Napisano 05.05.2012 - 22:26
Napisano 05.05.2012 - 22:28
Napisano 05.05.2012 - 23:06
Nadal nie odpowiedziałeś czemu, bo jestem ciekawy.Tak czy tak, jest to lepsze od tego, co dziś propnują wszystkie inne opcje - powolny rozkład zmierzający ku destrukcji.
Napisano 05.05.2012 - 23:36
Ciekawi mnie, skąd czerpiesz takie dokładne informacje n.t mojej wiedzy.
Napisano 06.05.2012 - 00:07
Ponieważ cały czas nam wmawiasz że ZSRR jest lepszy od obecnej polski. Jest, mimo tego że kuleje.Ciekawi mnie, skąd czerpiesz takie dokładne informacje n.t mojej wiedzy.
Napisano 06.05.2012 - 09:42
Napisano 06.05.2012 - 15:07
Arctur, w tej dyskusji ośmieszyłeś siebie i swoją ideologię, łącząc dwa niepasujące do siebie elementu. "Anarcho-socjalizm" już staje się forumową legendą. Pokazałeś, że kompletnie nie znasz realiów władzy. polityki czy ekonomii, a Twoja wiara w socjalizm o ile prawdziwa, to w każdym razie... głupia. Twój system nie ma prawa bytu nigdzie i nigdy. Otrząśnij się i popatrz, jak żyło się zwykłym obywatelom ZSRR czy nawet dzisiejszej Rosji, kontynuatorce Związku Radz. Ludzie mają kompletnie wyprane mózgi, nie wiedzą co się dzieje w kraju i na świecie, bieda wybija z każdego zakamarka, a Ty dalej uważasz to za wzór. A Twój pseudo-system sprawdziłby się jeszcze gorzej, bo jest przygotowany przez jakichś amatorów, nie mających żadnego doświadczenia ani realnej wiedzy specjalistycznej.
Napisano 06.05.2012 - 16:08
I ostatnia rzecz, ale bardzo istotna. Arctur podejmuje realne działania w celu poprawy życia w Polsce. A prawica jest zdolna tylko do bicia piany na forach oraz w mediach vide Cejrowski czy Korwin. Skoro nie macie woli, mocy tudzież intelektu by podjąć rzeczywiste działanie, nie przeszkadzajcie tym, którzy chcą coś zmienić.
Napisano 06.05.2012 - 16:09
Totalnie zapominając o negatywnych, które jednak istnieją.Arctur próbuje przeprowadzić zmiany ludzkości oparte o pozytywne cechy ludzkiego charakteru.
Widzisz, to jest właśnie ta sprzeczność, o której mówiłem. Zarządzać ma gremium, ogół społeczeństwa, a nie wybrana garstka, oczywiście według założeń anarcho - socjalizmu, jednak z dalszych argumentów Arctura można wywnioskować, że jakaś bliżej nieokreślona grupa "będzie decydować" o wszystkim.W dzisiejszych czasach istnieją rozwiązania technologiczne, o których pisze Arctur, pozwalające na skuteczne zarządzanie państwem przy bardzo niewielkiej kadrze.
Jeśli rzeczowe wytykanie sprzeczności w założeniach jest rzucaniem kłody pod nogi, to cóż, ostrzę siekierę i idę ścinać las, by mieć więcej kłód.Jednak kompletną głupotą jest rzucanie mu kłód pod nogi na początku jego działalności.
Nie inaczej będzie z tym systemem. Nie ma systemów idealnych, a na idealizmie daleko się nie zajedzie, taka prawda.Od czterech tysięcy lat każdy system przygotowywany przez tych jak ich nazywasz "specjalistów" zawala się i umiera.
Właśnie anarcho-socjalizm jest już sprzeczny we własnej nazwie, a im dalej w las tym więcej drzew. Ten system nie ma prawa się sprawdzić w rzeczywistości, bo jest jeszcze bardziej oderwany od rzeczywistości, niż gospodarka centralnie planowana. Oczywiście to moje subiektywne zdanie. Arctur musi się jednak liczyć z tym, że jeśli bedzie chciał wprowadzić ten system w życie, to nie wszyscy przyjmą go z otwartymi rękoma, w najgorszym przpadku dojdzie do krwawych zamieszek i wojen domowych.Arctur jako jeden z niewielu dostrzega ten aspekt. Nie tworzy jakiś wydumanych modeli, które co chwile trzeba poprawiać, bo nie sprawdzają się w rzeczywistości.
Napisano 06.05.2012 - 17:45
Tego może już nie wiesz, ale pan H do władzy doszedł dzięki kryzysowi i niezadowoleniu z władzy demokratycznej.Hitler był prawicowy. Chyba szanownie prawicowy przyjaciele nie doedukowali się na temat źródeł finansowania źródeł ruchu nazistowskiego. A źródła te pochodziły od wielkich prawicowych przemysłowców jak Ford czy Krupp. Nie sądze, aby Ford popierał lewicę.
Popierać Artcura nikt nie ma obowiązku. Jednak kompletną głupotą jest rzucanie mu kłód pod nogi na początku jego działalności. Jeżeli Arctur ma wiarę, zacięcie i będzie działał konsekwentnie, to wasze przeszkadzanie doda mu jeszcze sił. A jeżeli prawica, jak to ma w zwyczaju wyśle go do obozu koncentracyjnego typu Bereza Kartuska, to uczyni go męczennikiem.
Pokazujesz, że nie znasz realiów życia. Ekonomia to nie słupki, excel i wasz wielki prawicowy guru Balcerowicz. Ekonomia to jest życie codzienne. Arctur jako jeden z niewielu dostrzega ten aspekt. Nie tworzy jakiś wydumanych modeli, które co chwile trzeba poprawiać, bo nie sprawdzają się w rzeczywistości.
Napisano 06.05.2012 - 18:07
Napisano 06.05.2012 - 18:39
Większość z nas pewnie pamięta temat założony przez pana Mylo podtytułem: W Polsce jest dobrze. Każdy też pamięta reakcje użytkowników na ten temat. A przecież mylo stosował te "tabelki".
No i niestety. Biedak powie że w tym kraju sama bieda. A bogacz że wspaniale.
Napisano 06.05.2012 - 20:20
Hitler był prawicowy. Chyba szanownie prawicowy przyjaciele nie doedukowali się na temat źródeł finansowania źródeł ruchu nazistowskiego. A źródła te pochodziły od wielkich prawicowych przemysłowców jak Ford czy Krupp. Nie sądze, aby Ford popierał lewicę.
Od czterech tysięcy lat każdy system przygotowywany przez tych jak ich nazywasz "specjalistów" zawala się i umiera. Rozumiem, że po czterech tysiącach lat historii klęsk doktryn politycznych przygotowywanych przez "specjalistów" ty wierzysz, że są oni w stanie stworzyć system wydolny i przyjazny ogółowi? Cóż... ty wierzysz, że tak jest. Ja wiem, że mylisz się.
Sklepy będą przecież istnieć, są warunkiem rozdysponowywania dóbr w sposób sprawiedliwy. Do tego właśnie potrzeba nam uczciwych kupców zdolnych budować skuteczną infrastrukturę. Nie będzie w tym krzty kapitalizmu - bo ta ekonomia w sposób naturalny upadnie, gdy rewolucja rozpocznie działanie.
Użytkownik Shay edytował ten post 06.05.2012 - 20:23
Napisano 06.05.2012 - 21:35
A jeżeli prawica, jak to ma w zwyczaju wyśle go do obozu koncentracyjnego typu Bereza Kartuska, to uczyni go męczennikiem.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych