Napisano 27.06.2007 - 14:28
Napisano 27.06.2007 - 14:37
I nie widzę "Atonowych" części tego tekstu
Napisano 27.06.2007 - 15:58
to nie sa satanisci tylko chuligani - ZROZUM TO WKONCUPraktycznie wszyscy zadeklarowani sataniści postępują tak jak mówią stereotypy czyli tak jak np. w pobliskim mieście połamali krzyże na cmentarzu i pobazgrali groby AVE SATAN
Napisano 27.06.2007 - 16:12
To jedna z setek wymyślonych w drugiej połowie XX wieku "nowych-starych religii"
Napisano 27.06.2007 - 16:33
Satanizmowi LaVey'owskiemu bliżej jest do filozofii, do religii bliżej ma odłamowa Świątynia Seta, wierząc w uosobionego szatana pod postacią Seta, czy chocby włoska grupa Dzieci Szatana. W koncu to LaVey stworzył satanizm i zapisał twierdzenia/zasady w Biblii Szatana, i przez pryzmat tego powinniśmy patrzeć na prawdziwy satanizm a nie chuligańskie wybryki pseudosatanistycznych nastolatków, którym nudzi sie w życiu.
Napisano 27.06.2007 - 16:42
Napisano 27.06.2007 - 16:47
Np. w tym miejscu złe chrześcijaństwo nie akceptuje biednych satanistów.
Dla mnie nie jest to dobry artykuł bo nie odzwierciedla prawdziwego obrau satanizmu. Ja to odbieram jako pobożna zyczenia garstki ludzi, którzy stwotrzyli nową ideologię. Oni są jak kropla w morzu bo zdecydowana większość satanistó wcale tak nie myśli jak to jest opisane w tym tekście. Praktycznie wszyscy zadeklarowani sataniści postępują tak jak mówią stereotypy czyli tak jak np. w pobliskim mieście połamali krzyże na cmentarzu i pobazgrali groby AVE SATAN. Ci co myślą tak tak jak w tekście niech stworzą inną ideologię, a nie starają się wybielać nazwę zbrukaną przez ten motłoch cmentarny.
Ci co myślą tak tak jak w tekście niech stworzą inną ideologię,
Napisano 27.06.2007 - 17:16
Napisano 27.06.2007 - 18:47
Napisano 27.06.2007 - 20:42
Na początku też miałem fuknąć na Atona za tendencyjny, pro-chrześcijański komentarz, ale powyższym postem całkowicie wyczerpał o co mu tak naprawdę chodziło.
Napisano 27.06.2007 - 21:11
Napisano 27.06.2007 - 21:20
Ja bym raczej powiedział "święta głupota"...To że katolicyzm nie toleruje innych religii a zwłaszcza tych całkowicie z nim sprzecznych to jego święte prawo, w końcu to konkurencja
Ten "motłoch cmentarny" to już nie jest satanizm, to jest pseudosatanizm. Albo jak to mój kolega mówi szatanizmNo właśnie tych "prawdziwych" satanistów żyjących zgodnie z zasadami zawartymi w tym artykule jest garstka ale niestety jak tu określono "motłoch cmentarny" robi swoje.
Napisano 27.06.2007 - 21:55
Napisano 27.06.2007 - 22:57
Głupota? Dlaczego? Inny kościół czy filozofia to konkurencja o "rząd dusz" wiec dlaczego kościół ma ich tolerować i pochwalać? Do wielu rzeczy można się czepiać ale względem KK ale tu akurat może sobie mówić co zechce nt każdej innej religii.snemies
Ja bym raczej powiedział "święta głupota"...
Ten "motłoch cmentarny" to już nie jest satanizm, to jest pseudosatanizm. Albo jak to mój kolega mówi szatanizm
Napisano 28.06.2007 - 08:15
Nie, nie. Napisałeś jedynie o tolerancji. A to nie oznacza to samo co pochwalanie czegośGłupota? Dlaczego? Inny kościół czy filozofia to konkurencja o "rząd dusz" wiec dlaczego kościół ma ich tolerować i pochwalać?
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych