Napisano 28.02.2012 - 07:45
Napisano 28.02.2012 - 11:25
Mam odwagę stać się obiektem krytyki w imię treści które chce wyrazić ty jej nie masz anonimowy pyskaczu bo z niczym nie można cie powiązać i utożsamić. Gdyby nie moderacja trzymająca rękę na pulsie bym cie zadusił w 3 rundzie po rozpoznaniu. - to do Goplany
Napisano 28.02.2012 - 13:15
Napisano 28.02.2012 - 14:27
I powinniście . Taka niecodzienna sytuacja jak na te forum, odwrócenie ról, nie wy jesteście oświeceni, aja popełniający temat zobligowany do siedzenia z opuszczoną głową jak na skazaniu i wysłuchiwania kazań kolejnych matek ojców i ciotek nauczycieli autorytetów.No to wszyscy cieszymy się z tego, jaki to masz TALENT plastyczny i jak wysoce OŚWIECONY jesteś w przeciwieństwie do nas (mnie).
mają oczywiście dusze, oddają bardziej nasze subiektywne postrzeganie świata, a cyfra jest dalsza człowiekowi w sposobie "postrzegania świata"A co powiesz na zdjęcia robione ANALOGOWO drogi Muhomorniczy.Cylon(ie?) ? Nie chcę Cie oceniać po tak nieistotnych kompetencjach jak możliwość oceny fotografii, ale wydajesz się być za młody na to by pamiętać czasy negatywu i ciemni (czasy te, co ważniejsze wcale się nie skończyły).
A osobistych wycieczek do Pana Goplany m.in. mogłeś sobie i nam darować.
Bo widzisz dla mnie ten łabędź sam się broni wraz z symbolicznym odbiciem w lustrze wody i otoczeniem, natomiast gdybyś ty się do niego dobrał prawdopodobnie wyszedł by jak primadonna albo emo.Nawet banalny motyw, jak ten z łabędziem na stawie, może zaciekawić oglądającego, jeśli fotografia jest dobrze wykonana.
Dobre fotki wybiera się spośród setek i kiedy już się znajdzie, masz satysfakcję i wtedy nie żal tych wszystkich mniej udanych.
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 28.02.2012 - 16:14
Napisano 29.02.2012 - 00:24
ok,sam bym to zrobił gdybym miał tu ps, pierwsze zdjęcie aż się prosi pewnej obróbki, ma kilka planów a każde wymaga innego choć nie skomplikowanego podejścia .up@
Czy pozwolisz, abym lekko podretuszował Twoje jedno zdjęcie i przedstawił je oba. Chodzi mi o to, że ze zwykłej siermiężnej szarości, można wydobyć piękno, nawet jego niewielka ilość dodaje smaku i czyni to milszym dla oka.
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 29.02.2012 - 00:58
Napisano 29.02.2012 - 00:31
Tak wyglądają zdjęcia bez gwiazdorstwa i próby promowania siebie poprzez oszpecające w istocie zabiegi na obrazie którego miało się zaszczyt fotografować nie odwrotnie.
Wyjątkowo po części się z tym zgadzam. Niektóre zdjęcia są tak wygładzone, że niemal worek foliowy na nich się znajduje. Aczkolwiek co innego uniwersalny retusz fotograficzny cery, worków pod oczami itp. Drobne zmiany są wręcz wymagane. Modelka nie byłaby zadowolona gdybyś zrobił jej zdjęcie i wrzucił na portal foto, a na jej twarzy znajdowałyby się jakieś "tymczasowe" chrosty czy syfki ale oczywiście trzeba znać ten umiar.Natomiast z drugiej strony mamy ten kicz. Wygładzone zdjęcia specjalistów robiących z ludzi posągi.
No to gratuluję Tobie umiejętności. To tak jak bym poszedł robić zdjęcia makro, a w rezultacie zrobiłbym sesję z modelką.forma wyboru:
byle jakie na chybił trafił, taka była selekcja ,
Sam posiadam tego typu zdjęcia.pragnę przez to wznowić wśród użytkowników radość z przeglądania zdjęć robionych przez amatorów
Użytkownik sebacyw edytował ten post 29.02.2012 - 00:39
Napisano 29.02.2012 - 00:50
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 29.02.2012 - 01:06
Napisano 29.02.2012 - 00:58
Właśnie. Dla Ciebie one są dobre, ale czy Ty nie rozumiesz, że np dla mnie. Dla osoby, która w fotografii siedzi już sporo czasu takie zdjęcia jak Twoje są po prostu słabe, beznadziejne, nudne, niedopracowane. Czy wiesz o tym, że publikując zdjęcia automatycznie prosisz się o opinię co do zdjęć?-a więc ją dostajesz. W tych zdjęciach nie licząc światła, którego nie ma, nie ma też techniki. Kompozycja leży. Niektóre zdjęcia są tak krzywe jak by były robione po pijaku. Ty to nazywasz estetyką? No nie rozśmieszaj mnie bo za chwilę swoim śmiechem przebudzę połowę rodziny, która już śpi...Otóż dla mnie te zdjęcia są dobre...
Nie byle coca-colowe srajło banalne wyrwane z ulicy obcej polakom i przez to że murzyn to mam sie czuć-oooooo-jak oglądając gozille.
Użytkownik sebacyw edytował ten post 29.02.2012 - 01:33
Napisano 29.02.2012 - 01:11
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 29.02.2012 - 01:11
Napisano 29.02.2012 - 01:29
Widziałeś moje modelki?-chyba nie. Twoje porównanie jest zabawne mimo wszystko i dotyczy "wiatraka lecącego w kosmosie".
\Aczkolwiek co innego uniwersalny retusz fotograficzny cery, worków pod oczami itp. Drobne zmiany są wręcz wymagane
Użytkownik Muhomorniczy.Cylon edytował ten post 29.02.2012 - 01:56
Napisano 29.02.2012 - 01:36
Napisano 29.02.2012 - 01:42
Twoja uwaga podchodzi pod inny punkt regulaminu niż ten który został już ci zaaplikowany, Gombrowicza również zaciekle krytykowano nazywano sfrustrowanym i samotnym człowiekiem. Jednak ja nie będę kontynuował tego nie merytorycznego tonu dyskusji .Naprawdę Ci współczuję, bo musisz być niezwykle sfrustrowanym i samotnym człowiekiem.
Napisano 29.02.2012 - 02:11
Użytkownik ceka edytował ten post 29.02.2012 - 02:12
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych