Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy świat ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
46 odpowiedzi w tym temacie

#31 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Artemus, chodzi o uniewarsalne prawo zawarte w slowach Chrystusa. Kazdy to prawo zna. Tego kosciol nie wymyslil.
  • 0

Perzu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wierzę w to i staram się postępować według tego, ale nie mam pewności czy naprawdę są to auki chrystusa, wiele rzeczy w naszym świecie jest mistyfikacją, więc nie wiem, wierze w to dlatego, że uważam to za dobre. ;)
  • 0

sasquatch89.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słyszałam też o kolejnej przepowiedni o KŚ . Podobno nie nastąpi  totalny  koniec świata tylko zostaną zgładzeni ludzie "źli" a ludzie "dobrzy" będą żyć wiecznie . Trochę dziwna ta teoria ale daje nadzieję

I łudzisz się że zostaniesz?? hehehe... to łudź się dalej. Nikt nie jest bez grzechu

Jeżeli nikt się nie zbawi to dlaczego mamy przestrzegac prykazania boże :spadaj: A tak na serio to liczy się wiara w dniach ostatecznych, do końca ale jeśli wątpisz to TWÓJ problem. :P
  • 0

Yuna.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słyszałam też o kolejnej przepowiedni o KŚ . Podobno nie nastąpi  totalny  koniec świata tylko zostaną zgładzeni ludzie "źli" a ludzie "dobrzy" będą żyć wiecznie . Trochę dziwna ta teoria ale daje nadzieję  

przypomina mi to teorie o koncu swiata z biblii. dobzi ludzie zostana a na Ziemi bedzie Raj :smile:

Ja tam nie mysle czy bym zostal czy nie. najwazniejsze jest dla mnie postepowac zgodnie z wlasnym sumieniem. wtedy czuje sie najlepiej i nic mnie nie gnebi.

Raj? To napewno nie u nas! Zły adres :rotfl:

[ Dodano: 2006-09-22, 21:07 ]
POsłuchajcie mówimy o ,,Nowym Świecie" Jak sobie go wyobrażacie? :wow:
  • 0

Zeus.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no to wszyscy zostaną zgładzeni...przeciesz nikt nie jest bez grzechu :wow: :wall: ;(
  • 0

Kori.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no to wszyscy zostaną zgładzeni...przeciesz nikt nie jest bez grzechu :wow:  :wall:   ;(

Phi! Mów za siebie. :D
  • 0

#37 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

Wybawieni zostana ci ludzie ktorzy sluza prawdziwemu Bogu, Jehowie. Są to ludzie, kórzy odznaczaja sie miloscia. Ludzie nie milujacy zla. Ludzie, którzy są wiernymi Jego świadkami.
http://www.watchtower.org/p/index.html oto jest oficjalna strona Świadkow Jehowy :smile:
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

zastanawiam sie dlaczego zydzi, katolicy i inni nie namawiaja do swojej wiary, a oni tak ;s
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ponczak, Ponieważ dostają za to pieniądze :)
  • 0

#40 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

!Legalize!, widze ze opierasz sie na jakis plotkach. Rozbawil mnie twoj post :lol : ponczak, Świadkowie Jehowy nie namawiaja niekogo do niczego, gdybys sie zaglabil w tresc Biblii (orginalu) dowiedzialbys sie dlaczego Swiadkowie glosza dobra nowine od domu do domu.
PS. zaraz poszukam w Biblii wersetow, ktore wyjasniaja dany temat.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

diegonet, niekoniecznie na plotkach... Oglądałem program Ewy Dżyzgi w którym gościli byli świadkowie jehowi także opowiadali przeróżne historie... Może z zemsty jakiejś??
  • 0

#42 Gość_diegonet

Gość_diegonet.

Napisano

Mat. 24:14

[ Dodano: 2006-10-15, 12:28 ]
Ja tez ogladalem ten program... Jezeli Pani Ewa chce robic taki program, na temat ŚJ to powinna zaprosic odpowiedzialne osoby a nie pierwszego lepszego czlowieka. Ludzie, ktorzy tam wystapili zostali wykluczeni z organizacji Świadkow Jehowy badz sami opuscili organizacje. (wykluczeni zostaja ludzie, ktorzy popelnili jakis powazny grzech typu niemoralnosc, oszustwo itp) oczywiscie moga powrocic okazujac skruche i pokazujac ze zmienili swoje postepowanie.
Wracajac do sprawy, jesli p. Ewa chciala zrealizowac taki program to powinna sie skontaktowac z polskim oddzialem pod adresem: ul. Warszawska 14, PL-05-830 Nadarzyn.
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

przeciesz nikt nie jest bez grzechu

Zeus, nie ma czegoś takiego jak grzech. Wpoili ci to za młodu i tak już zostało. Postępuj tak abyś miał czyste sumienie, a będziesz dobrym człowiekiem
  • 0

Wengosh.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jestem neutralny. Przynajmniej tam mi się wydaje.
  • 0

Łukanio.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

będą następni zli ludzie, człowiek ma zło jak i dobro w sobie zawsze a jak postąpi zależy min. od sytuacji
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych