ZDJĘCIA WYKONYWANE POD WODĄ I W WARUNKACH IDEALNEJ PRÓŻNI!!!
Tutaj już nie możemy mieć do czynienia z kurzem, ani z refleksami!
Fragment książki Profesora Klausa Heinemanna:
Kiedy w Sedonie w stanie Arizona odbyła się pierwsza światowa konferencja w sprawie zjawiska ORB-ów, kilku naukowców przekonywało, że wszystkie eksperymenty powinny być przeprowadzane albo pod wodą, albo w warunkach idealnej próżni. Szybko się okazało, że zarówno próżnia jak i woda nie stanowią dla tego zjawiska najmniejszego problemu.
Profesor Klaus Heinemann, były profesor na Uniwersytecie Stanforda oraz badacz z zakresu materiałoznawstwa pracujący na rzecz amerykańskiej agencji kosmicznej NASA, powiedział:
- Nie mam najmniejszych wątpliwości, że ORB-y mogą z powodzeniem być jednym z najbardziej znaczących zjawisk manifestacji istnień spoza naszej rzeczywistości, jakiego świadkiem była kiedykolwiek ludzkość.
Fascynacja Heinemanna ORB-ami zrodziła się we wrześniu 2004 roku, kiedy zauważył blade, ale wyraźnie zarysowane, małe świetlne kręgi na kilku zdjęciach, które jego żona wykonała na spotkaniu duchowych uzdrowicieli.
- Kiedy po raz pierwszy zobaczyłem te kule, podobnie jak tysiące innych ludzi uznałem je za drobiny kurzu, anomalie wywołane przez lampę błyskową, cząsteczki wody itp. Zaintrygowały mnie jednak do tego stopnia, że szybko wróciłem do pomieszczenia, w którym żona wykonała te zdjęcia, licząc, że znajdę tam ich racjonalne wyjaśnienie. Jednak nie udało mi się go znaleźć.
Będąc naukowcem o dużym doświadczeniu w wyrafinowanych technikach mikroskopowych w zakresie rozdzielczości sięgających aż do poziomu atomowego, Heinemann postanowił ustalić przyczynę pojawiania się tych tajemniczych kół.
Zaczął razem z żoną wykonywać setki zdjęć przypadkowych wydarzeń, aby sprawdzić, co się stanie. Najwyraźniej zaawansowana technika cyfrowa może wzmacniać występowanie czegoś, co z powodu bardzo słabego kontrastu nie występowało w starszego typu aparatach. Heinetnann twierdzi, że właśnie dlatego teraz obserwujemy to nowe zjawisko.
Początkowo Heinemann aranżował dziesiątki eksperymentów w kontrolowanych warunkach, wykorzystując dwa aparaty fotograficzne umocowane na statywach. W rezultacie pierwszych eksperymentów udało mu się ustalić, że ORB-y mogą poruszać się z prędkością 500 mil na godzinę (800 km/h) i większą, stąd w celu uzyskania ostrych zdjęć powinny być one nieruchome, co czasami się zdarza. Już sam ten fakt implikuje zdaniem Heinemanna pewien poziom świadomej inteligencji.
Zdjęcia wykonane pod wodą.:

I CO? ZATKAŁO KAKAO?