@Entus:
Szczyglis, jeśli jesteś obecny na tym forum i w moderacji nautilusa to taki wynik nie musi dziwić
W administracji tak gwoli ścisłości.
Większość wyników z tego forum to: Ateizm, New Age i Buddyzm, z katolickiego forum - Katolicyzm, Protestantyzm i Islam.
Nie przypominam sobie jednak, żebyś robił tam (na nautilusie) ten test.
Choć przypuszczam, że tam by Ci wyszły podobne wyniki.
Nie musisz się utożsamiać z wynikiem, ten dosyć ogólny test pokazuje tylko, która religia odpowiada większości twych poglądów.
No ale właśnie - nie za bardzo pokazuje, a tak szczerze mówiąc to brakowało mi paru odpowiedzi przy niektórych pytaniach i musiałem zaznaczać te, które były jedynie zbliżone do mojego myślenia (nad tym też powinieneś popracować).
Pod warunkiem, że wyniki są już znane, w innym przypadku jest to manipulowanie danymi.
No na tym polega uczenie sieci - robisz test na milionie osób, potem pytasz się ludzi, czy wynik był poprawny, następnie analizujesz jak rosły wagi na neuronach, badasz to i dopiero przekładasz na wagi poszczególnych pytań. Dopiero po takim zabiegu masz jako tako poprawnie określone wagi dla pytań, w każdym innym wypadku będzie to robione jedynie "na oko".
PS. W islamie są wcielenia - masz tam motyw wysłanników i proroków, którzy wcielają się w ludzkie ciała (np. Mahomet miał być ostatnim prorokiem). Uznają oni również wcielenia poprzednich wysłanników, jak Abraham, czy Jezus (wbrew powszechnej opinii, islam wcale nie neguje Jezusa).
PPS. @Endinajla - autor przecież sam prosił o opinie co do testu.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 02.10.2016 - 19:27