Napisano 07.07.2013 - 22:12
Napisano 08.07.2013 - 00:46
Napisano 08.07.2013 - 06:22
Napisano 08.07.2013 - 07:57
Napisano 08.07.2013 - 09:10
Użytkownik żaba edytował ten post 08.07.2013 - 09:12
Napisano 08.07.2013 - 21:35
A co tu niby jest do analizowania? Przecież już po tych odgłosach nagranych w STEREO!!! (czaisz? Stereo na falach krótkich!!!) widać, że nagranie jest zmanipulowane. Poza tym pasmo foniczne jest za szerokie jak na transmisję na takiej częstotliwości (nie bardzo się orientuję, ale w tym paśmie chyba stosuje się SSB albo CW).A ja byłbym ostrożny z osądzeniami czy te nagranie jest sfałszowane. To takie proste napisać 'fake' bez jakiejkolwiek analizy.
No nie, wszystko będziemy "tłumaczyć" tekstami w stylu "taaak, to jest niewątpliwie paranormalne zjawisko, którego nauka nie potrafi, a nawet gorzej - NIE CHCE wyjaśnić". Debilizm, debilizm, i jeszcze raz debilizm.Zjawiska paranormalne mają to do siebie że bardzo ciężko wyjaśnić je w racjonalny sposób, są wręcz sprzeczne z panującymi obecnie teoriami naukowymi, a wielu z Was na tym forum robi podstawowy błąd - wszystko spłycacie, wszystko chcecie wyjaśnić w 'racjonalny, naukowy sposób'.
Tam też jest dużo większy odsetek skrajnych debili i głupków jarających się jakimś sfałszowanym shitem. Żeby to jeszcze było w miarę starannie wykonane - dźwięk mono, obcięte pasmo, może dodane jakieś trzaski czy coś zgranego żywcem z radia - to jeszcze możnaby dyskutować. Ale to jest przecież najzwyklejsza w świecie chamska fałszywka. Autor tego czegoś obraża inteligencję ludzi posiadających choćby elementarną wiedzę na temat transmisji i nasłuchów na falach krótkich.Już dawno przestałem przeglądać polskie fora paranormalne na rzecz tych brytyjskich bądź amerykańskich, bo tam ludzie podchodzą całkowicie inaczej do tematu - dyskutują o zjawisku, analizują, porównują z innymi zjawiskami w ostatnim czasie.
Napisano 08.07.2013 - 21:48
Łatwowiernych palantów szukaj na forum Nautilusa, nie tutaj.
Użytkownik boxxer7 edytował ten post 08.07.2013 - 21:58
Napisano 09.07.2013 - 10:12
Napisano 09.07.2013 - 10:35
Nie mam pojęcia jakim sprzętem było to odsłuchiwane, ale wiem skąd bierze się stereo w radiu. Potrzebna do tego jest podnośna. Stacje stereo nadawane są na paśmie UKF...
Napisano 09.07.2013 - 11:08
Jeśli jest to pasmo krótkofalowe to tym bardziej nie mam pojęcia dlaczego dźwięk jest stereo.Widzę żę troszkę się działo pod moją nieobecność. Cóż, jak wspominałem, nikogo do nagrania i jego autentyczności przekonywać się będę. To forum ludzi inteligentnych i każdy opinię wystawić może sobie sam, chociaż może niekoniecznie trafną. Nie znam się na częstotliwościach i pasmach, stąd nie mam pojęcia skąd tam dźwięki takiej a nie innej jakośc czy w takim a nie innym paśmie. Nagrałem moim zdaniem zjawisko ciekawe, po namyśle podzieliłem się na forum i jak widać nie wszyscy poddają nagranie w wątpliwość.
Nie mam pojęcia jakim sprzętem było to odsłuchiwane, ale wiem skąd bierze się stereo w radiu. Potrzebna do tego jest podnośna. Stacje stereo nadawane są na paśmie UKF...
Po wpisaniu tematu w google dowiedziałem się, że pasmo to nadawne jest przez krótkofalówki. Czy istnieje zatem możliwość, że jakimś sposobem tego rodzaju radio internetowe wyłapało sygnał z krótkofalówki? To mogłoby wiele tłumaczyć, chociaż dźwięki nie przypominają typowej rozmowy przez walkietalkie.
I czekam ze zniecierpliwieniem na wynik analizy z USA. Czy słuchał ktoś tej stacji?
Napisano 09.07.2013 - 12:34
Użytkownik GhostMan edytował ten post 09.07.2013 - 12:37
Napisano 09.07.2013 - 18:57
Popularny
Napisano 09.07.2013 - 19:42
Na falach krótkich też da się nadawać w stereo, podobnie zresztą jak w AM (jest kilka systemów umożliwiających nadawanie sygnału AM w stereo). Tylko że nikt tego nie robi, po pierwsze do poprawnego odtworzenia takiego sygnału jest potrzebny specjalny moduł zamontowany w odbiorniku, po drugie, taki sygnał zajmuje dużo więcej pasma i nadawanie czegoś takiego na falach krótkich jest niedozwolone.Nie powiem że to fake, ale czy zwróciliście uwagę że szum jest mono, a odgłosy są stereo? Nie mam pojęcia jakim sprzętem było to odsłuchiwane, ale wiem skąd bierze się stereo w radiu. Potrzebna do tego jest podnośna. Stacje stereo nadawane są na paśmie UKF...
Bo jest celowo wklejony przez żartownisia, który liczy na to, że słuchający nagrania jest tak samo głupi jak on mądry.Jeśli jest to pasmo krótkofalowe to tym bardziej nie mam pojęcia dlaczego dźwięk jest stereo.
Chińskie - to wszystko tłumaczyZ ciekawostek odnośnie działania niektórych urządzeń elektronicznych mam jedną dość interesującą. Otóż tanie głośniki do komputera takie za 20zł, oczywiście chińskie jakiś cudem odbierają lokalną stację radiową nadającą na 91,5 MHz. Dźwięk jest słaby i mocno zaszumiony, wystarczający jednak by posłuchać muzyki. Rozebrałem te głośniczki i nie w nich niczego poza jedną płytką z jednym scalakiem...
Napisano 10.07.2013 - 16:20
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych