Nie chce sie z Tobą niczym dzielic ; )
Nie przeszedlem GTA choc pewnie jakies 50% misjii tak ; ) Chodzi o GTA SA
Nic o zadnej niedostepnosci nie wspominalem, a przezycia wewenetrzne to prywatne indywidualne sprawy
Nie chodze do szpitala, bylem tylko kilka razy w zyciu, raz po wypadku jak bylem mniejszy i raz jakies 3 lata temu na jedną noc.
Jesli chodzi o dziewczyny, to nie poszukuje stalej partnerki, a jesli juz bylaby odpowiednia to czemu nie, sadzac po budowie twojego zdania jestes na etapie takim "jakiejś" no wlasnie, samo to jak formulujesz zdania pokazuje ze jestes niedojrzaly w tych sprawach.
Mam przyjaciolki z ktorymi relacje mam lepsze niz wiekszosc ludzi w zwiazkach, nie poszukuje dziewczyny, jesli poszukujesz "jakiejs" to szukaj jakiejs
Poprostu wyrazilem swoje zdanie na ten temat, bo samo ogladanie mapek czy ogladanie utube gdzie dzieci krzycza jakies hasla na ulicach warszawy bo szukaja jakiejs przynaleznosci i musza ją zaspokoic nie jest wykladnia w relacjach czy ocenie Rosjii.
Fajnie jakbys podjal jakas dyskusje.
Tak jak juz mowilem, jesli brakuje ci czegos w zyciu i sie nudzisz to wojna na poczatku bedzie miala dla Ciebie do zaoferowanie urozmaicenie zycia, mi tego nie potrzeba, wojna to nie jest to samo co film, tak samo patryjotyzm nie jest to machanie flagą czy radykalizowanie swoich pogladow, patryjotyzm moze to być np milosc do jakiegos miejsca, czy rozmowy z ludzmi, danego punktu myslenia, milosc do przyrody, nie tylko milosc do prostokata zlozonego z dwoch kolorow. Milosc ktora kaze ci zabijac, przesladowac czy nietolerowac.
Nie rozumiem, jesli wojsko zabiera komus samochod i nie daje rekompensaty to zwykla bandyterka by byla... zaraz sie pojawia glosy... zalujesz swojemu panstwu, albo przez Ciebie Polska przegralaby wojne zdrajco... poswiec sie.
A czemu ktos pod pojeciem patryjotyzmu zbija kapital, robi interes albo kaze ludziom walczyc?
Ja juz jasno powiedzialem, nie mam zamiaru walczyc za rząd czy za grupy interesow, szkoda ze tego nie potrafisz zrozumiec.
A moze poprostu brakuje wam czegos w zyciu? Mi wiele rzeczy brakuje, ale mi napewno nie brakuje tego zeby kazdego Rosjanina traktowac jak debila.
Dla mnie ubrani za publiczne pieniadze i fundowani z daniny ludzie nie sa bohaterami, tak samo nie robi na mnie wrazenia jaki masz samochod, ani czy masz kalasza, czy jestes z Uzbekistanu czy Rosjii czy Francjii, smiejesz sie z innych jacy to nie sa zacofani, jakos Polska do najbogatszych krajow nie nalezy. Bohaterem to moze byc Twoja mama ktora codziennie pracuje ciezko abys mial sie w co ubrac, mogl zjesc i szukac "jakiejs" dziewczyny.
Nielubie ludzi ktorzy nic nie tworzą, szukają tylko jakiś wielkich pobudek patryjotycznych zeby marnowac energie ludzi i angazowac w ich jakies sprawy... tym bardziej jesli ktos sie z czyms nie zgadzam, nie mam zachcianek nawracania Ortodoksow na Katolicyzm ani Rosjan na strikte korporacyjny Amerykanski system gospodarczy gdzie praca jest twoją nową religją do ktorej sie dostosowujesz i sztucznie usmiechasz. Znasz osobiscie jakiegos Amerykanina, ja osobiscie znam wielu Amerykanow i szczerze powiedziawszy nie wiem czym sie tu podniecac... chyba chodzi o pieniedze... myslisz ze jesli obierzesz dana strone zyskasz na tym? Po co wogole Polacy wiklaja sie w takie konflikty, jesli Polacy ida na konfrontacje z Rosjanami to predzej czy pozniej beda mieli tego co chcą. Tylko że zamiast sluchac propagandy telewizyjnej wiedz ze Polska bedzie strefą buforową konfliktu jesli taki bedzie mial miejsce w skali swiatowej. Jesli to bedzie konflikt lokalny, Rosjanie w pare godzin znajda sie w Warszawie, nie mowiac o tym ze moga sparalizowac ten kraj w kilka godzin spolecznie i ekonomicznie bez uzycia wojsk.
A tego nie robia, bo jest jakas rownowaga sil... jesli Polska angazuje sie w te sprawy to i Rosjanie interesuja sie Polska... A wiec i Amerykanie bardziej kontroluja ten kraj bo sam sobie rady nie da. Polska ma agentow Tomkow od Pisu czy PO, ale uwierz mi,
Izraelczycy potrafili zabijac biznesmenow w krajach zachodnich ktorzy prowadzili legalna dzialanosc biznesowa ktora uderzala w interes Izraela, Amerykanie potrafili wywolywac rewolty w calych miastach czy panstwach, Rosjanie potrafią w Polska opinie publiczna wrzucic cokolwiek zechcą.
Zdaj sobie sprawe z tego ze jak nadejdzie konflikt to wiekszosc tych ktorzy najglosniej krzycza schowa glowy w piasek, a ktos musi to rozwiazac... mentalnie ludzie z wojny wychodza latami czy spoleczenstwa. Polska nie powinna sie mieszac w sprawy wewnetrzne Rosjii i nie musi, bo Rosjanie i tak maja praktycznie polowe swiata do siebie wrogo nastawioną. Myslisz ze Polska nie wysylala sprzetu przez swoja granice na Ukraine? Wystarczyloby zebys noca wyszedl w Przemyslu na droge krajowa i obserwowal ruch na drodze. Oczywiscie ty wierzysz mediom... nic nigdy nie widziales nie sprawdziles i tylko ladujesz puste informacje do swojego chlonnego umyslu.
Na tym to polega, ze ludzie ciagle ze soba konkuruja lub wspolpracuja, wyobraz sobie ze Rosja funduje rozruchy w Warszawie i wybrany w demokratycznych wyborach prezydent jest obalony przez tlum. Tak nie bylo na Ukrainie?
Rosjanie czuja silne zagrozenie ze strony Amerykanskiej i gryzą wtedy... tak naprawde nie wiem po co zbawiac swiat czy glosci propagande na Ukrainie ze Ukraina nie lezy jeszcze w Europie, bo Europa dla Polakow to Unia Europejska? Niech kazdy narod sam o sobie decyduje, nie rozumiem po co przeciagac narody na swoja strone, przed tym konfliktem Ukraina moze i byla uzalezniona od Rosjii ekonomicznie, ale miala suwerennosc... tak na marginesie... co da Ukrainie konfrontacja z Rosja? Przeciez gospodarczo to panstwo jest od Rosjii uzaleznione i to nie z powodow politycznych, ale tak jak Polska ma najwiekszego partnera Niemcy a nie Kanade, tak Ukraina lezy gdzie lezy. To wyjdzie na dobre przecietnej rodzinie na Ukrainie czy w Polsce, podwyzki cen paliw, produktow rolnych, bezrobocie. Ukraina jest jednym z biedniejszych panstw na swiecie per capita. Polska tak samo, Libia, Iran ma podobny standard zycia co w Polsce, oczywiscie jak ogladasz propagande sukcesu w telewizjii to zyjesz w innej rzeczywistosci zamiast zajmowac sie codziennym zyciem i to co dookola Ciebie. Teraz bedziesz Rosjan rozliczal?
Przecietny czlowiek ma firme i dla niego samochod dostawczy jest czesto waznym zrodlem dochodu....
Jesli ty w imie walki z wrogiem chcesz byc wrogiem dla innych to nikt za to nie bedzie walczyl. Calosc postu sprowadza sie do tego, ze jesli jest wiekszy bandyta, nie mozna byc bandyta zeby z nim walczyc i mowic ze lepszy mniejszy niz wiekszy lobuz, zlodziej. A zabieranie auta komus bez pozwolenia czy bez zwrotow kosztow jest zwyklym zlodziejstwem, pamietaj ze ktos bedzie musial zaplacic za te koszta, ludzie ktorzy pracuja i beda musieli wiecej odprowadzic podatku. Dlatego nie popieram tej lubuzerki ani politykow partii wladzy takich jak PO, bo wcale nie sa lepsi dla ludzi niz Putin, tylko ze Putin moze byc pokazany jako obraz czegos... a wladza nie... bo niby jak to zilustrowac albo jak przedstawic takie mącenie?
Rozumiem ze sa bardziej radykalne ruchy czy partie w sensie prawica, PIS, Ruch Narodowy, z tym ze oni moze robia cos nie swiadomie, zas srodowisko Platformerskie swiadomie robi co robi... kazdy czlowiek tam wybral juz dawno swoja role i gra. Ja nie chce aby jakis prawiczek z sejmu czy czlowiek psychicznie chory bo tego innaczej nie moge nazwac, z kompleksami zywil sie kosztem innych i wysylal ludzi na wojne czy angazowal w swoje interesy.
To jest czysta propaganda, co jesli ktos nie zgadza sie z tym aby mu konfiskowano auto? Jesli go nie odda... nadejdzie wojna i chora osoba w rodzinie mu umrze, dzieci beda glodowac.. po wojnie bedzie taki zamet ze nikt mu tego nie odda.
Ludzie maja to na co sobie pozwalają