To, do czego miał dostęp, a to co oglądał to dwie różne rzeczy. Ktoś wymyślił argument do bani.
Nigdzie nikt nie napisał, ani nie powiedział co on oglądał.
Napisano 17.01.2019 - 20:28
Quintusie, napisz tylko, po co? False flag ma zawsze jakiś cel. Jaki cel miałoby upozorowanie śmierci tego człowieka? Nie widzisz sprzeczności?
Rozumiem, gdy jakiś mafiozo pozoruje swoją śmierć, aby się ukryć przed konkurencją, katami, czy wymiarem sprawiedliwości.
A może Elvis i M.Jackson też żyją?...
Pomijajac absurdalnsoc i glupote tej tezy to pozorwanie smierci mogloby byc ostatnia deska ratunku dla jednego z ugrupowan politycznych przed wyborami (i robia co moga by smierc Adamowicza wykorzystac, ale zbyt nieudolnie). Zreszta ta teze juz niektorzy wysnuli i trudno sie dziwic.
Kontynuowac nie bede bo mnie Toxic stad usunie. W kazdym razie abusrdalnosc....
Druga korzysc plynaca z tego (i ktora politycy mogliby wykorzystac nawet teraz, ale sa na to raczej zbyt glupi) to ograniczenie wolnosci slowa i krytyki w internecie i poza nim wobec ich dzialan i podejmowanych decyzji. Tylko musieliby sie jakos pojednac i wspolnie zwalic wine na internet i innych krzykaczy, ktorzy nawoluja do zlego i ciagle krytykuje oraz atakuja wazne osobistosci.
Natomiast gdyby chodzilo o machlojki, powiazania z mafia itd. - zrobiliby to inaczej. Mafia nie zalatwia spraw w taki sposob, niepotrzebny rozglos i przedstawienie. Zabojstwa politykow nie sa niemozliwe, ale tutaj mamy do czynienia z psycholem z nozem i tyle, nic wiecej.
Użytkownik Master Zgiętonogi edytował ten post 17.01.2019 - 20:32
Napisano 18.01.2019 - 16:21
Popularny
Podejrzane jest zachowanie wszystkich na tej scenie, wszyscy jakby odgrywali jakąś rolę, kolo na gitarze gra dalej, ludzie pozwalają szaleńcowi paradować sobie z nożem, prezydent upada idealnie za czarną płachtę po prawej stronie sceny, żeby nikt nie mógł za bardzo nagrywać co tam się dzieje. Obezwładnienie groźnego napastnika z nożem nie wygląda w ten sposób, że ktoś podbiega do niego i każe mu się położyć, a ten grzecznie rzuca nóż i się grzecznie kładzie. Widać, że facet który podbiegł do napastnika w ogóle się go nie bał. A przecież też mógłby zostać poczęstowany kosą w brzuch i serce.
Tak się składa, że byłam tego dnia na miejscu zdarzenia. Stałam nawet całkiem blisko sceny, kiedy prezydent został ugodzony nożem - bo co do tego, że ugodzony został, nie mam najmniejszych wątpliwości.
Jeśli chodzi o Twoje wątpliwości dotyczące zachowania ludzi na scenie. Musisz pamiętać o tym, że WOŚP sam w sobie nie jest zwykłą imprezą masową, jakich wiele. Ma to do siebie, że rządzą nim trochę inne reguły, niżeli ma to miejsce, przykładowo, na festynach dożynkowych na wsiach wczesną jesienią. Do WOŚPowej sceny ma dostęp wielu ludzi, jest to impreza praktycznie połowicznie otwarta, pozwala na okazywanie talentów w każdej dziedzinie - bo chodzi o to, by zarobic pieniazki na szczytny cel. Na scenie wielokrotnie pojawia się całe mnóstwo osób, robiących wiele szalonych niekiedy rzeczy i nie wzbudza to w ludziach obaw czy wątpliwości. Bo i dlaczego by miało? Myślę że aż do tej pory WOŚP nie kojarzył się z niczym brutalnym czy zagrażajacym zyciu (moze poza hejtem w necie na Owsiaka).
Do czego zmierzam. Facet wbiegł, kiedy na scenie było naprawdę mnóstwo osób. W momencie, w ktorym niemal kazdy skupiony byl na zimnych ogniach i swiatelku do nieba, i rozpoczynajacej sie piosence. Dzialo sie tyle rzeczy jednoczesnie - spiew, zimne ognie, efekty specjalne na scenie - ze wbiegajacy na nia facet nie byl niczym "wyjatkowym". Mogl to byc kolejny dzwiekowiec, ktory chcial pospiesznie poprawic mikrofon, mogl to byc spozniony akrobata czy piosenkarz.
Ja stałam obok i sama długo nie rozumialam co sie wydarzylo, nawet kiedy juz padly slowa o powodach napaści i o tym, co się stało. Przez cały czas myslalam, ze to część pokazu - dziwna, ale w jakimś sensie zaplanowana.
Napisano 18.01.2019 - 17:40
Up@
Widzisz, problem jest w tym, że Quintus/Ogarnięty cierpi naszym zdaniem na manię prześladowczą, która przyczynia się do takich, a nie innych poglądów.
Wszędzie widzi spiski, nad jego domem latają czarne helikoptery i kulki z kosmosu. Tak, tak, sam to kiedyś napisał w jednym z tematów.
Trudno więc, żeby miał inne zdanie na ten temat.
Prawdopodobnie nawet nie zwróci uwagi na Twój post będąc pochłoniętym swoimi wyobrażeniami.
Napisano 19.01.2019 - 17:30
Napisano 19.01.2019 - 19:20
Napisano 19.01.2019 - 19:41
Jak by pojechał byłoby gadanie, że jak śmiał przyjechać itp., jak nie pojechał będzie też gadanie, więc wybrał tak jak wybrał.
Dywagacje. Nie był w parlamencie (co jeszcze mogło by mu ujść płazem), nie był na pogrzebie. Dwa razy strzelił sobie w stopę, a mógł ocieplić swój wizerunek.
Napisano 19.01.2019 - 21:18
I cyk Owsiak juz z powrotem prezesem. Wytrawny polityk. Szybko, dawalem mu te 2 miesiace, ale jednak nie, jednak szybciej zatanczyl na trumnie.
Co jest z tobą nie tak? Owsiak od dwudziestu siedmiu lat, daje ludziom dobrą energię, robi to wszystko za darmola, z potrzeby serca, a ty uważasz że kierują nim tak niskie pobudki? Naprawdę jesteś tak zmanipulowany że wierzysz, iż Owsiak chce zbić na tej tragedii kapitał polityczny? Co ty masz w głowie. A może sądzisz ludzi swoją miarą, co też nie najlepiej o tobie świadczy. Owsiak zrezygnował bo miał dość ludzi takich jak ty, którzy snują bezpodstawne oskarżenia. Ludzi którym w głowie się nie mieści że można coś robić z potrzeby serca. Teraz zmienił zdanie bo Ludzie tego chcieli. Starzy, młodzi, wykształceni i ci z podstawową edukacją. Ludzie widzą efekty jego pracy. W prawie każdym szpitalu jest sprzęt zakupiony przez fundację. Wielki finał dzieje się na całym świecie. Woodstock jest czwartym największym festiwalem na świecie, a jest to forma podziękowania ludziom za wspomaganie WOŚP. I od początku taki był. Owsiak stworzy ł coś naprawdę fantastycznego, coś co jak widać jest po za zasięgiem wielu małych umysłów. Wcześniej w tym temacie snułeś bezpodstawne oskarżenia w stosunku do Owsiaka. A teraz to... Wstyd panie @master zgiętonogi. Wstyd.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 19.01.2019 - 21:19
Napisano 19.01.2019 - 21:33
Jak by pojechał byłoby gadanie, że jak śmiał przyjechać itp., jak nie pojechał będzie też gadanie, więc wybrał tak jak wybrał.
Dywagacje. Nie był w parlamencie (co jeszcze mogło by mu ujść płazem), nie był na pogrzebie. Dwa razy strzelił sobie w stopę, a mógł ocieplić swój wizerunek.
Donalda Tuska również nie było na pogrzebie Marka Rosiaka jak i na minucie ciszy w sejmie, jakoś niespecjalnie zależało mu również wtedy na ocieplaniu wizerunku. Naprawdę sądzisz, że twardy elektorat PO wtedy go za to krytykował albo, że twardy elektorat PIS będzie za to krytykował Kaczyńskiego ? No nie bądźmy naiwni, obstawiam, że góra za tydzień wszystko wróci do normalności i znowu usłyszymy pyskówki w Sejmie.
Mam wrażenie że w tym kraju jeśli nie ma się poglądów politycznych, nie podąża za tłumem,nie uczestniczy w wojence, jest się skazanym na ostracyzm. Nie przepadam ani za jedną opcją polityczną ani za drugą. Chodziło mi o zwrócenie uwagi na to jak to biedne społeczeństwo jest rozgrywane medialnie, zupełnie jak pionki na szachownicy. Odruch społeczny byłby mniejszy gdyby nie propaganda. Teraz natomiast zacznie się zbijanie kapitału politycznego i tłumy w to pójdą. Do czasu wyborów będziemy świadkami tego spektaklu, jedni budowali martyrologię na katastrofie samolotu a drudzy mają teraz swoją z męczennikiem mowy nienawiści.
Użytkownik Partuszew edytował ten post 19.01.2019 - 21:55
Napisano 20.01.2019 - 00:56
Jeżeli chodzi o naszych polityków, to słabo wypadli w obliczu tej tragedii. Faktem jest że sporo krytyki padło pod adresem WOŚP, ze strony tychże właśnie. np, zakaz uczestniczenia w wydarzeniu mundurowym, między innymi policji. Niektórzy posłowie też się nie popisali, i co ? I nic. Wszyscy paplą o mowie nienawiści, a ja zarządałbym w pierwszej kolejności dymisji ministra spraw wewnętrznych i administracji, za to że policja, nie ochraniała tych wszystkich imprez. Co pozwala twierdzić że pod jego rządami policja ma inne zadania niż ochrona obywateli. Wielki Finał WOŚP jest imprezą masową i cykliczną. Gdzie była policja? .
Standardy polityczne w Polsce są na żenująco niskim poziomie. Jako przykład honoru politycznego może posłużyć sprawa zabójstwa słowackiego dziennikarza:
W związku z zabójstwem dziennikarza w środę podał się do dymisji słowacki minister kultury Marek Madaricz. Jak tłumaczył, nie może pogodzić się z tym, że w czasie, gdy pełnił ważną funkcję w rządzie, doszło do zabójstwa dziennikarza. Podkreślał przy tym, że to właśnie resortowi kultury najbliżej do mediów. - Po tym, co się stało, nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że będę spokojnie zasiadać w ministerialnym fotelu - powiedział.
Do dymisji podali się również asystentka premiera Słowacji Roberta Ficy - Mária Trošková (była modelka) oraz Viliam Jasan - przewodniczący departamentu zarządzania kryzysowego i bezpieczeństwa państwa. Obydwoje występują w ostatnim, niedokończonym tekście Kuciaka, podczas pracy nad którym dziennikarz został zamordowany.
A u nas? Tylko jeden człowiek zrobił coś takiego. Na szczęście większość obywateli naszego kraju uznała że kto jak kto ale On nie powinien tego robić. I to nie ze względów politycznych. Tylko zwyczajnie ludzkich. Orkiestra gra od dwudziestu siedmiu lat. Uczestniczą w niej miliony ludzi na całym świecie. Jeden bandzior nie może tego zniszczyć. A tak by się stało gdyby Jurek odszedł. I jestem na 100% pewien, że pan prezydent Paweł Adamowicz, również nie chciałby aby orkiestra została bez dyrygenta.
Wiem że niektórym nie mieści się to w głowach, ale orkiestra pod wodzą Jurka, jest czymś co łączy a nie dzieli. A wszelkiego rodzaju krytycy tej wspaniałej inicjatywy, to na szczęście tylko margines naszego społeczeństwa, o czym świadczą nie słowa a czyny.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 20.01.2019 - 00:57
Napisano 20.01.2019 - 00:56
Napisano 20.01.2019 - 01:05
Według mnie istnieje taka sama szansa na to, że Pan Prezes WOŚPu czerpie korzyści majątkowe z tego całego przedstawienia, jak i że robi to z czystej dobroci serca.
Rozliczenia tego całego przedstawienia są dostępne na stronach fundacji. Sprawdź zamiast klepać farmazony.
Drugą sprawą jest to że według prawa zarówno prezesowi jak i członkom zarządu każdej fundacji charytatywnej przysługuje pensja, finansowana ze zbiórek. Skoro Owsiak, twoim zdaniem chce się tylko dorobić, to dla czego z niej zrezygnował? Przy tych wpływach była by to furmanka "piniędzy" zarobionych zgodnie z prawem. Szanse nie są takie same. Szansa że Pan prezes WOŚP robi to wszystko dla kasy jest znikoma i bliska zeru.
Ja rozumiem, że jest to impreza charytatywna, ale na pewnych rzeczach nie wolno oszczędzać.
Tutaj nikt na niczym nie oszczędza. Ta impreza jest inna niż wszystkie. Nigdy tego nie poczułeś, więc nie wiesz o czym piszesz.
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 20.01.2019 - 01:07
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych