Skocz do zawartości

Zdjęcie

Illuminati-Przemysł muzyczny

• Please log in to reply
135 replies to this topic

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wielcy Panowie Masoneria z tytułami a poziom dyskusji dzieci z piaskownicy :)

Dołączona grafika
/Connor
  • 0

BartmajsterGasnietzsche.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niektórych ludzi bardzo łatwo można sprowokować .

Dołączona grafika
/Connor
  • 0

Bolek13.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wielcy Panowie Masoneria z tytułami a poziom dyskusji dzieci z piaskownicy :)

Co racja, to racja, poniosło mnie do poziomu rynsztoka przez Pana Barta...

Dołączona grafika
/Connor
  • 0

BartmajsterGasnietzsche.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najlepiej wszystko zwalić na kogoś , a samemu nie czuć winy. Może w końcu wrócilibyśmy do głównego wątku

Dołączona grafika
/Connor
  • 1

Kocica.
  • Tematów: 8
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja dodam tylko tyle, że muzyka, którą ktoś tu wkleił za przykład jest obrzydliwa a teledysk tak tragiczny, że cierpliwość do jego słuchania skończyła mi się po 15 sekundach.

O tym, że muzyka wpływa na nastrój, myślenie i uczucia, wiedzieli już twórcy renesansu. Dzisiaj tą wiedzę wykorzystuje się w hipermarketach aby wzmóc w klientach chęć podejmowania spontanicznych decyzji zakupowych :D
To jest ogólnie znany fakt, ktory wykorzystuje się w celach zysku a nie jakiegoś wyższego celu, wyniszczenia ludzkości.

Serio uważacie, że gdzieś na górze istnieją ludzie, którzy chcą wyniszczyć życie na całej ziemi - PO CO? Takich ludzi jara władza, po co komu władza, skoro nie ma czym władać?

Tu chodzi o marketing. Takie puste utworki z dziwnym przekazem (pseudo artystyczny + pseudo mistyczny) się sprzedaje jak gorące bułeczki, ludzie mają na co dzień szarą rzeczywistość. Nie wątpię, że utwory są konstruowane tak, aby dotrzeć do jak największej liczby ludzi, ale tu chodzi właśnie o produkcję masową, o sprzedaż produktu i hajs. Prawdą jest, że kreuje się byle jakie postawy i zasady w takich utworach, ale taka jest viva, mtv i bravo - głupota, konsumpcjonizm, zezwierzęcenie. To jest takie nowoczesne "igrzysk i chleba", bo większość ludzi zawsze zadowalała się głośną i prostą rozrywką bez zakazów, których pełen jest świat. Ale przecież wystarczy się od tego odwrócić, nie słuchać, wyrobić sobie lepszy gust muzyczny, chodzić do sklepów z listą i nie brać kredytów, na które nas nie stać.
Niekoniecznie zaś zakładać na głowę czapeczkę ze sreberka.

Pozdrawiam Panów i życzę po pierwsze więcej oświecenia, a po drugie więcej dystansu.

No i więcej kultury :)
  • -2

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Każdy kolejny offtop będzie karany ostrzeżeniem.
  • 0

BartmajsterGasnietzsche.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak , a moderator tym zachęceniem Join the iluminati co chce osiągnąć ?

Ja dodam tylko tyle, że muzyka, którą ktoś tu wkleił za przykład jest obrzydliwa a teledysk tak tragiczny, że cierpliwość do jego słuchania skończyła mi się po 15 sekundach.

O tym, że muzyka wpływa na nastrój, myślenie i uczucia, wiedzieli już twórcy renesansu. Dzisiaj tą wiedzę wykorzystuje się w hipermarketach aby wzmóc w klientach chęć podejmowania spontanicznych decyzji zakupowych :D
To jest ogólnie znany fakt, ktory wykorzystuje się w celach zysku a nie jakiegoś wyższego celu, wyniszczenia ludzkości.

Serio uważacie, że gdzieś na górze istnieją ludzie, którzy chcą wyniszczyć życie na całej ziemi - PO CO? Takich ludzi jara władza, po co komu władza, skoro nie ma czym władać?

Tu chodzi o marketing. Takie puste utworki z dziwnym przekazem (pseudo artystyczny + pseudo mistyczny) się sprzedaje jak gorące bułeczki, ludzie mają na co dzień szarą rzeczywistość. Nie wątpię, że utwory są konstruowane tak, aby dotrzeć do jak największej liczby ludzi, ale tu chodzi właśnie o produkcję masową, o sprzedaż produktu i hajs. Prawdą jest, że kreuje się byle jakie postawy i zasady w takich utworach, ale taka jest viva, mtv i bravo - głupota, konsumpcjonizm, zezwierzęcenie. To jest takie nowoczesne "igrzysk i chleba", bo większość ludzi zawsze zadowalała się głośną i prostą rozrywką bez zakazów, których pełen jest świat. Ale przecież wystarczy się od tego odwrócić, nie słuchać, wyrobić sobie lepszy gust muzyczny, chodzić do sklepów z listą i nie brać kredytów, na które nas nie stać.
Niekoniecznie zaś zakładać na głowę czapeczkę ze sreberka.

Pozdrawiam Panów i życzę po pierwsze więcej oświecenia, a po drugie więcej dystansu.

No i więcej kultury :)

Wydaje mi sie , że tot tylko szuaknie dziury w całym .

Na przyszłość- 3.12 Odpowiadając na Post cytuj wyłącznie fragment, do którego się odnosisz.
/Connor

• 0

Padael.

Tauri

• Tematów: 73
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak , a moderator tym zachęceniem Join the iluminati co chce osiągnąć ?

Nie znasz ci jeszcze Barcie Connora ;)

3.2 Pisz na temat wątku, w którym się wypowiadasz. Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.
3.9 Jeżeli dyskusja zejdzie na temat nie związany z wątkiem, kontynuuj ją przy pomocy Prywatnych Wiadomości.
3.12 Odpowiadając na Post cytuj wyłącznie fragment, do którego się odnosisz.
Dołączona grafika
/Connor

• 0

BartmajsterGasnietzsche.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie znasz ci jeszcze Barcie Connora ;)

Możesz przybliżyć mi ten temat ?

3.2 Pisz na temat wątku, w którym się wypowiadasz. Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.
3.9 Jeżeli dyskusja zejdzie na temat nie związany z wątkiem, kontynuuj ją przy pomocy Prywatnych Wiadomości.
3.12 Odpowiadając na Post cytuj wyłącznie fragment, do którego się odnosisz.
Dołączona grafika
/Connor

• 0

Roster.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Proponuję obejrzeć teledysk, do piosenki, która była dość popularna swego czasu, a dokładniej w ostatnich czterech, pięciu miesiącach.

• 0

hasło.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli chodzi o konie, to nie jest żaden "znak" czy coś ;D W 3:53 min. "walą" się dwie małpy ;p

Wyznania gwiazd w jednym filmiku .

http://www.youtube.com/watch?v=IWpRv1JnuLE

00:38 ''Rihanna Princess of the Illuminati''
2:40 ''Rihanna Princess of the Illuminati'' lewy dolny róg
2:51 ''Rihanna Princess of the Illuminati'' już całkiem wyraźnie

http://paparazz.wrzuta.pl/film/6kF2H3KpmGb/rihanna_-_s_m

Ale jedno mnie zastanawia... dlaczego właściwie gwiazdy zaczynają się odwracać? Eminem, Michael Jackson, Tupac no i inni, przecież dostali sławę, pieniądze... to co chcieli.

Edit: Reklama MTV

http://www.youtube.com/watch?v=TQ9nYXsGGp8

dlaczego filmy nie istnieją ?
  • 0

BartmajsterGasnietzsche.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przypadek ? Nie sądzę ! To musi być sprawka rządu !!

Użytkownik BartmajsterGasnietzsche edytował ten post 14.05.2013 - 11:52

• -1

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

niema ktoś namiarów na jakąś wytwórnie tych Iluminatów ? Bo z normalnymi nie idzie się dogadać, a ja tam mogę powciskać wszystkie symbole jakie tylko chcą i wezmę połowe tego co Lady Gaga.
  • 0

BartmajsterGasnietzsche.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

niema ktoś namiarów na jakąś wytwórnie tych Iluminatów ? Bo z normalnymi nie idzie się dogadać, a ja tam mogę powciskać wszystkie symbole jakie tylko chcą i wezmę połowe tego co Lady Gaga.

Jakby ci jeszcze chcieli odpowiedzieć z tej wytwórni.
  • 0

owerfull.
  • Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja bym powiedział, że nie istnieje raczej wytwórnia Illuminati, a raczej istnieje coś takiego jak ludzie którzy mają ogromne wpływy na ten przemysł i kreują w pewien sposób zasady jakimi się on rządzi. W ten właśnie sposób kreują nowe gwiazdy, powstają schematy, a te jak wiadomo wpływają na ludzi którzy słuchają tej muzyki, czy oglądają sobie teledyski. W taki sposób kreują gusta mas i tak rozkręca się maszynka do zarabiania oparta na manipulacji. Mam nadzieję, że przekazałem jakoś ten sens.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych