Napisano
25.05.2012 - 09:34
@Nerubis, to nie jest forum o grach czy rowerach, gdzie każdy użytkownik orientuje się biegle w danym temacie. Szerokie spektrum tematów poruszanych na tym paranormalne.pl sprawia, że część z nas wie sporo o ufo, ale już w sprawie 9/11 zna się tylko powierzchownie. Dlatego też dyskutujemy, czytamy i wyciągamy wnioski, żeby wiedzieć. Można chełpić się w tym, że ja wiem, a Ty nie, ale nie taka jest idea forum. Przynajmniej nie tego forum.
@Mroova, całkiem możliwe, że Klub Bilderberg to po prostu swego rodzaju Liga Niezwykłych Dżentelmenów, którzy popijając 18-letnią whisky dyskutują o tym, jakby tu zbić większy majątek. Możliwe, że tak jest. Jednak mnie osobiście interesują, skąd wzięła się ta otoczka tajemnicy, dlaczego utrzymanie w sekrecie jak największej ilości faktów dotyczących Bilderbergów jest tak istotne. Dlaczego - jak ktoś słusznie zauważył - spotkanie przywódców Niemiec i Francji to wydarzenie, o którym trąbią wszystkie media, a szczyt o wiele ważniejszy od corocznego G20 jest marginalizowany w mainstreamie. Może i jestem paranoikiem, ale jak na moje, to zbyt wiele jest tutaj znaków zapytania, aby rozwiązanie było takie proste.