Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy WHO i kartele farmaceutyczne planują ludobójstwo?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
530 odpowiedzi w tym temacie

#136 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

Wreszcie Radosław powołałeś się na jakieś konkretne zapiski i dokumenty - o to mi chodziło :) Nawiązując jednak do przytoczonych przez Ciebie dokumentów... Państwo ma obowiązek ochrony swoich obywateli co jest chyba normalną i oczywistą rzeczą gwarantowaną nam przez Konstytucję. Jaki więc inny plan działania niż ten opisany w przytoczonych przez Ciebie ustawach zaproponowałbyś na wypadek wybuchu poważnej epidemii jakiegoś wirusa w naszym kraju? Opisz co innego miałoby robić państwo niźli izolacja już zarażonych, kwarantanna, ścisła obserwacja szpitalna, wprowadzenie szczepień i nakazanie obywatelom zachowania szczególnej uwagi.
  • 1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I następne pytanko - czy ktoś w ogóle zauważył że WHO zmieniło kryteria ogłaszania pandemii żeby można było ją ogłosić :mrgreen: ?
Kryterium, iż musi być to choroba o wysokiej śmiertelności, zostało po prostu skreślone...

Że co?
Wysoka śmiertelność nigdy nie stanowiła kryterium określającego pandemię. Wręcz przeciwnie, to właśnie niska śmiertelność jest czynnikiem sprzyjającym wystąpieniu pandemii, gdyż ułatwia rozprzestrzenienie się choroby na znacznym obszarze. A to właśnie wielkość obszaru występowania choroby jest kryterium określającym, czy mamy do czynienia z pandemią, czy tylko ze zwykłą epidemią. Jeśli jest on bardzo duży (np. kontynent), mamy to pierwsze.
  • 2

Skeleton.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Murky, Mamma i Skeleton - nie bawmy się jak w piaskownicy.
Mam wrazenie że robicie sobie jakieś jaja, więc spróbuję zmienić nieco perspektywę.
Odpowiedzcie na proste pytanie - czy przyjmiecie szczepionkę (której producent zrzekł się odpowiedzialności za "efekty uboczne" typu śmierć czy autyzm) w sytuacji gdy będzie musiało ją przyjąć ponad 90% człowieków na planecie?
Przez szacunek do waszych konserwatywnych poglądów na planetę Ziemia nie wspomniałem w pytaniu o zaawansowanej techologii Draco i ich
umiłowaniu do implantów.

No tak, ja sobie jaja robię, że pytam o dokładne i wiarygodne dowody. Znów zmieniasz temat i uciekasz od postawionych Tobie pytań. Po co odpowiadać skoro można, tak łatwo zmienić temat? A Twoje tłumaczenie zadanego nam pytania jest poniżej krytyki:

Moje pytanie miało na celu sprawdzenie czy nie rozmawiam z bezmyślnymi robotami które zrobią to co im nakazano, bez wnikania w konsekwencję swoich wyborów.

Aż korci mnie zapytać Ciebie, czy nie jesteś przypadkiem bezmyślnym, zadufanym, egoistycznym draco-jaszczurem? Może Ty nim jesteś… spisek?

Co do postawionego nam pytania, zrobię tak, jak będę chciał. Przed jakąkolwiek kuracją, zabiegiem, zaszczepieniem zawsze sprawdzam, co będą mi podawać/robić. Tak samo będzie z tą szczepionką. TERAZ jeszcze nie można powiedzieć, czy ta szczepionka będzie mocno szkodliwa czy nie. TERAZ nie można przewidzieć co będzie się dziać, tak więc TERAZ nie wiemy czy poddalibyśmy się szczepieniu. Podsumowując, czy bym się poddał szczepieniu czy nie, to będzie zależeć od sytuacji. Ciekawi mnie czemu Cię to interesuje. Może ktoś Cię nasłał i kazał sprawdzić głupotę ludzką? Spisek?!

Co do Twoich nowych dokumentów:

trzeba dokładnie zwracać uwagę na to o jakim typie grypy jest napisane.
W tym co przytoczyłeś mówi się o H5N1, czyli o ptasiej grypie, która ma wysoki współczynnik śmiertelności.
A z tego co widzę, WHO obawia się nie wirusa świńskiej grypy - H1N1, tylko jego mutacji z innymi wirusami o dużo wyższej śmiertelności.

Nawiązując jednak do przytoczonych przez Ciebie dokumentów... Państwo ma obowiązek ochrony swoich obywateli co jest chyba normalną i oczywistą rzeczą gwarantowaną nam przez Konstytucję. Jaki więc inny plan działania niż ten opisany w przytoczonych przez Ciebie ustawach zaproponowałbyś na wypadek wybuchu poważnej epidemii jakiegoś wirusa w naszym kraju? Opisz co innego miałoby robić państwo niźli izolacja już zarażonych, kwarantanna, ścisła obserwacja szpitalna, wprowadzenie szczepień i nakazanie obywatelom zachowania szczególnej uwagi.

Tylko proszę odpowiedz na pytania Nestora. Według mnie ma on całkowitą rację. "Opisz co innego miałoby robić państwo niźli izolacja już zarażonych, kwarantanna, ścisła obserwacja szpitalna, wprowadzenie szczepień i nakazanie obywatelom zachowania szczególnej uwagi." - Nestor

Ponad to, mam pytanie. Czemu minusujesz mi posty? Ciężko się na nie patrzy, bo kwestionują Twoją wizję? Uważasz, że tylko Twoje posty zasługują na plusy, bo Twoja wizja świata jest prawidłowa? Pomyśl nad tym co wyrabiasz chłopcze. A za Twoje czyny, odwdzięczę się tym samym. ;)

Pozdrawiam, i żegnam się mój Ty draczkojaszczurku, haj fajf i piona!

P.S. - Nie człowieków, tylko ludzi.

Szybka edycja:

I następne pytanko - czy ktoś w ogóle zauważył że WHO zmieniło kryteria ogłaszania pandemii żeby można było ją ogłosić :mrgreen: ?
Kryterium, iż musi być to choroba o wysokiej śmiertelności, zostało po prostu skreślone...

Link? Dane? Potwierdź proszę.

Jarecki, dość ciekawy i intrygujący artykuł. Dzięki za podanie go.
  • 2

mamma.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Radosławie, jakoś nie mogę znaleźć w zacytowanym przez Ciebie dokumencie WHO żadnej wzmianki o obowiązkowych szczepieniach. Bo to, że państwa moga wprowadzać takie, czy inne regulacje prawne jest oczywiste i WHO nikomu łaski nie robi.

Art. 46 i 47 ustawy o chorobach zakaźnych wyraźnie mówi, jakie środki wolno podjąć i do czego zmusić zarażonego obywatela.
Na przymusową hospitalizację trafią osoby chore na gruźlicę w okresie prątkowania oraz chore i podejrzane o zachorowanie na:
- dżumę, grypę H7 i H5

Ustawa mówi w tym miejscu o zarażonych obywatelach i hospitalizacji osób chorych. A osoba zarażona, czy też chora, to taka, która już zapadła na jakąś chorobę i szczepionka ochronna jest jej potrzebna jak umarłemu kadzidło.
Wymieniona jest grypa H7 i H5 - wirus grypy, z którą mamy do czynienia to typ A/H1N1, więc nie podpada pod ten przepis.
Tak więc jedynym aktem prawnym, mówiącym o obowiązkowych szczepieniach ochronnych jest polska 'ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi':
"Art. 46. 3. Ogłaszając stan zagrożenia epidemicznego lub stan epidemii, minister właściwy do spraw zdrowia lub wojewoda mogą nałożyć obowiązek szczepień ochronnych ..." Jest to wewnętrzny polski przepis, więc mówienie o 90% światowej populacji jest chyba leciutką przesadą, zważywszy, że do 'demograficznych mocarstw' raczej nie należymy.

No, ale jakaś podstawa prawna istnieje, więc oczywiście za moment odpowiem na Twoje pytanie. Wcześniej jednak dwa zdania wstępu - otóż ja w przeciwieństwie do Ciebie nie prowadzę żadnej krucjaty pod hasłem "nie daj się zaszczepić", ani "zaszczep się, bo umrzesz". Nie mam więc zamiaru nikogo skłaniać do podejmowania takiej, czy innej decyzji, bo każdy musi to zrobić samodzielnie - nie na fali entuzjazmu, ani antyszczepieniowej histerii, tylko opierając się na faktach - i tylko o faktach staram się w tym temacie (jak zresztą i w innych) dyskutować. Więc moja odpowiedź jest moją własną, osobistą odpowiedzią na Twoje pytanie, a nie manifestem, czy usiłowaniem wywierania na kogokolwiek wpływu, a tym bardziej presji.
No to ad rem. Owszem, jeżeli w Polsce faktycznie pojawią się ogniska zachorowań na grypę i będzie dostępna skuteczna szczepionka, to zaszczepię się. A zrobię to z tego względu, że niestety żaden bogaty krewny nie zostawił mi dużego spadku i muszę zarabiać na chleb, a w mojej pracy mam bliski kontakt z ludźmi. Rozważając pytanie, czy zaszczepić się, czy też nie, widzę dwie możliwe istotne konsekwencje (bo opowieści p. Burgermeister o spisku WHO i tym podobne bzdury odkładam na półkę razem z bajkami dla niegrzecznych dzieci) - 1. po zaszczepieniu się dostanę ciężkich komplikacji, lub wyciągnę nogi, a z drugiej strony - 2. nie zaszczepię się i w przypadku zarażenia będę chojnie rozsiewał wokół wirusy (bo grypa to taka dziwna choroba, że można nią zarażać zanim wystąpią jej objawy). Obie te opcje są możliwe - jeżeli moja decyzja doprowadzi do którejkolwiek z nich, to będzie znaczyło, że była mówiąc po prostu głupia. A za głupotę, wbrew panującym dziś poglądom, trzeba płacić. Tylko za własną głupotę mam zwyczaj płacić sam, a nie wysyłać rachunku innym - tzn. tym, którzy zachorują ze względu na mój komfort uchronienia się przed możliwymi skutkami ubocznymi szczepienia.
  • 4

#140 Gość_Nestor

Gość_Nestor.

Napisano

Na marginesie chciałbym dodać sprostowanie, że w swoich wszystkich wywodach nie twierdzę, że teoria odnośnie zabójczych szczepionek jest nieprawdziwa. W tej ostatecznej kwestii wciąż zachowuję neutralność. Bo jeśli faktycznie ludzie z kasą mają tak dużą władzę to moim zdaniem faktycznie mają powody by zredukować liczbę ludności (troska o własny tyłek, kwestie przeludnienia, bezpieczeństwo energetyczne jak i to, że mniejszą liczbą ludzi łatwiej rządzić i kierować). Jedyne co robię w swoich postach to przeciwstawianie się nielogicznym i nie mających większego poparcia w rzeczywistości "dowodach". I muszę, przyznać, że dotychczas nie znalazłem żadnych mocnych dowodów przemawiających za tą teorią, a jedyne dowody wydające się racjonalnymi należą do grupy dowodów, których prawdziwość lub fałsz niezwykle trudno udowodnić.

To właśnie dlatego zachowałem wstrzemięźliwość w kwestii decyzji co do szczepień i jestem zdania, że ostateczną odpowiedź jest w stanie pokazać jedynie czas (i to już całkiem niedługo). Jakkolwiek uważam, że jest bardzo małe prawdopodobieństwo by choćby część teorii Burgermeister okazała się być prawdziwą.
  • 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jesli ci ludzie z kasą maja taką władzę, to im kompletnie lotto czy jest przeludnienie, czy nie. Są w stanie zapewnić sobie pełną niezależność energetyczną, militarną i każdą inna jaka im potrzebna. Władzę JUŻ mają. I to taką o jakiej raczej nie mamy pojęcia. A zdecydowane ograniczenie ilości ludzi na świecie tylko im to wszystko utrudni. Jakikolwiek kataklizm, czy to epidemiologiczny, czy jakikolwiek inny spowoduje, że ludzkość rozbije się na małe niezależne grupy. Ludzie zaczną walczyć o przetrwanie, a nie o zdobywanie dóbr konsumpcyjnych, padnie cała gigantyczna część machiny do robienia pieniędzy - przemysł rozrywkowy, wszystko co jest związane tylko i wyłącznie z wydawaniem pieniędzy ( a ktoś te pieniądze kasuje...) Trzeba pamiętac o tym, że jakikolwiek kataklizm znajdzie odbicie we wszystkich dzidzinach gospodarki, a więc również w transporcie, łączności, energetyce. Odległość znów zacznie mieć duzo większe znaczenie. Małe grupy o wiele szybciej się konsolidują i są w stanie podjąć przeciwdziałania. Nie ma żadnych przesłanek, by kastom rządzącym miało zależeć na wyludnieniu. A wręcz przeciwnie. Trzeba na to wszystko spojrzeć ze strony kogoś, kto dysponuje prawie nieograniczonymi środkami i możliwościami. A nie z pozycji człowieka, który co miesiąc płaci rachunki...
  • 0

#142 Gość_Nestor

Gość_Nestor.

Napisano

To już jest jedynie kwestia domysłów na czym zależy kastom rządzącym... Może faktycznie lepiej tego nie rozgrzebywać. Tak czy inaczej osobiście przychylam się do twierdzenia niektórych naukowców, że przeludnienie jest faktycznym problemem, który wraz z upływem czasu będzie się jedynie nasilał. I jeśli ludzie czegoś nie wymyślą ani nie wybiją się nawzajem przez własną głupotę to całkiem prawdopodobne, że zajmie się tym sama natura.

Żeby jednak zbytnio nie odbijać od tematu to podzielę się ciekawym materiałem na który natrafiłem i który chyba nie był jeszcze tutaj publikowany. I choć jest on moim zdaniem dość wiarygodny to co najwyżej dowodzi nietypowego charakteru obecnie panującego wirusa, lecz nie jest jakimkolwiek dowodem na próbę wybicia ludzi.

Materiał dotyczy wniosków i domysłów do jakich doszedł Adrian Gibbs (pochodzący z Australii wirusolog z wieloletnim doświadczeniem) na temat możliwego pochodzenia wirusa (argument często przytaczany przez zwolenników teorii spiskowej):
- (wywiad)
- http://business.thea...90513-b2zh.html (ciekawy artykuł)
- http://www.rsbs.anu....n Gibbs/bio.php (nota biograficzna o samym naukowcu)
  • 1

Artus.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie będą ponosić odpowiedzialności za skutki wyprodukowanych przez siebie szczepionek

STANY ZJEDNOCZONE. Rząd USA zapewnił immunitet firmom Baxter i Novartis (Novartis odpowiedzialna jest za zgon 21 bezdomnych w Grudziądzu po przeprowadzonych na nich testach szczepionki przeciw ptasiej grypie), na wypadek powikłań lub zgonów w skutek podania nowych szczepionek na świńska grypy, produkowaną przez te koncerny.

Czyli obie te firmy nie będą odpowiedzialne za śmierć ludzi, nie będzie można im wytoczyć procesów o odszkodowania, i to wszystko zanim szczepionki wogóle trafiły na rynek.

Takie posunięcie można tłumaczyć chyba tylko tym, że zarówno rządy jak i koncerny wiedzą, że będzie duża śmiertelność u osób, którym poda się szczepionkę…

Źródło: New World Order

źródło: Wolne Media

Amerykańska firma farmaceutyczna Baxter która wytwarza szczepionki przeciwko świńskiej grypie nie będzie zaopatrywać Republiki Czeskiej w wypadku wystąpienia Pandemi. Powiedziała dziś Jana Cechova w Czeskich Mediach.

W oficjalnym planie pandemicznym Republika czeska przewidywała ,że zaopatrzy się w szczepionki dla 60% populacji. Uaktualny plan szczepień przewiduje szczepienia dla 25% ludności. Podobnie jak leki przeciwinfekcyjne, takie jak Tamiflu i Relenza.

"Żaden kontrakt na dostarczenie szczepionek przeciwko grypie AH1N1 pomiedzy Baxterem i Republiką czeską nie został zawarty " - powiedziała Cechowa.

Portal tn.cz pisze ,że Czeski Minister Zdrowia zaprzestał rozmów z Baxterem ponieważ firma nie mogła zagwarantować,że szczepionka jest bezpieczna. Firma Baxter nie ponosi odpowiedzialności w razie wystąpienia powikłań poszczepiennych.

Około 60 Czechów zarażonych jest wirusem świńskiej grypy, nie odnotowano żadnych zgonów.

źródło: http://newworldorder.com.pl/

Uwaga! Popularna szczepionka przeciw grypie jest śmiertelnie niebezpieczna - alarmuje Federalna Agencja Leków w USA. Już kilkaset osób na całym świecie omal po niej umarło. Chodzi o Tamiflu. Można ją kupić także w polskich aptekach!

Halucynacje, depresja, myśli samobójcze, a nawet śmierć - to wszystko Ci grozi po zaszczepieniu Tamiflu. Federalna Agencja Leków w USA ostrzega i apeluje, by nie podawać tej szczepionki dzieciom. "Obserwujcie chorych po tym zastrzyku!" - prosi lekarzy. Jednocześnie Amerykanie badają 12 przypadków śmierci dzieci, którym prawdopodobnie podano Tamiflu.

Wszystko to po przerażających informacjach z Japonii. Tam ponad setka dzieci ciężko zachorowała. Lekarze z japońskich szpitali ledwo uratowali im życie. Początkowo myśleli, że to jakaś nowa, groźna mutacja wirusa. Jednak potem doszli, że to nie choroba, a szczepionka. Właśnie Tamiflu. Dlatego zaalarmowali cały świat.

Od 1999 roku - czyli od chwili, gdy Tamiflu weszło na rynek - wykryto 126 takich przypadków w USA. Jednak do tej pory amerykański rząd nie wstrzymał handlu tym lekiem. Ale agencja zajmująca się lekami zaczyna się coraz poważniej nad tym zastanawiać. Na razie poprosiła producenta, by dopisa na ulotce ostrzeżenie o niebezpieczeństwie.

Tamiflu stało się szczególnie popularne, gdy na świecie wybuchło szaleństwo ptasiej grypy. Eksperci uznali wtedy ten lek za jeden z najlepszych na tę chorobę. Ale teraz będą musieli zmienić zdanie.

źródło: http://newworldorder.com.pl
  • 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Znowu dziennikarskie brednie.
Tamiflu NIE JEST SZCZEPIONKĄ, a wszystkie skutki uboczne są wymienione w ulotce.
A jesli zaczyna się to brac bez umiaru, to w końcu trafi na takich, których skutki uboczne dotkną.
Sprawdź statystyki o ile wzrosło zużycie tamiflu od czasu, kiedy zaczęły się dziennikarskie szczekania o świńskiej grypie.
I sprawdź ilu osobom Tamiflu uratowało życie.
126 przypadków...? miesięcznie więcej w Polsce jest zatruć środkami przeciwbólowymi powszechnie dostępnymi bez recepty nawet na stacjach benzynowych. Dlaczego ich nie wycofają z obrotu?
  • 2

#145 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

otóż ja w przeciwieństwie do Ciebie nie prowadzę żadnej krucjaty pod hasłem "nie daj się zaszczepić", ani "zaszczep się, bo umrzesz". Nie mam więc zamiaru nikogo skłaniać do podejmowania takiej, czy innej decyzji, bo każdy musi to zrobić samodzielnie

Mamma jesteś w porządku gość, dzięki za odpowiedź na pytanie.
Daleki jestem od wmawiania ludzim czzegokolwiek. Dla mnie choroby, szczepionki to mój miły Mamma niepotrzebne p...nie. Zajrzyj do tematu nowa biologia - tu jest pies pogrzebany.
Ja tak samo jak Ty wiedziałem że przez USA nie przetoczą się dywizje pancerne 4 Rzeszy - ale widzę ogólnoświatowe ciśnienie ku temu żeby wmówić nam że jakaś tam grypa jest poważnym problemem.
Jak słyszę że być może będę MUSIAŁ się zaszczepić to staram się wniknąć w temat. Samo wnikanie w szczepionki może człowieka przyprawić o jakoweś dolegliwości, jestem tego pewny :mrgreen:
Wyobraź sobie że szczepionki mogą być robione np z nerek jakiej zielonej małpy, doprawione formaliną i innym gównem, mówię serio Mamma.
Gratuluję Ci odwagi, ale jak dla mnie cała ta akcja to jakiś chory film. Jeśli mi każą zaszczepić dzieci zrobią to po moim trupie :mrgreen:
Właściwie to tyle, jak dla mnie temat jest zamknięty - powrócę za sprawą Nestora i powiem co robić wg mnie żeby się nie przejmować virtualnymi problemami.

pozdrawiam
  • -1

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczepionki - ostateczna prawda !

[url="http://www.youtube.com/watch?v=trfDpcSTIEQ"]http://www.youtube.c...h?v=trfDpcSTIEQ[/url]

Komentarz autora filmu,zresztą bardzo wymowny:Trudno uwierzyć aby nawet największy sceptyk, po obejrzeniu tego materiału TV jeszcze wątpił w szkodliwość szczepionek. To jest kwestia życia i zdrowia naszych dzieci oraz nas samych, wiec podajcie to – błagam WAS – dalej !

I taka mała konkluzja.

Co zawiera zwyczajna szczepionka przeciw grypie?
# Proteiny jaja kurzego: zawierające ptasie substancje zarażające (wirusy)
# Żelatyna: znana przyczyna reakcji alergicznych, jak też anafilaksji, skojarzonych z wrażliwością na jaja czy żelatynę
# Polysorbate 80 (monooleinian polioksyetylenosorbitolu): może powodować ciężkie reakcje alergiczne, włączając anafilaksję
# Aldehyd mrówkowy (Formaldehyd): znany karcynogen (substancja rakotwórcza)
# Triton X100: silny detergent
# Sacharoza: cukier buraczany
# Żywica: znana przyczyna reakcji alergicznych
# Gentamycyna: antybiotyk
# Thimerosal: rtęć wciąż jest używana w wielodawkowych fiolkach ze szczepionkami przeciw grypie (autyzm – unikalny typ zatrucia rtęcią)

W przeglądzie 48 raportów dotyczących ponad 66,000 dorosłych ludzi, “Szczepienie dorosłych zredukowało ryzyko wystąpienia grypy jedynie o 6% oraz zredukowało liczbę opuszczonych dni pracy o mniej niż jeden dzień (0.16) dnia. Nie zmnieniło liczby ludzi potrzebujących hospitalizacji lub potrzebujących wziąć wolne z pracy.”

Źródło: “Vaccines for preventing influenza in healthy adults.” The Cochrane Database of Systematic Reviews. 1 (2006).

W przeglądzie 64 badań na przestrzeni ponad 98 sezonów grypy u ludzi starszych przebywających w domach opieki, szczepionki przeciw grypie nie wykazały znaczenia statystycznego (istotność poniżej 0.05 czyli poniżej 5%). W przypadku osób starszych żyjących w społeczności, szczepionki okazały się nieskuteczne (brak istotności statystycznej) przeciwko grypie, For elderly living in the community, vaccines were not (significantly) effective against influenza, chorobom grypopodobnym czy też zapaleniu płuc.

Źródło: “Vaccines for preventing influenza in the elderly.” The Cochrane Database of Systematic Reviews. 3(2006).

Statystyki te mówią same za siebie…że żadne szczepionki nie są nam do niczego potrzebne…

• 2

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Eh. Przed szczepieniem na grypę - lekarz przeprowadza wywiad z pacjentem, w którym to wywiadzie pyta się m.in. o rodzaje uczuleń. W przypadku uczulenia na białko kurze - szczepienia się nie przeprowadzało, z uwagi na często występującą reakcje alergiczną. Wiem, ponieważ sam organizowałem kilkukrotnie tego typu szczepienia. Nie dajmy sobie wmawiać bzdur.
  • 1

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Eh. Przed szczepieniem na grypę - lekarz przeprowadza wywiad z pacjentem, w którym to wywiadzie pyta się m.in. o rodzaje uczuleń. W przypadku uczulenia na białko kurze - szczepienia się nie przeprowadzało, z uwagi na często występującą reakcje alergiczną. Wiem, ponieważ sam organizowałem kilkukrotnie tego typu szczepienia. Nie dajmy sobie wmawiać bzdur.

Taaa? mnie sie jakos nigdy nie pytali i tylko stalismy w kolejce i dostawalismy zastrzyk po kolei jak lecialo
  • 0

#149 Gość_Nestor

Gość_Nestor.

Napisano

Bez wątpienia żyjemy w czasach w których rozwój cywilizacji i ludzka zachłanności doprowadziła do tego że środowisko ma na nas bardzo niekorzystny wpływ, a nasze ciała ulegają powolnej degradacji. Bez wątpienia dla naszego ciała i umysłu byłoby o wiele lepiej biegać po lasach za zwierzyną i hodować ziółka w przydomowej plantacji. Bylibyśmy o wiele zdrowsi gdybyśmy jedli świeże i naturalne warzywa i owoce zamiast nafaszerowanej chemikaliami i konserwantami wielokrotnie przetworzonej żywności. Byłoby o wiele lepiej dla naszej głowy, gdybyśmy nie spędzali całego bożego dnia przed komputerem i telewizorem, a praca nie byłaby aż tak stresująca. Jeszcze te zanieczyszczenia powietrza mające negatywny wpływ na nasze płuca, o wodzie już nie wspominając.

I pewnie te szczepionki jak i wszelkie inne farmaceutyki są podobnym świństwem jak wiele innych rzeczy, które nas otacza. Jednak jak dla mnie jest to kolejny materiał ukazujący jedynie jedną stronę medalu i grając na naszych emocjach próbujący nam sprzedać odmienną wizję świata. Czy jest choć jeden powód dla którego miałbym bezwzględnie uwierzyć w ten materiał? Co czyni go bardziej wiarygodnym od wszelkich innych mu podobnych teorii? Bez wątpienia koncerny farmaceutyczne chcą na nas zbić kokosy, kto mi jednak powie jaki procent tego materiału jest prawdziwy, a jaki to dopowiedziane i przeolbrzymione informacje wyobraźni niektórych ludzi?

Przeważająca większość katolików mówi, że Bóg istnieje, Jezus był synem bożym, spowiedź i eucharystia są niezbędna dla naszego zbawienia. Czy to jednak czyni koncepcję Boga i nieba bardziej wiarygodnymi?
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Taaa? mnie sie jakos nigdy nie pytali i tylko stalismy w kolejce i dostawalismy zastrzyk po kolei jak lecialo

W takim razie lekarz ryzykował nawet wstrząs, aczkolwiek częściej pojawia się tzw. pokrzywka, dosyć mocno swędząca. I od tego się nie umiera. Każde lekarstwo niesie ze sobą pewne zagrożenie i kreowanie zagrożeń związanych ze szczepieniami jest wmawianiem "ciemnemu ludowi", że autor tego typu odkryć zdemaskował potężny spisek. Choć tak naprawdę wystarczy poczytać, to co na ulotce do danego specyfiku dołączył producent (z drugiej strony najczęściej o zagrożeniach jest napisane wyjątkowo małym drukiem!) .
Przy okazji szczepienia "jak leci", bez wywiadu medycznego jest naruszeniem zasad szczepienia na grypę. Uczulenie na białko kurze to drobnostka w porównaniu z możliwością zaszczepienia osoby u której rozwija się np. inna infekcja bakteryjna.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych