Skocz do zawartości

Zdjęcie

Niepokoje związane z datą 21 grudnia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
643 odpowiedzi w tym temacie

danteusz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Grudzien to będzie koniec świata takiego jaki znamy czyli wprowadzenie Nowego Porządku Świata. Ja tak to widzę
  • -2

silverwolf.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nowy Porządek Świata to będzie gdy USA nie będą miały już kogo napadać.
  • 2

Heweliusz.
  • Tematów: 14
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Celem Nowego Porządku Świata będzie redukowanie liczby ludności. Za pomocą szczepionki, aborcji i GMO.
Redukcja ludności jest i będzie gorsza niż za czasów II wojny światowej.
  • 1

IdoBelive.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wpadka NASA. Jak widać nawet oni biorą datę 21.12.2012 na serio :

http://wiadomosci.on...m,102655,w.html
  • 1

SZpachel.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Czytaj onet a daleko zajdziesz ;)
  • 3

IdoBelive.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytaj onet a daleko zajdziesz ;)

Tu nie chodzi o czytanie onetu tylko o filmik, który pochodzi ze strony NASA. W górnym rogu masz oficjalne logo NASA. Coś im się pomyliło i jeśli to miało uspokoić ludzi to chyba im nie wyszło :D

Użytkownik IdoBelive edytował ten post 14.12.2012 - 16:59

• 3

SZpachel.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Tu nie chodzi o czytanie onetu tylko o filmik, który pochodzi ze strony NASA. W górnym rogu masz oficjalne logo NASA. Coś im się pomyliło i jeśli to miało uspokoić ludzi to chyba im nie wyszło :D

A faktycznie jest logo NASA - sorki ;) Ja jak widzę tylko odnosnik do wp lub onetu i innych tego typu to nawet nie otwieram.A ten filmik hmm... może to specjalnie puszczone aby uspokoić już całkowicie lud przed spektaklem :D
Nie no żart ;)

Użytkownik SZpachel edytował ten post 14.12.2012 - 18:32

• -2

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja uważam, że nic się nie wydarzy, po 21 grudnia, będę nadal takim samym człowiekiem, tylko nieco starszym. Nie spodziewam się końca świata w 2012, w ogóle się go nie spodziewam za swojego życia, dopiero przyszłe pokolenia będą musiały zmierzyć się z koniecznością opuszczenia Ziemi na dobre, gdy Słońce zacznie umierać, zmieniać się w tzw. Czerwonego Olbrzyma, a stanie się to, gdy z pewnością nie będzie mnie wśród żywych.
W ten czas będzie można mówić o końcu świata, Ziemia spłonie, ale w ten czas, ludzi już od dawna nie powinno na niej być.

Dołączona grafika

Tak kiedyś będzie wyglądać Ziemia.

Ale z drugiej strony, jeżeli żabę wrzucić do gorącej wody, to ona wyskoczy, ale gdy wrzucimy ją do letniej wody i powoli zaczniemy ją podgrzewać, to żaba pozwoli się ugotować.
Jeżeli temperatura na Ziemi będzie rosnąć powoli, to może się okazać, że przegapimy ten właściwy moment, w którym należało by opuścić planetę i pozwolimy się ugotować, może być i tak. 8)

Użytkownik Miłosz edytował ten post 15.12.2012 - 01:48

• 0

Serenity.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zanim zaczniemy się gotować i słonce zmieni się w olbrzyma, dawno się wymordujemy przez wojny, GMO, czy okresowe zlodowacenia etc
  • 1

Matt'.
  • Tematów: 10
  • Artykułów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Odnośnie 21 grudnia 2012 to chyba najbardziej można obawiać się samospełniającej przepowiedni. Jest masa ludzi święcie przekonanych o prawdziwości tej daty (i nie mam tu na myśli ludzi badających tę sprawę, czy też zainteresowanych tą sprawą jak np. na forum tutaj, czy po prostu trzepiących na niej kasę itp., tylko ludzi naprawdę wierzących, że koniec nastąpi) i oni mogą doprowadzić przynajmniej do jakichś zamieszek. Dzień w dzień czyta się na różnych stronach o ludziach sprzedających całe majątki żeby pozyskać zapasy potrzebne do przetrwania. Irytacja na pewno sięgnie zenitu jak się nic nie stanie.

Użytkownik Matt' edytował ten post 15.12.2012 - 13:37

• 0

TikTak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem bardzo ciekawy ile procent ludności na naszej planecie wierzy w 'koniec świata':). Rozmyślam sobie teraz jak ludzie będą się zachowywać... Wstaną ? Będą odliczać jak do nowego roku ? Czy wybiegną na ulice krzycząc... a może siądą przed TV i będą to lekceważyli. Jak wy sobie to wyobrażacie ? :>
  • 0

Lolez.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ludzie co tu mówić.... Nie znamy dnia ani godziny Końca Świata. Jest takie pojęcie religijne że jeżeli dużo ludzi w coś bardzo wierzy to to może się stać albo nagle ,,ODRODZIĆ". Wiem że teraz obrażę tak zwanych Ateistów ale tylko Pan Bóg zna datę końca świata... Nie słuchajcie jakichś dzieci które napiszą na blogu 21 grudnia będzie koniec świata i już panika. Majowie powiedzieli tylko: ,, KONIEC KALENDARZA I TYLE" a tu nagle wymyślają jakieś końce świata..... Ludzie..

@ SORY ZA DOUBLE POST!

Nowy porządek świata to będzie jak Tusk umrze...
  • 0

silverwolf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A umrze?
Słyszałem że ktoś na niego rzucił klątwę voodoo, ale żeby aż tak...

Ja obstawiam że przylecą kosmici i zniszczą Ziemię bo im zanieczyściliśmy przestrzeń przekazami radiowymi, szczególnie wkurzeni są ci co widzą całe spektrum elektromagnetyczne.
  • 0

Lolez.
  • Tematów: 0
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

A umrze?
Słyszałem że ktoś na niego rzucił klątwę voodoo, ale żeby aż tak...

Ja obstawiam że przylecą kosmici i zniszczą Ziemię bo im zanieczyściliśmy przestrzeń przekazami radiowymi, szczególnie wkurzeni są ci co widzą całe spektrum elektromagnetyczne.

http://wiadomosci.on...m,102655,w.html

Ponawiam link, wcześniej już go ktoś dał. Majowie nic nie mówili o końcu świata tylko o końcu kalendarza, widać że tak zwane ,,MOHERY" biorą kalendarz za świat= Koniec świata. Tyle miało być końców świata, śmiem twierdzić że ludzkość jest nie śmiertelna.
  • 0

silverwolf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z jakiegoś powodu w NASA jest dym, zaostrzyli przepisy dotyczące pracowników i prześwietlili ich przyszłość aż do czasów liceum. Sporo pracowników odeszło ze względu na procedury uwłaczające ludzkiej godności, o tym mówiło się przy okazji pojazdu Curiosity.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych