Chodzi mi o to, że można nazwać to teorią. Obca cywilizacja wymyśliła Chrystusa, po to aby człowiek zachowywał się właściwie wobec siebie i innych. Ręką Chrystusa jest kościół. Przed Chrystusem co sie działo na ziemi, było źle, np. Sodoma i Gomora itp.
Nie neguję takiego zachowania, tego, że bronisz chrześcijaństwa, myślisz że sieję herezję. To nie tak. Chodzi mi o przedstawienie prawdziwej wersji, kto był za to odpowiedzialny. W historii naszej planety jest dużo informacji i zbadanych faktów archeologicznych. Nie można tego pomijać.
Bóg, Niebo, Piekło, Wyjątkowosć ludzi - to nie współgra z Kosmitami.myślisz że sieję herezję.
Jest to herezja. Modyfikujesz wiarę. Szerzysz kult przed którym prawdopodobnie ostrzega nas Bóg. (To będzie moja luźna interpretacja) Sądzę, że to idealnie pasuje do Czasów Końca. Promowanie wiary w Annuaki, naszych rzekomych stwórców, którzy niedługo przyjdą do nas, razem z fałszywym Mesjaszem. Idealne zagranie na przyjscie Antychrysta, rozpoczęcie Wielkiego Ucisku i "powalenia prawdy na ziemię".
Wracając do rzekomego stworzenia Jezusa, przez kosmitów - jaki to ma sens? Zwłaszcza teraz, gdy wiara chrzescijanska jest wysmiewana, a Jezus opluwany? Mało kto przestrzega zasad Dekalogu itd.
Nie opluwam Chrześcijaństwa cyt."Szerzysz kult przed którym prawdopodobnie ostrzega nas Bóg" skąd wiesz, że ostrzega nas Bóg ?
Nie promuje wiary w Anunaki i nie wiadomo czy oni byli naszymi stwórcami!
Sens ma taki, aby Nas nawrócić, znaleźli na Nas sposób, bardzo dobry sposób. Poprostu troszczą się o nas. Krótko streszczę historię

Noe - potop ludzi - nic nas potop nie nauczył
Pomieszanie języków - na chwile
Sodoma i Gomora - na chwile
Eliasz - na chwile, nie cały 1000lat
Chrystus - narazie trzymamy się w ponad 2000lat
Przestrzegasz Dekalogu ?
To nie tak. Chodzi mi o przedstawienie prawdziwej wersji, kto był za to odpowiedzialny. W historii naszej planety jest dużo informacji i zbadanych faktów archeologicznych. Nie można tego pomijać.
Nazywając to prawdziwą wersją odnosisz się do tego jak do faktu, a potwierdzone to chyba nie zostało, czy mi się wydaje?
A co do Boga... jestem osobą wierząca, jestem praktykującym chrześcijaninem lecz mógłbym powiedzieć że wyznawanie wiary a religia to nie to samo.
Wg. mnie Bóg jest to określenie tego wszystkiego co istnieje lecz nie posiadamy dowodów żeby to podważyć albo to potwierdzić, jesteśmy zbyt mali by naszą wyobraźnią pojąc wielkośc naszej galaktyki, a co dopiero całej reszty której w zasadzie nic nie poznaliśmy
Właśnie co niektórzy są mali, nie pojumją tego co sie wokół dzieje. Ja nie zaliczam się do osób małych

Ale to nie jest prawdziwa wersja, to jest twoja wersja szerzona również przez zwolenników annunakich, plejadan itp.Chodzi mi o przedstawienie prawdziwej wersji, kto był za to odpowiedzialny. W historii naszej planety jest dużo informacji i zbadanych faktów archeologicznych.
Tak samo można powiedzieć że Herkulesa stworzyli kosmici i dali mu siłę, a hermesa stworzyli i dali mu możliwość latania itp. Jezus nie był jedynym który czynił cuda, takich cudotwórców za jego czasów było wiele, zarówno przed nim jak i po nim też było wielu. Nawet św. Paweł miał wskrzeszać zmarłych, a cesarz Wespazjan dokonywać masowych uzdrowień, Szczepan, Piotr też mieli cuda czynić, i tak by można wymieniać w nieskończoność. Ograniczenie się do Jezusa jest zawężaniem horyzontów.
Oczywiście, że było wielu cudotwórców, napisałem tych najważniejszych.