Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Please log in to reply
643 replies to this topic

Demon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aaaaaaaa!!!!!!! Zaraz wszyscy zginiemy!!!!!!!! Uciekajmy do bunkrów!!!!!!!!! aaaaaa za mną są kosmici pomocy , chcą zjeść mój mózg łyżką, kiedy ja wole, zeby zrobili to widelcem... P.S. Juz możecie zacząć oddawać mi swoje pieniądze, po końcu wszechrzeczy nie będą wam potrzebne...
  • -8

Andy-1970.
  • Tematów: 22
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mamy poniedziałek. Powinna rozpocząć się już ewakuacja, przenoszenie zabytków i dzieł kultury do schronów. Wojsko i policja powinny być w stanie gotowości. W USA poziom bezpieczeństwa już powinien być ustawiony na 3. Wszystkie obiekty rządowe powinny mieć dodatkową obstawę. Powinniśmy też zaobserwować wzomożoną aktywność wokół bogatych ludzi, którzy zawsze sobie znajdą bezpieczną dziuplę.

Czy zauważyliście coś takiego? Media milczą albo nic się nie dzieje.

Jak w naszej TV zaczną wałkować o jakimś zostawionym dziecku na lotnisku, to trzeba będzię się zacząć bać...
  • 0

OOBE.
  • Tematów: 8
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

jeszcze sie zdziwicie, reptaliania mają nowy plan na 31 maja 2013 roku. Prace na zbudowaniem podziemnych więzień i lochów sie opóżnily, ale prędzej czy pozniej adrenalnia i nasze enzymy będą sluzyc jako narkotyk dla retikulan.
  • -2

Ice cream.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Mamy poniedziałek. Powinna rozpocząć się już ewakuacja, przenoszenie zabytków i dzieł kultury do schronów. Wojsko i policja powinny być w stanie gotowości. W USA poziom bezpieczeństwa już powinien być ustawiony na 3. Wszystkie obiekty rządowe powinny mieć dodatkową obstawę. Powinniśmy też zaobserwować wzomożoną aktywność wokół bogatych ludzi, którzy zawsze sobie znajdą bezpieczną dziuplę.

Czy zauważyliście coś takiego? Media milczą albo nic się nie dzieje.

Masz rację. NASA zapewnia, że 21 nic sie nie stanie. Ale nic nie robią, bo nie wierzą. Kiedys tam (chyba w maju 2011) mial byc koniec i nic sie nie stalo.

@exio patrzyl prognoze pogody na 21 i bylo 999 stopni w dzien i nocy. A 22 i 23 nie bylo juz pokazane. Pewnie to zmyslone, bo ja mam na accuweather.com w piatek -7 w dzien a -11 w nocy.
  • 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Ice cream:
Jak ktoś słusznie zauważył czeka nas wysyp fejków wszędzie gdzie się da.

Zaraz się zacznie wykorzystywanie takich tematów jak poniższy przykład:
http://www.twojapogo...nczy-na-polnocy
  • 0

IdoBelive.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja obstawiam że przylecą kosmici i zniszczą Ziemię bo im zanieczyściliśmy przestrzeń przekazami radiowymi, szczególnie wkurzeni są ci co widzą całe spektrum elektromagnetyczne.

Przylecą jaszczury i będą kazać nam ściszyć radio :)

A końca nie będzie. Na pewno nie 21-12-2012. Nie sądzę by Majowie wiedzieli coś, co by im pozwalało określić co do dnia jakąś katastrofę, lądowanie ufoków itp.
Jedynie co nam obecnei zagraża to jakaś asteroida lub rozbłysk na słońcu. A z określeniem kiedy coś takiego nastąpi to mamy problem my, co patrzymy aktualnie w niebo, a co dopiero Majowie.

Tak się składa, że Majowie wiedzieli więcej na temat kosmosu niż współczesni naukowcy. Potrafili z idealną precyzją określić każdy cykl, wiedzieli o instnieniu gwiazd i planet (nie widocznych z ziemi), które współczesni naukowcy odkryli dopiero nie dawno za pomocą bardzo precyzyjnych narzędzi. Rysowali bardzo dokładne mapy kosmosu z uwzględnieniem konstelacji/gwiazdozbiorów/planet widocznych jedynie przez zaawansowane teleskopy. Skąd mieli taką wiedzę? To pozostanie zagadką :P
  • 0

Andy-1970.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up:

Jesteś pewny że majowie wiedzieli więcej? Wiele razy słyszałem, że wiedza którą posiedli była przekazana im przybyszów.

Zresztą dam Ci porównanie. Teleportacja - wiesz co to jest, ale my tego nie potrafimy. Tak samo oni. Ktoś im przekazał informacje, które potem przez pokolenia przekazywali następnym pokoleniom. Dowodem niech będzie chociaż fakt, że nigdy nie posiadali żadnego narzędzia które umożliwiałoby obserwację gwiazd z taką precyzją by określić że taki a taki układ jest układem podwójnym.
  • 0

JackXP.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja przewiduje dwie możliwości. A właściwie trzy.

1. Rozbłysk Słońca, który w efekcie usmaży naszą elektronikę, Jarecki pokazał dość interesujące zdjęcie na poprzedniej stronie.

2. CERN robi w tym tygodniu (od dzisiaj do 21 grudnia) ostatnie wysokonapięciowe testy w LHC, jako ostatnie przed wyłączeniem go do 2014 roku, zawsze może dojść do nieprzewidzianych zdarzeń przy tym.

3. Nic się nie stanie. I oby ta opcja była prawdziwa.

Użytkownik JackXP edytował ten post 17.12.2012 - 10:31

• 0

Robakatorianin.
  • Tematów: 41
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rysowali bardzo dokładne mapy kosmosu z uwzględnieniem konstelacji/gwiazdozbiorów/planet widocznych jedynie przez zaawansowane teleskopy. Skąd mieli taką wiedzę? To pozostanie zagadką :P

Jakiś link, zdjęcie takiej mapy bym chętnie zobaczył...

3. Nic się nie stanie. I oby ta opcja była prawdziwa.

Ta opcja jest nudna. Głosuje za nr1 :roll:
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

I nasi też się postarali.
Do niedzieli pogoda będzie względnie łaskawa za to później zero absolutne :mrgreen:

Dołączona grafika

http://www.twojapogo...l/koniec-swiata
  • 11

Alembik_Vina.
  • Tematów: 16
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja z kolei zastanawiam się, czy goście od Nowego Porządku Świata nie wykorzystają tej daty do sprawdzenia technik wywoływania sztucznej paniki. Być może czeka nas eksperyment podobny do tego ze słuchowiskiem radiowym 'Wojna Światów'. Może też NASA szykuje nam na ten czas coś w rodzaju primaaprilisowego żartu. Wszystkiego się można spodziewać.

Ja przez pewien czas wierzyłem że w roku 2012 dojdzie do czegoś... Trudno było w to nie wierzyć kiedy doszło do tsunami w Japonii. Kiedy masowo i w tajemniczych okolicznościach zaczęły ginąć ptaki, wieloryby i pszczoły. Nie mówiąc już o wybuchach na słońcu, zaburzeniach pola magnetycznego ziemi, budzących się wulkanach i dziwnych dźwiękach dobiegających z głębi Ziemi. Wszelkie newsy jak na ironię przestały się pojawiać i przed domniemanym końcem świata zapadła cisza w eterze. Jednak mimo wszystko nie zamierzam wyśmiewać tej daty razem z masmediami. Głupio bym się czuł gdyby nagle okazało się, że jednak coś nastąpi.
Z pewnością oprócz fejków dojdzie tego dnia do wielu ciekawych wydarzeń. Energie wiary całych mas ludzi oscylują wokół tego tematu i ogniskują się na tym jednym, jedynym dniu. Nie jestem zwolennikiem teorii, jakoby po owym dniu wszystko miało się zmienić. Niektórzy ludzie głęboko wierzą w wejście na nowy poziom. Ja wolę być pesymistą, ponieważ nie chcę się rozczarować kiedy okaże się że po tym dniu ludzkość będzie jednakowo, albo nawet bardziej podła i zepsuta. Mimo wszystko temat jest dość niezwykły i żaden wcześniejszy 'koniec świata' nie był tak nagłaśniany. Nie dotarł do świadomości tylu ludzi jednocześnie. Jeśli nic się tego dnia nie wydarzy postawię pod znakiem zapytania istnienie zbiorowej świadomości naszego gatunku. Podejrzewam jednak, że mimo wszystko w powietrzu będzie wyczuwalne napięcie które doprowadzi do fajerwerków. Niezależnie od tego czy owa data jest błędna czy też nie.

Oczywiście będą osoby które zlekceważą te podniecenie. Brat mi opowiadał, że gdy w 1999 roku doszło do zaćmienia, kiedy miał nastąpić jeden z 'końców świata' siedział właśnie pod sklepem pijąc wino z kolegami i razem obserwowali orzącego pole rolnika, który nawet nie zatrzymał się aby popatrzeć na zaćmienie. Myślę, że lepiej się mylić, ale myśleć, niż ignorować czy głupio wyszydzać interesujące wydarzenia. Wszystkim, którzy śmieją się z końca świata radzę bacznie obserwować. Oczywiście może być całkiem zabawnie, ale przez ignorancję mogą wam umknąć ważne prawdy o człowieku i wszechświecie.
  • 4

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na świecie rośnie apokaliptyczna histeria, Włosi masowo ruszyli do spowiedzi przed 21 grudnia

Włoscy księża twierdzą, że nigdy nie widzieli takiego strumienia wiernych chcących przystąpić do sakramentu spowiedzi. Nawet w dużych miastach, takich jak Mediolan, w weekendy do kościołów ustawiają się kolejki.

Tymczasem operatorzy turystyczni we Włoszech odnotowali bezprecedensowy popyt na podróże na południe od Apeninów. Wiele osób słysząc o potencjalnych powodziach o biblijnych rozmiarach do jakich ma dojść 21 grudnia wybiera się w góry oczekując, że tam łatwiej uda się przetrwać.

Ludzie wierzący w koniec świata 21 grudnia 2012 zbierają się masowo we francuskich Pirenejach, w okolicy Bugarach, ale również w Turcji, w okolicach miejscowości Sirnice. Dobry biznes mają też hotelarze z Serbii, z okolic Góry Rtanj. We wszystkich tych przypadkach motorem apokaliptycznej turystyki jest przekonanie, że akurat w tych miejscach można będzie przetrwać to, co ma rzekomo wystąpić 21 grudnia. Niektórzy wierza, że przeżyją tam, bo góry takie jak Pic de Bugarach skrywaja bazy UFO lub piramidy przykryte ziemią jak w przypadku Serbii i w ten dzień ma im to dac przewagę nad resztą ludzkości.

Wielkie zainteresowanie tymi destynacjami potwierdza również wzrost ilości wykupionych biletów lotniczych na południe Francji i do Izmiru w Turcji. Prawie wszystkie z nich są wykupywane na daty przed 21 grudnia.

Źródło: KLIK

Użytkownik Mystic edytował ten post 17.12.2012 - 17:29

• 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja z kolei zastanawiam się, czy goście od Nowego Porządku Świata nie wykorzystają tej daty do sprawdzenia technik wywoływania sztucznej paniki.

O, i podwaliny pod "panika to nie nasza wina, to NWO" już też położone.

Ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Jeśli ktoś tak masowo sugeruje rychły koniec świata, to musi brać pod uwagę, że może spowodować panikę. Dodatkowo działanie takie motywowane chęcią zysku - jak u Geryla - powinno być karane.
  • 0

888.
  • Tematów: 0
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Będzie coś ale 22.12.12

bo

11.09.01
11.03.11

dają razem 22.12.12

liczby nie kłamią
  • -2

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Będzie coś ale 22.12.12

Owszem, sobota. Jak już mówiłem wcześniej, obawiam się tylko ogólnoświatowej paniki, mam nadzieję, że ludziom nie poodbija w tym dniu i obejdzie się bez dramatycznych newsów...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych