Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kim Dzong Il nie żyje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

defensis.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja tam chłopaka lubiłem. 150 cm wzrostu a kozak większy niż nie jeden pudzionopodobny :D

Fakt faktem to trzymał cały świat za jaja ale przynajmniej było wiadomo na co go stać a teraz wejdzie nowy, młody w sumie trzymany pod peleryną i nikt z zewnątrz tak na prawdę go nie zna i nie wiadomo co wyczyni. Żeby chłopek nie wywołał jakieś wojenki bo ja bym się na tym świecie jeszcze chętnie trochę pobawił.

Użytkownik defensis edytował ten post 19.12.2011 - 14:19

• 1

Potęga.
  • Tematów: 2
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Pragnę dodać, że nie mamy prawa sie z tego cieszyć. Gdy Kaczyński umarł jak pies w Smoleńsku to nikt nie śmiał się ani nie cieszył - a gdy było inaczej to Polaczki zaczeli drzeć morde, że jak tak można!

Fakt faktem to trzymał cały świat za jaja

Że - co

Dołączona grafika

Gwiazda, nie rób sobie z buzi ścierki. /mylo

• -7

defensis.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aleś potężny jesteś misiu. Już Ci tłumacze głuptasku: Jak Korea chciała coś robić to robiła bo jak się jakiś kraj sprzeciwił to groził, że zrobi bum bum swoimi rakietkami atomowymi :) Czaisz?
  • 1

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najlepszy komentarz jest pod filmikiem na youtube :)

They are crying, but I do not see any tears.

Żałosna szopka, gdzie obywatele udają smutek.

Pewnie jak nie będziesz płakać to pójdziesz do więzienia...

I jeszcze ta rakieta odpalona :D Szopka na całego. Młody buduje sobie pozycję ? I tak musi słuchać się Chin.
  • 1

#20 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Najzabawniejszy płacz jaki słyszałam kiedykolwiek
  • 1

Marcelo.
  • Tematów: 33
  • Artykułów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Najpierw pomyślałem, że płaczą z żalu, ale tę możliwość szybko wykluczyłem. Następnie pomyślałem, że to łzy radości, ale gdyby dowiedział się o tym obecny przywódca pewnie zrobiłby swoje... Przeczytałem jeden z postów w temacie i doszła kolejna możliwość: jeśli młody jest gorszy od starego, to łzy rzeczywiście mogą być wyrazami żalu, że z gorszego przechodzą na jeszcze gorsze.
Takie jest tylko moje zdanie, ale nie wierzę, że żyło im się aż tak dobrze, żeby płakać jak za własnym ojcem...
  • 0

Striker.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najważniejsze to nie to, że ktoś tam płacze. Najważniejsze, żeby tam nie wybuchła wojna bo dzisiejsza Azja jest jak Europa 1935 roku.. Wystarczy mały incydent i może wybuchnąć wojna. Szczególnie, że jak w każdej dyktaturze gdy odchodzi stare to nowi walczą o miejsca.

W chwili obecnej na granicy obu Korei rozmieszczonych jest 2 mln żołnierzy różnych stron. Możemy się modlić aby nie doszło do żadnych incydentów bo w przeciwnym razie będziemy mieli tą wojnę, o której mówią przepowiednie przed 2012..
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Nie wiem czy oni płaczą czy się śmieją (szczególnie mężczyzna na samym lewym brzegu)...

I jeśli jesteśmy już w temacie to polecam zobaczyć ten filmik w którym...

!

Nie wiem czy znacie taką gre jak Homefront ale, jeśli popatrzymy na ten filmik i na obecną sytuacje, to ładnie się nakłada. Nie biorę tego na poważnie, podaje to jako ciekawostkę w stylu "co by było gdyby"

Użytkownik BrainCollector edytował ten post 19.12.2011 - 20:25

• 0

ImpacT.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zapomniałeś dopisać, że ten filmik to żarty, bo niektórzy mogą go na serio wziąć :).
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wbrew pozorom, mieszkańcy większych miast typu Pjongjang (cholipa, kto wymyślił transkrypcję "Phenian"???) mają za kim płakać. To są miasta zamieszkane przez ludzi należących do elity, wybrańców, których Koreańska Partia Pracy uznała za "swoich", i którzy należą do klasy "lojalnej" (społeczeństwo w KRLD jest podzielone na trzy klasy, tj. lojalni, neutralni i wrogowie - nigdy nikt nie wie, do jakiej klasy przynależy, nawet mimo iż mieszka w "elitarnym" mieście). To sama partia na czele z Kim Jong Ilem zapewniła im dobrobyt, w jakim żyją obecnie - teraz ich "wspaniałomyślny jak jasna cholera" wódz odszedł, a to czy zachowają ów dobrobyt po przyjściu kolejnego Kima, nie jest już takie pewne.
  • 0

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jednego tyrana mniej, ale co z tego, skoro synek nie jest lepszy od tatusia.
W tej chwili praktycznie każdy scenariusz wydarzeń jest możliwy, możliwe, że dojdzie do wojny, albo synek wymyśli, co innego.
Zastanawiam się, jakie są szanse, na zjednoczenie, czy na znaczna poprawę stosunków obu Korei, gdyby ta komunistyczna wyciągnęła rękę do sąsiada?
W cale nie wykluczam takiego scenariusza, ale szanse, na to, że tak się stanie, uważam za marne.
O ile dobrze pamiętam, w czasach ocieplenia stosunków między tymi krajami, istniała linia kolejowa, po której jeżdżące pociągi regularnie przekraczały granice, także współpraca obu tych krajów jest możliwa.
Najważniejszym problemem są odmienne systemy w obu państwach, jeden jest komunistyczny (republika socjalistyczna wg. konstytucji), drugi demokratyczny (republika), także w obecnym układzie, zjednoczenie, czy znaczne poprawienie stosunków, jest wręcz niemożliwe.
Chyba, że powstanie nowy system, który będzie się podobać, bo obu stronach granicy, ale znów prawdopodobieństwo, że taki system powstanie, jest marne.

Co ma być to będzie, zobaczymy, co pokaże przyszłość.

EDIT:

http://www.youtube.com/watch?v=9Xy2InXXIkk&feature=player_embedded

Ciekawe, czy ci ludzie zostali zmuszeni, do tego by przyjść na plac, by tam zmusić się do płaczu po kimś, kto ewidentnie na ten nie zasługuje?

EDIT 2: Na stronie TVN,u pojawił się ciekawy artykuł i wywiad, na temat Korei Północnej.

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Nie wiedziałem, że tam partia wyznacza męża, czy żonę, ale kraj. :o

Użytkownik Miłosz edytował ten post 20.12.2011 - 00:24

• 0

Fumiaki.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dopóki rządzić będzie rodzina kimów nie ma szans na poprawę, a tym bardziej na ocieplenie stosunków.
  • 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A najśmieszniejsze jest to że Wy osobniki którzy najbardziej zwracacie uwagę na propagandę szerzoną przez TVN i inne TVP3 a sami w nią wierzycie. Na czym opieracie swoje zarzuty wobec Korei Północnej? Czyżby na filmach dokumentalnych finansowanych przez NATO, UE czy USA? Czyżby na wiadomościach i newsach z TVN24?
  • -3

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niecodzienny, a Ty skąd bierzesz informacje o Korei Północnej? Z oficjalnych źródeł KRLD? :P
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na czym opieracie swoje zarzuty wobec Korei Północnej? Czyżby na filmach dokumentalnych finansowanych przez NATO, UE czy USA? Czyżby na wiadomościach i newsach z TVN24?

Ja bez bicia przyznaję się, że moje zarzuty biorę z kosmosu...
Dołączona grafika
;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych