Skocz do zawartości

Zdjęcie

Teleportacja rowerzysty?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

fux777.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od chyba 3 dni w sieci jest film na którym znikąd pojawia się rowerzysta
Nie twierdze, że jest autentyczny, bo przecież mógł być cały czas zasłonięty ale nic nie widać w pierwszych sekundach, co myślicie?

• 1

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pod oryginalnym filmikiem był pewien komentarz: "Nigdy nie wiesz gdzie się zrespisz" i tego się trzymam.

Dziadek był pewno schylony za tym gościem a filmik był ustawiony i zapewne nagrywany kilka razy.
  • 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przypadkowe raczej to być nie mogło, bo mimo, że odległość znacznie zmniejszyła dziadka na rowerze to ciężko byłoby zasłonić go drugim dziadkiem tak zręcznie. Albo ustawiane, albo dziadek wpadł w dziurę hiperprzestrzenną (cokolwiek by to nie było).
  • 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie waży szczegół to to, że dziadek wyjeżdża tak jakby z zakrętu i podpiera się nogą, tak jak się rozpędza rower. Jakby go przeniosło cokolwiek to raczej w czasie jazdy, a nie jak rusza :P

Pewnie fejk.
  • 0

fux777.
  • Tematów: 14
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Prawdopodobnie to jest oryginał tego filmiku ( pierwszy w sieci )

• 0

zulwik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wam można wmówić wszystko... G.wno też może sie teleportować nie wiedzieliście? Wszyscy specjaliści z tego forum są w schronach pewnie i ..... po gaciach. Kiedyś zalogowałem się tu po to bo byłem ciekaw wielu zagadek dotyczących tego świata. Teraz wiem że To forum umarło, napędzacie tylko denną machine ściemy. Gratuluje kolejny poziom głupoty.
Pozdrawiam. Idioci

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Edytował Pit
  • -9

Avenarius.
  • Tematów: 12
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wam można wmówić wszystko... G.wno też może sie teleportować nie wiedzieliście? Wszyscy specjaliści z tego forum są w schronach pewnie i ..... po gaciach. Kiedyś zalogowałem się tu po to bo byłem ciekaw wielu zagadek dotyczących tego świata. Teraz wiem że To forum umarło, napędzacie tylko denną machine ściemy. Gratuluje kolejny poziom głupoty.
Pozdrawiam. Idioci

Ja tam popijam martini w swojej stacji kosmicznej.
  • 11

zulwik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Pozdrawiam. Idioci

Ja tam popijam martini w swojej stacji kosmicznej.

Dzięki Ci Boże za ludzi z poczuciem humoru,
  • 5

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten motyw muzyczny ich zdradził... :roll:
To po prostu fragment trailera czwartej części Powrotu do przyszłości, a na rowerze (sądząc po kolorze włosów) pedałuje nie kto inny jak Emmet Brown - Marty McFly to ten po prawej. ten po lewej wygląda na Biffa Tannena Swoją drogą , ten fragment wskazuje na mocno proekologiczne przesłanie filmu, o czym świadczy przesiadka z DeLoreane'a na welocyped właśnie. Chociaż... już pod koniec pierwszego odcinka pojawił się motyw dbałości o środowisko naturalne, więc można powiedzieć, że jest to jakieś nawiązanie do klasyki...
enyłejs...
Ja czekam z niecierpliwością na datę premiery... :mrgreen:
A tak na poważnie...FAKE...
Popatrzcie na cięcie w końcówce filmu... Gdyby nie ono, to ten rowerzysta tak samo zniknąłby za gościem po lewej jak na jego początku...
Dla mnie - OK. Głównie za muzyczkę, która pozwoliła mi (na chwilę) wrócić do przeszłości... :roll:
  • 3

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Śmiałem się z tego filmiku wraz z kolegami przez ostatnie 3 dni... Nie spodziewałem się, że trafi i tutaj.
Myślę, że wyjaśnienie jest bardzo proste. Rosja nie akceptuje znanych nam praw fizyki i ustala własne, myślę, że musimy się z tym pogodzić. Nigdy nie wiadomo, co dzieje się za wschodnią granicą.
(Jest też 2 opcja, równie prawdopodobna. Rosyjscy naukowcy pod wpływem tanich wysokoprocentowych trunków już kilka lat temu odkryli w jaki sposób można się teleportować i teraz ta wiedza jest dostępna już dla zwykłych obywateli.)

Poza tym, czy bohater powyższego filmiku kogoś Wam nie przypomina..... ?

http://imageshack.us.../21/asd2eh.jpg/

http://imageshack.us.../708/asdkq.jpg/

@Edit

O, Pan wyżej mnie o chwilkę uprzedził, ale skojarzenia mamy takie same :D

Użytkownik Smok edytował ten post 21.12.2012 - 23:25

• 2

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O, Pan wyżej mnie o chwilkę uprzedził, ale skojarzenia mamy takie same :D

Wygląda na to, że niepotrzebnie ujawniłem swój wiek w profilu... 8) Już naprawiam... :mrgreen:
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wy sobie jaja robicie, prawda? To chyba powinno być w Hyde Parku...

No i żaden fejk, gościu na rowerze zwyczajnie dobrze ustawił się za plecami tego typa. To też jest fejk według was?

Użytkownik Ban edytował ten post 22.12.2012 - 00:17

• 2

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Up

Tak schował się za plecami gościa razem z rowerem. Szkoda, że samochodem zza niego nie wyjechał :).

To z tym sędzią od hokeja też niezłe, bo sekunde wcześniej jest pokazany fragment lodowiska i tego sędziego w ogóle na tej stronie tafli nie ma - z tym, że to lodowisko i mógł wyjechać jakoś nagle z boku i przy odrobinie szczęścia mogło wyjść jak wyszło, ale weź mi nie mów, że gościu z rowerem schował się za plecami tego chudzinki co tam stoi, trochę powagi :)

Edit: zatrzymajcie sobie w 0:03s - widać jak koło się pojawia, ale jeszcze nie jest całe zmaterializowane, kawałek na górze jest jakby przezroczysty, więc albo mamy teleport, albo fejk ze złym montażem, dla mnie odpowiedź prosta, a każdy niech zdecyduje sam.

A tu specjalnie zrobiłem dla Was zdjęcie -> http://wstaw.org/m/2012/12/22/fake.png

Użytkownik Daniel. edytował ten post 22.12.2012 - 02:55

• 0

Nytek.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dać cyganom po piątaku to już Ci nakręcą hollywoodzki film...
  • 0

piotr rodzioch.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rosjanie od jakiegoś czasu to kraj wybitnych fejkerów. Do tych żródeł rewelacji trzeba podchodzić ze sporym dystansem. Choć nic nie przebije bredni Gejzety Wybiórczej i TVNowskich przechrztów.

Użytkownik piotr rodzioch edytował ten post 22.12.2012 - 10:19

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych