Skandaliczne to jest ogłaszanie przez skorumpowane do szpiku kości WHO ogólnoświatowej pandemii z powodu takiej błahostki jak ptasia grypa.
Gdybyś nie wiedział to informuję Cię że szczepionki nie zakupione przez Kopacz nie miały tak wnikliwych i szczegółowych badań jakie są wymagane aby dopuścić je do obrotu.
Radku, jeżeli posiadasz dowody na korupcję WHO zgłoś to do prokuratury. W innym przypadku to pomówienie. Biorąc pod uwagę podatność rozmaitych instytucji na korupcję można przypuszczać, że dotyka ona także WHO. Co innego przypuszczenie, a co innego stwierdzenie.
Szczepionka musi być przebadana klinicznie, muszą być zakończone conajmniej II fazy badania, taka jest kolej prawna zatwierdzona przez WHO. Jeżeli takich badań nie miała i posiadasz na to dowody poraz kolejny namawiam do zgłoszenia tego w prokuraturze. Chyba, że wydaje Ci się, że tak było, a to już zmienia postać rzeczy.
Co do homeopatii polecam ten artykuł:
link
Dowodzi on jednoznacznie że wygłaszanie takich ostrych logicznie stwierdzeń jak Twoje to conajmniej ignorancja, jeśli nie Ciemnogród.
Fakt może trochę przejaskrawiłem. Faktem jest jednak, że ten artykuł to kolejny dowód na to, że środowisko medyczne jest bardzo podzielone w tej kwestii
Nie podoba mi się też naigrywanie z ziółek.
Po pierwsze dlatego że znam Rosjan, Chińczyków i Tybetańczyków którzy potrafią nimi wyciągnąć człeka z niemal każdej choroby.
Polecam też zapoznanie się z tematem mixów ziółek z Amazoni (sporządzanych przez tamtejszych szamanów podczas rozmów z duchami roślin) które stały się podwaliną tysięcy chemicznych zamienników produkowanych przez zbrodnicze koncerny farmaceutyczne.
pozdrawiam
Nie ma żadnych badań EBM potwierdzających skuteczność ziółek. Wytłumaczę Ci to na przykładzie. Jeżeli kiedykolwiek cierpiałbym np na chorobę niedokrwienną i niewydolność serca to chciałbym być leczony lekiem, który został przebadany klinicznie w randomizowanej, podwójnie zaślepionej próbie z twardym punktem końcowym. Bo mam pewność, że jest skuteczny. Jeżeli Ty w takim przypadku chciałbyś leczyć się mixem ziółek z Amazonii to Twoje prawo.
Te mixy ziółek podwaliną to są, ale leków homeopatycznych, w innych przypadkach są tylko substancją pomocniczą dodawaną to substancji czynnej leku.
hmmm
Zakładam, że to do mnie, więc odpowiadam
---to moje
Cytat
Człowieku jeśli nie rozumiesz czym różni się marketing nowej koszulki Levisa od sprzedaży leków i szczepionek
to może po prostu sięgnij do literatury medycznej, zapoznaj się, poczytaj, pomyśl, jeszcze raz poczytaj.
--- koniec mojego
Co mam poczytać i z czym się zapoznać? Podaj jakiś konkret.
Odniosłeś się, arogancją - Twoje "pytanie" było czystym aroganckim zepchnięciem, jeśli jesteś z branży to wiesz gdzie szukać danych, prawda ? 
Oczywiście, że się różni. Wybacz Sechmet, ale naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. A z branżą medyczną związany nie jestem, traktuję to jako hobby.
Odpowiedzialność producenta jest ściśle określona prawnie i w zakresie możliwości wystąpienia działań niepożądanych.
Ta szczepionka była wyłączona z tej odpowiedzialności. Dobrze o tym wiedziałeś - a jeśli nie to już wiesz.
Dlatego mogłeś ją zakupić na ebay'u. Czy zrozumiałeś aluzję ?
Jeszcze raz pytam więc skąd ta informacja, że ta szczepionka wyłącza producenta z odpowiedzialności. Jeżeli tak twierdzisz to powiedz na jakiej podstawie. Co do kupna na e'bayu to nie żartuj sobie Sechmet. Czy masz pojęcie ile leków można kupić na internetowych aukcjach. Zdarza się, że sprzedawane są nawet benzodiazepiny. Mimo tego odpowiedzialność w zakresie działania leku zawsze ponosi producent.