

Inne nieprzyjemności, czyli przykładowo wyśmiewanie w szkole. Nie możemy tego potraktować poważnie, równie dobrze Afroamerykanie nie powinni wychowywać dzieci, dlatego, iż w całej klasie jest tylko jedno czarnoskóre dziecko. To jest zadanie rodziców, aby tłumaczyli swoim dzieciom, że nie należy się naśmiewać z mniejszości.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych