Skocz do zawartości

Zdjęcie

13.03.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
91 replies to this topic

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pytanie jednak, dlaczego i co takiego zrobili Japończycy, że Bóg zdecydował się znowu ich upomnieć.

Po prostu mieszkają na styku płyt tektonicznych. Dopatrywać się w tym Boga jest bez sensu. Tym tokiem rozumowania to na Niemcy powinien padać 24/7 deszcz meteorytów.
  • 2

kamilus.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem jasnowidzenie jest jak spoglądanie przez lunetę albo lornetkę przez człowieka stojącego na środku płaskiej drogi. Jak spojrzy to np. widzi autobus, w którym jedzie kilkanaście osób ("wizja jasnowidza"). Jednak zanim ten autobus fizycznie do niego dojedzie, może do niego wsiąść lub wysiąść wielu pasażerów, albo (jako że cel podróży był inny) skręcić w bok i w ogóle nie dojechać. Dlatego też niektóre wizje sprawdzają się w części a niektóre w ogóle. Przynajmniej ja tak to widzę.

Użytkownik kamilus edytował ten post 15.03.2011 - 10:32

• 1

domenicus.
  • Tematów: 13
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Po prostu mieszkają na styku płyt tektonicznych. Dopatrywać się w tym Boga jest bez sensu. Tym tokiem rozumowania to na Niemcy powinien padać 24/7 deszcz meteorytów.

Korygująca Inteligencja niszczy tylko społeczności, których niszczenie nastawione jest na wewnątrz, nie na zewnątrz. Dlatego też narody lub społeczności, które unicestwiają innych, otrzymują zwroty w inny sposób i o wiele później. Niszczenie podstaw swojej egzystencji i człowieczeństwa nosi znamiona niszczenia ku wewnątrz.

To dlatego Sodoma, Pompeje, Wineta (tam ludzie mieli takie bogactwa, że poprzestawiało im się w głowach i ze zbytku luksusu zaczęli zjadać ludzkie mięso tak, jak my dzisiaj kawior) oraz inne pasożytnicze społeczności muszą być skorygowane.

Nie mam szerokiego pojęcia o kulturze Japonii, więc ta kwestia jest mi na dzisiaj niewiadoma.

@Kamilus - faktycznie moje spostrzeżenia są dość podobne. jeszcze dużo się musimy uczyć, jesteśmy dopiero na początku tej drogi.

Użytkownik domenicus edytował ten post 15.03.2011 - 10:20

• 0

#79 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Najrozsądniej będzie, jak nie będziecie moi drodzy personifikowali Boga, bo to ślepa ulica. Żaden pan z brodą nie siedzi w chmurkach i nie rzuca piorunami w ludzi ze złości i żalu. Czytając niektóre wypowiedzi, co mieszają zło na ziemi z ingerencją "istoty", kiedy tak naprawdę sami sobie jesteśmy winni, dostrzegam groteskę, którą najlepiej wyjaśni Wam ten miły pan.

• 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

o ile Bogiem można nazwać matkę naturę, to w jasnowidzenie ludzi nie wierze.

Ma Pan jak najbardziej prawo. Ale kiedy zrozumie Pan działanie wszechświata, jasnowidztwo będzie oczywistością tak jak dla ludzi sprzed 300 lat opowieści o urządzeniu, które może pomniejszyć człowieka i zamknąć na zawsze w szklanym pudle byłyby nie do przyjęcia - a jednak dzisiaj mamy telewizory - nasze nazewnictwo często też miesza całą sprawę.

zrozumie działanie wszechświata ? zrozumienie ale jako kto ? katolik ? chrześcijanin ? przez pryzmat Biblii ? jako zatwardziały ateista ? jako człowiek oświecony który uważa, że jest jeden wspólny super umysł? czy pozbawiony czegokolwiek ? jest wiele różnych poglądów na to, ale która jest prawdziwa ? dla mnie to są same pytania i milion ludzi którzy chcą przekonywać do swoich racji. Dużo nad tym myślałem i nawet oglądając programy przyrodnicze o zwierzakach patrzyłem pod kontem Boga, życia, śmierci.. i doszedłem do wniosku że rządzi tym wszystkim matka natura, która decyduje o życiu, czy śmierci danego gatunku. Coś się rodzi, coś umiera.. każdy gatunek ma wrodzony instynkt przetrwania i zapładniania - po co ? moim zdaniem by podtrzymać gatunek aby ten ewoluował - po co ? tego nie wiem ale jestem pewien, że jest w tym jakiś plan. W kosmosie tworzą się mgławice, w nich powstają gwiazdy, z umierających gwiazd tworzą się supernowe, które zapadają się i wybuchają wzbogacając przestrzeń w różne pierwiastki w takich ilościach w jakich nigdzie indziej nie jest to możliwe.. wszystko nawet najgorszy wybuch, kataklizm ma swój cel i jest to dobre dla wszechświata. To jest jego prawdziwe działanie - ciągłe umieranie, wybuchanie, ciągły ruch po to by narodzić się mogło coś nowego. A nie legendy o jasnowidzeniu... czemu większość myśli że ludzie są czymś wyjątkowym ? przecież na pewno nie są, gdy się patrzy na wszystko odstawiając swoje ego na bok
  • 2

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

zrozumie działanie wszechświata ? zrozumienie ale jako kto ? katolik ? chrześcijanin ? przez pryzmat Biblii ? jako zatwardziały ateista ? jako człowiek oświecony który uważa, że jest jeden wspólny super umysł? czy pozbawiony czegokolwiek ? jest wiele różnych poglądów na to, ale która jest prawdziwa ? dla mnie to są same pytania i milion ludzi którzy chcą przekonywać do swoich racji.

Jeśli usiądzie Pan w slipkach, na ławce na plaży, na pinezce. To szpilka wbije się w tyłek komu? Ateiście? Katolikowi? Czytającemu Biblię? Żydowi? Muzułmaninowi? A może po prostu wbije się w tyłek Istocie Ludzkiej, Człowiekowi, którego poglądy nie mają nic wspólnego z odczuciem wbitej pinezki w siedzenie. Wszyscy podskoczą równo (tylko proszę nie sprowadzać znowu do absurdu, że jak na ławce będzie siedział Hinduski Fakir, to nie odczuje, bo medytuje;).

Czy samochody i nauka podlega wierze? Czy jest różnica w postrzeganiu świata? Jest - ale w odbiorze poprzez różnorakie filozofie życiowe.

Stary kawał o Sherlocku i Watsonie, kiedy Sherlock się pyta Watsona, co widzi nad głową, ten wymienia gwiazdy, planety, nieboskłon, powietrze. Aż wkurzony Sherlock mówi: drogi Watsonie - a mnie to mówi, że ktoś nam popieprzył namiot.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

George Carlin był dla mnie jak Bóg i nadal jest, tylko że już nie żyje. Znam na pamięć jego teksty chyba z co najmniej 70% filmików na YT, uwielbiam go. Ma już swój temat, co prawda w którym filmiki nie działają.

O, znalazłem temat:
http://www.paranorma...oczami-komikow/

Użytkownik Fisher edytował ten post 15.03.2011 - 17:56

• 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

3). Pogrożenie palcem zapędom atomowym: małe zamieszanie w elektrowniach - a cały świat trzęsie portkami - kolejny przymus do poszukiwania alternatywnych źródeł energii - począwszy od naturalnych (wiatr, słońce), skończywszy na free energy, które jest celowo blokowane i ośmieszane na świecie.

Powyżej zacytowałem samego siebie sprzed kilkunastu godzin - a oto, co ujawnia Wiki Leaks:
Rząd Japonii ukrywał incydenty nuklearne - wp.pl

Oczywiście, nie jeden rząd odsuwał niekonwencjonalne źródła energii w niebyt.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jim Berkland już teraz emerytowany geolog,który pracował przez wiele lat w US Geological Survey i który przepowiedział trafnie trzęsienie ziemi Loma Prieta (1989) twierdzi,że 19 marca zachodnie wybrzeże w Stanach Zjednoczonych zostanie dotknięte potężnym kataklizmem.
Czyżby po raz kolejny superksiężyc miałby spowodować niezły bałagan na ziemi - jest to dość prawdopodobne.

http://www.youtube.com/watch?v=A-vZkPP1RfQ&

http://video.foxnews...-quake-to-come/
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jim Berkland już teraz emerytowany geolog,który pracował przez wiele lat w US Geological Survey i który przepowiedział trafnie trzęsienie ziemi Loma Prieta (1989) twierdzi,że 19 marca zachodnie wybrzeże w Stanach Zjednoczonych zostanie dotknięte potężnym kataklizmem.

Byłoby to dla mnie wielkim zaskoczeniem, gdyby ów człowiek miał rację. Gdyby zastosować moje poglądy, oficjalnie "rozdmuchane" przewidywania praktycznie nigdy się nie sprawdzają. Nie mam pojęcia, na bazie czego ów człowiek przewidział tamto wcześniejsze trzęsienie - ale moim zdaniem, jeśli faktycznie nastąpi - to nie będzie tak tragiczne w skutkach jak w Japonii. Gdyby jednak faktycznie miało się tak zdarzyć - byłbym bardzo zaskoczony takim obrotem sprawy.

Sam jestem ciekaw tego 19 marca - stawiam jednak, że bardzo drastycznych zmian nie będzie (choć z drugiej strony grawitacja księżyca niewątpliwie wpływa na masy ziemi). Zobaczymy, co się stanie
  • 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W ciągu 3 miesięcy, Krzysztof Jackowski widzi kolejne trzęsienie ziemi: fundacja nautilus >>>
  • 1

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W ciągu 3 miesięcy, Krzysztof Jackowski widzi kolejne trzęsienie ziemi: fundacja nautilus >>>

Powiem szczerze, że takie przemyślenia to ja mam bez daru przewidywania przyszłości, wystarczy czytać to forum i odwiedzać podobne strony.

Ten tekst po, którym się Pan Jackowski pobudził dotyczący reaktora był opublikowany w okolicach 5 kwietnia 2009. Ciekawe,ale należy pamiętać, że w/w pan Krzysztof ma dar, który koncentruje się na odnajdywaniu osób, ja jego przepowiednie traktuje bardziej jako ciekawostkę, niż wyrok.

Użytkownik crc edytował ten post 16.03.2011 - 15:34

• 0

domenicus.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Powiem szczerze, że takie przemyślenia to ja mam bez daru przewidywania przyszłości, wystarczy czytać to forum i odwiedzać podobne strony.

Witam Pana,

Po pierwsze, to, że dodaje się jakiś artykuł, czy wypowiedź - nie oznacza, że dodający utożsamia się w jakimkolwiek stopniu z treścią danej informacji. Może się utożsamiać - ale nie musi.

Po drugie, skoro ma Pan takie przemyślenia bez daru - to dlaczego ich Pan wcześniej nie wyraził?!? To jakiś wstyd? I jakie to przemyślenia, proszę się nimi podzielić.

Po trzecie - K. Jackowski potwierdził wielokrotnie, że ma dar - jednak czasowo bardzo często się myli co do datowania danego zdarzenia. Faktycznie kiedyś powiedział, że coś z reaktorem i jakaś "beka" pęknie - można śmiało zastosować tę wizję do obecnej sytuacji w Japonii a to, że została wypowiedziana w 2008 roku tylko potwierdza moje przypuszczenia i obserwacje: "Wizje na leżą do ludzi - data do Boga".

K. Jackowski otrzymuje wgląd do pewnych wizji, które wydarzą się w przyszłości, jednak nie powiedziane, że jego interpretacje czasowe są właściwe.
  • 1

#89 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Jeśli chodzi o Jackowskiego i m.in. trzęsienie Ziemi to zbiór jego przepowiedni na ten rok mamy tutaj http://www.se.pl/wyd...zny_165728.html
Artykuł jest z 1 stycznia, a pierwszy podpunkt:

1. Zatrzęsie się ziemia

Gdzieś na świecie zatrzęsie się ziemia. Ale to będzie trzęsienie największe z opisanych dotychczas. Zginie mnóstwo ludzi.

Fakt, trzęsienia Ziemi jakieś są co roku, ale Jackowski ma swój dorobek. Przewidział chociażby, że Kaczyński przestanie być prezydentem jeśli chodzi o rok poprzedni.
edit

kolejny istotny fragment:

7. EURO 2012 na dalszym planie

Mistrzosta Europy w Piłce Nożnej EURO 2012 zejdą na dalszy plan w obliczu zagrożenia. Wcześniej wydarzy się coś takiego, że nie tylko Europa, ale też cały świat będą zajęte zupełnie innym problemem.

Jest też wzmianka o podwyżkach

Użytkownik coś_innego edytował ten post 16.03.2011 - 16:55

• 0

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Domenicus, weź się tak nie gorączkuj :)
Ja tylko piszę, że to co mówi w filmiku nie jest specjalnie odkrywcze, ludzie tutaj napisali wiele postów, które przekonują do tego samego, a nie są jasnowidzami z zawodu.
Wczytaj się dokładnie to będziesz wiedział, że nie kwestionuje tego, że posiada taką umiejętność, ale wg. jest bardziej ograniczona w stosunku do przepowiadania przyszłości, za to dobrze mu idzie z odnajdywaniem ludzi.

Użytkownik crc edytował ten post 16.03.2011 - 17:53

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych