Ppp. Taka prośba do ciebie. Objaśniaj nam co tu wstawiasz, skomentuj jakoś, jak mamy to rozumieć. Jaki związek z tym filmem ma taylor swift, Justin Bieber i inni.
Są artystami wpółczesności, toworzą sztukę dla mas i mają ogromny wpływ na młodych ludzi. Byli w barze, widać to na teledyskach, które zamieściłem.
Sam bar wydaje się być w innym wymiarze. W The Simpsons zalecają umycie oczu, w Lśnieniu Jack wchodzi do pustego baru, a Taylor w Delicate znika jeszcze w hotelu. Jest jeszcze wiele innych przykładów i wszystkie odnoszą się do tego samego miejsca.
Co ma wspólnego bar z manipulacją społeczeństea proprzez media? I dlaczego tyle artystów go odwiedza od tylu lat? Świat dobrego i złego jest w innym wymiarze, pokazywany w sztuce, malarstwie i literaturze od stuleci. Istnieją trzy poziomy, trzy okna. My zostaliśmy obdarzeni wiarą, Ci z baru posiadają wiedzę o istnieniu Boga i Złego, mogą się kontaktować z aniołami i diabłami. Tacy torochę kosmici, których poszukujemy na innych planetach, Skaywalker i Imperium (w imperium też żyją ludzie i mają się bardzo dobrze)
Wyboru powinniśmy dokonać sami i być odpowiedzialni z podjętą decyzję, zaciemnianie nam umysłu poprzez manipulację świadomości na którą zwraca uwagę Kubrick w Mechanicznej pomarańczy odbiera nam wolność daną od Boga, wolność wyboru dobrego i złego. Wyznacznikiem naszego światopoglądu stała się telewizja i nasze wrodzona świadomość została zaburzona.
Gościu, o co Ci chodzi?! Jak już napisał Wszystko, tłumacz proszę o czym piszesz. Póki co większość wpisów nie ma żadnej spójności ze sobą i wygląda to tak, jakbyś wrzucał tu przypadkowe rzeczy.
Skąd wizja że kreacje hollywoodzkie, muzycy popowi i cała reszta podanych tutaj objawień ma jakikolwiek wpływ na nasz świat przez pryzmat jakiegoś filmu z lat 70-tych? Nie za bardzo wiadomo do czego dążysz; do tego że Luuke Skywalker i Kubrick chcą na nas zrzucić stonkę ziemniaczaną, do tego że Mick Jagger zakopał kryształy Zuna w Krakowie, czy że Biblia ma jakieś sekretne przekazy i odnośniki w nie wiem, komiksach o Batmanie? Z tego wątku niewiele wynika...
Istnieje realne miejsce "Bar", w którym nasze światy się spotykają twarzą w twarz, a wielu wchodzi do niego od co najmniej 50 lat.
Jeśli odnajdziesz to miejsce nie zapomnij umyć oczy.
Użytkownik ppp edytował ten post 06.03.2020 - 09:33
38 I rzekł Saul: «Wszyscy wodzowie ludu, podejdźcie bliżej, zbadajcie i zobaczcie, na czym polega ten dzisiejszy grzech. 39 Gdyż, na życie Pana, który wybawia naród izraelski [nawet] gdyby się to stało przez Jonatana, mojego syna, to i on musiałby umrzeć». Nikt z ludu na to nie odpowiedział. 40 Odezwał się jeszcze Saul do wszystkich Izraelitów: «Wy ustawcie się po jednej stronie, a ja i syn mój po drugiej stronie». Odrzekł na to lud Saulowi: «Uczyń, co ci się wydaje słuszne». 41 Następnie Saul mówił do Pana: «Boże Izraela11, okaż prawdę!» Wylosowani zostali Jonatan i Saul, naród zaś - uwolniony. 42 I rzekł Saul: «Rzucajcie losy między mną i synem moim, Jonatanem». I wylosowany został Jonatan. 43 Wtedy odezwał się Saul do Jonatana: «Powiedz mi, co uczyniłeś?» Odparł Jonatan: «To prawda, że skosztowałem trochę miodu przy pomocy końca laski, którą miałem w ręce. Oto jestem gotów umrzeć». 44 Odpowiedział Saul: «Niech Bóg mi to uczyni i tamto dorzuci, jeżeli nie umrzesz, Jonatanie». 45 Jednak lud odezwał się do Saula: «Czy ma umrzeć Jonatan, który był sprawcą tego wielkiego izraelskiego zwycięstwa? Nigdy! Na życie Pana! Ani włos z głowy jego na ziemię nie spadnie. Z Bożą pomocą uczynił to dzisiaj». W ten sposób wyzwolił lud Jonatana, i on nie umarł.
Użytkownik ppp edytował ten post 26.04.2020 - 11:18
7 Jednakże mówię wam prawdę: Pożyteczne jest dla was moje odejście. Bo jeżeli nie odejdę, Pocieszyciel nie przyjdzie do was. A jeżeli odejdę, poślę Go do was.
8 On zaś, gdy przyjdzie, przekona świat o grzechu, o sprawiedliwości i o sądzie.
9 O grzechu - bo nie wierzą we Mnie;
10 o sprawiedliwości zaś - bo idę do Ojca i już Mnie nie ujrzycie;
11 wreszcie o sądzie - bo władca tego świata został osądzony.
12 Jeszcze wiele mam wam do powiedzenia, ale teraz [jeszcze] znieść nie możecie.
13 Gdy zaś przyjdzie On, Duch Prawdy, doprowadzi was do całej prawdy. Bo nie będzie mówił od siebie, ale powie wszystko, cokolwiek usłyszy, i oznajmi wam rzeczy przyszłe.
14 On Mnie otoczy chwałą, ponieważ z mojego weźmie i wam objawi.
15 Wszystko, co ma Ojciec, jest moje. Dlatego powiedziałem, że z mojego weźmie i wam objawi.
Serwis paranormalne.pl nie wymaga podawania danych osobowych użytkowników ani takowych nie gromadzi. Do aktywnego korzystania z serwisu użytkownicy zobowiązani są podać adres e-mail przy rejestracji. Serwis paranormalne.pl nie dysponuje jednak dostępem do danych ani narzędzi pozwalających na zidentyfikowanie odwiedzającej go osoby, czyli nie przechowuje danych pozwalających na określenie tożsamości konkretnego użytkownika, jak również na określenie jego tożsamości przy pewnym nakładzie kosztów, czasu lub działań. Oznacza to zatem, że serwis paranormalne.pl nie gromadzi, ani też nie przechowuje danych osobowych użytkowników.
Ta strona korzysta z plików cookie osób trzecich, szczegółowe informacje w polityce prywatności. Ta strona korzysta z śledzenia plików cookie, zobacz szczegółowe informacje na temat polityki prywatności. Aby dowiedzieć się więcej o sposobie wykorzystywania plików "cookie" przez serwis paranormalne.pl, zapoznaj się z treścią Polityki prywatności oraz dotyczącą "ciasteczek".
Klikając przycisk Zezwalaj wyrażasz zgodę na przechowywanie przez serwis paranormalne.pl niewielkich pliki danych ("cookie") w urządzeniu, z którego korzystasz.
Klikając Nie zezwalaj, lub przewijając stronę, nie wyrażasz zgody na przechowywanie jakichkolwiek plików cookie i danych lokacyjnych dla tej witryny, ostatecznie usuwając już zapisane pliki cookie (niektóre elementy witryny mogą przestać działać poprawnie).
Aby uzyskać dodatkowe informacje na temat przechowywania plików cookie, odwiedź witrynę GIODO.
Aby wyłączyć wszystkie pliki cookie za pośrednictwem przeglądarki, kliknij odpowiednią ikonę i postępuj zgodnie z instrukcjami.
Serwis paranormalne.pl wykorzystuje pliki cookie w celu poprawienia jakości przeglądania i zapewnienia dodatkowej funkcjonalności.
Więcej informacji na ten temat