Skocz do zawartości

Zdjęcie

Adopcja przez pary homoseksualne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
437 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy pary homoseksualne powinny mieć możliwość adopcji dzieci? (308 użytkowników oddało głos)

1. Głosowano Nie widzę ku temu przeszkód (43 głosów [13.96%])

Procent z głosów: 13.96%

2. Głosowano W żadnym wypadku (244 głosów [79.22%])

Procent z głosów: 79.22%

3. Głosowano Nie mam zdania- obojętne mi to (21 głosów [6.82%])

Procent z głosów: 6.82%

Głosuj

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli o samą adopcję przez pary homo chodzi - problemem jest przede wszystkim brak wiarygodnego materiału porównawczego - trudno stwierdzić obiektywnie, czy rodzice homoseksualni są potencjalnie równie dobrzy, jak heteroseksualni.

Dokładnie. Nie ma chyba też badań potwierdzających, że koza będzie gorszą matką. Zaiste trudno to stwierdzić obiektywnie, czy lepszą matką będzie gej. Lewackie, wirtualne dylematy. Jeszcze nie spotkałem osoby, która ma normalną rodzinę, która by tak myślała. Tylko na forach internetowych można spotkać takie nieżyciowe dyrdymały. Chciało by się sparafrazować Lema.
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

HidesHisFace : Nie powiesz mi że oni są normalni. to co oni mają w głowach to jest odchylenie od normy, poza tym Ty chyba serio nie zdajesz sobie sprawy z tego czego bronisz hehe.. pokaż mi dzieciaka, który by chciał zostać adoptowany przez parę gejów czy lesbijek. Nawet nie chce wiedzieć co taki dzieciak by później miał w głowię, gdy by miał normalną orientację i kiedy każdy w około miał normalnych rodziców... a para gejów która by się dopuściła adopcji, to dla mnie egoiści na maxa hehe bo oni chcą wychować sobie dzieciaka jak NORMALNA (haha) para, a nie są normalną parą i dzieciak by potem miał tylko pretensje i zryty beret przez ten chory obraz w domu, kiedy dwaj tatusiowe się ze sobą obściskują, mówią czułe słówka... ojj świat w złą stronę zmierza.

Użytkownik Ronaldo edytował ten post 14.12.2010 - 16:16

• 0

HidesHisFace.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

HidesHisFace : Nie powiesz mi że oni są normalni. to co oni mają w głowach to jest odchylenie od normy, poza tym Ty chyba serio nie zdajesz sobie sprawy z tego czego bronisz hehe.. pokaż mi dzieciaka, który by chciał zostać adoptowany przez parę gejów czy lesbijek. Nawet nie chce wiedzieć co taki dzieciak by później miał w głowię, gdy by miał normalną orientację i kiedy każdy w około miał normalnych rodziców... a para gejów która by się dopuściła adopcji, to dla mnie egoiści na maxa hehe bo oni chcą wychować sobie dzieciaka jak NORMALNA (haha) para, a nie są normalną parą i dzieciak by potem miał tylko pretensje i zryty beret przez ten chory obraz w domu, kiedy dwaj tatusiowe się ze sobą obściskują, mówią czułe słówka... ojj świat w złą stronę zmierza.

Wedle tej samej zasady powinno się odebrać dzieci ludziom, którzy są bezpłodni - to też jest pewne odchylenie od normy. Chyba zdajesz sobie sprawę z absurdalności tego pojęcia. Uprzedzenia innych ludzi to już nie jest wina gejów.
Czy jest winą Żyda, że rasista go nienawidzi? Nie. To samo dotyczy gejów. Mogę się założyć o parę dobrych kapci, że większość osób tak odważnie jadących w internecie po mniejszościach seksualnych tak naprawdę gejów widziała tylko w telewizji i opiera swoją opinię jedynie na stereotypach. A to smutne.
Skąd wiesz, że nie wychowaliby dziecka normalnie? Dasz jakiś przykład, jakiś dowód z obiektywnego źródła? Szczerze wątpię.
Sam nie jestem za tym, by udzielać im na chwilę obecną prawa do adopcji - świat nie jest na to jeszcze gotowy.
  • 1

Syringe..
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Ronaldo Twoim zdaniem homoseksualizm jest nie normalny? To odwróćmy sytuacje. Wszędzie są geje i lesbijki, a ty tylko jedyny masz rodzinę heteroseksualną. Czy wtedy byś uważał, że masz nie normalną rodzinę?
  • 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ronaldo Twoim zdaniem homoseksualizm jest nie normalny? To odwróćmy sytuacje. Wszędzie są geje i lesbijki, a ty tylko jedyny masz rodzinę heteroseksualną. Czy wtedy byś uważał, że masz nie normalną rodzinę?

Jest NIE normalny. To dlaczego - napisałem już w którymś z moich poprzednich postów i powtarzać się nie będę - poszukaj
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wedle tej samej zasady powinno się odebrać dzieci ludziom, którzy są bezpłodni - to też jest pewne odchylenie od normy. Chyba zdajesz sobie sprawę z absurdalności tego pojęcia. Uprzedzenia innych ludzi to już nie jest wina gejów.
Czy jest winą Żyda, że rasista go nienawidzi? Nie. To samo dotyczy gejów. Mogę się założyć o parę dobrych kapci, że większość osób tak odważnie jadących w internecie po mniejszościach seksualnych tak naprawdę gejów widziała tylko w telewizji i opiera swoją opinię jedynie na stereotypach. A to smutne.
Skąd wiesz, że nie wychowaliby dziecka normalnie? Dasz jakiś przykład, jakiś dowód z obiektywnego źródła? Szczerze wątpię.
Sam nie jestem za tym, by udzielać im na chwilę obecną prawa do adopcji - świat nie jest na to jeszcze gotowy.

Stary ale ja nie mam nic do gejów. To są ich odchylenia od normy i ok. Niech sobie robią co chcą - razi mnie tylko kiedy się z tym afiszują bo to wygląda jak by na siłę chcieli na siebie zwrócić uwagę heh. Poza tym nie smaczne to jest dla mnie.
A tutaj chodzi mi typowo o wychowanie dziecka. Ok może i by wychowali dobrze, ale jeżeli to dziecko było by normalnej orientacji, to na 99,9% miało by zjechaną psychikę i wielki problem z tym, że jego starzy to dwaj faceci. Wystarczy się postawić na miejscu tego dziecka..

No ale to przecież trochę nie teges. No bo natura wymyśliła tak, że heteroseksualne orientację są normalne, a homo to jest odchylenie od normy- tak jak 6 palec czy brak nogi. Więc..
  • 1

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybacz, ale pleciesz jak potłuczony, chociażby z tego względu, że natura nigdy nie doprowadziłaby do takiej sytuacji... Gdyż to pewna śmierć gatunku, a nie normalność.
  • 1

HidesHisFace.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wybacz, ale pleciesz jak potłuczony, chociażby z tego względu, że natura nigdy nie doprowadziłaby do takiej sytuacji... Gdyż to pewna śmierć gatunku, a nie normalność.

Zdolność do zrozumienia tekstu jak widzę leży i kwiczy - ten przykład nie pokazywał typu: "bo gatunek wymrze", a raczej miał ukazać fakt, że patologia/nienormalność jest czymś względnym.
Kiedyś segregacja rasowa i niewolnictwo były ok, dzisiaj nie są. Do niedawna homoseksualistów wytykano palcami bez specjalnego powodu, obecnei świat zaczyna dojrzewać do właśnie normalniejszej i bardziej cywilizowanej postawy.
Cały szum wokół homoseksualizmu jest tym bardziej bzdurny, jeśli przypomnimy sobie prosty fakt - homoseksualiści nie są w żaden sposób szkodliwi, a już z pewnością nie bardziej niż "normalni" obywatele, więc?
  • -1

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Więc czemu homoseksualiści ten szum robią, też zadaję sobie to pytanie.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrząc na lewicujące kobiety, to nasz gatunek, a przynajmniej naród i tak wymrze. :P Więc ten argument zaczyna być przeterminowany.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niedawno widziałem pewien spot w którym zapowiadano, że startuje jakiś program, gdzie Pajacyków będzie doradzał jak wychowywać dzieci (co do stacji to się domyślcie) oO.
  • 1

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Patrząc na lewicujące kobiety, to nasz gatunek, a przynajmniej naród i tak wymrze. Więc ten argument zaczyna być przeterminowan

yep, niewielu zostało mężczyzn zostało, niestety albo są gejami albo są zajęci^^, przeważnie.

Niedawno widziałem pewien spot w którym zapowiadano, że startuje jakiś program, gdzie Pajacyków będzie doradzał jak wychowywać dzieci (co do stacji to się domyślcie) oO.

No i do własnie jest przykład tego gatunku geja, którego nie trawie. Jeśli ruch gejowski jest reprezentowany przez takie wybitne byty, to wcale nie dziwię się tej niechęci. Tyle, że jednostka nie może świadczyć o całym społeczeństwie

Wybacz, ale pleciesz jak potłuczony, chociażby z tego względu, że natura nigdy nie doprowadziłaby do takiej sytuacji... Gdyż to pewna śmierć gatunku, a nie normalność

Kij z takim tłumaczeniem, o homoseksualiźmie wśród zwierząt słyszałeś? To nie Grecja starożytna w której społeczeństwo miało wpływ na zachowanie i dobór partnerów. Chyba, że Grecy byli z innej gejowskiej homo-planety? THIS IS SPARTA!!!zapewne nie raz to wykrzyczałeś, podziwiając Leonidasa<---bardzo mi przykro, ale oni tam w Sparcie też lubili pobawić się z kolegami....

Cały szum wokół homoseksualizmu jest tym bardziej bzdurny, jeśli przypomnimy sobie prosty fakt - homoseksualiści nie są w żaden sposób szkodliwi, a już z pewnością nie bardziej niż "normalni" obywatele, więc?

popieram, stopień degeneracji zależy od jednostki, nie od tego czy jest homo czy nie.

Więc czemu homoseksualiści ten szum robią, też zadaję sobie to pytanie.

Powracamy do Jacykowa czy jak mu tam; w każdym razie szum robią jemu podobni, kojarzycie coming-out Raczka? Przeszło prawie bez echa, spłyneło jak po kaczce, normalny facet przyznał, że żyje w związku homoseksualnym i tyle.
Ludzie mają dziwną tendencje do uogólnień; skoro Jacykow jest tym przysłowiowym pedziem to i reszta gejów taka jest...

a i jeszcze chciałabym dodać, że najlepszym przyjacielem kobiety jest gej. Nie jest zawistny jak inna kobieta, ani się w Tobie nie zakocha.

Użytkownik livin edytował ten post 15.12.2010 - 09:32

• 0

Freyja.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jestem przeciwna adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Nie mam absolutnie nic do gejów ani lesbijek (o ile zachowują się normalnie, a nie jak niektórzy wspomniani już tutaj, którzy za sprawą swojej orientacji robią z siebie celebrity). Znam osoby homoseksualne i wiem, że nie są zboczeńcami ani degeneratami. Ale jestem przeciwna adopcji i wychowywaniu przez nich dzieci. Nie jest żadną tajemnicą, że do prawidłowego rozwoju psychiki dziecka potrzebny jest wzorzec męski i kobiecy - czyli w największym uproszczeniu matka i ojciec. Wiem, że są przypadki kiedy dziecko wychowuje się bez jednego z rodziców, ale proszę, nie bądźmy aż tak prymitywni i nie wyciągajmy argumentu wypadku losowego na korzyść wychowania przez dwóch ojców (albo dwie matki, ale myślę, że to byłoby jednak z dwoja złego lepszym rozwiązaniem). Nie twierdzę, że homoseksualizm przeczy naturze - skoro natura stworzyła tak część ludzi to znaczy, że tak miało być. Jednak funkcja reprodukcyjna gatunku spoczywa od zawsze na przedstawicielach dwóch płci, natura jeszcze nie wymyśliła jak para homoseksualna miałaby spłodzić dziecko - dlatego uważam, że wychowanie potomstwa przez taką parę przeczy naturze. Tyle ode mnie w tej kwestii. :)
  • 1

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

yep, niewielu zostało mężczyzn zostało, niestety albo są gejami albo są zajęci^^, przeważnie.

Po prostu ich odstraszasz. :D

a i jeszcze chciałabym dodać, że najlepszym przyjacielem kobiety jest gej. Nie jest zawistny jak inna kobieta, ani się w Tobie nie zakocha.

Znałem sytuacje gdzie najlepszy przyjaciel gej w końcu uznał, że fajnie się dobrać do przyjaciółki. :D
  • 0

pawlitto.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Stary ale ja nie mam nic do gejów. To są ich odchylenia od normy i ok. Niech sobie robią co chcą - razi mnie tylko kiedy się z tym afiszują bo to wygląda jak by na siłę chcieli na siebie zwrócić uwagę heh. Poza tym nie smaczne to jest dla mnie.

Dokładnie. Miałem kiedyś taką sytuację, że wyszedłem wraz ze swoją czteroletnią siostrzenicą do parku na plac zabaw. Po jakimś czasie na ławce nieopodal usiadła sobie parka, jak się później okazało gejów którzy po około dwudziestu minutowym mizianiu zaczęli się lizać przy tych wszystkich dzieciakach. Tak mnie to zdenerwowało, że po prostu poszedłem do nich, jednemu wyje***** z liścia w twarz, drugiego zdążyłem tylko złapać za kubraczek ale mi spier*****

Nie wiem, możecie mnie sobie zminusować do bólu ale nigdy nie pozwolę żeby moje dziecko, czy kogokolwiek z mojej rodziny patrzyło się na takie sceny tym bardziej w miejscu publicznym. Sorki za wulgaryzmy ale jak sobie o tym przypomnę to normalnie krew mnie zalewa. Wrrrrrrrr
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych