Skocz do zawartości

Zdjęcie

Teleportacja rowerzysty?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

w 3 sekundzie widac nawet rowerzyste po lewej stronie gościa w czarnej kurtce. Tuż za jego ramieniem. On tam cały czas był :) Ale efekt fajny
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak jechał za nim cały czas - pewnie po tym parku, a później zaczął skręcać i odpychać się nogą :) obejrzyjcie dokładnie filmik, a później piszcie coś takiego :) a to zdjęcie nie oddaje niczego, bo gośc jest o wiele dalej niż w momencie wyjeżdżania - zresztą dałem screena jak widać koło, które jeszcze nie zostało zmaterializowane - zapewne słabo wstawione w filmik.

Nie odpychał się nogą, tylko zrobił nagły skręt i się na niej podpierał. Odpisz tylko, że nie możesz sobie tego wyobrazić to się poświęcę i zrobię GIFa.

Btw. Koleś który to filmował, nie zdawał sobie z tego sprawy. Dopiero przy "obróbce" stwierdził, że wyszedł fajny efekt i tak zmanipulował filmem, że wyszło jak wyszło (mógł puścić całe ujęcie, na którym było widać dziadzie - jakieś dobre 5 sekund wcześniej, jak sobie jedzie i w pewnym momencie chowa się za panem grajkiem...), ale po co? Net huczy, net spiewa - teleport :D

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 23.12.2012 - 08:41

• 1

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Też się chwilę zastanawiałem nad tym filmem, bo gościu się chwieje odsłaniając różne części tła, przez co uzyskuje się złudzenie, że z tyłu niczego nie ma. Dopiero jakość HD wszystko wyjaśniła. Rowerzysta po prostu tak się przemieszczał, że cały czas był za plecami. I na filmie w HD można zauważyć, że już wcześniej kawałek rowerzysty jest przez chwilę widoczny. Aby to pokazać tym, którzy jeszcze mają wątpliwości, naszkicowałem jego zarys. Obejrzyjcie w 1080p i patrzcie na to miejsce, gdzie widać kawałek ramienia.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Użytkownik Luke edytował ten post 23.12.2012 - 16:12

• 6

creepycandy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja po gestykulacji tego faceta,nad jego prawym ramieniem widzę jakby kurtkę tego odjeżdżającego dziadka.I jak już ktoś tu wspomniał,odpycha się on nogą tak jakby dopiero zaczynał jazdę,a nie jakby był rozpędzony.Jak dla mnie FAKE,choć dobrze zrobione i na początku było dla mnie straszne i niewyjaśnione.
  • 0

tybysh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaki fejk? Na tym nagraniu jasno i wyraźnie widać, że dziadek jedzie po drugiej stronie ulicy i chce zawrócić, skręca więc na jezdnię i przez chwilę jest ukryty za plecami postaci na pierwszym planie. Włączcie ten filmik w najlepszej jakości i na pełnym ekranie, wtedy też zobaczycie, że w tym filmiku nie ma nic niezwykłego, a tym bardziej fotomontażu, o teleportacji nawet nie będę zaczynał:P
  • 0

lysy1408.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jaki fejk? Na tym nagraniu jasno i wyraźnie widać, że dziadek jedzie po drugiej stronie ulicy i chce zawrócić, skręca więc na jezdnię i przez chwilę jest ukryty za plecami postaci na pierwszym planie. Włączcie ten filmik w najlepszej jakości i na pełnym ekranie, wtedy też zobaczycie, że w tym filmiku nie ma nic niezwykłego, a tym bardziej fotomontażu, o teleportacji nawet nie będę zaczynał:P

Kolega dobrze prawi. To żaden Fejk, film jest oryginalny, a rowerzysta prawie doskonale ( przypadkowo lub nie ) został zakryty. Je jest to żaden fotomontaż, czy teleportacja :)
  • 0

creepycandy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Źle mnie zrozumieliście,a raczej to ja niejasno się wyraziłam.Jeśli chodzi o fejk,miałam na myśli teleportację która tutaj nie miała miejsca.Także zgadzam się z wami (po kilkakrotnym obejrzeniu filmu),że dziadek był po prostu zakryty. Przepraszam za tą "niejasność" ;)
  • 0

Vaqowsky.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczy prosty trik a pospólstwo łyka wszystko jak młode pelikany.. Smutne to bo świadczy to o ilorazie inteligencji niektórych ludzi.

Pewnie wierzycie , że osławiony Dynamo jest prawdziwym czarodziejem . Gandalf Angielski, Hahah

Użytkownik Vaqowsky edytował ten post 30.01.2013 - 02:04

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych