Napisano 03.03.2009 - 16:07
Napisano 03.03.2009 - 16:07
Macie okazję się wykazać, a nie tylko pisać bo tak mi się podoba a swoje zdanie uzasadniać w sposób 4-letniego rozpieszczonego dziecka, które mówi że chce bo chcę i już biggrin3.gif
Napisano 03.03.2009 - 16:17
No rzecz jasna tyi to ma byc dowod ? to jest jeden wielki bełkot, wlasnie o tym caly czas rozmawiamy
Macie okazję się wykazać, a nie tylko pisać bo tak mi się podoba a swoje zdanie uzasadniać w sposób 4-letniego rozpieszczonego dziecka, które mówi że chce bo chcę i już biggrin3.gif
no wiesz jak ktos mi mowi ze ziemia zatrzyma sie i zacznie krecic w 2 strone co jest kompletnie niemozliwe to kto tu jest tym 4 letnim rozpieszczonym dzieckiem
Napisano 03.03.2009 - 16:21
Napisano 03.03.2009 - 16:26
Tak to jest jak student politechniki..myśli jak studentPrzebiegunowanie ziemi.
W wielu przepowiedniach na rok 2012, powtarza się informacja o przebiegunowaniu ziemi. Wielu interpretatorów próbuje przekonać nas że przebiegunowanie ziemi zachodzi co jakiś czas. Jest to przeinaczanie faktów, Przebiegunowanie ziemi ani innej planety jest nie możliwe i nigdy nie miało miejsca. To o czym powinniśmy rozmawiać i o czym wspomina nauka to przebiegunowanie magnetyczne ziemi. Niejeden czytający zapyta :Jaka jest różnica? Pierwszy oznaczał by odwrócenie się planety ?do góry nogami? drugi oznacza zmianę pola magnetycznego.
Przebiegunowanie magnetyczne ziemi spowoduje nieopisane katastrofy!- W wielu przepowiedniach pojawiają się informację jakoby to wydarzenie miało spowodować powstanie potężnych fal wody z oceanu, trzęsienia ziemi na niespotykaną skalę, zmianę orbity, zmianę kierunku ruchu. Są to wszystko bujdy. Ponadto zmiana kierunku ruchu obrotowego bądź jego zanik jak podają niektóre źródła, miały by spowodować w. w. katastrofy a prorocy ci podają nam sposoby jak się uchronić! Znając prawo zachowania pędu każdy z nas może wyobrazić sobie że gdyby obiekt poruszający się z prędkością 16.655 km/h (Prędkość obrotu na równiku przyp. Autora) nagle się zatrzymał wszystko co na nim stoi wystrzeliło by w przestrzeń, ale jest to i tak teoria gdyż zajście takie nie ma prawa nastąpić!
http://www.paranorma...t...t=0&start=0
masz ty 4 latku ty
Napisano 03.03.2009 - 16:36
Napisano 03.03.2009 - 16:57
Ta rozmowa moim zdaniem straciła sens.
Napisano 03.03.2009 - 17:13
Równie dobrze mogłyś napisać: Wg znanych nam praw dojrzałe jabłka nie mają prawa swobodnie ulatywać z drzew w kosmos (przypomnę, że na chwilę obecną wiemy na pewno, że dojrzałe jabłka spadają na ziemię), lecz nie wiemy czy nasza wiedza ma jakiekolwiek poparcie w tym co naprawdę nas otacza. Jak to sie mówi: "Pożyjemy zobaczymy".Exio to co piszesz popierasz zasadami fizyki i zgodzę się z tobą że wg. nam znanych praw pusta ziemia czy nagłe zatrzymanie ziemi nie mają szans istnienia, lecz nie wiemy czy nasza wiedza ma jakie kolwiek poparcie w tym co naprawde nas otacza. Jak to sie mówi: "Pożyjemy zobaczymy".
Napisano 03.03.2009 - 17:37
Napisano 03.03.2009 - 18:36
Napisano 03.03.2009 - 18:55
kajakraft, mam wrażenie, że pisząc o przebiegunowaniu powielasz szkolny błąd Hapgooda, który myli bieguny magnetyczne z geograficznymi.
Napisano 03.03.2009 - 19:37
Wyjaśnisz mi proszę dokładniej, co dualność natury materii (wynikająca z zasady nieokreśloności Heisenberga) ma wspólnego z rozważaną tu kwestią pustości/niepustości Ziemi???A jakie ty masz na udowodnienie ze "ziemia nie jest pusta" oprocz tych "marnych" teorii ktore w zasadzie powinny byc prawdziwe i ktore powinny byc dla nas nie podwazalne, ale w zasadzie ich prawdziwosc wynosi 99%. A co z tym 1%? Mowi ci cos falowa natura materii i nieokreslonosci heisenberga? To jest tak, ze mozemy okreslic dokladny obszar gdzie moze znajdowac sie czastka, ale samego jej polozenia - "nie".
Napisano 03.03.2009 - 19:49
0 użytkowników, 0 gości oraz 0 użytkowników anonimowych