Skocz do zawartości

Zdjęcie

reputacja - konkretny problem

• Zamknięty Temat jest zamknięty
153 replies to this topic

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W świetle powyższego wpisu przyjaźń Was łącząca wydaje się wręcz naturalna i jak najbardziej na miejscu :)

I właśnie ten Twój post pokazuje jakim jesteś człowiekiem. Jesteś zepsutym do szpiku kości młodym człowiekiem i do tego bardzo cynicznym.

Kpisz sobie chyba. Po pierwsze to kultury od Ciebie na pewno nie będę się uczył i chyba się trochę zapomniałeś. Po drugie możesz sobie krzyczeć dalej, a Muhad i tak dostał na co zasłużył. Po trzecie jak chcesz mu wystawiać laurki to bardzo proszę, ale daruj sobie te ociekające złośliwością i chamstwem wycieczki pod adresem każdej innej osoby, której zdanie nie pokrywa się ze światopoglądem Muhada.

A Ty dostałeś to na co zasłużyłeś? Ostatnio z Pazim moglibyście wystąpić w duecie, bo dawaliście niezłe popisy. Zanim coś napiszesz, przemyśl.
Jeśli nie rozumiesz czym jest wielowarstwowa kultura osobista, to już nie moje zmartwienie. Nie jestem też złośliwy, właściwie to jest odwrotnie. Jawny paradoks, ale ludzie czytają i widzą. Róbcie tak dalej, bardzo proszę.

P.S: Krótkie posty Aquili i innych użytkowników o charakterze złośliwym i zaczepnym same mówią za siebie. Gołym okiem widać, że prawda w oczy kole.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 02.04.2010 - 21:20

CzstSrkzm.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wow. Normalnie klony :)
Czyli podsumowując, bo staram się zrozumieć wersję wydarzeń wg Muhada i ciebie (i jego cichego brata, który jedyne co robi na forum to bombarduje repą):

Muhad znanym tylko sobie sposobem zauważył, że istnieje grupa, która plusuje codziennie Aquile. Na jego zgłoszenia Eury nie odpowiadał, więc Muhad stwierdził, że namówi brata do podbijania repy Radosławowi, bo skoro "oni" mogą, to "my" też. Po miesiącu takiego działania wyszło to na jaw, a Eury kompletnie olewając wcześniejsze zgłoszenia Muhada, upublicznił całą sprawę.

Taka jest wersja, czy coś pominąłem?

QQRIVER.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To tak napiszę. Bardzo mi się podoba sprawiedliwa i mądra postawa administratora w kwestii manipulowania reputacją z dwóch kont. Decyzja jak najbardziej słuszna i godna pochwały.

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A ja tak podsumuję tą przepychankę.

Racja jak dupa. Każdy ma swoją. Choć jak czytam o oskarżeniach o agenturę, działania wywrotowe itp. czuję przerażenie bo niektórzy naprawdę w to wierzą, pędzeni swoją manią prześladowczą bo czym innym?

Użytkownik Cahir edytował ten post 02.04.2010 - 21:39

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Muhad znanym tylko sobie sposobem zauważył, że istnieje grupa, która plusuje codziennie Aquile. Na jego zgłoszenia Eury nie odpowiadał, więc Muhad stwierdził, że namówi brata do podbijania repy Radosławowi, bo skoro "oni" mogą, to "my" też. Po miesiącu takiego działania wyszło to na jaw, a Eury kompletnie olewając wcześniejsze zgłoszenia Muhada, upublicznił całą sprawę.

Taka jest wersja, czy coś pominąłem?

Żeby to tylko o reputację chodziło, ale tak. To prawda. Muhada reakcja wynika z tego, że olewało się jego zgłoszenia, z twierdzeniem że ma jakąś obsesję. Natomiast co widzimy w tym temacie? Reakcję, ale na podobne zarzuty, ale w kierunku nam wszystkim znanym - Muhada. Czy to już nie podlega pod pojęcie obsesji? Halo, ludzie. To hipokryzja i paranoja.

Dyskusja w tym wątku wygląda tak, że opluwacie w dziesięciu na jednego osobę, której raz że nie znacie, to dwa osobę, która nie ma jak się bronić.
Ulicznik ma więcej honoru. Jest też dość zabawna strona tej dyskusji. Gdy już kilka osób wytknęło poszczególnym użytkownikom ich własne występki, to zaczęły się złośliwości, laurki, szyderstwa i tym podobne. Może za chwilę zastosujecie ponad czasowy krzyk mody - sugerowanie choroby psychicznej? Tylko na tyle Was stać? Małostkowo.

To tak napiszę. Bardzo mi się podoba sprawiedliwa i mądra postawa administratora w kwestii manipulowania reputacją z dwóch kont. Decyzja jak najbardziej słuszna i godna pochwały.

Z taką postawą to nie skończyłbyś nigdzie prawa. Nie ma żadnych dowodów na jakiekolwiek manipulacje, a wnioski w związku z tym sam wyciągnij co jest słuszne, a co słuszne nie jest. Nie ma to jak dobra wazelina.

A ja tak podsumuję tą przepychankę.

Racja jak dupa. Każdy ma swoją. Choć jak czytam o oskarżeniach o agenturę, działania wywrotowe itp. czuję przerażenie bo niektórzy naprawdę w to wierzą, pędzeni swoją manią prześladowczą bo czym innym?

Nie wiem w jakim Ty świecie żyjesz i jaką pracę wykonujesz, ale moja praca potrafi być na prawdę zaskakująca i można się dzięki niej wiele nauczyć i wielu ludzi poznać. Służby i inni zleceniodawcy działają na całym świecie na serwerach. Tego w domku nie poznasz ani nie rozpoznasz, chadzając do pracy lub do szkoły. Nie każdy ma takie możliwości i to rozumiem, ale nie musisz przyjmować tego, jako fakt że "agentura", którą tak obrazujecie, jako coś komicznego. Ja jednak mam inne informacje. Twój wybór w co wierzyć będziesz i komu wierzyć będziesz.

Poczekam na decyzje Administratora. Chciałbym zobaczyć sprawiedliwe kroki. To tyle na ten temat.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 02.04.2010 - 22:10

CzstSrkzm.
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Żeby to tylko o reputację chodziło, ale tak. To prawda. Muhada reakcja wynika z tego, że olewało się jego zgłoszenia, z twierdzeniem że ma jakąś obsesję.

Komu to zgłaszał, i kto w odpowiedzi uznał, że Muhad ma obsesję? Zgłoszenia takie powinny być kierowane do Admina, i jeśli zostały, a on po sprawdzeniu repy w zgłoszonym przypadku uznał, że problemu nie ma, tzn, że albo:

a) kłamie
b) problemu faktycznie nie ma.

Jeśli więc uważacie, że a) to generalnie śmiechowo, i znając pewne "żyłki" znajomości i relacji Muhadowych wyjaśniało by te pewne spięcie "na górze" widoczne w tym temacie. I raczej na pewno tak uważacie, bo przecież gdybyście przyjęli opcję b), to tego bałaganu by nie było. No chyba, że zgłoszenia o problemie nie były kierowane do Eurego - w tym wypadku do kogo były, i dlaczego nie do osoby do której iść powinny. Czyli do Eurego.

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ludzie, skończylibyście już tę przepychankę. Już zbyt wiele słów zostało powiedzianych i każdy miał okazję się wypowiedzieć. Martwi mnie to, że forum chyba jeszcze nigdy nie było tak wyraźnie podzielone na dwa totalnie wrogie obozy - skłócone, skaczące sobie do oczu i nie potrafiące się ze sobą ani trochę komunikować jak w języku nienawiści.

Ja też powiedziałam o kilka słów za dużo. Nie chcę nikogo potępiać, nie powinnam, nie mam wystarczających podstaw...
Smutno się na to wszystko patrzy. Totalny pat.

LotosUR.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

Plusowałem radoslawa najczęściej. Dlaczego ? (...) dlatego że rzeczowo i konkretnie bronił się ciekawymi argumentami.

To chyba znamy dwóch różnych Radosławów, ale to tak tylko przy okazji.

Sorry, nie mogę ze śmiechu.........................
Aquila
Użytkownikowi na 2 miejscu w reputacji na tylu użytkowników tego forum nie przystoi takich wniosków wysuwać.
No ale tu znowu widzę dobitne co do rzeczywistości słowa " PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA " Twój punkt widzenia radoslawa jest tak przesiąknięty ego, albo kompletnie innym kierunkiem kształcenia i weryfikowania rzeczywistości przez co poprostu to normalne jest że jesteś dla Niego opozycją.
Ale żeby nie wdawać się w dyskuje i tworzyć wymianę zdań która do niczego nie doprowadzi (bo było tu mnóstwo) - więc poprostu Cię oleję.

A wiecie co jest najlepsze kiedy się czyta to wszystko w tym temacie ?
Sami tworzycie teraz teorie spiskowe, że moderator to, że tamto, a tu głosowanie z 2 kont. I widzicie teraz jak ciężko być po tej stronie ? :lol

edit AlienGrey
Temat nie pozostał otwarty po to, by się na nim wykłócać każdy o swoje racje..
Administrator wyjaśnił sprawę.

Dołączona grafika

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muhada reakcja wynika z tego, że olewało się jego zgłoszenia, z twierdzeniem że ma jakąś obsesję. Natomiast co widzimy w tym temacie? Reakcję, ale na podobne zarzuty, ale w kierunku nam wszystkim znanym - Muhada. Czy to już nie podlega pod pojęcie obsesji? Halo, ludzie. To hipokryzja i paranoja.

Kozakiewicz chyba sobie kpisz. Powinieneś dostać bana od ręki za odstawianie tej prowokacji. Muhad nigdy nie prosił mnie o sprawdzenie reputacji danej osoby, jedyne co od niego dostałem to paczkę spamu na maila, w której pisał zresztą to samo co na forum - o tym, że wszyscy się na niego uwzięli oraz o tym (w skrócie), że na forum zagościli agenci dezinformacji oraz tajne służby.

Myślisz, że ja jako zwierzchnik tej tajnej organizacji potwierdzę jej istnienie? :)

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pozwolę sobie jeszcze otworzyć temat:

Podam Ci listę osób, którą sporządliło ok 10 użytkowników, z którymi rozmawiał Muhad. Tych ludzi powinieneś sprawdzić i ukrucić im frywolne zabawy.

1. Aquila
2. Mariush
3. Yawgmoth
4. PaZi
5. balas
6. Trajan
7. Lynx
8. QQriver
9. Garry

To jest zaledwie garstka osób podejrzanych, które powinieneś sprawdzić. Do tego powinno się dodać nowicjuszy, którzy w krótkim czasie nabijali posty, by osiągnąć możliwość przyznawania reputacji. Ostatnio się takich kilku zarejestrowało.

Kozakiewicz, może od razu wylistuj całe forum. Konkrety proszę. Konkretne oskarżenia wobec każdej z tych osób tak jak to zrobił Yawgmoth w pierwszym poście. I jeszcze jedno. Zaznaczam, że jeśli oskarżenia się nie potwierdzą, to potraktuję to jako prowokację. Druga sprawa - jeśli moderator uznał, że dany temat należy zamknąć to jego decyzję należy uszanować. Jeśli zakładasz n-ty temat na przekór moderatorom to mają oni pełne prawo wlepić Ci ostrzeżenie za dublowanie tematów na forum.

FCrimson.
  • Artykułów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A gwoli ścisłości Kozakiewicz mógłbyś to zgłosić na privie. Nic by nie zaszkodziło, a wymienieni przez Ciebie użytkownicy nie mieliby do Ciebie pretensji. Póki co to wygląda rzeczywiście na prowokację, ponieważ strasznie chciałeś napisać to "dużymi literami".

Inwigilacja jak najbardziej ale na podstawie konkretnych oskarżeń jak już wspomniał Eury. Dopóki sprawa dotyczyła reputacji można było rozmawiać, ale już oskarżenie o zakładanie dodatkowych kont jest nie dość, że trochę poważniejsze moim zdaniem, to dla Ciebie dosyć problematyczne, bo trudne do udowodnienia Kozakiewicz.

Jak to mówił Julian z Madagaskaru "Hańba Ci Moris" :D

Użytkownik FCrimson edytował ten post 04.04.2010 - 15:16

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rzadko się tu ostatnio udzielam, ale raz po raz czytam i cisnę plusy. Też należę do grupy nabijaczy reputacji Radosława chociaż go osobiście nie znam, nie znam też Muhada. Dlaczego ?

Radosław porusza najciekawsze tematy, szczególnie o Świętej Geometrii i potrafi świetnie ich bronić.

Ja osobiście traktowałem te plusy jako zachętę dla niego do jego dalszej pracy. Bo pomyślałem sobie "jak mu się odechce to skąd będę miał nowości w tych dziedzinach". Sam nie mam czasu na taką dociekliwość i analizę tej tematyki.

Także autor tematu jest żalem. A plusy swój sens miały jak najbardziej.

A tak notabene, czytam czasami tematy WTC, i tam co każdy post Aquila dostaje plusy. Nawet jeśli napisze jedno zdanie. Więc chyba jest remis, a że w tym remisie wygrywa Radosław to widzę komuś już nie pasi.

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Pozwolę sobie jeszcze otworzyć temat:

Podam Ci listę osób, którą sporządliło ok 10 użytkowników, z którymi rozmawiał Muhad. Tych ludzi powinieneś sprawdzić i ukrucić im frywolne zabawy.

1. Aquila
2. Mariush
3. Yawgmoth
4. PaZi
5. balas
6. Trajan
7. Lynx
8. QQriver
9. Garry

To jest zaledwie garstka osób podejrzanych, które powinieneś sprawdzić. Do tego powinno się dodać nowicjuszy, którzy w krótkim czasie nabijali posty, by osiągnąć możliwość przyznawania reputacji. Ostatnio się takich kilku zarejestrowało.

Kozakiewicz, może od razu wylistuj całe forum. Konkrety proszę. Konkretne oskarżenia wobec każdej z tych osób tak jak to zrobił Yawgmoth w pierwszym poście. I jeszcze jedno. Zaznaczam, że jeśli oskarżenia się nie potwierdzą, to potraktuję to jako prowokację. Druga sprawa - jeśli moderator uznał, że dany temat należy zamknąć to jego decyzję należy uszanować. Jeśli zakładasz n-ty temat na przekór moderatorom to mają oni pełne prawo wlepić Ci ostrzeżenie za dublowanie tematów na forum.

Administratorze, chciałbym od razu coś wyjaśnić. Inicjatywa, jakiej się podjąłem, w żadnym wypadku nie jest prowokacją. Jak w takim razie nazwiesz motywacje Paziego, który założył temat anty Przemo? Jak nazwiesz tematy, Aquili, QQrivera, którzy także je tworzyli? Czy to nie były prowokacje? Moim zdaniem tak. Ponad to mam jedno ale. Mianowicie, kiedy Yawgmoth przedstawił problem, natychmiast się nim zajęto. Ja rozumiem, teraz był czas świąt, i owszem nie spieram się z tym. Natomiast dopatrzyłem się innej maniery, jako że na ten temat jakoś nie pisałeś przed faktem, jako o prowokacji. Dość ochoczo przystąpiłeś do działania, a kiedy ja usiłuję zrobić to samo, to pokazuje szereg niewybrednych komentarzy i pewnych złośliwości, także z Twojej strony. Jemu nie sprawiałeś tyle kłopotu i nie otrzymał nieprzyjemnych uwag. No cóż, życie.
Przejdę do rzeczy.

1. Podejrzenia o nabijanie Aquili punktów i spam reputacją ujemną w kierunku Muhada w tematach (także) starych, niezależnie już od treści. Nieważne jest w jakich, sama motywacyjność jest istotna..

Muhad zwrócił moją uwagę w stronę tego właśnie problemu. Często, kiedy Radosław zbliżył się (jeszcze dawniej) do Aquili, to nagle ten drugi miał spore skoki w dobę lub dwie doby i bywało to, że to była ilość rzędu 40, 50, + w sytacji, gdy przez tą dobę lub dwie Aquila napisał zaledwie może post, dwa posty, max. To znaczy, że bawili się w starych tematach. Zabawa często odbywała się kulminacyjnie w nocy, gdy była mała aktywność.
Jako, że Aquila sam tego nie zrobił, na wpadkę by sobie nie pozwolił, to powinno się sprawdzić kilka osób, które mogłyby odpowiadać za taki stan rzeczy.

Listę podałem, ale trudno jest określić konkretnie jedną osobę, czy ciut więcej. To może być równie dobrze Tiamat, który już tam coś pisał o zabawach. Sytuacja zaistniała, te skoki pkt były widoczne. Nawet odbywały się rozmowy i komentarze, że jak im się taka zabawa podoba, to zawsze można wywindować w tydzień dowolną osobę. Pamiętam o tym. Ktoś to musią robić. Samo się nie zrobiło, dlatego uważam, że sprawiedliwie jest także to sprawdzić bez żadnych grymaszeń. Tak uczciwie jest. I słusznie ktoś zauważył:

Xellos;

A tak notabene, czytam czasami tematy WTC, i tam co każdy post Aquila dostaje plusy. Nawet jeśli napisze jedno zdanie. Więc chyba jest remis, a że w tym remisie wygrywa Radosław to widzę komuś już nie pasi.

Ludzie to widzą. To nie jest wymysł, to zaistniałe chwile, są prawdziwe. Nie ma w tym ani manipulacji, a tym bardziej prowokacji.
Ja chcę poznać tych, którzy tak aktywnie, niemal codziennie, nabijali minusy Muhadowi i poznać tych, którzy robili spam pkt`owy + dla Aquili.
Jeśli okazałoby się to, że ktoś z tej listy się temu przysłużył, to oznaczało to by, że byłby hipokrytą, tak z lekka.
Wiecie państwo, ja się nie dziwię że postanowili dobrać się do Muhada, skoro on pisał w profilu Aquili komentarze na ten temat, by ludzie to zaobserwowali. Mógł kasować Aquila, mógł, kiedy zaprzestał to już wiedział, że leci kontra Yawgmotha. Zostawił to dla określonego celu. Zdyskryminowany brzmi śmiesznie przecież. Komuś już nie pasi`ło.

Cała ta sytuacja, otoczka z uwagami innych ludzi, że nie tylko Muhada powinno się sprawdzić, również zobowiązują do tego, by to przefiltrować.
Proszę o wskazanie mi osób, osoby, które/a mogą/że być odpowiedzialny za masowe i codziennie ubijanie Muhada punktami w dół, nawet po 10 minusów. Zdarzały się dni takie. Także osoby nabijające reputację Aquilii.
To wszystko.

Kozakiewicz.
Reputacja

Napisano

Czy mogę wiedzieć, kiedy się ktoś tą sprawą zajmie i czy w ogóle? Podałem wymagane informacje.

#90 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Kozakiewicz daj sobie spokój Bracie!

Konkretny problem nazywa się hipokryzja i nie da się go rozwiązać sprawdzając jakieś punkty.

Mozna powiedzieć inaczej - nie da się go rozwiązać na poziomie na jakim został stworzony.

Nie ma sensu walczyć z wiatrakami. wystarczy pamiętać o falowej naturze wszechswiata:

"Tak jak kamień wrzucony do wody, tak każdy człowiek wytwarza w swoim życiu fale i kręgi na wodzie. Pamiętaj , że fale te mogą zakłócić spokój innych Istot. Pamiętaj, że odpowiedzialny jesteś za to, co wkładasz do swego kręgu i o tym, że twój krąg styka się z innymi. Musisz żyć w taki sposób, aby pokój pochodzący z twego kręgu przenikał do innych, z całym swoim błogosławieństwem. Kręgi pochodzące ze złości lub zawiści będą promieniować te uczucia na inne kręgi. Jesteś za to odpowiedzialny. Cokolwiek się dzieje wewnątrz nas - rozchodzi się to na cały świat, przekazując bądź piękno bądź niepokój innym kręgom życia."

Jamie Sams

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych