Napisano 28.09.2009 - 14:19
Napisano 28.09.2009 - 15:25
Napisano 28.09.2009 - 17:20
Nadal nie napisałeś, dlaczego mieliby świadomie wybijać całą populację.(...)
Widać nie nadążasz
Są głupi i chciwi, podatni na lobbing koncernów farmaceutycznych które też są głupie i chciwe i nie liczą się z możliwym scenariuszem skutków ubocznych i prawdopodobnej mutacji wirusa.
Ok, czyli według ciebie rząd kupuje śmiercionośne szczepionki po to, aby uniknąć katastrofy... Bardzo logiczne. Tak. Trzecie drzwi po lewej. I uważaj na tego pelikana na rowerze, źle mu się z oczu patrzy.Koncerny wietrzą kasę, rząd chce kryć dupę szczepiąc przymusowo aby uniknąć srogiej kary ludu w razie najgorszego scenariusza, a wirus sobie mutuje nie patrząc się na głupotę ludzi którzy nami rządzą i tych którzy manipulują ich stanem wiedzy nie mówiąc wszystkiego.
O wiele łatwiej byłoby nadążyć, gdybyś podał te... No... Argumenty! I jeszcze dodał do tego logikę!Nadążyłeś ?
Gratulacje, dzięki tobie po raz kolejny mogłem przeczytać wiecznie powtarzany, skrajnie głupi tekst. A ja ci na to: człowieku, obudź się! (bo rozumiem, że każdy, kto ma inne poglądy, musi "spać") I taka porada na przyszłość: emoticonka w żaden sposób nie podwyższa poziomu stwierdzenia, które znajduje się przed nią. Rly.Człowieku, obudź się
Oczywiście, że świat taki nie jest. Z mojego doświadczenia wynika, że praktycznie wszyscy ludzie są chciwi, agresywni, dwulicowi etc. I, paradoksalnie, to dzięki temu ludzie ostatnio się nie wybijają tak często, bo jeśli, na przykład, koncern farmaceutyczny wybiłby połowę kraju, to nie miałby kogo leczyć. xPto nie jest świat z Twojego snu gdzie wszyscy ludzie są dobrzy i mądrzy.
Błąd logiczny. Osoba na wózku albo "z balonikiem" nie płaci ZA NIC, to państwo za nią płaci. Osoba taka w końcu nie jest w stanie pracować etc. Jak na ironię, najlepszym sposobem na zwiększenie zysków dla firm farmaceutycznych/rządu jest przedłużanie życia danej jednostki, bo po pierwsze - dłużej pracuje, generując dochody, a po drugie - jeśli dożyje starości, to choroby same zaczną się pojawiać (organizm po przekroczeniu określonego wieku zaczyna się "zużywać" etc.).Masz rację co do jednego - powikłania nie będą powodowały śmierci
Będziesz tylko zasuwał na wózeczku, ewentualnie z balkonikiem... Czy widzisz różnicę? Będziesz zdany na łaskę innych, płacił za opiekę medyczną.
Tak jak już ktoś zauważył, grypa meksykańska przenosi się z człowieka na człowieka, a nie ze świni na człowieka. Co do skuteczności szczepionek - moim zdaniem to tylko skok na kasę, tak jak zawsze. Szczepionka to prawdopodobnie placebo z ewentualnymi, mało groźnymi efektami ubocznymi w rodzaju tymczasowych wymiotów etc. Twierdzenie, że szczepionki mają zabijać albo zamieniać ludzi w "warzywa" jest z kolei czymś dokładnie odwrotnym, bo i odszkodowania trzeba by płacić, i klientów zaczęłoby ubywać i tak dalej = bankructwo danej firmy farmaceutycznej.Co do skuteczności szczepień na grypę to odsyłam do materiałów na sieci których bez liku znajdziesz, WHO nie daje juz funduszy na badanie skuteczności szczepionek na grypę, Egipt wybił wszystkie świnki bo mają lekcję z ptasią za sobą.
No, racja, a gdybyś ty pracował w fabryce traktorów na Syberii, też byś kumał takie rzeczy. (czytaj: argument wyciągnięty z (_!_)).A ci Twoi "świetnie wyedukowani naukowcy" to wyrobnicy w systemie feudalnym, jakby ktoś z Twojej rodziny pracował gdzieś w PAN albo gdzieś w nauce to byś kumał takie rzeczy.
Racja, nie wychylać się - ciekawe tylko, że Nobla i kasę na patentach zarabiają właśnie ci, którzy się wychylają.Albo kariera i konferencje albo banicja - a na każdym kroku masz tam napisane "nie wysowatsia" (z rosyjskiego - nie wychylać się)
Taka mała... Podpowiedź z mojej strony: według Burgmeister (dziennikarki, która wymyśliła tą teorię spiskową ze szczepionkami) w lipcu 2009 FEMA miała przejąć kontrolę w USA i dokonać masowego ludobójstwa, zabijając większość obywateli USA. Były niby dowody - "obozy koncentracyjne" (w tej roli... Ośrodek, w którym trzymano przestępców) , ćwiczenia FEMA i tak dalej. Jak nietrudno się domyślić, żadnego ludobójstwa nie było, zaś Burgmeister stwierdziła, że została "zmanipulowana". Ogółem - bulls**t podlany syropem z paranoi.Dzisiaj 28 września, a we Francji nie słychać o przymusowych szczepieniach. Mam tam rodzinę, więc na pewno bym coś wiedział. Jak to się ma do tych "tajnych" dokumentów? Bzdura?
PACZCIE JAK FAJNIE! PISZĘ CAPS LOCKIEM! I NAWET POTRAFIEM LINKI WKLEJAĆ! JESTEM TAKI MONDRY I PISZEM FAINE POZTY I JEZDEM OSIFJECONY!!!!!!!!!!1111111oneoneoneSTOP PRZYMUSOWYM SZCZEPIENIOM!
AKCJA INFORMACYJNA - ŚWIŃSKA GRYPA A/H1N1 - CZĘSTOCHOWA 09.2009
(NAPISY PL) (VIDEO)
(...)
Cieszę się, że bez mrugnięcia okiem łykasz nieudowodnione i nielogiczne teorie, po czym nazywasz siebie "przebudzonym". Jakby tego było mało, nie potrafisz w jakikolwiek sposób uargumentować swoich poglądów, a jedyną "treścią" w poście są wklejane na ślepo linki do YT. +10 do arogancji, +20 do ego, -50 do poziomu postów. Ale dobra, spróbuję twojego "yntelygenytnego" podejścia.Ciesze się, że wreszcie zaczynacie się budzić, ale dużo jeszcze ludzi śpi w tym letargu, stworzonym przez religie i rządy.
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 28.09.2009 - 20:49
Napisano 29.09.2009 - 09:59
Project Camelot interviews Jane Burgermeister PL
Lista odtwarzania. 6 części
Miłego oglądania.
Napisano 29.09.2009 - 10:13
Już się zaczyna:
"Na Wyspach już szczepią przeciw grypie AH1N1
W najbliższych tygodniach tysiąc dzieci ochotników"
Napisano 29.09.2009 - 18:58
Napisano 29.09.2009 - 19:25
Napisano 29.09.2009 - 21:09
Even if the statistical link is proven, the medical link between seasonal flu shots and H1N1 remains mysterious. One hypothesis suggests seasonal flu vaccine preoccupies the cells that would otherwise produce antibodies against H1N1.
But, according to Dr. Rubinstein, the research shows that people who received the seasonal shot during the 2007-08 flu season remained vulnerable to swine flu well into 2009 – an interval that should provide most immune systems ample restoration time.
The paper is under peer review, and lead researchers Danuta Skowronski of the British Columbia Centre for Disease Control and Gaston De Serres of Laval University must stay mum until it's published.
Met with intense early skepticism both in Canada and abroad, the paper has since convinced several provincial health agencies to announce hasty suspensions of seasonal flu vaccinations, long-held fixtures of public-health planning.
“It has confused things very badly,” said Dr. Ethan Rubinstein, head of adult infectious diseases at the University of Manitoba. “And it has certainly cost us credibility from the public because of conflicting recommendations. Until last week, there had always been much encouragement to get the seasonal flu vaccine.”
On Sunday Quebec joined Alberta, Saskatchewan, Ontario and Nova Scotia in suspending seasonal flu shots for anyone under 65 years of age. Quebec's Health Ministry announced it would postpone vaccinations until January, clearing the autumn months for health professionals to focus on vaccinating against H1N1, which is expected to the more severe influenza strain this season.
Użytkownik sechmet edytował ten post 29.09.2009 - 21:39
Napisano 29.09.2009 - 22:53
Próbujesz grać na emocjach, zamiast chłodno i racjonalnie podejść do sprawy. Jasne jest, że śmierć bliskiej osoby (np. córki) z indywidualnego punktu widzenia (np. matki) będzie osobistą tragedią, która nie powinna mieć miejsca. Ale w kontekście szczepień nie możemy myśleć w kategorii pojedynczych przypadków, ale w kategorii działań obejmujących nierzadko miliony ludzkich istnień. Tu nie mają znaczenia indywidualne, nawet najtragiczniejsze przeżycia, ale wielkoskalowe statystyki. A one są jednoznaczne.Jak delikatnie to ująłeś. "inny niż oczekiwany sposób".
Ale ten "inny niż oczekiwany sposób" to nie biegunka, bóle głowy, czy wymioty. To śmierć nastolatki w reakcji na specyfik, który miał ją zabezpieczyć przed chorobą. Ciekaw jestem, czy nazwał byś to zejście "innym niż oczekiwane", gdyby spotkało to bliską Ci osobę?
Napisano 29.09.2009 - 23:24
Podzielam twoje zdanie, czytanie to bardzo trudna rzecz.Aha i małe edit2add - Tekkeus,
nawet mi się nie chce odpisywać na Twoje wycieczki osobiste, argumentów nie masz w rękach żadnych poza własną ignorancją i wiarą w system -
Nie czytam Faktu, ale dzięki za "trafnom" analizę mojej osoby.(...) na podstawie informacji z Faktu wziętych.
A ja ci odpisałem, dlaczego te wnioski takie racjonalne nie są - co ty zignorowałeś, twierdząc, że nie mam argumentów. Ale Ok, rozumiem, logika dla ciebie argumentem nie jest, trzeba od razu zacząć rzucać hasełka o ignorancji etc.Podałem Ci racjonalne wnioski wynikające z istniejących faktów, możemy się spodziewać różnych irracjonalnych zachowań ze strony ludzi którzy trzymają władzę && $$.
Zgadza się - a to dlatego, że brukowców (ani praktycznie gazet w ogóle) nie czytam. Przy okazji - telewizji też nie oglądam, a na Onet nawet nie zaglądam. To tak na przyszłość, gdyby znowu zachciało ci się rzucać losowymi zdaniami.A co do przenoszenia się H1N1 z ludzi na świnki i z powrotem, to Twoja wiedza nie wykracza poza brukowce
Przypisy:Influenza spreads between humans through coughing or sneezing and people touching something with the virus on it and then touching their own nose or mouth.[95] Swine flu cannot be spread by pork products, since the virus is not transmitted through food.[95]
Czyli tłumacząc na moje: "nie mam argumentów, więc jedyne, co mogę zrobić, to napisać >sam się dowiedz<".- poczytaj i domyśl się co nie jest napisane sam, źródeł poszukaj też samodzielnie - najlepiej w bibliotece uniwersyteckiej na dziale wirusologii, i nie bądź zdziwiony własną niewiedzą ani nie pisz nic do mnie zanim tam nie pójdziesz i nie poczytasz bo to się mija z celem..
Ja widzę w poście mariusha jedynie chłodną logikę, opartą na liczbach. To właśnie ty grasz na emocjach, przytaczając jakąś osobistą "tragedię" i twierdząc, że skoro jedna osoba na półtora miliona umarła po przyjęciu szczepionki, to szczepionka to zUo.(...)Ty dopuszczasz się kolejnej manipulacji przenosząc te liczby na rodzimy grunt. Jednocześnie zarzucasz mi granie na emocjach. Gratuluję.
Ojej, to takie straszne, aż wpadłem w czarną rozpacz i czterdzieści cztery razy popełniłem samobójstwo. Jedna ofiara śmiertelna na półtora miliona - granice błędy statystycznego. Czy wiesz, że większą szansę na śmierć na osoba, która jedzie samochodem? Czy to oznacza, że samochody zostały stworzone po to, aby "głupi i chciwi" grabarze mogli zawładnąć całą gospodarką?(...)
Jak delikatnie to ująłeś. "inny niż oczekiwany sposób".
Ale ten "inny niż oczekiwany sposób" to nie biegunka, bóle głowy, czy wymioty. To śmierć nastolatki w reakcji na specyfik, który miał ją zabezpieczyć przed chorobą.
A co mają osobiste uczucia jednostki do szczepionki, której celem jest chronić miliony? WTF?Ciekaw jestem, czy nazwał byś to zejście "innym niż oczekiwane", gdyby spotkało to bliską Ci osobę?
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 29.09.2009 - 23:39
Napisano 29.09.2009 - 23:48
Rzadko kiedy można mówić o pełnej zgodności. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie twierdził inaczej. A biorąc pod uwagę to, że etiologia raka szyjki macicy jest dobrze poznana, będzie to marginalna mniejszość.Z tego co jest mi wiadome nie ma pełnej zgodności co do tego, że to wirus HPV powoduje raka szyjki macicy. Opinie są podzielone.
Podałem przykład Polski, bo akurat na te dane wpierw trafiłem.W każdym razie przytoczony przeze mnie materiał dotyczył wysp Brytyjskich. Ty dopuszczasz się kolejnej manipulacji przenosząc te liczby na rodzimy grunt. Jednocześnie zarzucasz mi granie na emocjach. Gratuluję.
Napisano 30.09.2009 - 00:15
Napisano 30.09.2009 - 08:32
To, że szczepionki przeciw grypie sezonowej nie zabezpieczają bezpośrednio przed zakażeniem A/H1N1 nie jest tajemnicą. Ale nie to akurat jest głównym celem szczepień. Szczepienia, ograniczające zachorowalność na grypę sezonową, zmniejszają ryzyko wystąpienia reasortacji genowej, czyli rekombinacji genotypów, do której może dojść w przypadku jednoczesnego zarażenia kilkoma odmianami wirusów, czyli A/H1N1 oraz np. którymś ze sezonowych H1N1. A ryzyko powstania tego typu nieprzewidywalnych mutantów jest duże. Jesienny okres zwiększonej zachorowalności na grypę sezonową dopiero przed nami, a już dziś wiadomo, że wśród odmian sezonowych będą przeważać H3N2, typ B, drugi podtyp A, oraz wspomniany już H1N1. Zagrożenie jest tym większe, iż obecny świński A/H1N1 pod wieloma względami przypomina wirusa odpowiedzialnego za pamiętną "hiszpankę".Skrócę Twoje męki i oszczędzę Ci tłumaczenia z języka obcego - mikrobiolodzy podejrzewają, że komórki wytwarzające antyciała dla H1N1 są zbyt zajęte / zablokowane szczepionką na grypę sezonową aby wytworzyć dostateczną ilość przeciwciał w razie infekcji świńską nawet gdy szczepiłeś się w 2007 roku, co jest nielogiczne ale poparte badaniami. Praca ma charakter publikacji i jest w trakcie "peer review" - czyli recenzowania, mimo tego w 5 prowincjach / stanach ? Kanady wycofano się ze szczepienia na grypę sezonową ludzi poniżej 65 roku życia.
Napisano 30.09.2009 - 08:44
Jak delikatnie to ująłeś. "inny niż oczekiwany sposób".
Byłbym zrozpaczony/wściekły itp. itd. ale z treści postu, który zamieściłeś wynika, że to nie nasza krewna, tak więc możemy pozwolić sobie na pewien, niezbędny w tego typu dyskusjach, dystans. Z osobą, której bliską spotkała taka tragedia - nawet nie próbowałbym dyskutować szanując jej tragedię.Ciekaw jestem, czy nazwał byś to zejście "innym niż oczekiwane", gdyby spotkało to bliską Ci osobę?
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych