Skocz do zawartości

Zdjęcie

reputacja - konkretny problem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
153 replies to this topic

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z Tobą. To walka z wiatrakami i pełna hipokryzja. Szkoda tylko, że Ci państwo swoją postawą uskuteczniają, jak to nazwałeś, rozwiązania na poziomie, które już takie skuteczne w moim przypadku nie są. No cóż, życie i znaczy to, że niestety miałem rację. Muhadów się karci, a boże krówki nagradza i ochrania.

Ja póki co poczekam, ale bez reakcji Administracji będę miał odpowiedź na czym stoimy.

I ja Ciebie Bracie pozdrawiam.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 13.04.2010 - 15:04

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kozakiewicz, przykro mi, ale masz wypaczone podejście. Sprawa jest badana i to na moją osobistą prośbę, ale postanowiono nie robić z tego szopki. Admin odpisał mi, że się tym zajmie ale po dokonaniu wszelkich aktualizacji forum, a to jak widzisz trochę trwa. Wiem, że jesteś straszliwie przywiązany do "strony" Muhada, ale to nie upoważnia Cię do porzucania obiektywnego spojrzenia.

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Ja na szczęście znam osobiście Muhada i wiem jaki jest prywatnie, a to mi zupełnie wystarcza i upoważnia do tego, by ten Twój wspaniały obiektywizm wsadzić w zarośla. Ty jesteś czysty, ale nie Ci co Ci punkty nabijają i Ci co codziennie dawali minusy Dominikowi, także nie robi to na mnie wrażenia, ta cała Twoja pokazowa "uczciwość".

Czekam w takim razie, over.

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrzysz na sprawę tylko z jednego puntu widzenia - i widać, że starasz się wybielać Muhada. Masz prawo, tym bardziej jeśli go znasz osobiście i się lubicie, ale nie pomaga Ci to w obiektywnym patrzeniu na sprawę i tyle.

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty jesteś czysty, ale nie Ci co Ci punkty nabijają i Ci co codziennie dawali minusy Dominikowi,

Jakim byłem idiotą uważając, że liczą się wypowiedzi i polemika między użytkownikami na forum. Już teraz wiem, że jesteśmy tu dla punktów. Dla małych zielonych cyferek, którymi można by się podetrzeć. A jakby się temu lepiej przyjrzeć, to nawet nie bo się monitor ubrudzi... Sir Dominik aka Muhad z tego powodu ubolewa ? Jeżeli już zaczynasz się wypowiadać w imieniu Muhada, to mógłbyś się chociaż zapoznać z jego podejściem do reputacji. Dość ostentacyjnie podkreślił, że reputacja go nie obchodzi.

Mała zabawka mająca urozmaicić trochę forum, w moim mniemaniu kompletnie niepotrzebna. A wy dopuszczacie się eskalacji, bo wam punkciki skaczą... To forum naprawdę zaczyna podupadać. Reputacyjna inkwizycja tylko czeka by zminusować wszystkich, którzy walczą w imię prawdy!

Naprawdę enigmatyczne jest dla mnie, dlaczego osoby, które to tak podkreślają swoją dorosłość i oderwanie od forum, robią awanturę z powodu jakiś głupich punkcików. Godne politowania.

Nie chciałem Cię obrazić, a jak tak to zabrzmiało to trudno... i tak nie wiąże żadnych nadziei z tym, by cokolwiek się zmieniło.

Następnym ważnym tematem forum będzie, "Aquila ma dłuższą sygnaturę od Muhada... "

Aczkolwiek, ciekawe jak to jest... mieć w głowie Muhada i Kozakiewicza jednocześnie... To wielki cios dla społeczeństwa, że dorosłe osoby zachowują się tak infantylnie.

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A fakty są takie, że problem zaczyna się pojawiać dopiero gdy ktoś zaczyna o nim mówić. Wcześniej to tylko pewna niewygoda dla poszczególnych osób, którym to nie odpowiada.

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak na szybko - czas będę miał dopiero na weekend i wtedy się tym w końcu zajmę. Wcześniej nie dam rady.

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Ty jesteś czysty, ale nie Ci co Ci punkty nabijają i Ci co codziennie dawali minusy Dominikowi,

Jakim byłem idiotą uważając, że liczą się wypowiedzi i polemika między użytkownikami na forum. Już teraz wiem, że jesteśmy tu dla punktów. Dla małych zielonych cyferek, którymi można by się podetrzeć. A jakby się temu lepiej przyjrzeć, to nawet nie bo się monitor ubrudzi... Sir Dominik aka Muhad z tego powodu ubolewa ? Jeżeli już zaczynasz się wypowiadać w imieniu Muhada, to mógłbyś się chociaż zapoznać z jego podejściem do reputacji. Dość ostentacyjnie podkreślił, że reputacja go nie obchodzi.

O przepraszam bardzo, ale chyba zapomniało Ci się w jakim celu Muhad zrobił tę prowokację na bazie reputacji. Na pewno niie dla siebie, bo to poważny człowiek i nie wiem na jaką cholerę próbujecie robić mu smród wokół tyłka. Może to nie mi brakuje dystansu do tego wszystkiego? Muhad zwracał Wam uwagę, nie tylko on, bo Radosław i inni użytkownicy. Nie było reakcji, więc postanowił to załatwić na swój sposób. Natomiast inicjatywę Yawgmotha natychmiast przerobiliście bez durnych uwag. Przepraszam, ale chyba Twoja postawa jest mało poważna w tym momencie oparta na uprzedzeniach. Halo, człowieku, reputką bawili się osobnicy z tej całej śmietanki, która usilnie próbowała kompromitować Muhada na każdym kroku.

Naprawdę enigmatyczne jest dla mnie, dlaczego osoby, które to tak podkreślają swoją dorosłość i oderwanie od forum, robią awanturę z powodu jakiś głupich punkcików. Godne politowania.

Dorosłość tu nie ma nic do rzeczy. To forum dla Muhada, jak i dla mnie samego, jest bardzo cenne z punktu, społecznego, socjologicznego. Jest ważnym miejscem (wbrew pozorom). Nie do końca chyba rozumiesz w czym rzecz. Tu nie chodzi o jakieś zabawy.

Aczkolwiek, ciekawe jak to jest... mieć w głowie Muhada i Kozakiewicza jednocześnie... To wielki cios dla społeczeństwa, że dorosłe osoby zachowują się tak infantylnie.

Był temat Paziego w ataku na Przema (bardzo niewybredny), QQrivera, Aquili, by na końcu pokazał się Yawgmoth. Jakoś nie dopatrzyłem się podobnych komentarzy w ich kierunku. Co z Tobą człowieku? To trąca hipokryzją lekką i nie mam na celu tu obrażania Ciebie. Nie, absolutnie nie, ale jeśli już smarujesz tyłek Muhadowi takimi impertynencjami, to najpierw spójrz na święte krowy, które są tu chronione statusami. Jak ja nie znoszę kolesiostwa, cóż. Nie ma to jak pobłażanie tym, co sami nie są lepsi a ganienie kogoś kto próbował zwrócić uwagę innych na prawdziwy stan rzeczy. Przepraszam tych, którym moja inicjatywa się nie podoba, ale spora grupa ludzi się temu sprzeciwia. Niby wszyscy oni są infantylni?

Patrzysz na sprawę tylko z jednego puntu widzenia - i widać, że starasz się wybielać Muhada. Masz prawo, tym bardziej jeśli go znasz osobiście i się lubicie, ale nie pomaga Ci to w obiektywnym patrzeniu na sprawę i tyle.

Bądź poważny człowieku i uczep się czegoś innego, aniżeli obiektywizm. Liczą się suche fakty, a faktem jest, że robiliście masówkę na Muhada z ujemną reputacją (notorycznie podczas jego aktywności) a Twoi "koledzy" nabijali Twoją i nawet w postach (po 5 plusów i więcej), w których pisałeś jedno zaledwie zdanie z palca wyssane.

A fakty są takie, że problem zaczyna się pojawiać dopiero gdy ktoś zaczyna o nim mówić. Wcześniej to tylko pewna niewygoda dla poszczególnych osób, którym to nie odpowiada.

Niewygoda zawsze będzie niedojrzałą i infantylną szpilką w tyłku tych, którym się to nie podoba ^^.

Tak na szybko - czas będę miał dopiero na weekend i wtedy się tym w końcu zajmę. Wcześniej nie dam rady.

Administratorze, dziękuję za reakcję i czekam na wynik końcowy.

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O przepraszam bardzo, ale chyba zapomniało Ci się w jakim celu Muhad zrobił tę prowokację na bazie reputacji. Na pewno niie dla siebie, bo to poważny człowiek i nie wiem na jaką cholerę próbujecie robić mu smród wokół tyłka. Może to nie mi brakuje dystansu do tego wszystkiego? Muhad zwracał Wam uwagę, nie tylko on, bo Radosław i inni użytkownicy. Nie było reakcji, więc postanowił to załatwić na swój sposób. Natomiast inicjatywę Yawgmotha natychmiast przerobiliście bez durnych uwag. Przepraszam, ale chyba Twoja postawa jest mało poważna w tym momencie oparta na uprzedzeniach. Halo, człowieku, reputką bawili się osobnicy z tej całej śmietanki, która usilnie próbowała kompromitować Muhada na każdym kroku.

No i ? Istny semantyk z Ciebie... reputacji nadużywały obie strony.
Poza tym, nie rozumiem czemu zarzucasz mi atakowanie Muhada, gdy to mój post był skierowany tylko i wyłącznie do Ciebie.

Dorosłość tu nie ma nic do rzeczy. To forum dla Muhada, jak i dla mnie samego, jest bardzo cenne z punktu, społecznego, socjologicznego. Jest ważnym miejscem (wbrew pozorom). Nie do końca chyba rozumiesz w czym rzecz. Tu nie chodzi o jakieś zabawy.

To Twoje zdanie i masz do niego pełne prawo, tak jak schizofrenik ma prawo głosić swoje. Problem w tym, że podchodzisz do tego jakby na tym się Twój świat zamykał... i nie pisz mi jak to jesteś oderwany od komputera i ah, eh, lepszy od reszty bo to kakofoniczne i szczerze mówiąc mało mnie obchodzi.

Co z Tobą człowieku?

Ze mną dobrze, irytują mnie ludzie narzucający innym swą wypaczoną wizje świata.

Nie, absolutnie nie, ale jeśli już smarujesz tyłek Muhadowi takimi impertynencjami, to najpierw spójrz na święte krowy, które są tu chronione statusami.

Rozmawiałem i z Muhadem i z Aquilą, no i co w związku z tym ? Jeden wierzy w pewną wizję świata, drugi ją zwalcza a co mi do tego ? Bo nie rozumiem po co miałbym patrzeć na nich. To nie oni zakłócają spokój forum, przelewając swe smutki na innych i stwarzając w koło siebie otoczki pokrzywdzonych.

Jak ja nie znoszę kolesiostwa, cóż

Pukasz nie do tych drzwi... ale sobie pukaj, pukaj w końcu ktoś z mieszkania obok wyjdzie i Ci przypie...

Niby wszyscy oni są infantylni?

Niby wszyscy oni robią w koło siebie zamieszanie ?

Cała sprawa jest w moim mniemaniu jedynie eskalacją i przyprawia o szeroki uśmiech na twarzy, gdy czyta się jak dorośli i dojrzali emocjonalnie ludzie, wychodzą z siebie bo ktoś dopuścił się ataku na ich punkciki. No ludzie jaj nie róbcie, potrzebujecie zmądrzeć i dojrzeć, że te punkciki są notabene nic nie warte ? Dobrym sposobem do namyśleń jest samotność i mówię to jak najbardziej szczerze. Ludzie są zbyt irytujący, bardziej zależy im na tym by mieć jakąś korzyść z twojego postępowania aniżeli z tego by wyciągać wnioski z życia swojego i innych. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego my dywagujemy nad tak żałosnymi sprawami.

Ten temu coś, tamten mu punkcika, ci mu plusują to ja zminusuję... Pamiętam, że w przedszkolu myślałem podobnie, jak ktoś mi brał zabawkę to ja mu potem brałem...

Przy okazji sir Kozakiewiczu, podchodzę do tego obiektywnie więc się nie unoś. Jakby Aquila się pluł o reputki zareagował bym tak samo, ba ! Zareagowałem tak samo, gdy po zmianie silnika forum swą dezaprobatę wyrażał tatik, to chyba narusza zasady kolesiostwa, nie ?

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

No i ? Istny semantyk z Ciebie... reputacji nadużywały obie strony.
Poza tym, nie rozumiem czemu zarzucasz mi atakowanie Muhada, gdy to mój post był skierowany tylko i wyłącznie do Ciebie.

Przepraszam. Do czego miała posłużyć ta uwaga o semantyku? Czy my tu rozmawiamy o profesji bycia językoznawcą, czy o problemie forumowym? Słuchaj, cynizm i manipulacje językowe są w mojej pracy chlebem powszednim, to codzienność, więc je rozpoznaje z podejścia, więc mi nie wmawiaj, że nie byłeś złośliwy w odniesieniu do osoby Muhada, jak i do mojej osoby.Nie trzeba pisać bezpośrednio. Wiesz o tym dobrze. Mniejsza o to. Nie chcę odbiegać tu od meritum, więc bez kąśliwych uwag proszę.
Do rzeczy. Z tego co piszesz, to jednak nie jesteś w temacie. Wydaliście osąd, oceniliście, nie pozwalając Muhadowi na obronę i to co ma do powiedzenia. Olewaliście jego apele i prośby o sprawdzenie kilku użytkowników. Właściwie to wyśmiewaliście faceta, kpiąc i sobie żartując. Co niby miał zrobić, kiedy nie traktuje się tu ludzi poważnie? Sam się tym zajął a Wy natomiast przypięliście mu łatkę, że niby reputacja dla niego najważniejsza. No to jest żałosne i nie będę tu bawił się w ckliwe uprzejmości, bo trzeba powiedzieć Wam prosto w oczy o co chodzi, bo nie dociera, ale już widzę jakieś zmiany i reakcje. Słusznie zauważyłeś, że "bawili się" obie strony. Czyli zauważyłeś także z przyznaniem się do tego, że także zaobserwowałeś fakt, że Aquila miał nabijaną reputację po 50 punktów na dobę (zdarzało się cyklicznie). Jest jedno ale, co każdy z Was postanowił pominąć, iście w fachowy sposób, typowo polityczny, że jak paranormalna owieczka (kolesiostwo) odstawia "szopki" reputacyjne a także inne, to głaskacie i reagujecie NATYCHMIASTOWO, karając przy tym "niewygodnych" osobników, tych najbardziej niepokornych z największą charyzmą i siłą przebicia. W sytuacji odwrotnej czytam takie uwagi, jak Twoje, Aquili, nawet samego Administratora w moim kierunku i drwiny z Muhada. To ma się nazywać powaga i sprawiedliwość? O nie, nie. Najwyraźniej posiadamy inny system wartości.

Powiem za Muhada krótko, by już więcej nie czytać żałosnych uwag na jego temat.
Facet nagłaśniał pewne sprawy, które olewano. Celowo prowokował reputacjami "kolesiostwo", by doszło do reakcji. Pisał w profilach zabawnisiów, poruszał ten problem, nalegał i prosił o zdjęcie reputacji. Nie inaczej i proszę na przyszłość nie prawić nadinterpretacji i nie wprowadzać ludzi w błąd. Całe szczęście, że są tu i tacy, którzy doskonale zrozumieli poczynania Muhada. Nie wspomnę już, że Przemo napisał, że to mieściło się w granicach regulaminu, bo nie macie dowodów, a ukaraliście go i jego brata bez posiadania dowodów. Używanie reputacji nie jest zbrodnią forumową, więc ten regulamin po prostu został nagięty, by pozbyć się Muhada. A ja niestety (dla niektórych) mam tupet i czelność oskarżać "kolesiostwo" o zabawy. No przepraszam, powinienem jeszcze pewnie za to przeprosić i najlepiej zapytać o zgodę.
Fakt jest taki, że zabawy rozpoczęły się po stronie Aquili i jego "owieczek". Muhad czekał, pisał, alarmował...i co? Cisza. No to go skarciliście za jego "prywatną" inicjatywę.

Polecam najlepiej przeczytać powyższe dwa razy, zakuć i zapamiętać, by więcej na przyszłość nie wypisywać nonsensów o Muhadzie, jak i o mnie.

To Twoje zdanie i masz do niego pełne prawo, tak jak schizofrenik ma prawo głosić swoje. Problem w tym, że podchodzisz do tego jakby na tym się Twój świat zamykał... i nie pisz mi jak to jesteś oderwany od komputera i ah, eh, lepszy od reszty bo to kakofoniczne i szczerze mówiąc mało mnie obchodzi.

Schizofrenika także mógłbyś sobie darować. Ciekawe porównanie bez porównania. Kolego, wyobraź sobie, że w mojej pracy taka forma zdań mieści się w ramach ośmieszania swojego oponenta, by z podejścia "widz" lub "czytelnik", miał w głowie światełko, acha, mało kompetentny.Popracowałbyś trochę w tej branży, to myślę że wiedziałbyś o tym. Nie obrażaj mnie w taki sposób. Co do komputera, człowieku ja na nim pracuję i w redakcji i poza nią, więc to moje narzędzie pracy. Nie będę prosił więcej o to, byś zachował granice, nie przekraczał ich.

Ze mną dobrze, irytują mnie ludzie narzucający innym swą wypaczoną wizje świata.

A co nagłaśnianie problemu reputacji ma wspólnego z wizją świata? Jak chcesz porozmawiać ze mną o wizji świata, to do działu innego proszę.

Rozmawiałem i z Muhadem i z Aquilą, no i co w związku z tym ? Jeden wierzy w pewną wizję świata, drugi ją zwalcza a co mi do tego ? Bo nie rozumiem po co miałbym patrzeć na nich. To nie oni zakłócają spokój forum, przelewając swe smutki na innych i stwarzając w koło siebie otoczki pokrzywdzonych.

Kłamstwo, bo Muhad rozmawiał tylko z Przemem, Administratorem i z innymi użytkownikami, których nazwy znam.

Pukasz nie do tych drzwi... ale sobie pukaj, pukaj w końcu ktoś z mieszkania obok wyjdzie i Ci przypie...

I to mówi moderator.

Niby wszyscy oni robią w koło siebie zamieszanie ?

To jacy są , Aquila, Yawgmoth, Pazi, QQriver, którzy zakładali tematy prowokacyjne? Rozumiem, że oni nie stworzyli zamieszania, tylko ja , osoba, która postanowiła wywalczyć tu sprawiedliwego osądu obu stron, a nie tylko jednej?

Cała sprawa jest w moim mniemaniu jedynie eskalacją i przyprawia o szeroki uśmiech na twarzy, gdy czyta się jak dorośli i dojrzali emocjonalnie ludzie, wychodzą z siebie bo ktoś dopuścił się ataku na ich punkciki. No ludzie jaj nie róbcie, potrzebujecie zmądrzeć i dojrzeć, że te punkciki są notabene nic nie warte ?

Nowi użytkownicy patrzą na reputację, a ona jest narzędziem manipulacji "nowicjuszami". Skoro tego nie rozumiesz, to już nie moje zmartwienie. Chodzi o zasady i cywilną uczciwość, jak i o odwagę, ale jak ktoś nie ma za grosz sumienia, to będzie puszczał bąki i sprowadzał problem to poziomu piaskownicy.

Zapamiętaj raz na zawsze. Tu chodzi o zasady. Nie o punkty, bo ja mam je w poważaniu, jak i Muhad, oboje mamy to głęboko w dolinie. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że na siłę wmawiacie innym i mnie próbujecie wmówić, intencje które właściwie najlepiej znamy my osobiście. Jak chcesz bawić się w jasnowidza i w sąd, to idź na szkolenie tarotowe i uzupełnił Prawem na uczelni.

Ten temu coś, tamten mu punkcika, ci mu plusują to ja zminusuję... Pamiętam, że w przedszkolu myślałem podobnie, jak ktoś mi brał zabawkę to ja mu potem brałem...

Przy okazji sir Kozakiewiczu, podchodzę do tego obiektywnie więc się nie unoś. Jakby Aquila się pluł o reputki zareagował bym tak samo, ba ! Zareagowałem tak samo, gdy po zmianie silnika forum swą dezaprobatę wyrażał tatik, to chyba narusza zasady kolesiostwa, nie ?

Nie rozbawiaj mnie. Z całym szacunkiem, ale jak Aquila i spółka robili koło tyłka Muhadowi, to wyszydziliście go i pisaliście, jaki jest be i okropny, och ach, i nie dostrzegłem podobnych uwag w ich kierunku. Natomiast dostrzegam durne uwagi i to ciągle od tych samych ludzi, bo to ja miałem czelność nagłościć problem.

To tak jak w przypadku sytuacji, kiedy Pani na lekcji Polskiego faworyzuje Piotrusia, bo Piotruś ma dobrą reputację i nienaganne zaplecze w głowie, który jak powie, że Pawełek zabrał mu batonik, to Pani od razu wierzy i bez skrupułów da linijką po rękach. W przypadku odwrotnym, jak Pawełkowi Piotruś ukradnie batonika, to Pani nawet nie zareaguje, tylko go opieprzy, wyśmieje, jak mógł oskarżać Piotrusia, przecież on taki cacy i w ogóle.

Wiecie co? Zastanówcie Wy się lepiej wszyscy nad sobą.

Kończąc mój post dopiszę jedynie, że lepiej mi już nie radź, bo tak chlubicie się w tych orzekaniach o emocjonalnym podejściu, tylko że jest jeden szkopuł - "Ci co zwracają taką uwagę innym zazwyczaj myślą a później piszą po sobie". Inaczej, patrz na siebie, nie oceniaj, nie praw impertynencji, a skoro taką drogę obrałeś, to najwyraźniej w życiu sam masz z tym problem.

Radzę przemyśleć swoje zachowanie i przemyśleć głupawe komentarze przelewające się złośliwym cynizmem. Ja jestem na to wyczulony, bo mam częsty kontakt z cwaniaczkami , nad którymi prowadzi się dziennikarskie śledztwa.

I oczywiście przepraszam za bezpośredniość. Inaczej się nie dało wytłumaczyć.

Pozdrawiam.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 14.04.2010 - 14:59

Makbet.

The truth is out there

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jesteś mądry facet, liznąłeś rzemiosła piśmienniczego, podobnie jak ja, chociaż zapewne masz kilka latek więcej na karku. Toteż wytłumacz mi dlaczego, wciąż trwasz w iluzorycznym przeświadczeniu, że cokolwiek zmienisz ? Po secundo, strasznie uwłacza mi to, że mieszasz mnie w tą całą szopkę z reputacją. Dla mnie to jedynie temat, gdzie mogę napomknąć kilka cynicznych komentarzy. Po tertio dość frapującą rzeczą jest stawianie Muhada w roli świętego gdy i on sam święty nie był.

Inaczej, patrz na siebie, nie oceniaj, nie praw impertynencji, a skoro taką drogę obrałeś, to najwyraźniej w życiu sam masz z tym problem.

Jedyne co zwróciło moją uwagę, reszta jest już jedynie grą dziennikarską. Gdzie w potoku słów, należy przycisnąć niewygodnego oponenta mówieniem o niczym. Co widać doskonale na przykładzie tego, że cały czas obracasz kota ogonem i szukasz zbędnych sofizmatów. Komplikując wszystko.

Nie znasz mnie więc nie możesz wydać o mnie osądów, może i mam za nic gatunek ludzki, ale tym przecież charakteryzuje się mizantropia. Poza tym ocenianie innych z boku nie jest jak ty to określiłeś, przejawem własnych problemów, a czystą obiektywnością. Kontakt z jakąkolwiek ze stron i sympatyzowanie się z nią, może zmienić całkowicie osąd o tej osobie lub przekreślić realność postawionej tezy, tak więc upuścić swoim psychologicznym ciągotkom możesz gdzie indziej.

Czy ja muszę użyć przekleństw i kolokwializmu, by dotarło do tej twojej zatłoczonej konspiracją główki, że całą sprawę mam głęboko ?
Jest to dla mnie nie mniej dziecinne i dziwi mnie, że dalej walczysz o coś, czego i tak nie uzyskasz bo z każdym kolejnym wpisem ośmieszasz się. Walcząc o tytuł adwokata Muhada.

A historię naszej pokrzywdzonej przez system owieczki znam z pierwszej ręki. Robicie w koło siebie za dużo szumu, a to skreśla was zamiast przemawiać za wami. Kontrowersja i zwrócenie na siebie uwagi, nie jest dobrym sposobem na ukazywanie swoich racji.

Kłamstwo, bo Muhad rozmawiał tylko z Przemem, Administratorem i z innymi użytkownikami, których nazwy znam.

Musicie wręcz stanowić JEDNO skoro mówi Ci o takich szczegółach ? Pisałem z Dominikiem kilka razy poprzez komunikator gg, tak samo jak i Cisz z tego co mi mówił Jeżeli wciąż masz co do tego jakieś obiekcje spytaj przyjaciela/siebie o V, Makbeta bądź ___ nie pamiętam jaki nick obecnie miałem.

QQRIVER.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

LOL^^

Nowi użytkownicy patrzą na reputację, a ona jest narzędziem manipulacji "nowicjuszami". Skoro tego nie rozumiesz, to już nie moje zmartwienie. Chodzi o zasady i cywilną uczciwość, jak i o odwagę, ale jak ktoś nie ma za grosz sumienia, to będzie puszczał bąki i sprowadzał problem to poziomu piaskownicy.

Zapamiętaj raz na zawsze. Tu chodzi o zasady. Nie o punkty, bo ja mam je w poważaniu, jak i Muhad, oboje mamy to głęboko w dolinie. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że na siłę wmawiacie innym i mnie próbujecie wmówić, intencje które właściwie najlepiej znamy my osobiście. Jak chcesz bawić się w jasnowidza i w sąd, to idź na szkolenie tarotowe i uzupełnił Prawem na uczelni.

Spadłem ze śmiechu z fotela :D

Primo, Kozakiewicz gniesz pałę mając nowych użytkowników za debili, którym bardziej niż merytoryczna treść posta zaimponuje lolreputacja. Ok, ale może rzeczywiście mam za wysokie mniemanie o ludziach.

W ogóle twoja epicka obrona kolegi (kiedyś napisałem o nim przyjaciel - ale bardzo Cię to uraziło) wywołuje u mnie banana na twarzy :D

Ty, tak samo jak Muhad za każdym razie podkreślacie, że wcale nie chodzi o reputację i niestety śmiem wątpić w szczerość tych deklaracji. Otóż nie mam pojęcia jak jest w twoim przypadku, ale mam niemalże 100% pewności, że Muhada to aż skręca z powodu posiadania małej liczby plusów, nie może się po prostu pogodzić, że on wielki forumowy superspamstar jest tak niedoceniany. No tak i jest jeszcze ten zły Aquila - diabeł w ludzkiej skórze itd. itp. i tu też jest śmiesznie, bo umysł Muhada nie jest w stanie rozkminić czemu ten Aquila ma tak dużo plusów i czemu aż tyle osób trzyma stronę tego "manipulatora". Otóż sprawa jest bardzo łatwa do wyjaśnienia - większość ludzi zamiast kapusty posiada mózg i widzi świat takim jaki on jest, niestety dla Muhada nie ma w nim miejsca na spiski, tajnych agentów rządzących światem itd. itp.

To takie najprostsze wyjaśnienie zaistniałej sytuacji gdybyś i Ty nie był w stanie tego zrozumieć. Imo problemu nie ma, problem leży w Muhadzie, Tobie i waszym sposobie rozumowania.

A w ogóle to za kogo Ty się masz, że w każdym swoim poście strugasz z siebie jakąś wyrocznie w kwestiach moralności, sugerujesz zastanowienie się nad sobą itp.?

Użytkownik QQRIVER edytował ten post 14.04.2010 - 18:08

Hajime.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja mam wrażenie że problem powstaje kiedy niektórzy użytkownicy zamiast skupić się na temacie, wolą całą swoją uwagę poświęcać innemu użytkownikowi ( i nie mówię tu o koleżeństwie czy rzeczowej dyskusji lub innych dobrych aspektach). W niektórych przypadkach przypomina to jakąś obsesje. Nie interesuje ich co piszą, byle by polemizować z danych userem lub pisać o nim...

FCrimson.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I ja sądzę, że wchodzenie komuś w pewne miejsca nie wychodzi nigdy na dobre. Zgadzam się z Hajime. I nie ukrywam, że przez tego posta będę mu teraz wrzucał punkty za każdy post. Choćby napisał "dzień dobry" :D :D :D

Nie ale serio Hajime ma wiele racji.

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

ość frapującą rzeczą jest stawianie Muhada w roli świętego gdy i on sam święty nie był.

A jaka jest jego wina? Wierność ideom? Może to, że powie prosto z mostu co myśli? To bezpośredni człowiek, ale bardzo pogodny.

Jedyne co zwróciło moją uwagę, reszta jest już jedynie grą dziennikarską. Gdzie w potoku słów, należy przycisnąć niewygodnego oponenta mówieniem o niczym. Co widać doskonale na przykładzie tego, że cały czas obracasz kota ogonem i szukasz zbędnych sofizmatów. Komplikując wszystko.

To już przesada. Zwróciłem Ci zaledwie uwagę, że skoro jest problem, to zająć się należy tym właśnie, a nie dopisywać do tego swoje prywatności o kimś. Może jeszcze mi powiesz, że to ja Ci kazałem pisać posty w takiej formie?

Nie znasz mnie więc nie możesz wydać o mnie osądów, może i mam za nic gatunek ludzki, ale tym przecież charakteryzuje się mizantropia.

O właśnie. Skoro Cię nie znam, to nie przysługuje mi osąd. Może należało zacząć od siebie moderatorze?

Kontrowersja i zwrócenie na siebie uwagi, nie jest dobrym sposobem na ukazywanie swoich racji.

Jak pukasz kogoś w ramię a on się nie odwraca, to co robisz? Odpowiedź jest prosta.

Musicie wręcz stanowić JEDNO skoro mówi Ci o takich szczegółach ? Pisałem z Dominikiem kilka razy poprzez komunikator gg, tak samo jak i Cisz z tego co mi mówił Jeżeli wciąż masz co do tego jakieś obiekcje spytaj przyjaciela/siebie o V, Makbeta bądź ___ nie pamiętam jaki nick obecnie miałem.

No, podanie mi na kartce zapisanych nazwisk, to prawdziwy przejaw jedności ^^.
I piękne insynuacje dodałeś. Robi się bardzo ciekawie.

śmiem wątpić w szczerość tych deklaracji. Otóż nie mam pojęcia jak jest w twoim przypadku, ale mam niemalże 100% pewności, że Muhada to aż skręca z powodu posiadania małej liczby plusów, nie może się po prostu pogodzić, że on wielki forumowy superspamstar jest tak niedoceniany.

Widzę, że posiadasz niezwykłą zdolność jasnowidzenia. Przejaw jakiejś ewolucji, tak? Pewnie myślisz młody człowieku, że coś wiesz, ale może Ci się to uda kiedyś, jak już podłapiesz większej ogłady. Wyrośniesz z tego, jestem pewny ^^. A tak teraz nie oceniaj kogoś, kogo w ogóle nie znasz, ale to tylko Twój problem.

A w ogóle to za kogo Ty się masz, że w każdym swoim poście strugasz z siebie jakąś wyrocznie w kwestiach moralności, sugerujesz zastanowienie się nad sobą itp.?

Odbieraj to jak chcesz. Skoro zadałeś takie pytanie, to nie świadczy o Tobie najlepiej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych