jezus nie istnial
Zaraz zaraz, na jakiej podstawie tak twierdzisz? Wierzę, że prowadziłeś długie i męczące badania, aby udowodnić tą tezę. Gdzie studiowałeś, panie profesorze? Tak się śmiesznie składa, że większość historyków uznaje Jezusa za postać historyczną, a dowody na jego istnienie znajdują się nie tylko w dokumentach chrześcijańskich, ale również i tych niechrześcijańskich. Zaprzeczanie istnieniu Jezusa to odrzucenie wielu bardzo wiarygodnych źródeł historycznych, nie mówiąc nawet o samym sposobie, w jaki historycy działają.
I nie, nie wierzę, że tamten Chrystus był taki sam, jak go opisują dzisiaj. Ale proszę ja Ciebie, LolWut, nie pieprz już więcej głupot.
A tak przy okazji, jestem ateistką.
tak sie sklada ze to jest wlasnie to w co ksiaza chca zebyscie wierzyli, prawda jest taka ze w okresie w ktorym jezus rzekomo żyl nie ma ani jednego zapisku o nim a twoim "pseudo historycy" to teolodzy i opieraja sie oni na o wiele mlodszych tekstach o jezusie ktore zostaly napisane na dlugo po jego rzekomej śmierci. Lub poprostu mowią tak dla samego mowienia bo są wyprani jak ty. Naprawde wiarygodnym źrodłem było by cokolwiek o jezusie z okresu w którym "żyl", no ale takie dokumenty nie istnieją... Pozatym, trzeba byc naprawde ograniczonym ( albo nieobeznanym i wypranym sluchaczem pseudo historykow ktorzy są zagorzałymi katolikami ktorzy fałszują dowody lub przedstawiaja niewiarygodne źrodla, stawiaja teze "jezus istnial" i potem byle co jest dla nich dowodem, bo chcą wierzyc ze istnial, ale z faktami dalej to ma gowno wspolnego ) zeby uwazac jezusa za unikatowego, gdy "bożki" o takich samych życiorysach jak jezus powstawaly jeszcze 3 tysiace lat przed jezusem i mialy źródło czysto astronomiczne. Wszystkie te "pseudo dowody" na istnienie jezusa to nic innego tylko wycinki z bilbi i "gdybanie" a w gdybaniu chrzescijanie są naprawde dobrzy bo gdybaniem tlumacza wszystkie niescislosci swojego pisma swietego.
P.S. skoro jestes ateistka to jestes taka sama jak chrzescijanin co nie czytal bibli.
http://www.infidels....eally_live.html
http://jdstone.org/c...nceofjesus.html