Napisano 12.06.2011 - 16:10
Napisano 12.06.2011 - 20:23
Argumentow przeciwko posiadaniu potomstwa przez homoseksualistow nie da sie obalic. Tak jak matka ma obowiazek zapewnienia uczciwego startu dziecku poprzez zadbanie o siebie, nie picie alkoholu, unikaniu uzywek itp. w czasie ciazy, tak spoleczenstwo ma obowiazek zepewnienie ucziwego dorastania dziecku w zgodzie z natura, czyli u boku ojca i matki. OBSERWACJA I NASLADOWANIE to sa glowne mechanimzy przez ktore dziecko bada swiat i sie uczy - dlatego przejecie wzoru z domu, ze zycie mezczyzny z mezczyzna jest norma ma bardzo duze prawdopobenstwo.
Napisano 12.06.2011 - 20:40
Napisano 12.06.2011 - 20:49
@sharpMarv - W starożytnej Grecji obok kultu Natury właśnie istniały związki homoseksualne. Nie miała nic przeciwko..
Napisano 12.06.2011 - 21:52
Homoseksualizm w Atenach - bądźmy precyzyjni - był charakterystyczny dla arystokracji w epoce klasycznej i archaicznej, oratorzy, filozofowie, itp, i miał podtekst raczej pedofilski i to wiek liczył się bardziej dla mentorów, niż płeć ucznia (to wynikało z patriarchalnego modelu życia w Atenach, niż z "orientacji seksualnej"), a przyznać trzeba, że uczniów wybierali sobie kilkunastoletnich.@sharpMarv - W starożytnej Grecji obok kultu Natury właśnie istniały związki homoseksualne. Nie miała nic przeciwko..
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 12.06.2011 - 21:53
Napisano 13.06.2011 - 10:10
Oraz powstała teoria atomów, chociażby. Jej tez zaprzeczysz?
@sharpMarv - W starożytnej Grecji obok kultu Natury właśnie istniały związki homoseksualne. Nie miała nic przeciwko..
W starożytnej Grecji smażono też ludzi w miedzianym byku.
Napisano 13.06.2011 - 11:01
A teraz proszę przekonaj mnie, że parom homoseksualnym zależy na dobru dziecka, a nie jest to tylko zachcianka będąca afrontem do prawa, bo taka moda i taki modny temat.
No to mnie rozbawiłesJeżeli człowiek heteroseksualny decyduje się na dziecko to nie po to, aby mieć w domu zabawkę. On decyduje się po to aby je wychować, aby w przyszłości to dziecko również założyło rodzinę. Jeżeli zakładasz, że homoseksualność rodziców nie pozostawi żadnego wpływu na zachowanie w przyszłości to gratuluję optymizmu i..oderwania od rzeczywistości.
Napisano 13.06.2011 - 11:40
Użytkownik Alembik_Vina edytował ten post 13.06.2011 - 11:41
Napisano 13.06.2011 - 16:21
Jeśli natura stwarza warunki do powstania homoseksualizmu, więc dlaczego nie ma to być w zgodzie z naturą?
Oraz powstała teoria atomów, chociażby. Jej tez zaprzeczysz?
W starożytnej Grecji smażono też ludzi w miedzianym byku.
@Mojo: samej w sobie natury nigdy nie czczono, przecież mówię o mrowiu bogów z tej dziedziny. zresztą nie tylko w Grecji, przecież.
A teraz proszę przekonaj mnie, że parom homoseksualnym zależy na dobru dziecka, a nie jest to tylko zachcianka będąca afrontem do prawa, bo taka moda i taki modny temat.
Nie, nie bedę Cię przekonywać, nie zamierzam przekonywać nikogo że natura stworzyla człowieka w ten sposób że jgo pragnieniem w większości ( bo np moim nie, jestem mutantem) jest posiadanie potomka,
to już udowodniono dawno temu, ze największym popędem wszelkich żywych organizmów jest cheć przekazania genów dalej. Nie rozumiem dlaczego bycie homo miało by ograniczać ludziom chęc posiadania potomka
, jak dla mnie takie marzenie jest zależne OD CZLOWIEKA, a nie od jego seksualności! ( vide - ja jestem hetero a tej chęci nie odczuwam!) To Ty mi udowodnij, ze jest inaczej - retoryka, nie, wcale tego nie wymagam, bo wiem ze i tak nie uzyskam.
No to mnie rozbawiłes
A skąd założenie że homoseksualiści nie decydują się wychować tak, by założyło rodzinę, stawiasz tezę że chcą by dziecko było również homoseksualne?
Ileż mozna powtarzać, ze z orientacją człowiek się RODZI, a nie zostaje mu ona wpojona, no litości!!! Oczywiscie ze takie wychowanie bedzie miało wpływ na zachowanie w przyszłosci - wiesz co spowoduje wychowanie dziecka przez taką parę? Tylko to że to dziecko nie bedzie reagowało fobią na takie związki w przyszłości i to jest to, czego homofoby się boją najbardziej - że uda sie wychowac pokolenie, które wobec związków homo będzie obojętne!
Oderwanie od rzeczywistosci? Ja uważam akurat że to Ty je prezentujesz, boś zaden profesor zeby mi tu za autorytet strugać.
Ale i naukowcom przytaczanym przez Was wszystkich przeciwnych też nie wierzę, bo naukowcy to też ludzie, kazdy ma swoje zdanie i jesli jest homofobem jak Wy
, to będzie swoje teorie naukowe pod swoje przekoniania podciągał, i vice versa, zatem nadal pozostaje obserwacja interesujących nas srodowisk i styczność z nimi...ja taką mam, a Wy?
Napisano 13.06.2011 - 21:55
Napisano 14.06.2011 - 11:01
Ooo, alfa i omega się odezwał. Bądź łaskaw się o mnie nie wypowiadać, jak nic o mnie nie wiesz, dobrze? Skąd wiesz, moze miałam już dzieci i z jakiegoś powodu ich nie mam? Może wychowuję nie swoje? Jest milion sposobów na to, zeby wychować dziecko, nie posiadając go. I tak, chodzi mi o pary homoseksualne, bo to im miano by powierzyc dzieci, a nie dzieciom pary, wiec głownym tematem rozmowy są jednak oni. A poza tym - ja pisałam również o dzieciach, co i dlaczego, wiec bądz łaskaw takich ....niemądrych analiz mojej osoby nie przeprowadzac, bo prawa do tego nie masz zadnego. Zajmij sie analizowaniem swojego nosa, bo do tego masz podstawy. I jak dla mnie to własnie Ty i Tobie podobni macie w nosie dzieci, niech siedzą w sierocińcach, byle tylko geje ich nie dostali, bo "gejostwa mozna się nauczyc". LOL.Jeżeli nie masz potomka, co więcej nie zamierzasz go mięc, to nie wiesz nic o wychowaniu dziecka od strony praktycznej. Taka jest prawda. Zresztą z Twoich postów dobitnie wynika , że nie o dzieci Ci chodzi ale o homoseksualne pary.
Napiszę to po raz kolejny, tym razem dużymi literami. POSIADANIE POTOMSTWA PAROM HOMOSEKSUALNYM OGRANICZA NATURA, która nie dałą mężczyznom jajeczkowania a kobietom plemników.
Napisano 14.06.2011 - 11:17
I z naturą mi tu nie wyjezdzaj, bo związki homo wsrod zwierząt są dosć powszechne, wiec jak juz ktos tu napisal - skoro natura stwarza taką mozliwosć, to...pretensje do natury.
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 14.06.2011 - 11:18
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych