Napisano 12.08.2009 - 08:25
Napisano 12.08.2009 - 08:48
Wiadomo, w życiu wszystkiego szkoda, jednak nie podoba mi się, że próbujesz przeliczyć swoją wartość na pkt reputacji. Dla mnie jesteś dobrą i solidną userką i nie przez pryzmat repytek patrzę, ale dlatego że tworzysz wartościowe i mądre posty. I to mi wystarczy abym miała dobrą opinię o tobieChyba zrobiło mi się jednak trochę przykro. Miałam kilkadziesiąt plusów i jakąś tam dobrą reputację na forum, wiadomo było, że userka ze mnie solidna [skromność nie jest moją mocną stroną, absolutnie ], a teraz... ech, szkoda słów.
Napisano 12.08.2009 - 10:00
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 12.08.2009 - 10:03
Napisano 12.08.2009 - 10:08
Napisano 12.08.2009 - 10:13
Napisano 12.08.2009 - 11:25
Chyba zrobiło mi się jednak trochę przykro. Miałam kilkadziesiąt plusów i jakąś tam dobrą reputację na forum, wiadomo było, że userka ze mnie solidna [skromność nie jest moją mocną stroną, absolutnie ], a teraz... ech, szkoda słów.
Skoro już straciliśmy wszystko to po kiego dalej to ciągnąć. (...)
Niektórzy pracowali nad swoją reputacją przez parę lat i wszystko diabli wzięli, i tu podzielam smutek limonki.
Mogę natomiast obiecać, że wszyscy użytkownicy, którzy posiadali co najmniej 5 punktów reputacji odzyskają je (i swój status). Reputacją będę się zajmował na końcu.
Około 24-25 sierpnia będę się zajmował starą reputacją.
Napisano 12.08.2009 - 13:33
Popularny
I to jest wg mnie najkorzystniejsze dla forum rozwiązanie. Zlikwiduje to między innymi napięcia związane z plusami/minusami. Samo wyróżnianie postów w temacie wg mnie nie ma sensu - każda inteligentna osoba wie co czyta, czy jest to wartościowe czy nie. Wskaźnik jaki mamy w chwili obecnej jest dla mnie obrazą inteligentnych userów. Nadzorowaniem spamu i offtopu zajmuje się moderator i on ma obowiązek temat przynajmniej przejrzeć i jeśli jest to koniecznie podjąć odpowiednie środki. Obecne ocenianie postów może skutecznie odstraszać nowych userów - będą bali się wyrażać swoje zdanie, by nie narazić się na otrzymanie minusowych punktów, które to pojawiają się przy każdym poście pod avatarem. I taki user jest traktowany z góry. W poprzednim systemie oczywiście również występował ten problem, ale poprzedni system też uważam za bezsensowny. Konkludując - reputacji mówię stanowcze nie. A to, że ktoś przywiązuje do jej utraty wagę(straciłem tyle lat zbierania reputków <płacz>), jest już moim zdaniem w ogóle chore.RADYKALNY: Usunięcie wszelkich rankingów reputacji i możliwości ich generowania oraz brak jakiejkolwiek możliwości sprawdzenia wartości reputację danego użytkownika.
Napisano 12.08.2009 - 14:03
Napisano 12.08.2009 - 14:25
Napisano 12.08.2009 - 14:36
Napisano 12.08.2009 - 14:51
Napisano 12.08.2009 - 19:51
Napisano 12.08.2009 - 20:19
Dlatego też mam propozycję zmian, zachowujących jednak aktualny system oceniania postów.
Kilka wariantów:
RADYKALNY: Usunięcie wszelkich rankingów reputacji i możliwości ich generowania oraz brak jakiejkolwiek możliwości sprawdzenia wartości reputację danego użytkownika.
POŚREDNI: Usunięcie wszelkich rankingów reputacji i możliwości ich generowania oraz możliwość sprawdzenia wartości reputacji konkretnego użytkownika po wejściu w jego profil.
LIBERALNY: Możliwość wygenerowania rankingu reputacji za pomocą zaawansowanych filtrów w zakładce "Użytkownicy" oraz możliwość sprawdzenia wartości reputacji konkretnego użytkownika po wejściu w jego profil.
No i coś tu chyba nie działa tak jak powinno, albo ja o czymś nie wiem. Bowiem dałem jeden pozytywny głos pewnej wypowiedzi, dwa albo trzy dni temu i od tego momentu przy próbie ponownej oceny dowolnego postu, dowiaduję się, że przekroczyłem dopuszczalną liczbe pozytywnych ocen na dzień
Napisano 12.08.2009 - 20:32
Człowiek gada dobrze, dostanie minusy, potem wyświetli mu się czerwony znaczek pod nickiem, zobaczy ktoś tę negatywną reputację i już sobie wyrabia pierwsze zdanie nt. danej osoby.
Napisano 12.08.2009 - 20:36
Post się "obroni" jak zgadza się z nim większość, a nic nie stoi na przeszkodzie żeby minusować za poglądy."Jeśli post jest dobry, to sam się obroni"
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych