Napisano 05.03.2010 - 20:16
Napisano 06.03.2010 - 11:48
W takim razie ja mam eurogąbkę zamiast mózgu ponieważ bardzo lubię Tedego i sam powiedział, że np. Peja tworzy rap dla ogrów. Ah jak ja uwielbiam Twój wywyższający ton nie znoszący sprzeciwu. Słucham reggae więc pewnie palę blanty, jaram gibonki, jaram zioło. Słucham rocka więc pewnie pozdrawiam się satanistycznym gestem rogów. Słucham też muzyki klasycznej nierzadko szesnastowiecznej więc pewnie chodzę w getrach i mam na szyi coś podobnego do żabotu.
Więc, na którą muzykę dajesz pozwolenie?
Nie obrażaj mnie i moich kolegów, dobrze ? Każdy lubi swoja modę, co nie znaczy, że mam kogoś prześladować. Bardzo nie lubię ludzi uważających się za lepszych od innych. Mam nadzieję, że taki nie jesteś.
Brawo, odezwal sie ten, ktory o hip hopie nie ma zielonego pojecia a uwaza sie za najmadrzejszego w temacie. Panie, nie masz pan pojecia - zamilcz pan. I nawet nie probuj mi wmawiac, ze masz pojecie, bo jedyne co mi pozostanie to wysmianie twojej marnej osoby. Kierujesz sie stereotypami, zarowno tymi, ze hh to muzyka w wiekszosci dla dresow i przyglupow, jak i tymi, ze jedyny prawdziwy i madry hh robi teraz Ostry (i, ze zapewne po Paktofonice i Kalibrze hh w Polsce umarl). Odrzucajac zespoly pokroju Firmy, czy HG hh w Polsce prezentuje bardzo wysoki poziom, wielu artystow tworzy naprawde madre i zyciowe teksty, ich muzyka jest czasem po stokroc wartosciowsza niz to, czego na codzien sluchasz.
I tutaj prosba do innych, jesli nie znacie dobrze polskiego hh nie oceniajcie tego, co napisalem. Nie twierdze, ze hh>(>) reszta, ale zwracam uwage na idiotycznosc stwierdzen osobnikow pokroju Muhada ala wiem wszystko jestem najmadrzejszy.
I odniose sie jeszcze do tematu, do sprawy z policjantem, nozem i gowniarzem. To, ze czyn byl karygodny jest rzecza niepodwarzalna, to, ze obecnie panuje moda na jp rowniez. Nalezy sie jednak zastanowic dlaczego taka moda zapanowala. Kto jest temu winien. Tak, to policja a raczej policjanci. Policja, jako instytucja jest rzecza jak najbardziej potrzebna, policjanci w takiej formie w jakiej wystepuja teraz nie do konca. Wiekszosc policjantow nie jest na swoich stanowiskach po to, by chronic nam tylki i lapac przestepcow. Przyjdzie do pracy, wyjdzie na ulice, przymknie oko na niebezpiecznych osobnikow, zeby samemu nie oberwac (a po co policjant jest odpowiednio szkolony? po co nosi bron? nie, lepiej udac, ze sie nie widzi i miec spokojny dzien). Potem zatrzyma nastolatka pijacego piwo. W lesie, daleko od cywilizacji. Ktos mi tutaj wyskoczy z prawem. Prawo jest jakie jest, poniewaz nie da sie go dostosowac do kazdej sytuacji. Od tego jest policjant, ktory ma ocenic, czy czyn byl w jakis sposob szkodliwy dla ogolu i wtedy ew. osobnika ukarac. Ale oczywiscie lepiej lapac mlodych, podbijac statystyki a na koncu wylapac dodatek do pensji. Wsiadzie potem taki do radiowozu, zatrzyma kierowce, ktory przekroczyl predkosc o 10km/h (odsylam do wielu artykulow na temat prawdziwych powodow wypadkow w polsce, predkosc nia bynajmniej NIE jest [w wiekszosci przypadkow]) znowu uzasadniajac swoja decyzje ogromna szkodliwoscia spoleczna. Takich przykladow moznaby wymieniac prawie, ze w nieskonczonosc. Policja swoim glupim zachowaniem, wywyzszaniem sie, odreagowywaniem i chronieniem sie jednoczesnie za przywilejami i bronia wypracowala sobie taka a nie inna opinie. Sami sobie sa winni obecnej modzie. Gdyby nie to, prawdopodobnie tamten policjant by nie zginal a ludzie idac ulica nie czuliby sie bardziej zagrozeni widzac policjanta, niz grupke pijanych dresow.
Napisano 06.03.2010 - 12:34
Napisano 06.03.2010 - 12:36
Tamten policjant był na urlopie. Wracał z zakupów, w cywilnych ciuchach, z siatką wyładowaną zakupami w ręku.Gdyby nie to, prawdopodobnie tamten policjant by nie zginal a ludzie idac ulica nie czuliby sie bardziej zagrozeni widzac policjanta, niz grupke pijanych dresow.
Napisano 06.03.2010 - 12:53
Użytkownik Aidil edytował ten post 06.03.2010 - 13:00
Napisano 06.03.2010 - 14:50
Napisano 07.03.2010 - 13:16
Ale ja tylko napisalem co moim zdaniem w glownej mierze przyczynilo sie do takiego a nie innego stosunku obecnej mlodziezy do policji. Do tego oczywiscie dochodzi wychowanie, wrodzone predyspozycje, ze tak powiem, do bycia takim a nie innym czlowiekiem.Po drugie musisz rozgraniczyć ową chorą nienawiść od zwykłej niechęci czy też braku zaufania wynikającego z wadliwego funkcjonowania tej instytucji.
Obecna nienawiść młodzieży w stosunku do policjantów jest najczęściej kompletnym zaprzeczeniem racjonalnego myślenia i zdrowych ludzkich postaw.
Napisano 07.03.2010 - 16:45
Bardzo go lubie, bylem na jego koncercie, ale to nie powod, by twierdzic, ze jedyny Ostry jest tru a reszta to banda becwalow
Użytkownik Tsukiyomi edytował ten post 07.03.2010 - 16:47
Napisano 07.03.2010 - 19:00
Postu Muhada nawet nie skomentuje, wywyzszanie sie panie to nie tutaj. Mozesz sie wywyzszac rozmawiajac z gowniarzem pokolenia jp, nie ze mna.
I po raz kolejny nie chce mi sie nawet komentowac tego idealizowania Ostrego, bo to jest smieszne. Jestes ograniczony, jesli chodzi o hh i nie probuj tutaj nikogo przekonac, ze tak nie jest. I jeszcze jedno, nie, nie jestem hejterem Ostrego. Bardzo go lubie, bylem na jego koncercie, ale to nie powod, by twierdzic, ze jedyny Ostry jest tru a reszta to banda becwalow. Jedynym tutaj jest... Niedlugo zblizasz sie do trzydziestki, pora przestac sie oklamywac, nie jestes lepszy od nikogo z nas tutaj obecnych.
Użytkownik Muhad edytował ten post 07.03.2010 - 19:07
Napisano 08.03.2010 - 12:30
Napisano 08.03.2010 - 12:47
Napisano 08.03.2010 - 13:56
Napisano 08.03.2010 - 14:51
Użytkownik Shinji77 edytował ten post 08.03.2010 - 15:01
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych