Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spotkanie Grupy Bilderberg 2012

• Please log in to reply
54 replies to this topic

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Akurat Polacy też uczestniczą w tych spotkaniach i to nie tylko były prezydent...
To właśnie jest przerażające, wszyscy snują teorie ale zapytani o jakiekolwiek szczegóły już nie potrafią nic powiedzieć... Najpierw poczytajcie, a potem uważajcie się za ekspertów... bo to, że każdy w Polsce jest ekspertem od: telemarku, tenisa, aerodynamiki, siatkówki itd. to wiem...;)

Edit: widzę, że moja uwaga już jakiegoś "eksperta" zabolała... :)

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 24.05.2012 - 14:13

• 0

#17 Gość_mroova

Gość_mroova.
  • Tematów: 0

Napisano

chyba nie doczytałas do konca tekstu jest tam ewidentnie napisane ze jakis czas temu kwasniewski do nich dolaczyl

źle się wyraziłam, chodziło mi o tych którzy aktywnie uczestniczą w życiu politycznym, z tego co pamiętam to kwacho ma guzik do rządzenia w naszym kraju teraz, a dokładnie chciałam wiedzieć, kto tam uczestniczy, ja się za eksperta nie uważam, Iron.
Bardziej w tym temacie jestem chłonna wiedzy, gdyż mało wiem w zasadzie, dlatego prosiłam o linki do poczytania,
bo takie " a może ten, a może tamten.." to mi mało mówi :roll:
  • 0

Nerubis.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chyba mi nie chcesz powiedziec, ze jestes na tyle nierozgarniety aby sam je znalesc?
A forum moim zdaniem jest d dzielenia sie wiadomosciami i wymany pogladami, a nie do wstawiania filmikow osobom, ktore same nawet sie nie wezma za powierzchowne poczytanie o temacie.

zreszta po co mam tutaj wstawiac linki, skoro wiekszosc ludzi teraz to krytycy / ignoranci, ktorzy sami siebie nazywaja "sceptykami". Kazdy chce zeby mu cos udowodnic, pokazac palcem najlepiej, i i tak bedzie szukal argumentu tylko po to, zeby podwazyc dana teorie i poczuc sie lepszym bo on wie lepiej i dla niego wszystko co powiesz to albo fake, albo niesprawdzona informacja, i koniec tematu.

Ale samemu ruszyc jakikolwiek temat to hohoho.... panowie madralinscy, przedstawcie nam swoje poglady, a my was bedziemy krytykowac. Zobaczymy jak dlugo bedzie wam sie chialo w taki sposob "dyskutowac".
  • 0

#19 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

Nerubis@
Po raz kolejny powtarzam na forum JESTEM KOBIETĄ :roll:

A co do linków, może jestem leniwa, ale lubię mieć podane na tacy, sceptykiem jestem, jednak wierzę też w różne teorie spiskowe i inne historię, strasznie nerwowy Jesteś :/. Dyskutować w taki sposób będzie nam się chciało długo, bo jest o czym, na tym polega to forum na wymianie poglądów...cóż Przyzwyczaj się. Grupa "B" spotykała się i spotykać będzie, w to wierzę ale czy zawładnie światem ciężko stwierdzić...jak wcześniej pisałam, to spotkanie biznesmenów, polityków z pewnością dyskutują tam o polityce, ekonomi.. nie twierdzę, że to co robią jest dobre, bo z tego co widać po członkach tego stowarzyszenia idą po trupach, aby osiągnąć swoje cele...
  • 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Nerubis, to nie jest forum o grach czy rowerach, gdzie każdy użytkownik orientuje się biegle w danym temacie. Szerokie spektrum tematów poruszanych na tym paranormalne.pl sprawia, że część z nas wie sporo o ufo, ale już w sprawie 9/11 zna się tylko powierzchownie. Dlatego też dyskutujemy, czytamy i wyciągamy wnioski, żeby wiedzieć. Można chełpić się w tym, że ja wiem, a Ty nie, ale nie taka jest idea forum. Przynajmniej nie tego forum.

@Mroova, całkiem możliwe, że Klub Bilderberg to po prostu swego rodzaju Liga Niezwykłych Dżentelmenów, którzy popijając 18-letnią whisky dyskutują o tym, jakby tu zbić większy majątek. Możliwe, że tak jest. Jednak mnie osobiście interesują, skąd wzięła się ta otoczka tajemnicy, dlaczego utrzymanie w sekrecie jak największej ilości faktów dotyczących Bilderbergów jest tak istotne. Dlaczego - jak ktoś słusznie zauważył - spotkanie przywódców Niemiec i Francji to wydarzenie, o którym trąbią wszystkie media, a szczyt o wiele ważniejszy od corocznego G20 jest marginalizowany w mainstreamie. Może i jestem paranoikiem, ale jak na moje, to zbyt wiele jest tutaj znaków zapytania, aby rozwiązanie było takie proste.
  • 1

#21 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

Mnie bardziej interesuję po co oni modlą się do tej sowy, poważni ludzie a bawią się w takie głupoty :/
  • 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie bardziej interesuję po co oni modlą się do tej sowy

Palą troski
http://www.paranorma...-tajne-rytualy/

poważni ludzie a bawią się w takie głupoty :/

Tysiące ludzi w tym kraju modlą się regularnie do wizerunku trupa wiszącego na krzyżu.

Użytkownik Ill edytował ten post 25.05.2012 - 20:54

• 2

#23 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

Oni się modlą nie do trupa na krzyżu tylko, wspominają jego śmierć jak już :roll:, noi różnica polega na tym, że człowiek taki istniał, coś robił, czegoś dokonał (cuda ), a taka sowa, czym on zasłużyła na szacunek ?Ale masz plusa za podanie linka, kilka oglądałam, ale nie wszystkie..

Użytkownik mroova edytował ten post 26.05.2012 - 10:21

• 0

Serail.
  • Tematów: 52
  • Artykułów: 26
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mroova, idąc Twoim tokiem myślenia, sowa też istniała, więc jest na równej pozycji co Jezus. A cuda? Przekazy ustne spisane lata po śmierci rzekomych świadków. Nie jest to chyba zbyt wiarygodne.

Więc, moim zdaniem, zarówno Potężna Sowa, Jezus, jak i Latający Potwór Spaghetti są równi.
  • 2

#25 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

no niby masz rację, tylko sowa aż tylu wyznawców nie przyciągnęła do siebie co Jezus, więc coś na rzeczy było, ale nie zagłębiam się już w to bo czuję na swoich plecach oddech Hell'a, z tych oddechów co do miłych nie należą :>
  • 0

Nerubis.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co do teorii, ze Biblia zostala spisana na wiele lat po smierci Jezusa - dawno obalona. O ile dobrze pamietam tytul ksiazki to "(nie)prawdopodobne zmartwychwstanie". Cala ksiazka to przeprowadzenie dowodu historycznego. Udowadnia sie tam, ze orginalnosc Biblii jest bardziej prawdopodobna niz orginalnosc Iliady i Odysei. Nie wiem dlaczego dla Bilbli ludzie chca stosowac jakies inne kryteria niz do kazdej innej ksiazki spisanej wieki temu ;/

Ja jestem swiadomy tego, ze wiele osob na forum nie jest znawcami kazdego poruszanego tematu, ale to przeciez nie znaczy, ze kazdemu wszystko tutaj trzeba tlumaczyc, jak sam dobrze pokierowany moze sie wszystkiego dowiedziec i dopiero majac jakas wiedze dolaczyc o dyskusji.

Poprzedni post pisalem bedac troche w zlym nastroju, wybaczcie.
  • 1

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dostępna jest już lista osób, które miały uczestniczyć w tegorocznym spotkaniu grupy Bilderberg. Lista jest dość długa, więc nie będę jej tutaj wklejał.

Lista uczestników

Ot, śmietanka.

Użytkownik Ill edytował ten post 01.06.2012 - 18:14

• 0

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nawet Jacek Rostowski modlił się do sowy xD
  • 0

Ill.