Pozwolę sobie jeszcze otworzyć temat:
Podam Ci listę osób, którą sporządliło ok 10 użytkowników, z którymi rozmawiał Muhad. Tych ludzi powinieneś sprawdzić i ukrucić im frywolne zabawy.
1. Aquila
2. Mariush
3. Yawgmoth
4. PaZi
5. balas
6. Trajan
7. Lynx
8. QQriver
9. Garry
To jest zaledwie garstka osób podejrzanych, które powinieneś sprawdzić. Do tego powinno się dodać nowicjuszy, którzy w krótkim czasie nabijali posty, by osiągnąć możliwość przyznawania reputacji. Ostatnio się takich kilku zarejestrowało.
Kozakiewicz, może od razu wylistuj całe forum. Konkrety proszę. Konkretne oskarżenia wobec każdej z tych osób tak jak to zrobił Yawgmoth w pierwszym poście. I jeszcze jedno. Zaznaczam, że jeśli oskarżenia się nie potwierdzą, to potraktuję to jako prowokację. Druga sprawa - jeśli moderator uznał, że dany temat należy zamknąć to jego decyzję należy uszanować. Jeśli zakładasz n-ty temat na przekór moderatorom to mają oni pełne prawo wlepić Ci ostrzeżenie za dublowanie tematów na forum.
Administratorze, chciałbym od razu coś wyjaśnić. Inicjatywa, jakiej się podjąłem, w żadnym wypadku nie jest prowokacją. Jak w takim razie nazwiesz motywacje Paziego, który założył temat anty Przemo? Jak nazwiesz tematy, Aquili, QQrivera, którzy także je tworzyli? Czy to nie były prowokacje? Moim zdaniem tak. Ponad to mam jedno ale. Mianowicie, kiedy Yawgmoth przedstawił problem, natychmiast się nim zajęto. Ja rozumiem, teraz był czas świąt, i owszem nie spieram się z tym. Natomiast dopatrzyłem się innej maniery, jako że na ten temat jakoś nie pisałeś przed faktem, jako o prowokacji. Dość ochoczo przystąpiłeś do działania, a kiedy ja usiłuję zrobić to samo, to pokazuje szereg niewybrednych komentarzy i pewnych złośliwości, także z Twojej strony. Jemu nie sprawiałeś tyle kłopotu i nie otrzymał nieprzyjemnych uwag. No cóż, życie.
Przejdę do rzeczy.
1. Podejrzenia o nabijanie Aquili punktów i spam reputacją ujemną w kierunku Muhada w tematach (także) starych, niezależnie już od treści. Nieważne jest w jakich, sama motywacyjność jest istotna..
Muhad zwrócił moją uwagę w stronę tego właśnie problemu. Często, kiedy Radosław zbliżył się (jeszcze dawniej) do Aquili, to nagle ten drugi miał spore skoki w dobę lub dwie doby i bywało to, że to była ilość rzędu 40, 50, + w sytacji, gdy przez tą dobę lub dwie Aquila napisał zaledwie może post, dwa posty, max. To znaczy, że bawili się w starych tematach. Zabawa często odbywała się kulminacyjnie w nocy, gdy była mała aktywność.
Jako, że Aquila sam tego nie zrobił, na wpadkę by sobie nie pozwolił, to powinno się sprawdzić kilka osób, które mogłyby odpowiadać za taki stan rzeczy.
Listę podałem, ale trudno jest określić konkretnie jedną osobę, czy ciut więcej. To może być równie dobrze Tiamat, który już tam coś pisał o zabawach. Sytuacja zaistniała, te skoki pkt były widoczne. Nawet odbywały się rozmowy i komentarze, że jak im się taka zabawa podoba, to zawsze można wywindować w tydzień dowolną osobę. Pamiętam o tym. Ktoś to musią robić. Samo się nie zrobiło, dlatego uważam, że sprawiedliwie jest także to sprawdzić bez żadnych grymaszeń. Tak uczciwie jest. I słusznie ktoś zauważył:
Xellos;
A tak notabene, czytam czasami tematy WTC, i tam co każdy post Aquila dostaje plusy. Nawet jeśli napisze jedno zdanie. Więc chyba jest remis, a że w tym remisie wygrywa Radosław to widzę komuś już nie pasi.Ludzie to widzą. To nie jest wymysł, to zaistniałe chwile, są prawdziwe. Nie ma w tym ani manipulacji, a tym bardziej prowokacji.
Ja chcę poznać tych, którzy tak aktywnie, niemal codziennie, nabijali minusy Muhadowi i poznać tych, którzy robili spam pkt`owy + dla Aquili.
Jeśli okazałoby się to, że ktoś z tej listy się temu przysłużył, to oznaczało to by, że byłby hipokrytą, tak z lekka.
Wiecie państwo, ja się nie dziwię że postanowili dobrać się do Muhada, skoro on pisał w profilu Aquili komentarze na ten temat, by ludzie to zaobserwowali. Mógł kasować Aquila, mógł, kiedy zaprzestał to już wiedział, że leci kontra Yawgmotha. Zostawił to dla określonego celu. Zdyskryminowany brzmi śmiesznie przecież.
Komuś już nie pasi`ło.
Cała ta sytuacja, otoczka z uwagami innych ludzi, że nie tylko Muhada powinno się sprawdzić, również zobowiązują do tego, by to przefiltrować.
Proszę o wskazanie mi osób, osoby, które/a mogą/że być odpowiedzialny za masowe i codziennie ubijanie Muhada punktami w dół, nawet po 10 minusów. Zdarzały się dni takie. Także osoby nabijające reputację Aquilii.
To wszystko.