Napisano 21.01.2019 - 10:51
Wielkie mieszkanie. W mieszkaniu na fotelu siedzi pan Smith. Jest w pełni świadom, nie jest chory. Generalnie wszystko z nim w porządku. Przez balkon wchodzi włamywacz. Pan Smith nie reaguje. Włamywacz wszedł już do mieszkania i powoli pakuje łupy do plecaka. Pan Smith nie reaguje. Włamywacz widzi pana Smith'a i okrada dom dalej. Po zabraniu wszystkich cennych rzeczy, włamywacz wychodzi sobie spokojnie drzwiami jak gdyby nigdy nic.
Dlaczego pan Smith nie zareagował ?
Napisano 21.01.2019 - 11:25
Tak jest. Nie sądziłem, że jest znana. Pamiętam za łebka po prostu kolega opowiadał.
Napisano 28.01.2019 - 16:22
Napisano 11.02.2019 - 20:06
Napisano 12.02.2019 - 20:52
Ja zadam swoją trochę mroczną zagadkę:
Rok 2025. Gdy John dowiedział się, że pewien zegar wskazuje północ, wziął karabin, jedzenie, opatrunki i opuścił dom. Co w tym czasie robili prezydenci USA i Rosji?
Jeden był martwy (nie wiem, czy można stwierdzić, że "leżał", więc bezpiecznie będzie stwierdzić, że po prostu nie żył), drugi siedział mniej lub bardziej zadowolony w swoim schronie przeciwatomowym i obserwował rozwój wydarzeń. Nie będę próbowała odgadnąć który z nich to prezydent USA, a który Rosji.
Co wygrałam?
Napisano 12.02.2019 - 21:20
Podpisywali bezwarunkową kapitulację u Chińczyka.
Zagadka w której występuje: prezydent USA, prezydent Rosji, John i broń została wymyślona przez ruską propagande.
Użytkownik ppp edytował ten post 12.02.2019 - 21:44
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych