Napisano 11.08.2009 - 19:02
Napisano 11.08.2009 - 19:12
Napisano 11.08.2009 - 19:32
Napisano 11.08.2009 - 19:34
znaczy sie jest mozliwosc sprawdzenia kto dal swoja ocene (jakas historia kazdego usera w bazie?
Informuję także, że mam dostęp (jednak) do historii reputacji każdego użytkownika. Na pewno dane te będą przydatne. Zaznaczam jednak, że nie zamierzam nikogo rozliczać za przyznane czy odebrane punkty (niewiele mnie to obchodzi), jednakże w sytuacji, w której reputacja danej osoby zostanie wybitnie podbita / obniżona w krótkim czasie - z równolegle wielu tematów, przez tzw. spamerów - na pewno będę interweniował.
Napisano 11.08.2009 - 19:41
Zauwazylem jedna rzecz, ze gdy da sie + lub - pierwszy raz to pozniej juz nie mozna zrobic takiej operacji na tym samym poscie, a znaczy sie jest mozliwosc sprawdzenia kto dal swoja ocene (jakas historia kazdego usera w bazie?), czy sie myle?
Argentum, masz ode mnie plusa
Moim zdaniem poprzedni system z argumentacją był 10000000000 razy lepszy od tego co teraz jest.
Napisano 11.08.2009 - 19:53
Napisano 11.08.2009 - 20:05
Napisano 11.08.2009 - 21:31
Napisano 11.08.2009 - 22:08
- akcje odwetowe (plus za plus, minus za minus). Niejednokrotnie post nie był oceniany, aby samemu nie narazić się na krytykę.
- potrzeba argumentacji na pewno stanowiła blokadę dla wielu użytkowników przed oddaniem głosu
- poprzedni system wymagał nadzoru - rozpatrywania skarg itd.
Napisano 11.08.2009 - 22:14
Podzielam to słuszne zdanie, na poprzednim forum wiedziałem od kogo dostałem plusowego lub minusowego reputka. Wracamy do Sądów Kapturowych ? Myślałem że to głęboka przeszłość....- A czy cokolwiek się zmieniło? Teraz też będzie istnieć to samo, z tym, że nie będzie widoczne dla zainteresowanych.
Napisano 11.08.2009 - 22:42
Oczywiście zgadzam się z judasem666, oraz dżeksonem , najsprawiedliwszym rozwiązaniem byłoby osobne ocenianie postów (wtedy wiadomo który jest godny przeczytania) i osobne ocenianie usera, który nie tylko zasługuje na plusa za wartościowego posta , ale np. za to, że wyraził jakąkolwiek pomoc względem drugiego użytkownika vrp...
- akcje odwetowe (plus za plus, minus za minus). Niejednokrotnie post nie był oceniany, aby samemu nie narazić się na krytykę.
- potrzeba argumentacji na pewno stanowiła blokadę dla wielu użytkowników przed oddaniem głosu
- poprzedni system wymagał nadzoru - rozpatrywania skarg itd.
- A czy cokolwiek się zmieniło? Teraz też będzie istnieć to samo, z tym, że nie będzie widoczne dla zainteresowanych.
- Jeżeli ktoś nie potrafił uzasadnić swojego wyboru, to co to za ocena?
- czyli zmieniono ten system jedynie po to, aby zaoszczędzić pracy moderatorom?
Napisano 12.08.2009 - 07:12
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych