Napisano 05.07.2011 - 20:41
Użytkownik raptorzysko edytował ten post 05.07.2011 - 20:42
Napisano 05.07.2011 - 20:44
Moim zdaniem stukanie było normalnym dźwiękiem wydawanym przez drzwi lub nawet niekoniecznie przez nie - każdy budynek się rusza i nawet sobie nie wyobrażasz jakie dźwięki może wydawać - a jednak pozostają one jak najbardziej racjonalne.
Napisano 05.07.2011 - 21:15
nie mówilem ze to jest sen..umiesz czytac? nie zgrywam zadnego hojraka tylko mowie to co mi sie przydarzyło a jak masz jakis preoblem z tym to po co to czytasz?Rezydent wyluzuj trochę z tym chamstwem bo nie jesteś pępkiem świata. Po co nam opisujesz ten swój sen skoro co druga odpowiedź Ci nie odpowiada, frustracie?
Chcesz żeby Ci napisali, że to był duch/demon/szatan* - niepotrzebne skreślić - OK ja Ci tak piszę i zamilcz już.
Moim zdaniem stukanie było normalnym dźwiękiem wydawanym przez drzwi lub nawet niekoniecznie przez nie - każdy budynek się rusza i nawet sobie nie wyobrażasz jakie dźwięki może wydawać - a jednak pozostają one jak najbardziej racjonalne.
Resztę moim zdaniem sobie "wkręciłeś" - nasza wyobraźnia potrafi nam nieźle namieszać jak damy jej choćby mały powód
A właśnie pójście i otworzenie drzwi było by najlepsze - wiedziałbyś kto to i nie musiałbyś zgrywać chojraka przed monitoremjakoś tak nie bluzgałeś jak cała sytuacja miała miejsce, tylko grzecznie nosek pod kołderkę - troszkę pokory jeśli nie staje Ci odwagi podejść w nocy do własnych drzwi od sypialni.
Sprawa z klamką to albo ściema, którą chciałeś podkolorować historyjkę albo po prostu defekt. Ja sam w zeszłym tygodniu rano chciałem wejść do kuchni a tu klamka prawie urwana - co się okazało, kumpel w nocy za mocno szarpnął
Napisano 05.07.2011 - 21:20
Napisano 05.07.2011 - 21:21
Przeglądałem jakis rozne fora gdzie moglbym sie podzielic tym co mi sie przydarzylo,i trafiłem na tą stronkę,wiec postanowilem zalozyc konto i napisac ta historie,a ludzie którzy mowia ze koloryzuję,albo PRAGNĘ zeby mi ktos powiedzial ze: ohh tak,to napewno był duch.. są największymi idiotami na tym całym forum.. bo ja nie mam co robic tylko siedziec na forum i wciskac komus historyjki zeby sie troche pobał... Dramat ludzie..dramat... ale popieram raptorzyskoJa się szczerze mówiąc nie dziwię autorowi tematu, że się bulwersuje. W co drugim temacie większość użytkowników próbuje wyśmiać kogoś, że podzielił się swoimi przeżyciami i zrzucić to na wybujałą wyobraźnie, fake, meneli, sąsiadów, psa czy co tam jeszcze innego. Fakt, że są ludzie, którzy podkoloryzują, wymyślą, ale po to jest to forum (PARANORMALNE), żeby opisywać swoje przeżycia, wymieniać się doświadczeniami, poglądami etc, a nie co drugą osobę wymyślać i jeszcze do tego wyśmiać.
Każdy człowiek żyjący w domu, mieszkaniu ileś lat, doskonale wie jakie dźwięki są "normalne" (chociażby u mnie starej kamienicy, ciagle coś skrzypi i tupie) a jakie takimi nie są. Dodatkowo, jeśli są niepokojące a nasza intuicja, czy jak chcecie to nazwać, nam daje znać, że coś nie leży, to halo, chyba autor wie lepiej co miał na myśli, prawda?
Więc zluzujcie poślady i może spójrzcie na to z innej strony niż tylko fake, wydawało ci sie, masz halucynacje plepleple. Jeśli wszyscy są takimi sceptykami, to po kiego przesiadują i udzielają się na forum o takiej a nie innej tematyce? Żeby sobie "bzdury" poczytać?
A co do samego autora - naskakiwanie też nie jest dobrą metodą a tym bardziej przeklinanie, jednak jak już na wstępie mówiłam, nie dziwię się, bo mnie też denerwują niektóre odpowiedzi.
Rezydent - Jak znowu się to stukanie powtórzy to powiedz głośno i wyraźnie, żeby sobie poszło i dało Ci spokój. Nie możesz się bać, bo cokolwiek to jest, to to wyczuje i będziesz wtedy mało wiarygodny. Polecam też modlitwe do anioła stróża (nie musisz być wierzący).
Napisano 05.07.2011 - 23:03
Napisano 05.07.2011 - 23:19
Napisano 06.07.2011 - 00:10
Napisano 06.07.2011 - 08:28
gościu jesteś tępym wałem czy udajesz tępego wała? po chu.j mam pisac ze jestem nowicjuszem,co to jakis obowiązek?? DWA: jak juz mowilem,to byly drzwi DO SYPIALNI a NIE wejściowe... więc wyobraźsobie to. CO,ty na moim miejscu,będąc sam w domu wstałbys z łóżka,otworzyłdrzwi do sypialni i zapytał kto tam ? stuknij sie w czoło
Czasami zastanawiam się czy tych postów nie piszą jedne i te same osoby z różnych kont, bo za każdym razem są to absolutni nowicjusze, którzy oczywiście nie interesują się sprawami paranormalnymi. W tym przypadku brakuje klasycznego już zapewnienia, że "forum te ślędzę już dłuższy czas ale dopiero tera postanowiłem napisać bo coś tam coś tam".
Co do tematu to normalnym zachowaniem normalnego człowieka w przypadku pukania do drzwi jest chociaż zapytanie "kto tam?" albo po prostu ich otworzenie. Gdybyś tak zrobił miałbyś problem z głowy, a teraz się zastanawiasz kto to mógł być. Pomijam już fakt, że ktoś mógł to zrobić specjalnie, choćby dla jaj.
Edit: Arkadiusz. Obraza użytkownika. Było ostrzeżenie słowne, teraz leci warn. Amen.
Użytkownik Anomaly edytował ten post 06.07.2011 - 08:33
Napisano 06.07.2011 - 17:10
A jak udowodnisz ze tak jest?Moze jednak źle mówisz?Niematerialny duch nie może uderzyć w materialny przedmiot tak, żeby uderzenie wydało odgłos słyszalne dla człowieka. Tylko żyjący człowiek może w ten sposób zadziałać. Zagadka rozwiązana.
Użytkownik Rezydent18 edytował ten post 06.07.2011 - 17:10
Napisano 06.07.2011 - 18:27
Napisano 08.07.2011 - 17:00
''SIEMA''. Z tym ''gościem'' to możesz sie tak zwracać do szanownych rodziców jesli ci na to pozwalają (zakładam jednak że przykro im z twojego powodu).gościu jesteś tępym wałem czy udajesz tępego wała? po chu.j mam pisac ze jestem nowicjuszem,co to jakis obowiązek?? DWA: jak juz mowilem,to byly drzwi DO SYPIALNI a NIE wejściowe... więc wyobraźsobie to. CO,ty na moim miejscu,będąc sam w domu wstałbys z łóżka,otworzyłdrzwi do sypialni i zapytał kto tam ? stuknij sie w czoło
Edit: Arkadiusz. Obraza użytkownika. Było ostrzeżenie słowne, teraz leci warn. Amen.
Umiesz czytać?A jak udowodnisz ze tak jest?Moze jednak źle mówisz?
Użytkownik Android edytował ten post 08.07.2011 - 19:14
Napisano 09.07.2011 - 11:12
Napisano 09.07.2011 - 11:46
Użytkownik malina035 edytował ten post 09.07.2011 - 11:48
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych