Wszystko co odczuwasz, widzisz, śnisz, albo Ci się wydaje lub masz zwidy, to wytwór Twojego umysłu.
Tak
Nawet to, że Ci się wydaje, że masz prorocze sny, albo lukę w blokadzie, to również wytwór Twojego umysłu
Każda myśl jest wytworem umysłu, ale fale i informacje zawarte w kwantach duszy ( tej niecielesnej) już nie.
Ból, radość smutek itp, to wytwór Twojego umysłu
Tak, to wytwór umysłu, ale nie tylko mojego.
Kontrola umysłu, to też wytwór Twojego umysłu.
W zależności jak ona przebiega. Jeśli "przesyła się" coś do umysłu, to nie. Jeśli wsadzasz komuś elektrody i za pomocą podrażniania niektórych miejsc w mózgu kierujesz człowiekiem, to jest to wytwór mózgu, ale nie do końca bezpośredni. Jeśli poddajesz kogoś hipnozie to za pomocą sugestii kierujesz umysłem, ale wszystkie wytworzone przez niego sytuacje, odczucia, to robota umysłu.
Twierdzisz więc, że człowiek nie posiadający mózgu ZASTANAWIAŁBY się czym jest niewidoczna dla niego klawiatura, w którą stuka pisząc na forum?
A przy pomocy czego by się zastanawiał?
Tak tylko napisałam. No może źle ten przykład wymyśliłam. No to zamienię to na to, że ten człowiek nie posiada tej części mózgu mieszczącej się w płacie potylicznym, która odpowiada za wzrok.
Nie wierzę też że jakieś informacje są przesyłane z innego świata do nas.
Jeśli chodzi o kwantową duszę to warto zauważyć że dawniej dusza była po prostu duszą, natomiast jak się pojawiła teoria kwantowa to zaczęto wszelkie zjawiska które sie da łączyć z nimi, czyli mamy kwantową duszę, świadomość, kwantowe wibracje itp. kwantowe jedzenie. Czyli różne fantazyjne i magicznie brzmiące określenia a duszy mimo to do tej pory nie widziano nie zmierzono a już przypisuje się jej własności kwantowe. Jeszcze trochę wystarczy poczekać to pojawią się zbitki typu "dusza superstrunowa" albo "dusza holograficzna" itp. a już możliwe że ktoś takie nazwy wymyślił.
Mechanika kwantowa jest na tyle pokręcona, że tylko ta dziedzina fizyki jest w stanie wyjaśnić takie trudne do wyjaśnienia zjawiska
Poza tym często duszę, zamienia się na świadomość. A o świadomości już wiemy trochę więcej, prawda? A to w pewnym sensie to samo. 
Użytkownik Endinajla edytował ten post 17.01.2017 - 21:48