Skocz do zawartości

Zdjęcie

#PissForEquality czyli jak głupie potrafią być feministki

PissForEquality feministki feminizm piss for equality

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
80 odpowiedzi w tym temacie

Legendarny..

King of Nothing, Slave to No One

• Tematów: 187
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mi do dbania o stan paznokci wystarcza zwykły obcinacz, co bym se mógł obciąć przydługie paznokcie i łuszczący się przy nich naskórek

No to robisz sobie pedicure przecież. Tak to się nazywa Twoje czynności w jednym pojęciu.

Mówiąc pedicure myślę o wszelkich zabiegach wykraczających właśnie poza ten głupi obcinacz lub zabiegi medyczne wynikające z konieczności (jak taki krem medyczny lub naświetlanie laserami, bo lasery też przerabiałem i nie pomogły...). Bo to jest konieczne minimum, żeby mieć te ręce ludzkie i w miarę zadbane, nie widzę powodu dla którego mężczyzna miałby sobie z tymi dłońmi, stopami i paznokciami robić coś ponadto.

#62 Gość_.Uzurpator.

Gość_.Uzurpator..
  • Tematów: 0

Napisano

Bo to jest konieczne minimum, żeby mieć te ręce ludzkie i w miarę zadbane, nie widzę powodu dla którego mężczyzna miałby sobie z tymi dłońmi, stopami i paznokciami robić coś ponadto.

Zdarza się niektórym, że np:. wrośnie im paznokieć w palec i musi iść wtedy na zabieg pedicure. Wtedy on jest dla Ciebie zniewieściały. Śmieszne podejście.

Prawda jest taka, że jak sobie pumeksem jedziesz pięty, obcinasz paznokcie, szlifujesz, masujesz sobie stopy i ktoś się pyta co robisz to odpowiedz sobie robię pedicure to odpowiesz mu normalnie jak człowiek. A nie, że jesteś zniewieściały czy jesteś homoseksualistą czy innym. 

Haha nie mogę. Wychodzę.

Legendarny..

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już nie łap tak za słówka, bo strzelam że wiesz o co mi chodziło, tylko się definicji uczepiłeś. Faktycznie może leżę trochę z definicjami. Ale homoseksualistę to też już se dorobiłeś bo o niczym takim nie wspomniałem. Jeśli chodzi o wrośnięty paznokieć to wspominałem przecież o koniecznych zabiegach medycznych. Widzę, że Ty czytasz tylko to co chcesz. Zejdźmy już z tego tematu, bo robimy offtopic.

Użytkownik Legendarny. edytował ten post 12.04.2016 - 16:30

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja czułbym się upokorzony, gdybym miał robić pedicire.

Czyli masz zarośnięte stopy i paznokcie, że musisz buty o 3 rozmiary większe brać? Bo pedicure to zwyczajnie pojęcie czynności dbania m.in. o paznokcie u stóp. A manicure to u rąk.

Nie wiem o czym mówisz, ale nawet w linku który wrzuciłeś wyraźnie jest napisane:

"Pedicure – zabieg kosmetyczny, któremu poddawane są paznokcie u stóp. Zabieg ten wykonuje się za pomocą lakieru, który koloryzuje paznokieć i nie tylko"

Nie sprawdzasz linków, które wstawiasz?

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czasem się zastanawiam kto jest gorszy, ten co chcę tu tych uchodźców czy sami uchodźcy ale chyba z głupotą nic nie wygra.

Gdzie ja w swojej wypowiedzi Ci napisałem, że ja chcę albo popieram uchodźców? Ani razu na forum paranormalne.pl nie napisałem, że popieram uchodźców, którzy dostają się do Europy bez dokumentów nielegalnymi szlakami.

No to ciekawe jak 90% uchodźców tfu imigrantów nie legalnie się tu dostaje, a tak broniłeś ich(przyjmowania) w temacie o imigrantach. W tamtym temacie, to nawet dla ciebie imigranci nic z zamachami nie mieli wspólnego....

A dla twoich ziomków muzułmanów, żyjących już w Europie szariat czy terroryzm to nic nowego.

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wróćcie do tematu feministek. O imigrantach piszcie w temacie imigrantów a o pedicure hmm... może na pw? :)

Kolorowa wiedźma.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Urgon wspomniał o feminizmie lesbijskim:

"Feminizm lesbijski jest nurtem feminizmu, wskazującym, że heteroseksualizm jest jednym z elementów patriarchatu[21]. Tym samym każdy związek kobiety z mężczyzną jest traktowany jako opresywny. Z tego też powodu należy zastąpić takie związki związkami lesbijskimi, które pozwolą zachować wolność kobiety. Feminizm lesbijski gloryfikuje wolność seksualną i wskazuje, że ma ona charakter ściśle polityczny."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O, to się dobrze składa - oglądałaś już może TG z tymi nowymi prowadzącymi? Jakbyś oceniła w porównaniu do starych? Ja jeszcze nie miałem okazji, a ciekawy jestem jak sobie radzą. Serio pytam, to nie żaden test :D .

najpierw TG- nowy jest lurowaty. orangutan, wieśniak i kapitan powolniak... no jak to podrobić? :D  nie da rady. program siądzie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

w moim związku jest matrijarchat nie patriarchat, a lesbijką nie jestem. to kto "rządzi" nie ma żadnego związku z płcią, tylko z siłą charakteru.

jestem ekstrawertykiem, mój chłopak natomiast to wybitny introwertyk, nie ma przywódczej żyłki i woli słuchać niż mówić.

więc w tym przypadku mój charakter jest silniejszy i przez to dominujący.

zresztą, to wcale nie jest rzadkie zjawisko w związkach, że kobieta przejmuje pałeczkę.

jak by się kobiety nie dawały zdominować, lub nie chciałyby być zdominowane, to by zdominowane nie były.

a w lesbijskich związkach, też się znajdzie zawsze ta dominująca i ta która się podporządkowuje...

Użytkownik Enetra edytował ten post 12.04.2016 - 20:50

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do pracy związanej z płcią...

Jestem stolarzem z dwudziestoletnim stażem. Do tego sześć lat szkoły. (Zawodówka i technikum stolarskie). I nigdy nie spotkałem kobiety stolarza.  Owszem były kobiety pracujące na stolarni, ale wykonywały głównie prace pomocnicze (nie chce się tu wbijać w niuanse).  Gdy dzisiaj w pracy poruszyłem ten temat, dowiedziałem się że parę lat temu w mojej firmie (zmieniłem pracę cztery miesiące temu, przeprowadzka) pracowała kobieta stolarz. Niezbyt długo, gdyż okazało się że nie była wystarczająco dobra.

Stolarka, wbrew pozorom, nie jast taka łatwa. Nie mówię tu o masowej produkcji (a przy takiej właśnie pracowałem z kobietami), lecz o wykonywaniu rzeczy na zamówienie.

Fizycznie nie jest ciężko, ale sporadycznie siła fizyczna jest wręcz niezbędna. Zazwyczaj dzielimy prace na fizyczną i umysłową. Stolarka łączy je obie. Dodać należy

myślenie przestrzenne, pracę w hałasie i zapyleniu, jarzmo odpowiedzialności (czasem drobny błąd kosztuje duże pieniądze), obsługa często skomplikowanych maszyn, lub tych prostych, które niestety zazwyczaj są niebezpieczne, co niesie za sobą potrzebę stu procentowej koncentracji. 

Dzisiejsze maszyny stolarskie są wprawdzie bardzo bezpieczne, ale czynnik ludzki potrafi wiele. Byłem świadkiem prawie śmiertelnego wypadku (uszkodzenie kilku narządów wewnętrznych, operacja trwała 14h) na szlifierce szerokotaśmowej, która teoretycznie jest 100% bezpieczna. Koleś przegapił przekładkę, z płyty pilśniowej, i element slizgną się po niej, uderzając z ogromną siłą delikwenta w brzuch.

Jest wiele czynników nakładających się na siebie, które sprawiają że ten zawód do łatwych nie należy. Myślę że kobiety po prostu się do tego nie nadają. pewnie są jakieś wyjątki, ja o takich nawet nie słyszałem (piszę o kobietach stolarzach, a nie o kobietach pracujących na stolarni). Ale to tylko dowodzi tezy iż niektóre zawody są przypisane płci. I nie ma w tym nic złego.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 12.04.2016 - 20:46

Topielica.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak grochem o ścianę.....

To może zakażmy mężczyznom kontaktów z dziećmi-bo wychowywanie to kobiece zajęcie?Podważmy ich umiejętności w gotowaniu, niech żaden się nie bierze za sprzątanie, wara od zawodów artystycznych- tak jest potrzebna wrażliwość- a no właśnie to miłości też by trzeba im było odmówić- okazywanie uczuć jest takie babskie. żadnej informatyki tam się nie używa mięśni...inżynieria? na co ci to- masz potrafić zębami przeżuć skałę....Na cholerę masz się bawić w filozofię skoro twoim jedynym celem jest zapłodnienie samicy.

Chłop to albo na budowie,przy samochodach albo uskuteczniający mordobicie. Jak wybierze coś innego to gwałci prawa natury idąc waszym tokiem myślenia. 

Co w macie z tym wyglądem? To męskie, tamto zniewieściałe....to tak jakbym powiedziała, że każdy penis poniżej 20 cm jest zniewieściały, że monobrew- to atut męskiego ogiera?Jak można uważać się za wyrocznię i głos społeczeństwa na podstawie swoich upodobań?O.o''' Każdemu podoba się co innego.

Argument o brzydkich feministkach- przejdź się kiedyś na jakąś ich akcję albo protest. ( swoją drogą ciekawe jaką Ty się urodą możesz pochwalić) 

Normalne, kobiety to nie feministki- powiedziałabym ,że właśnie na odwrót - chyba ,że dla ciebie normalne czy pożądane jest u kobiety brak ambicji do wykształcenia, własnego zdania, niezależności. Z moich obserwacji wynika, że kobiety które mówią, że nie są feministkami boją się skojarzenia z radykalnymi i głupimi przedstawicielkami tego nurtu albo zwyczajnie chcą być zależne od partnera, boją się podejmowania decyzji.Atrakcyjna jest dla ciebie taka 'owca'? 

Ocenianie feminizmu po najbardziej medialnych wyskokach, to jak mniemanie, że się zna sztukę współczesną bo się czytało o artyście sikającym na płótna.

:serce: dokładnie- jak ktoś chce widzieć patologie to tylko ją będzie dostrzegał omijając resztę

Legendarny..

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Topielico, zwyczajnie nadinterpretujesz to co piszemy, jeszcze sama w ogóle piszesz o czymś innym i strasznie generalizujesz. Kto tu coś mówi o jakimkolwiek zakazywaniu? Ja nie jestem za zakazywaniem, tylko za uczciwą konkurencją w kontekście umiejętności. Gwarantuję Ci, że w pewnych zawodach statystyczny męski kandydat w umiejętnościach zawsze wygra ze statystyczną kandydatką. Więc co proponujesz, brać te kobity na siłę, żeby były? Nieważne czy będą dobrze wykonywały pracę?

Co do kontaktów z dziećmi, to to jest dla mnie dosyć oczywiste, że przeważnie kobiety mają lepsze, lepiej sprawdzają się w roli opiekunek, z tego co słyszałem i miałem okazję obserwować to mężczyźni często nie mają zbyt wiele cierpliwości do dzieci i zajęć jakimi się trzeba parać opiekując się nimi. Oczywiście teraz wyjdę na szowinistę każącego siedzieć kobietom w domach i wychowywać dzieci... :D Jeśli chodzi o gotowanie to naukowym faktem jest, że mężczyźni mają lepszy węch i więcej kubków smakowych ;) . Wiadomo, że nie da się dobrze gotować nie próbując przyrządzanych przez siebie dań. Jeśli jeszcze chodzi o preferencje płciowe ogólnie to słyszałem, że mężczyznom dużo łatwiej jest się skupić na jednej konkretnej czynności i zrobić coś raz a porządnie (co mogę na podstawie siebie potwierdzić), a kobiety mają bardziej podzielną uwagę, mniej się skupiają i robią mniej precyzyjnie, ale więcej rzeczy na raz i szybciej. Słyszałem to parę razy, w tym raz od nauczycielki biologii - normalnej kobiety, o ile mi wiadomo nie posiadającej jakichś szczególnie konserwatywnych poglądów, mówiła o tym jak o faktach naukowych. Osobiście jakoś stanowczo się już o tym nie wypowiem, bo nie znam się na neurologii czy psychologii na tyle dobrze. A mówię o tym jako o ciekawostce a nie jakiejś próbie gloryfikowania rasy męskiej, bo boję się że tak to zostanie znowu przez Topielicę odebrane.

Topielica.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Gwarantuję Ci, że w pewnych zawodach statystyczny męski kandydat w umiejętnościach zawsze wygra ze statystyczną kandydatką. Więc co proponujesz, brać te kobity na siłę, żeby były? Nieważne czy będą dobrze wykonywały pracę?

Co do kontaktów z dziećmi, to to jest dla mnie dosyć oczywiste, że przeważnie kobiety mają lepsze, lepiej sprawdzają się w roli opiekunek, z tego co słyszałem i miałem okazję obserwować to mężczyźni często nie mają zbyt wiele cierpliwości do dzieci i zajęć jakimi się trzeba parać opiekując się nimi. Oczywiście teraz wyjdę na szowinistę każącego siedzieć kobietom w domach i wychowywać dzieci... :D .

Nie mam nic złego na myśli. Chcę tylko pokazać z czym spotykają się kobiety. Bo w takim tonie jak ja wcześniej wyraziłam kilka 'opinii' wypowiadają się mężczyźni o kobietach. Oczywiście ,że nikt nie chce niczego kobietą zabraniać....ale....no właśnie nikt tego nie chce zaakceptować jak np w przypadku kiedy Facet zostaje kucharzem- nikt mu nie truje ,że mógł lepiej wybrać. 

Przecież wcześniej pytałeś czemu feministki nie zajmują się tymi profesjami, teraz mówisz ''w pewnych zawodach statystyczny męski kandydat w umiejętnościach zawsze wygra ze statystyczną kandydatką. ''- o co ci chodzi?O.o'''' Co Ty chcesz tu drążyć? Zaczęły walkę o profesje w których 'statystyczny mężczyzna' zgodzi się, że kobieta może się o nią starać. Z biegiem czasu będzie coraz więcej chętnych kobiet do prac typowo męskich.

Nigdzie nie twierdzę, że powinno się zatrudniać niekompetentnego pracownika. Są pewne wymagania co do ilości kobiet które powinny być zatrudnione w wielu branżach- czy Ty widzisz masakryczną katastrofę?- jakoś nic się nie zawaliło przez to ,że pracuje więcej kobiet. ( no chyba, że masz jakieś źródła na ten temat)

Nie nie chodzi o to ,że kobiety to lepsze opiekunki, to tylko wykręty od odpowiedzialności i pracy. 

Nie uważam ,że gloryfikujesz męską rasę- tylko wychowałeś się w pewnej kulturze i standardach które ograniczają twoją zdolność do empatii

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Krytykowałaś tezę że brzydkie kobiety są feministkami a sama napisałaś coś takiego:

Z moich obserwacji wynika, że kobiety które mówią, że nie są feministkami boją się skojarzenia z radykalnymi i głupimi przedstawicielkami tego nurtu albo zwyczajnie chcą być zależne od partnera, boją się podejmowania decyzji. Atrakcyjna jest dla ciebie taka 'owca'? 

To bardzo daleko posunięte wnioski. 

Nie nie chodzi o to ,że kobiety to lepsze opiekunki, to tylko wykręty od odpowiedzialności i pracy. 

Opieka nad dzieckiem to wykręt od odpowiedzialności?  Ale jakiej odpowiedzialności? Co masz na myśli?

I dlaczego uważasz że to wykręt od pracy?

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Panjuzek

A co w przypadku prac stolarskich o bardziej artystycznych charakterze? Moja artystycznie uzdolniona siostra świetnie sobie radzi w pracy z drewnem, na studiach zaprojektowała i wykonała bardzo ładny zegar szafkowy, oraz wiszący.

Legendarny..

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gwarantuję Ci, że w pewnych zawodach statystyczny męski kandydat w umiejętnościach zawsze wygra ze statystyczną kandydatką. Więc co proponujesz, brać te kobity na siłę, żeby były? Nieważne czy będą dobrze wykonywały pracę?

Co do kontaktów z dziećmi, to to jest dla mnie dosyć oczywiste, że przeważnie kobiety mają lepsze, lepiej sprawdzają się w roli opiekunek, z tego co słyszałem i miałem okazję obserwować to mężczyźni często nie mają zbyt wiele cierpliwości do dzieci i zajęć jakimi się trzeba parać opiekując się nimi. Oczywiście teraz wyjdę na szowinistę każącego siedzieć kobietom w domach i wychowywać dzieci... :D .

Nie mam nic złego na myśli. Chcę tylko pokazać z czym spotykają się kobiety. Bo w takim tonie jak ja wcześniej wyraziłam kilka 'opinii' wypowiadają się mężczyźni o kobietach. Oczywiście ,że nikt nie chce niczego kobietą zabraniać....ale....no właśnie nikt tego nie chce zaakceptować jak np w przypadku kiedy Facet zostaje kucharzem- nikt mu nie truje ,że mógł lepiej wybrać. 

Przecież wcześniej pytałeś czemu feministki nie zajmują się tymi profesjami, teraz mówisz ''w pewnych zawodach statystyczny męski kandydat w umiejętnościach zawsze wygra ze statystyczną kandydatką. ''- o co ci chodzi?O.o'''' Co Ty chcesz tu drążyć? Zaczęły walkę o profesje w których 'statystyczny mężczyzna' zgodzi się, że kobieta może się o nią starać. Z biegiem czasu będzie coraz więcej chętnych kobiet do prac typowo męskich.

Nigdzie nie twierdzę, że powinno się zatrudniać niekompetentnego pracownika. Są pewne wymagania co do ilości kobiet które powinny być zatrudnione w wielu branżach- czy Ty widzisz masakryczną katastrofę?- jakoś nic się nie zawaliło przez to ,że pracuje więcej kobiet. ( no chyba, że masz jakieś źródła na ten temat)

Nie uważam ,że gloryfikujesz męską rasę- tylko wychowałeś się w pewnej kulturze i standardach które ograniczają twoją zdolność do empatii

Uwierz mi, że z "wychowaniem" jako takim nie mają moje poglądy wiele wspólnego, chyba wszystkie poglądy jakie wyznaję sam sobie wpoiłem, a z kolei te które mi próbowano wpoić odrzuciłem, bo nie uznaję ich za słuszne. Jestem jak najbardziej zdolny do empatii i sam w takich sprawach zawsze staram się pomyśleć jakbym spojrzał na daną sprawę gdybym sam był kobietą. Często Wam się dziwię, że większość z Was nie lubi np. samochodów czy broni lub brzydzi się polityką, kiedy ja zwyczajnie i naturalnie uwielbiam takie rzeczy (interesuje mnie to i sprawia mi to przyjemność, nie robię tego po to żeby wyjść na jakiegoś wielkiego macho), no ale staram się to zrozumieć właśnie przez wzgląd na to, że każdy może mieć inne preferencje i wiele rzeczy (badania naukowe czy własne obserwacje) dowodzi, że one są w sporej części warunkowane również przez płeć. 

No i czy takie wymagania mogą być dobre w jakikolwiek sposób? Kiedy narzucasz pracodawcy, że ma zatrudnić przynajmniej tyle i tyle kobiet, więc zatrudni je nawet jeśli w czasie rekrutacji wyjdzie, że niezbyt nadają się na stanowisko, tylko po to żeby wyrobić normy? W prywatne przedsiębiorstwa na szczęście aż tak się nie ingeruje, bo to by było już kompletnie chore, ale w sektorze publicznym są takie wymagania (jakby już nie był on wystarczająco niewydolny). To jak to w końcu ma być, kobiety mają być traktowane równo i uczciwie wedle tych samych reguł co mężczyźni czy protekcjonalnie, jak jacyś niepełnosprawni, i zatrudniane na ulgowych zasadach?

EDIT:

Jeszcze o jednym zapomniałem.

Jak spytam pierwszą lepszą, a nawet 10 pierwszych lepszych koleżanek w moim wieku czy wolałyby popracować w wakacje jako opiekunki do dzieci czy jako pomocnik w jakimś warsztacie to chyba wszystkie odpowiedzą, że jako opiekunki. Koledzy odpowiedzieliby, że jako pomocnicy w warsztacie. I co do tego nie mam wątpliwości, bo o takich tematach już rozmawiałem nie raz. Nawet inaczej - jak spytam 10 pierwszych lepszych rówieśniczek i rówieśników czy lubią małe dzieci i czy chcieliby się nimi opiekować, to miażdżąco większy odsetek odpowiedzi pozytywnych będzie u rówieśniczek niż rówieśników.

Użytkownik Legendarny. edytował ten post 12.04.2016 - 22:38

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Panjuzek

A co w przypadku prac stolarskich o bardziej artystycznych charakterze? Moja artystycznie uzdolniona siostra świetnie sobie radzi w pracy z drewnem, na studiach zaprojektowała i wykonała bardzo ładny zegar szafkowy, oraz wiszący.

Bardziej artystyczny charakter prac stolarskich, wymaga bardziej subtelnych maszyn, lub wręcz narzędzi ręcznych.  Obudowa zegara, o ile nie jest okrągła lub owalna, jest bardzo prosta do wykonania. Zdobienia to troszkę inna bajka.  Moja była:) .. była artystycznie uzdolniona. robiła piękne rzeźby z drewna. Ostrzyłem jej dłuta. Podpowiadałem czym charakteryzuje się dane drewno, i takie tam. Praca z drewnem, nie czyni Cię stolarzem. Można być specjalistą w ściśle określonej dziedzinie, ale zakres stolarki jest bardzo szeroki.
To co działa przy produkcji mebli, niekoniecznie musi działać w stolarce otworowej, analogicznie to, że ktoś pracuje z drewnem, nie oznacza iż jest stolarzem.

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 12.04.2016 - 22:57

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: PissForEquality, feministki, feminizm, piss for equality

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych