Skocz do zawartości

Zdjęcie

EURO 2008 !

• Please log in to reply
245 replies to this topic

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do gry Polaków w meczu a Austrią graliśmy dobrze chodź pierwsze 30 minut mogło pokazać polaków jako kiepską drużynę sam byłem wręcz w szoku , gdyż przez te 30 minut Polacy grali tak jak by grali ze sobą pierwszy raz w życiu ale potem Polacy pokazali dobry futbol i zasłużyliśmy na zwycięstwo lecz zostało ono nam skradzione przez pana Hawarda Webba .

"Jeden człowiek zniszczył wysiłek całej drużyny" - Jacek Bąk

"Czuję się oszukany jako piłkarz i Polak" - Paweł Golański

"Okradziono nas z tego, na co zasłużyliśmy" - Leo Beenhakker

I jeśli ktoś nadal twierdzi , że nasza reprezentacja grała bez serca to jest człowiekiem , który nie zna się na piłce lub widzi tak naprawdę co chcę zobaczyć nasza reprezentacja zagrał dobry mecz oprócz pierwszych 30 minut .

Największy szacunek dla Artura , który jest super extra lux torpeda !

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A mnie ta cała nagonka na sędziego po prostu wkurza... Żal wielki, bo odebrano nam nie wymarzone, ale wymęczone zwycięstwo. Pierwsza połowa tragiczna - podania nieprecyzyjne, posyłające piłkę prosto pod nogi przeciwnika. Wiem, że łatwo jest mówić obserwując sytuację z góry i mieć rozstawienie zawodników jak na dłoni, ale kurczę czegoś chyba tych chłopaków na treningach uczą... Bramka zdobyta mocnym fartem, wynikła raczej z zamieszania niż precyzyjnej akcji. Roger znalazł się po prostu w odpowiednim miejscu i właściwym czasie. Boruc robił co w jego mocy, i to jemu możemy zawdzięczać 1:0 w regulaminowym czasie, a nie 1:3, no ale przecież drużyna to nie Boruc, Smolarek i Guereiro. Co z tego, że pień jest mocny, jeśli gałęzie się łamią ? Sędzia faktycznie przegiął, ale wydaje mi się, że grać trzeba tak, żeby nic nie mogło zaskoczyć, nawet takie kuriozum jak karny "z kapelusza" w ostatnich sekundach, a wystarczyło umocnić zwycięstwo drugą bramką. Nie ma co się oszukiwać - Polska wypadła słabo, a psioczenie na Webba to tylko próba ukrycia tej słabości. Gdyby walczyli "jak orły" prowadzilibyśmy przynajmniej dwiema bramkami, a ostatni karny byłby tylko ciekawostką meczu. Na porażkę złożyło się bardzo wiele spraw - podstawa, to mecz z gospodarzem, to dodatkowo stresuje. No ale cóż, stało się. "A naszych orłów widać nie było..."

Confident.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nam skradzione przez pana Hawarda Webba .

Weźcie przestańcie jechać na Webba, bo to się już robi śmieszne. Dziekujmy lepiej niebiosom, że udało sie wielkim fartem wywalczyć remis. Dzisiejszy Dziennik przytacza kolejne wypowiedzi. Listkiewicz: " Denerwuje mnie, gdy nazywa się go złodziejem. Jaki złodziej, jaki oszust, jaka zmowa ? Zejdźmy na ziemię. Faul był. A nawet jeśli nie było, arbiter ma prawo się pomylić ". Proedl: " Który polski piłkarz w tych okolicznościach nie przewróciłby się w polu karnym, licząc na przychylność arbitra ? ". UEFA: " Nie wydaje nam się, aby kontrowersyjnym było podyktowanie karnego, gdy gracz jest powalony na ziemię przez pociągnięcie za koszulkę ". Urs Meier: " Sędzia popełnił w tym meczu tylko jeden błąd - kiedy uznał gola dla Polaków, strzelonego ze spalonego ". Obudźcie się - wygląda na to, że cały świat się z nas śmieje za nasze durne oburzenie. I nic dziwnego - świat widział, jak zaprezentowaliśmy sie w tym meczu..

Dariusz Wołowski na swoim blogu napisał, że nasze 1:0 z Austriakami było " najbardziej niezasłużonym prowadzeniem w historii mistrzostw Europy ". A dalej pisze tak bardzo zgodnie z moimi odczuciami, że muszę zacytować: " W emocjach zapytałem Mariusza Lewandowskiego po co ciągnął Austriaka za koszulkę w 93. minucie meczu. Meczu z gospodarzami. Oburzył się bardzo, nawet nie wątpię, że autentycznie czuje się oszukany. W emocjach wiele rzeczy wyglada inaczej. Zwłaszcza w skrajnych emocjach. Lewandowski mówił, że widział powtórki, ja też widziałem i za koszulkę ciagnął. Widzielismy zdaje się dwie różne powtórki. Może takich sytuacji są w meczu tysiące, może nie gwiżdże się za to karnych, ale sędzia Angol alibi jednak ma. Cóż, polscy piłkarze czuli się tak bardzo rozżaleli, że zapomnieli o tym co się działo w pierwszej połowie, gdy Artur Boruc wyglądał w bramce jak cudotwórca. O tym, że gol Rogera padła ze spalonego też nie chciał rozmawiać w polskiej ekipie nikt. Też jest mi bardzo przykro, też chciałem przeżyć pierwsze od 1986 roku zwycięstwo polskich piłkarzy na wielkiej imprezie, które cokolwiek znaczy. Ale do stwierdzenia, że zostałem go pozbawiony za pomocą spisku jest mi jednak bardzo daleko. "

Rafał Stec równie trafnie o Rogerze: " Buntowałem się przeciw jego ekspresowej naturalizacji ze względów pozasportowych, merytorycznie popierałem ideę wklejenia go do reprezentacji w stu procentach. Ale nie spodziewałem się, że on - anonimowy przecież Brazylijczyk - z dnia na dzień stanie się liderem drużyny i tak boleśnie nam uświadomi, z jak ubogiego stawu łowił Beenhakker. Bez Rogera byłaby pustka, bez Rogera polscy piłkarze mogliby co najwyżej pogasić na Praterze jupitery, Roger obok przyszywanych rodaków zdaje się wzięty z innego wymiaru. Gdyby nad naszymi - naszymi pozbawionymi importu z Brazylii - pochyliło się konsylium złożone z Scolariego, Mourinho i Capello, wypadliby Polacy tylko ciut lepiej: jupitery gasiliby w doskonalszym ustawieniu taktycznym. ".
Więc może przestańmy zwalać winę na innych, a zajmijmy się swoimi problemami, bo mamy cholernie duży problem.

Alpha lyr.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Confident te Twoje fochy w tym temacie są bardziej żałosne. I skończ już, prosze Cię.

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

akurat on ma racje, nie spamuj alpha bo takie posty wlasnie za zalosne.
nie piszcie prawdy bo boli.

Company.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie che mi się cytować wszystkiego, więc na szybko...

1. Roger w reprezentacji? TAK - W REPREZENTACJI BRAZYLII!
Bo tam jest jego miejsce, podobnie jak innych Brazylijczyków. Nigdy nie był i nigdy nie będzie Polakiem.
2. Faul był, więc karny też. Nie ma znaczenia, ze czegoś takiego, się nie gwiżdże bo takich przepychanek jest w meczu multum. FIFA dąży do tego by te przepychanki zminimalizować i karać je tak jak na to zasługują, my padliśmy ofiarą tej akcji.
Do kogoś, kto pisał, że takie sytuacje się odgwizduje w 3 lidze... Otóż nie, bo w 3 lidze, A klasie, czy na ME obowiązują takie same zasady.
3. Spalony był. Niech nikt nie próbuje się ośmieszać twierdzeniem, że Saganowski strzelał a nie podawał. W myśl obowiązujących przepisów to nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest to, że Brazylijczyk z polskim paszportem znajdował się w tym momencie na pozycji spalonej. Gdyby Sagan skierował piłkę do brami - gol zostałby uznany. Gdyby piłka trafiła do Rogera, niezależnie od tego, czy ktoś z obrońców Austriackich ją dotknął, czy też odbiłaby się od słupka - sędzia powinien odgwizdać spalonego. Tyle w tym temacie.

Ok, więcej nie chce mi sie pisać, poza tym, że jak ktoś chce oglądać 10-iu Brazylijczyków w Rep Polski to niech sam może wystąpi o obywatelstwo Korei Północnej i broni komunizmu strzelając do mieszkańców Seulu, bądź budując bombę atomową na przykład...

Chorwacja jak do tej pory jest najlepszą drużyną tego turnieju, pozamiatała Niemcami jak... nie powiem czym :P

Więcej nie pamiętam.

Qrczak11.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

2. Faul był, więc karny też. Nie ma znaczenia, ze czegoś takiego, się nie gwiżdże bo takich przepychanek jest w meczu multum. FIFA dąży do tego by te przepychanki zminimalizować i karać je tak jak na to zasługują, my padliśmy ofiarą tej akcji.
Do kogoś, kto pisał, że takie sytuacje się odgwizduje w 3 lidze... Otóż nie, bo w 3 lidze, A klasie, czy na ME obowiązują takie same zasady.
3. Spalony był. Niech nikt nie próbuje się ośmieszać twierdzeniem, że Saganowski strzelał a nie podawał. W myśl obowiązujących przepisów to nie ma żadnego znaczenia. Ważne jest to, że Brazylijczyk z polskim paszportem znajdował się w tym momencie na pozycji spalonej. Gdyby Sagan skierował piłkę do brami - gol zostałby uznany. Gdyby piłka trafiła do Rogera, niezależnie od tego, czy ktoś z obrońców Austriackich ją dotknął, czy też odbiłaby się od słupka - sędzia powinien odgwizdać spalonego. Tyle w tym temacie.

Co do pierwszego sie nie zgodze. Jaka przepychanka człowieku ? Bez przesady ... Takie rzeczy to normalka w piłce nożnej. Faul to powinien byc jak ktorys z Austriaków pchnął Bąka z premedytacja, a nie jakies macanie sie po plecach.

Wczoraj to samo. Karny dla Rumunów ... parodia. Zal mi tych mistrzostw. Pod wzgledem sedziowania najgorsze jakie do tej pory ogladalem... No moze przesadzilem. W 2002 w Azji byly jeszcze wieksze jaja po ktorych gospodarze doszli az(!) do połfinalu.

Co do kwestii spalonego to masz całkowita racje. Nie ma znaczenia czy Sagan strzelal czy podawal...

Company.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Normalka, czy nie - to są faule. I nie ma co się dziwić,że Webb gwizdnął jedenastkę.
A co do poziomu sędziowania to co imprezę mówi sie, że jest kiepski, więc bym tu nie przesadzał.
WC'2006 - mecz Portugalii z Holandią bodajże i 16 żółtych kartek (w konsekwencji 4 czerwone) pokazanych przez sędziego Iwanowa.
EC'2004 - mecz Portugalii z Anglią i gospodarskie sędziowanie pod Portugalię (nieuznana bramka dla Anglii itp)
WC'2002 - klasyka kiepskiego sędziowania.
EC'2000 - błędy Colliny w meczu Holandia - Czechy
WC'1998 - niezrozumiała czerwona kartka dla Zidane'a w meczu grupowym. Skandaliczne prowadzenie meczu Anglia - Argentyna i wyrzucenie Anglików za burtę WC.
WC'1994 - czerwona kartka dla Zoli w meczu 1/8 Włochy - Nigeria.
WC'1990 - ogólnie kiepski poziom, słynny półfinał Włochy - Argentyna, czerwona kartka dla któregoś z Latynosów pokazana przez najlepszego arbitra tych czasów Michela Vautrot'a i inne...

To tyle co sobie przypomniałem tak teraz.

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Company:

1. Roger w reprezentacji? TAK - W REPREZENTACJI BRAZYLII!
Bo tam jest jego miejsce, podobnie jak innych Brazylijczyków. Nigdy nie był i nigdy nie będzie Polakiem.

Tak samo Podolski nigdy nie będzie Niemcem tylko polakiem, tak samo Pepe nigdy nie będzie Portugalczykiem tylko Brazylijczykiem. I być może kilka innych nazwisk Euro się znajdzie.

Zauważcie, że jako pierwsi faulowali Austriacy, najpierw blondynek Bąka i to w sposób agresywny, zasługujący na min. żółtą kartke. Co zrobiła łysa pała? Zamiast pokazać żółtą i dać rzut wolny polakom, to on powtórzył rzut wolny Austriakom, co jest dla mnie absurdem. W drugim rzucie wolnym było identycznie, za Lewandowskim wbiegał Bąk i blondynek, który ponownie nim porządnie szarpnął,a sędzia zemścił się na Lewandowskim.
W tej kwestii jest 100% błąd sędziego, w dodatku skandaliczny.

Co do spalonego, to szczerze już sam nie wiem. Wyciągnąć wnioski można tutaj: http://pl.wikipedia....(pi...a_noĹźna)

Ok, więcej nie chce mi sie pisać, poza tym, że jak ktoś chce oglądać 10-iu Brazylijczyków w Rep Polski to niech sam może wystąpi o obywatelstwo Korei Północnej i broni komunizmu strzelając do mieszkańców Seulu, bądź budując bombę atomową na przykład...

No już nie przesadzaj. Do tej pory w rep. mieliśmy dwóch obcokrajowców: Olisadebe i teraz Roger. Bardzo dobrze, że jest w drużynie, może w przyszłości narodzi się jakiś brazylijski styl w naszej piłce. Jeden przecież uczy się od drugiego.

Chorwacja jak do tej pory jest najlepszą drużyną tego turnieju, pozamiatała Niemcami jak... nie powiem czym

Z naszej grupy zdecydowanie Chrwaci, a tak Holandia wymiata, Rumunia też niczego sobie. Ciekawa ta grupa śmierci.

Ferdynand.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy ktoś wierzy w cud? Jest to nawet możliwe. Austriacy zmobilizowani, mają świadomość, że wygrana zagwarantuje im ćwierćfinał, więc powinni wygrać skromnie - 1:0. My musimy walczyć, chociażby o ten populary honor wygrywając najlepiej 2:0 - to dałoby nam awans.

Sprawe dokładnie przeanalizowałem w mojej głowie i stwierdziłem, że jest to bardzo możliwe, ale jak będzie w praktyce zobaczymy.

Jeden_z_Wielu.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do dzisiejszego meczu to powiem szczerze, że BARDZO WĄTPIĘ, żeby Chorwacja pozwoliła nam wygrać tak jak to niektórzy twierdzą. Austria według mnie wygra z Niemcami ;] i mam nadzieje, że wygrają :D . Co do karnego Webb'a to moje zdanie jest takie ;] trzeba było prowadzić 2:0 i wtedy nawet ten karny by nam nie zaszkodził ;] Boruc miał takie szanse jak każdy bramkarz czyli 50 -50 ; >. Podobna sytuacja miała miejsce jak grały Włochy i Rumunia : ) ale wtedy Buffon obronił ( osobiście go wielbię ) : ) ;p

Ferdynand.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Buffon - skubaniec uratował zespół i mają ziarnko nadziei, gruba śmierci jest niesamowita, trzymam mocno kciuki za Rumunów zasłużyli sobie na ćwierćfinał i do dnia dzisiejszego uważam ich za czarnego konia. Oby im tylko Holandia nie skopała dupy, bo Ci szaleją za ostro :D

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rumuni dostaną ze 3:0, Holendrzy na luzie będą grać ale męczyć się nie muszą, Włosi skopią dupska żabojadom i będzie tak jak miało być :D
a my dzisiaj myślę że przegramy

Qrczak11.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a my dzisiaj myślę że przegramy

Przegrac to moze nie przegramy, ale z grupy i tak nie wyjdziemy ... Niemcy zmiażdza Austriaków.

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

polska piłka jest duuużo przereklamowana. jesteśmy słabi, i to jest niezaprzeczalny fakt.
" pamiętam dobrze 70. lata, kiedy powinniśmy być mistrzem świata.."
dzisiaj jest mecz, idziemy na mecz :)
chorwacja wystawili 2 skład, mam nadzieję, że się nie skompromitujemy przegrywając z drużyną, która prawie że się nam podkłada!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych