Gdyby był to ludzie masowo by nie czynili wg. twojej interpretacji zła. Ale do ciebie dalej nie dociera, że dobro i zło jest względne. Dla terrorysty zabicie niewiernych poprzez wysadzanie samego siebie w imię swojego boga, jest dla niego i dla jego ludu czymś dobrym, natomiast dla ciebie nie i pozostałych nie.Człowiek jest stworzony do miłości i czynienia dobra
Wytłumaczono już wpływ na psychikę "opętanego" przez egzorcystę?W samej Polsce jest setka egzorcystów - zawsze możesz do jakiegoś podbić. Zjawiskiem naukowo udowodnionym to jest, tylko duchowni interpretują to tak, a naukowcy inaczej.
A to ciekawe, jeszcze niedawno opętywał ich Szatan.Ludzi opętuje Bóg
Załóżmy, że PiS jeszcze w Polsce nie rządził. Mamy teraz rządy PO i wiadomo - bida z nyndzą połączona z chamstwem, wykiwaniem i kradzieżą. Największym przeciwnikiem jest PiS. O PiS wiesz tyle, co mówili ich przeciwnicy - napewno nie w superlatywach. I tu jest pytanie. W następnych wyborach wybrałbyś PO, które znasz i wiesz co narobiło czy PiS, który nie miał szansy się wykazać?Tak się kiedyś zastanawiałem - kto z ludzi mógłby w przypadku choćby Wielkiego Ucisku oddać się pod władanie szatana, nawet nie z powodu cierpienia, ale z takiego, że uwierzyłby, że to Bóg jest zły a on dobry. Teraz, czytając tutaj co niektóre posty nie mam wątpliwości, że znajdzie się ogromna rzesza..
@Alembik_wina
W tym wypadku pokusiłbym się o stwierdzenie, że Szatan istnieje.ale jeśli chodzi o Szatana to jest antropomorficzną personifikacją zła, które czyni człowiek.
Mam 666 postów. Czy to czyni ze mnie Szatana?
Użytkownik Torek edytował ten post 13.07.2012 - 11:40