Napisano
22.05.2012 - 12:26
Polska zostala odebrana Polakom - to jest wniosek mojego instruktora prawa jazdy. Mowi ze obserwuje ten proceder od dziesiecioleci i ma bardzo szeroki poglad na wszystko co sie dzieje z naszym panstwem. Wniosek jego jest taki, ze stoja za tym zydzi - dlatego wlasnie pytalem o to Myla. Ja co prawda sie troche nie zgadzam z tym ze za wszystkim stoja zydzi, uwazam bowiem, ze nie moze on po prostu przyjac do wiadomosci ze czesciowo my jako Polacy jestesmy sobie winni ze jest jak jest.
Ale powiem wam ze koles ma zajebiscie duzo racji, jak mi opowiada o tym jak sie decyduje kto moze inwestowac pieniadze a kto nie, jak to jest z z prowadzeniem wiekszych spolek handlowych, jak to jest z otwieraniem biznesow - sprawa jest prosta - prawo do tego wszystkiego jest po prostu Polakomi odebrane - a monopol na wszystkie dochodowe i rozwojowe rzeczy maja jedynie ludzie pochodzenia zydowskiego.
Mowi ze to wszystko jest ustalane odgornie, opowiadal mi gdzie we wroclawiu jest urzad do spraw zydow i gdzie nikt procz zyda nie ma wejscia.
Mowil jak to jest z nasza "policja", "abw" i innymi tego typu "instytucjami" - sa to takie legalne mafie ktore maja za zadanie udupienie jak najwiekszej ilosci spolek z ktorych MY czerpiemy korzysci - A RACZEJ - oni ich nie czerpia ! Wlasciciele takich firm sa po prostu ZMUSZANI do 1)oddania za jakies tam pieniadze wlasnosci do firmy, tak aby przeszla ona na czyjas (wiecie czyja) wlasnosc; 2) ZASTRASZANI jesli sie nie zgadzaja; 3) WIKŁANI w przekrety i lamanie prawa; 4) CIAGANI po sadach przez lata, kiedy w miedzyczasie juz odpowiednie osoby takimi firmami sie "zajmuja"; 5)WTRACANI do pierdla na lata za rzekome "lapowkarstwo" i inne tego typu rzeczy - a wszystko prowadzi do tego ze przechodzi to w rece tych ktorzy trzymaja lape na tym wszystkim.
Mowil ze przecietny polak nie ma realnych szans na zostanie lekarzem, sedzia, prokuratorem, w zamian czego na wszystkich tych stanowiskach maja juz "swoich" ludzi ktorzy dbaja o to zeby wszystko odbywalo sie "zgodnie z prawem".
Ja z tego co on powiedzial wyrobilem sobie poglad ze jestesmy pod jarzmem, przykryci od gory i kontrolowani w taki sposob ze nam - zwyklym ludziom z calego tego rzekomego POSTĘPU GOSPODARCZEGO - pozostaje jedynie patrzeć jak to budują się nowe budynki, centra handlowe itp. z zewnatrz, kiedy niewielka czesc ludzi rzeczywiscie ma z nich pozytek, BA, rzec mozna nawet ze nakreca dalej swoj wlasny biznes.
Ale zapomnijcie o rozwijaniu polskiej gospodarki ! Tutaj nic nie jest polskie i nic nie jest dla polaka, jestesmy takim landem w ktorym rozwinela sie "zydowska" "kapitalistyczna" siec, ktora dziala dla wlasnych celow, wzbogaca SIEBIE SAMA a nie nas, a nawet powiem ze zeruje na nas, bowiem gdybysmy nie deponowali do nich swoich pieniedzy to oni by nie rosli w sile.
I jeszcze ogolnie powiem wam ze to nie jest jedynie nasza sytuacja - choc w POLSCE jest to przeokrutnie widoczne i strasznie zawiklane - to jest globalna sprawa z ktorej trzeba sie uwolnic ! Juz wiem o co chodzi z OCCUPY WALL STREET.